kafamdaki karışıklık çözüldü okula devam.
güncelleme için özür
burda yapılan yorumların çoğu doğru. Her şeyden önce senin istemen çok önemli. Bir insan bir şeyi isteyerek yapıyorsa okuyacağı bölüm yapacağı meslek ne olursa olsun o kişinin başarıya gitme şansı %90'dır. % 10 başarısızlık ihtimali ise milletin konuşup senin işinden soğutması ile olur. Senin korkun okuduğun bölümden çok 4 yıl sonra iş bulamama kaygısından kaynaklanıyor. Ama Türkiye de iş bulmak çok kolay millet iş beğenmiyor yoksa çok iş var. Senin bölümünde bence çok çok iyi bir bölüm yeter ki kendine olan güvenin devam etsin ve elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış.Senin bölümünü kötüleyen insanlara da bak bakayım onlar ne yapmışlar hayatlarında ve bundan eminim ki senin bölümün hakkında zerre kadar bilgileri yoktur.son olarak şunu söylemek isterim ki sakın ama sakın yaşın genç diye aldanma 1 yıl insana çok şey de kazandırır çok şeyde kaybettirir. !yıl geç mezun olduğunu düşün veya bölüm değiştin 1 yıl kaybın olduğunu düşün. Maddi olarak aylık alacağın para minimum 2000 Tl olacaksa 12x2= 24 bin tl kaybın olacak bir de okuyacağın dönemde bunun yarısı kadarını da harcarsan toplamda en azından 1 yıl kayıp sana 36 bin tl kaybettirecek. Manevi olarak ise yıpranacaksın veya istediğin gibi bölüm gelmez ise bu sefer pişmanlık duyacaksın hayattan tamamen kopacaksın. Kendine Güven ve Başar. Kendin İçin Yaşa Millet için Değil ...
herkesin düşüncesi seni niye ilgilendirir ki ? İsteyerek yazmışsın ve okuyorsun şuanda. Düşünme milletin gereksiz gereksiz düşüncelerini..
eğer senin içine sinmiyorsa yaşında küçükken ve başındayken yol ver ama milletin diline bakacaksan sonuna kadar git. Elalem ne diyor ne düşünüyor diye girme olaya..
halkla ilişkilerde her zaman iş vardır. Sen gerçekten istiyor musun istemiyor musun onun kararını vermelisin. Ama senin aklını daha çok çevrendekiler karıştırmış. Herkesin kötülediğine niye bakıyorsun ? Onlar okumadan etmeden nereden bilecekler o bölümü. Millete sorsan halkla ilişkiler ne diye, satış pazarlama, millete dil dökme diye karşılk verir.
niye utanıyorsun ? O kadar okuyan kişi manyak mıymış. Ne sapıklığını görmüşler merak ettim ? Milletin diline bakarsan hayatın boyunca bir arpa boyu yol alamazsın. Hayat senin hayatın, sen kendi keyfine kafana bak. Sen aç işsiz kaldığında o bölümü kötüleyenler gel sana biz bakacaz para verecez demiyecekler.
Dediğim gibi sen aklı başında bir kızsın, gerçekten kendi kafanda olmaz diyorsan hiç zorlama ama milletin diline bakacaksan da hiç takma. Rica ederim..
Bi akrabamız halkla iliskiler mezunu fakat Ankara okudu sonra yüksek lısans yaptı. Birkac magazada müdür olarak calıstıktan sonra simdi noterde calısıyor. Hali vakti yerinde iyi maas kazanıyor kadın suanda izmirde. Yani sende isteyerek okuyorsan ve okudugun bölümü, okulu sevıyorsan sorun yok. O laf söyleyen insanlar büyük ihtimal bilgisizler.
Turkiyede cok tuhaf egitim sistemi var. Ancak tip, hukuk, fen, muhendislik fakultelerine gidince birsey olunuyormus gibi bakiliyor. Cok sacma benim yasadigim ulkede halkla iliskilere guzel dosyan ve puanin olursa girebiliyorsun sende kalkip herkes kotuluyor diyorsun.
