Kitap okudugumu gören çevremden sürekli "kitap okumuyorum ben yaaa", "en son ne zaman okudum hatırlamıyorum" tepkileri alıyorum. Bunu pişkin bir şekilde söylemek nedir ya?
Kitap okumamak havalı mı gösteriyor?
Kitap okudugumu gören çevremden sürekli "kitap okumuyorum ben yaaa", "en son ne zaman okudum hatırlamıyorum" tepkileri alıyorum. Bunu pişkin bir şekilde söylemek nedir ya?
Kitap okumamak havalı mı gösteriyor?
Yani aslında havalı görünmek ya da havalı göstermesi değil insanın kafası dağılması ya da nasıl söyleyeyim kelime dağarcığının gelişmesi açısından kitap okumak önemli bir şeydir bende kitap okuma alışkanlığı yok ama bir kitap okumaya başladığım zaman onu bitirmen de ne durmam.
Kitap okuyan insan kitap okumayı marifet sanmaz. Kitap okuyan insanın düşünce bulutu çoktur. Kelime yağmuru yağdırır, cümle gökkuşağı oluşturur, paragraf başı olup halay çeker ama bu tür kendini çok üstte gören kibirli davranışlarda bulunmaz.
Egosunu yönetmeyi ve alçakgönüllü olmayı bilir. Yeri geldiği zaman kelimeleriyle boks eder yeri gelir dilli düdük düdüklü tencerede efsane laf yemeği yapar. Az kalorili bol sözcük çeşnili
İnsanın elinde kitap değildir kişiyi havalı gösteren. Kitap zaten ayrı bir havadır içinde kaybolur insan. Tecrübe vardır için de hayat vardır aslında ama anlayana.. yani kişi önce eline kitap alabilmeyi basarsın önce bir kitabın o sayfa sesini o kapağının açılışında ki kitap kokusunu bir solusun sonra isterse hava atmaya çalışsın çok da önemli değil aslan parçası
biz de kitap okumak sanki ineklerin işi sanki okuyan hava için okuyor da okumamak macoluk gostergesi ya da gereksiz bir şey gibi görülüyor ve okumamak da o derece normal gibi lanse ediliyor böyle saçma sapan bir anlayış var
Cevap
50Cevap
Hayır göstermez. tam tersi de geçerli.
kitap okumayı marifet sanmaktan bin kat daha erdemlidir.
şimdi bugünlerde ellerinde kitap, storylerde kahve eşliğinde fotoğraflar atılıyor.
aynı "güruh"
kediyle de fotoğraf atıyor.
sevgisizliğin ve sevgiye muhtaç kalmanın bin tonlu tablosu bu.
"kendinizi bir topluluğa ifşa ederek, ben buradayım" demenin yolu. Kendi tercihleri ama kitap okumadan bir şeyi farklı yollarla öğrenmek daha zordur. Yani aslında havalı görünmek ya da havalı göstermesi değil insanın kafası dağılması ya da nasıl söyleyeyim kelime dağarcığının gelişmesi açısından kitap okumak önemli bir şeydir bende kitap okuma alışkanlığı yok ama bir kitap okumaya başladığım zaman onu bitirmen de ne durmam.
kitap okumayı marifet sanmaktan bin kat daha erdemlidir.
şimdi bugünlerde ellerinde kitap, storylerde kahve eşliğinde fotoğraflar atılıyor.
aynı "güruh"
kediyle de fotoğraf atıyor.
sevgisizliğin ve sevgiye muhtaç kalmanın bin tonlu tablosu bu.
"kendinizi bir topluluğa ifşa ederek, ben buradayım" demenin yolu.
İnsan ne kadar az okur ise o kadar çok şey bildiğini zanneder. Bahsettiğiniz kafadaki havalı olduğunu düşünen insanlar gidip Müge anlı, Survivor, Magazin gibi leş programları takip eder. TV onların kitap bizim olsun mümkünse bize uzak Müge anlı' ya yakın olsunlar.
Ateistin ve dengesizin biriyim. Arkadaş uzak yol otobuslerde devamli kitap okurup. Hatta uzak bir yerde calisiyorduk, pansiyona gecip duş alırdım kitap okurdum. Arkadasim ayni odadigim kisi bile ulan bu yastan sonra profesör olcan dedi. Arkadas bu dunyada bilinmeyen minyonlarca sey var. Her gün arastirsan gene herseyi biliyorum diyemezsin
İnternet çıktı mertlik bozuldu diyenlerin savunduğu şey. internete rağmen hala okuyabilenler, yeni kitap kokusunu ciğerlerine doldurabilenler , bundan haz alabilenler gerçekten harika insanlar. çünkü bunlardan bir elin parmakları kadar kaldı.😊
"bu kadar okuyup alim mi olacan la"
"tabi tabi sen roman okuduğun için bilirsin, biz malız çünkü"
"gösteriş yapma bence, evinde okumak yetmiyor mu?"
diyenlere inat okumaya devam etmeli.
Pişkin pişkin kitap okumak sıkıcı ya diyenler benimde sinirime dokunuyorlar. Efendi efendi "Ben kitap okumayı sevmiyorum. Okurken sıkılıyorum. " De yani. Havalı olduğunu sanar bir üslupla söylemenin mantığı nedir?
