Türkiyenin kitap okuyanlar sıralamasında 18. Sırada olduğunu düşünürsek özgürlüktür. İnsanlar eskiye nazaran daha çok kitap okuyor. Fakat yine sağda solda görüyorum. "Bana ne faydası var" diyenler var. Halbuki bugün konuştuğu cümlelerin kelime haznesinin genişlemesinin, ve muhteşem bir düşünce yeteneğine sahip olmasının en büyük sebebi çok kitap okuyuşunun olması. Eskiye nazaran artık daha çok kitap okuyan bir Türkiye var. Sizce bunun sebebi ne olabilir?
Çünkü artık gösterişi ilimde bulmaya başladılar. Bu kafada okuyan genç nesiller de löp löp yutuyorlar hazır bilgileri. Sonra onları sindiremeden içi boş birer kibir abidesi olarak daha kendilerinden habersiz etraflarını aydınlatmaya çalışıyorlar. Eskiden insanlar daha cahildi ama daha ahlaklıydı. Keşke okumasalar da öyle olsalar en azından.
Özgürlükten bahsetmek için esaret mevcut olmalı önce. Kitap okumamayı esaret olarak görmüyorum. Kelime haznem geniş ve iletişimim açıktır ancak bu zamanında kitaptan çok sözlük okuduğum, dil bilgisine ehemmiyet verdiğim içindir. Birbirinden çok bağımsız sözcükler, bilemiyorum.
En İyi Cevaplar