Cevap
21Cevap
kesinlikle bırakayım deme ben halkla ilişkiler okumadan senin yaptığın işi yapıyorum ve keşke bu bölümden mezun olsaydım diyorum büyük firmalarda ilk etap evet 2000 tl ler ama bir 5 10 yıllık bir deneyim arasında maaşın 4000 ve üstü olabilir bu ülkede 4000 ve üstü temiz para sana göre az ise no comment ..:
ne alakası var cvbını soruma cevap olarak neden yazdın anlamış değilim ama. hernese evet hiç birşey toz pembe değil ben günde 40 tl ile ayakta kalma ile basladım icinde yol yemek vs..ve 14 saat ayakta durma ile dewam eden günlerden simdi 2000 civarı maaslarla idare etsemde buda 1 zamandan sonra yetmiyor ki hedeflerinin ne kadar büyüklüğüne bağlı olmasına göre değişiyor maddi beklenti insanın ..okuluna devam etmen sevindirici haber diyelim
saçmalama ya bende iletişim fak. deyim ve en iyi bölüm iletişimde o. iş imkanı çok fazla. ama sen kendinide geliştirmen lazım. hastanelerde bile halkla ilişkiler uzmanı alıyorlar.
yok ya olurmu birazcıkta torpil lazım sonrası süper
değer değer benimde kardesim halkla ilişkiler okuyo imkanlar çok emin ol iş imkanı fazla bide kızsın ohoo hertürlü iş var
Kocaeli İstanbul kıyısı bir şehir denecek kötülükte mi hafız :( millete bakma sen. İş imkanını araştır kariyer planlaması yap. Kötülüyorlar diye bölümden vazgeçilmez
Sen sevmiyor muydun isteyerek girmedin mi onlara ne oluyor ki. Ben sık gidiyorum kocaeline. Umut tepe kışın çıkarken zor olsa da ne bilim şehir İstanbul kadar kalabalık değil. ÇOK Berbat trafiği yok öğrencisi bol okunur yani. Can sıkılınca istanbula da kaçılır. Şehirle ilgili değilde sadece çevre baskısı varsa bence bir daha düşün. Sonra üzülme sevgili logos
Sevgili logos bence sen sıkılmışsın. Bahane falan üretmeyelim. Kendini değerlendir. Bir kere dil mil işlerinden bir ikisine yakın olacaksın. Sonra bir klüp seni oldukça aktif biri haline getirebilir. Bölümden ziyade donanım önemlidir. Örnek veriyorum sırf kendi el yazısı güzel olan ve imza kalemi kullanmadqki hünerinden dolayı patrona yakın birini tanıyorum. Gayet saçma ama adam kursunu almış böyle de deliler var. Diksiyonu düzelt bilmem işte anladın sen beni. Bölüme de bakılır da cvde bir satır
Rica ederim ;)
bence ikinci bir meslekte bul kendine.
mezun olunca iş bulmak için çevren yeterli mi peki ?
Is garantisi olan bir bolum tercih et bence. Kiz icin bence yasin onemi yok. Hangi yasta olursan ol her turlu universiteye gidersin. Yolun acik olsun adi guzel..
O da var tabi. Sayisal olsa hemsirelik okuyabilirdin. Hakkinda hayirlisi artik.