Havalı olacağın bir durum değil. Kendisini geliştirmek isteyenlerin tercihidir sadece kitap. Takmaman yararına olur 🖤
Bunu diyen kişi kitabın faydalarını, okuması gerektiğini biliyor ve öyle dile getiriyor. Havalı olma derdinde olduklarını sanmıyorum.
Ben dünya klasiklerini bile okumadığım için kendimden utanıyorum uzun aradan sonra yeni başladım kitap okumaya...
Başta ben de senin gibi düşünüyordum ama çok erken yaşta okusak belki anlamakta zorlanırdık hemde aklımızda kalmazdı aslında şimdi tam zamanı ☺️
Evet🙂
Okuyanla okumayanın farkı sohbetlerde ve derin mevzularda ortaya çıkıyor. Hatta bu sitede bile Türkçe yazamayan insanlar var.
Bence kitap okumak birazda sevgi gerektiriyor bazı insanlar kitap okumaktan sıkılıyor ama çok güzel bişiy 💖
Kitap okumamak da çok kitap okumak da havalı değil bence her şey kararında normal dozda kitap okuyan kişiler çok havalı
IQ düşük insan modeli. Türkiye'nin zeka ortalaması bunlar yüzünden düşüyor.
Havalı değil kesinlikle. Bununla övünmek ben cahilliğimle övünüyorum demekle aynı şey
Dışarıda otobüste metro da vs kitap okuyanları komik buluyorum.. Gösteriş meraklıları
Havalı göstermiyor tabii ki ama kitap okumak veya bunu göstermek de havalı görünmüyor.
Edepsizlik ve cehalet geçer akçe bugünlerde. Ciddiye alma sen onları.
İnşallah sana pişkinmiş gibi gelmiştir. Yoksa berbat bir haber bu.
Alakası yok ya. Kitap okuyan, okumayana göre 10 adım her zaman ileridedir.
Okumanın da okumamanın da havalı bir tarafı yok. Bilgiye erişmek artık sadece kitaplarla olmuyor
kitap okumayı da okumamayı da marifet sanan, bunun lafını yapan benim gözümde 4pt4ldır
Bırak okumasınlar, onlardan zeka olarak üstün olmaya devam edersin
Havalı görüldukkerini düşündüklerini sanmıyorum
Muhabbet etmege çalışıyor işte
Olumsuz bir durumu kendi lehine çevirmek için böyle söylemlerde bulunmak çok düşük bir zekanın ürünü olsa gerek.
Kitap okumakta kitap okumamakta tercih meselesidir hava civayla alakası yoktur.
Bence tam tersi kitap okumak daha havalı bir şey. Okumayan insanlar bana daha garip geliyor.
Bu genelde tam tersi olur. Ama sorudaki gibi olanlar benden uzak dursun lütfen. 😃
ahaha iyi ki de okumuuyor kitaba hakaret öylelerinin okuması
Kitap okumadığı için bunu iyi bir şey sanıyorlar ya zaten.
Yorumlara bakınca şok oldum bir tanesine. Bu toplumun zeka geriliği, kitap fobisi ne olacak acaba 🤣
Kendi tercihleri ama kitap okumadan bir şeyi farklı yollarla öğrenmek daha zordur.
Kitap okumayı çok seviyorum ama ne okumak ne de okumamak marifet değil. Okuyan kendine fayda sağlar, okumayan kendini güzelliklerden mahrum kılar
Bende okumam kitap. Yani alışkanlığım yok. Ama bununla övünecek kadar salk da değilim. Aksine keşke okuyabilsem derim hep
Hayır. Aksine kitap düşkünü gibi görünmek hava gösteriyor
Öyle biri varsa kafasına Meydan Larousse serisinden en kalın olan ile vurun.
Valla ben günlük düzenli kitap okurum hava olsun diye yani maksat kafam dağılsın kendime bir şeyle katmak
Herkes kitap okuyacak diye bir kaide yok zira ülkenin azda olsa okumamış aptalada ihtiyacı var
Aksine rezil eder. Ama okuyan yslsndanda olsa iki kelam etse kırık kalpler iyileşir.
Bir de bunu kız tavlamak için yapanları var
Kitap okuyunca ne olacak 🤨
İşte sürekli kitap okuyorum kültürlüyüm havalıyım modunda. Ama gereksiz saçmalık
Saçmalığın daniskası hemde..
Kültür medeniyettir öncelikle..
Hayır ama okumakta göstermiyor
göstermez, keza okumakta göstermez
Bence okuma sen de. Yani daha iyi okumaman
Hayır. Zavallı ve cahil gösterir.
Cahil olmak mutluluk işte onlara göre
Hede hödö bla bla
Cahil cesareti diye bir şey var işte o yüzden.
Kitap okumak havalı felan değil.
Hiç kitap okumadım havalı değil miyim YAni 🧐
Kitap okumak bir marifet değil zorunluluk aslında
Hayır havalı değil cahil gösterir.
Bunun diyen insanlar boştur
Öyle bir şey mi varmış?
Kitap okumamak cahilliği gösterir
Kitap okumaya okumaya bu hale geldi toplum zaten.
Bizim ülkede evet
Zamanım olsa okusam keşkeee
Bazı gorgusuzler için geçerli
Aksine kötü bir şey. Hangi türde okuyorsunuz?
pek sanmam havalı göstereceğini :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?