Türk dizileri televizyonda genelde 2 saat oluyor ve buna ek olarak 1 saatte özet yayınlanıyor. Yani toplamda 3 saat oluyor ve böyle olunca insan sıkılıyor ve izlemek istemiyor. Aynı konuyu daha kısa bir sürede ele alsalar çok daha verimli ve güzel işler çıkabilir diye düşünüyorum.Ben dizilerin ortalama olarak 40 dakika olması yeterli diyorum.
Bizim dizi kültürümüz aşırı saçma. 1, 1.30 saate yakın özet + 1 saat reklamlar ve 2 saat bölümün kendisi yaklaşık 4 saat sürüyor. Bu kadar anlamsız şekilde uzatıp izleyenleri sıkmaya gerek yok, gerçi bizim dizileri izlemeyi bırakalı uzuun zaman oldu. Süre konusunda yabancı dizilerin zaman aralığı iyi. Dizi izlemek istediğimde güzel bir tane bulup film tadında, çerezlik dizi izliyorum. Uzayınca sıkıyor ve konu amacından çünkü. Bence 40-45 dakika yeterli. Max ise 1 saat ideal. Ayrıca özet çok uzun özetin süresi de en fazla 3-5 dakika olmalı diye düşünüyorum. Kesit halinde vermeleri daha mantıklı.
Dizi ne zamandır izlemiyorum. İşim yoğun. Ve açıkcası çokta izlencek dizi bulamıyorum. Yabancı dizi izlerdim. Sonra bıraktım. Türk dizileride evet üç saati bulan diziler var. Bu çok fazla bir süre. Konusu da sarmayınca film izlemeyi tercih ediyorum. Bence bir saati aşmamalı bir dizinin süresi🙏
Adamlar istiyor ki eve gel yemeğini ye dizini izle bitince yatağına gir başka bir şey düşünme sorgulama. Zaten yayınlanan dizilerin tamamı entrika, gerilim, ağır dram içeriyor. Arka fonda gıygıy bir keman sesi, uzun uzun bakışmalar, gereksiz diyaloglar. İzlerken yoruyor zaten. Ben izlediğim şeyden keyif almak isterim. Hala kalitesiz Türk dizilerini izleyenleri anlayamıyorum nasıl zevk alıyorsunuz? Ben Netflix tercih ediyorum bu konuda, o yüzden Türk dizi sektöründen bayağı mesafe uzağım. Hani maksimum 50 dakika hoş bir tat bırakır ağızda.
Bir film ve dizi yapımcısı şöyle demişti ; " Biz film ya da dizi arasına reklam koymuyoruz. Reklamın arasına film ya da dizi koyuyoruz"... Amaç reklam seyrettirmek için vatandaşı ekrana bağlayacak ilgi çekici şeyler bulmak
Geç saatlere kadar insanları ekrana tutmamalı ben zaten dizi izlemeyi uzun zaman önce bıraktım ama izleyenlerin de erken kalkacakları için kiminin işi var kiminin okulu var, hemde o final sahnesini görmek için bir reklam daha ekleyerek insanları ekrana kitliyorlar. Süresi de dahil yayınlanma saatini daha erkene alsınlar ki insanlar şu saçmalıklar için en azından uykusuz kalmasınlar.
Bir saati geçen diziler intihar sebebidir, uzatma kardeşim adam gibi senaryoyu anlat bize. Yok bakışmalar, yok bomboş muhabbetler falan kablo ile kendimi boğmak istiyorum.
En İyi Cevaplar