Roma bölünürken doğu roma Bizans ismini alır. Fatih İstanbul'da Bizans'la değil doğu Roma'yla mücadele etmiştir. Doğu roma eski Bizans etkisinde kalmıştır. Bayrağımızın ders kitaplarında anlatılan hikayesi ne kadar acıklı olsa da Bizanslılarda Cennetin ışığı anlamına gelen bayrağın tarihi çok eskidir. Pagan kültürdeki Artemis ile bağlantısı vardır. Fatih Sultan Mehmed İstanbul'a girdiğinde bu bayrağı görmüştü.Bizans zamanı İstanbul şehri bayrağıPeygamberimiz zamanı ve çok sonrası emeviler abbasiler bu ay yıldız sembolünü kullanmamıştır. Ay yıldızın İslamın sembolü olarak gözükmesi Türk milletinin kazandığı zaferlerle olmuştur. Arap ülkelerinde Cezayir Tunus Libya Moritanya Batı Sahra dışındakiler ay yıldız sembollerini kullanmazlar.Artemis Diana
Fatih Sultan Mehmet'in dünya imparatorluğu isteği
Göktürkler parası ay güneş dağ deniz kurt at eskiden beri Türklerde önemliydi
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bayrağımızın Bizans'ın İstanbul şehir bayrağı olduğunu biliyor muydunuz?
Türk bayrağı Kosova savaşında oluşmuştur. İstanbulun fethinin çok öncesi. Kaldı ki roma bizans ayrımı nedir? Biri doğu biri batı romadır. Yani ikisi de romadır. Bilgin çok zayıf.
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Osmanlıda sadece Padişahın isminin yazıldığı ibrik şeklinde tuğra ve 3 hilal vardı. 3 hilale yıldız değil güneş eklendi sonradan ama bunlar.
Türk bayrağı şeklini 1. Kosova savaşında almıştır. Yani İstanbulun fethinin çok öncesi. Söylediğin bilgiler tamamen safsata. Nereden okuyorsunuz bunları
Delilim mi? Müfredattır. Ayrıca ramazan yetgin bile bu bilgiyi vermiştir. Kpss'de tarihte fule yakın yaptım. O yüzden bana tarih dersini verebileceğini pek sanmıyorum.
türkiye ve ortadogu sasanilerin elindeydi göktürkler bizansla bir olup sasanilerle savasti ve kazandilar ortak bir yonetim vardi bizans ve göktürkler ozaman ortak seyler kullaniyorladi
Bugünkü Türk bayrağının kökeni Kostantiniyye bayrağından geldiği doğrudur. Osmanlılarda pek Türklük şuuru yüksek değildir Göktürkler ile alakası yoktur lakin şu Kostantiniyye bayrağı Artemis anlatısından ondan da önce Sümerlere kadar bağlantısı var. Sümerlerde Türkler gibi Anav Kültür kökenlidir. Yanlış anlamayın Anav kültürüne Türk demiyorum. Türklük net Olarak Sintaşta Andronovo Afanasiyevo da çıktı.
Sümerler ve Türkler bağlantısı yok diyenler hiç bir şey bilmiyordur. Dilsel olarak çok ortaklık var Moğolcadan çok daha fazla.
"Roma bölünürken doğu roma Bizans ismini alır. Fatih İstanbul'da Bizans'la değil doğu Roma'yla mücadele etmiştir." Alakası yok... Bu kadar da uydurulmaz. Açıp ciddi tarih kitapları okuyun... şovenist dolandırıcıları değil.
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Antik Bizans şehri üzerine saldıran roma bölgeyi ele alır ama kültürünü hiç bir zaman yerleştiremez. Roma latince konuşur doğu roma İstanbul eski rumca.
Netten çıkacağım için uzatmak istemiyorum.. Doğu Roma zaten Bizans'ın kendisidir.. Ancak Roma, batı Roma nın kışkırtmaları sonucu, bölünüp kontrolü kaybedince, Vatikan ın etkisi ile, artık bir imparatorluk olmadığı bahanesi ile Almanlar tarafından Bizans adı verilmiştir. İmparatorluk bu adı kabullenmemiş ancak himayesi altında hiçbir topluluk kalmadığı için uzun süre sonra kabul etmiştir. Bayrak konusuna gelirsek, Hilal İslamda 7. yüzyılda kullanılmaya başlanmıştır. Dolayısı ile Türkler İstanbul u bilmez iken bile hilali kullanıyorlardı. Yıldız ise 2000 yıldır farklı dönemlerde Türkler tarafından kullanılmıştır.
Kutadgu Bilig okumadın mı? Ay toldi gün toldi gibi bazı semboller var. Göktürklerin paralarında ay yıldız var. İslam öncesi Türk edebiyatında oğuzkağanın gece ay ışığından inen bir kızdan çocğu olduğu yazar. Ama bu hikaye yunanlıların Diana yani artemisine çok benzer. Zeusa bakarsan anlarsın. Etkileşim olabilir ama bizim İslam öncesi hiç bir Türk devletinin büyük olanlarının bayrağı ay yıldız değildi. Sadece romanyada macaristanda kalan küçük bir Türk topluluğunun bayrağında ay yıldız var onunda şekli buna benzemiyor.
Detay bilmiyorum ama bu bir anlam ifade etmez. Senin bugün bile milli müzik olarak kullandığın Katibim şarkısı yüzlerce yıllık İngiliz çocuk şarkısıdır. Yani çok bişey değiştirmez.
Sesimizi yer gök su dinlesin sert adımlarla her yer inlesin... bu norveç halk müziği. Alman mızıka izci çocuk şarkısınıda yine bir marş yapmışız. En az yüz yıllık izlediğim kovboy filminde adamlar ölü gömerken mızıka çalıyordu bugün özenti herifler onunla şehid cenazelerinde bando takımı kurmuşlar. Aynı müzik.