İmkan varsa bir sene daha hazırlanmayı öneririm. Ben tm den hukuku kazanıyordum ama biraz aile zoruyla sayısal tercih yaptım ve şu anda mühendislik okuyorum. Puan kesilecek ama bir sene daha hazırlanmayı düşünüyorum
Düşünüyorum ama biraz üniversite dersleri zorluyor. Ara sıra deneme çözümü yapıyorum ama ygs yi yüksek tutmam lazım
umarım. çalışacağız elimizden geldiğince
400 puana yazık olmuş daha iyi biyer neden gelmedi
Bende okuduğum bölümden memnun değilim ama tekrar sınava girip baştan okumak olmaz yaş 22 oldu /:
İktisat ama bn dgs ile geldim bide dış ticaret okumustum direkt 3. Sınıfa aldılar alttanda 35 dersi çaktılar dönemde 14 dersler vizelere giriyorum boğulcam nerdeyse vizeler kötü geldi zaten kolay derslerden vizelerden kötü notlar aldım finale daha başlamadım çalışmaya bile ne olcak bilmiyorum
Sadece 3. sınıfa devam zorunluluğu var bütün dersler çakısıyo bn 3. sınıfın derslerine giriyom sadece
Hiç vaktım yok ne sınava çalışmaya ne baştan okumaya okulu bitirmek istiyorum bu işi yapmıcam zaten kpss olur ya da polislik askerlik ama hedefim askerlik lisans bitirmek yetiyo kpss yokkadro varsa direkt askerim sen ne yapcaksın peki
Aynen öyle yap okulu bitir açıktanda bir bölüm oku hatta açıktan 2 yıllık oku sınavsız dgs ile açıktan 4 yıllık bölüme geç intibakta vermıyolar açıkta bçylece önlisansla lisansı 4 yılda okumus oluyosun açıktan en son kpss gir o arada bir iş bulursun zaten
Okulunu bitir ama kolay bölüm değilmi benımki çok zor ağır matematik istiyo grafikler falan binlerce formül var
Doğru okulu bitiriyim başka bşy istemıyorum zaten
Evet ama uzamasın diye ugrasıyom bide biter zaten ama ne zaman :D
9 eylül senınkı hangisi
Oku okulu bitir bu kadar zahmete bidaha girme zamanınada yazık paranada (:
Ne dıyo ailen
Aynı durum bendede var okıyım diye babam çok para döktü sonunda buralara kadar eldim ödersin borcunu okulu biitirde ((:
Tabi ya (: hem okulu bıraksan tekrar ne zmn kazanrsn belli değil kpss kazanırsan 2. Öğretime gidersin başka şehre atanırsan yatay geçiş yaparsın seçenek bol (:
Tsk ederım senınde ((: başka bir prob. Olursa buralardayım (:
kötü bölüm diye bir şey yoktur. Donanımını tamamlayamamış girişken olamayan ve azimsiz insan vardır. 2.üni olarak açıköğretim oku işletme. ikisini aynı anda bitirirsin ve çok faydasını görürsün. En azından kpss sınavında şansın artar.
Başka bir üniye geçme ihtimalin varsa oraya geç ya da mutsuzsan hiç üsteleme vakit kaybetmeden yine bir dene şansını
İstemiyosan kesinlikle değiştirmelisin. Sakaryadamısın ?
bence bitir . sonra bir universite daha oku istanbulda halkla ilişkileri destekleyecek bir bölüm
halkla ilişkiye ne gerek var ne iş bulacaksın bitirince çevren yoksa. bırak boşver. hazır lise mezunuyken KPSS ye gir. dışardan bitir okulu da.
Aslanım helal yürü bee kim tutar 5 yıldız veriyorum bak :))
Eyv Allah cezanı vermesin insan bir artı verir bak mudo çeklerini birleştiririz :))
kafanı karıştırma çok görüşürüz
yahu halk mı kalmış ilişkilerini okuyorsun :D
cahile hiç bişi anlatamazsın :/
tamam :(
Bırak ben de bölümünden memnun değil ilim çok kötü bir durum:(
Din kültürü öğretmenliği
bak dostum yaşın daha genç biraz matematik kimya falanda yap istanbulda oku hiç bir şey kaybetmessin
super bolum bence istediğin neyse o
istediğiniz meslek nedir
herkesi boşver sen sevdiysen sorun yok
önce bunu bitir sonra bir tane daha bitir.
Halka karışasım var!
bırak gitsin bir işe yaramaz orası
cayırt
Osym ye rica et puanin 3une 5 ine bakmazlar ya.
okuyupta aparman görevlisi olacak sanki.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar