Bir tür insanı boğabilir başlangıçta. Olsun varsın. Bir-ikiden sonra anlamaya başlarsın. Kitaplar insanı geliştirmek için vardır. Yoksa izlenilen bir magazin programından, ya da karşışıklı oynanan pişpirikten bir farkı kalmaz.
Ama genellikle her kitap eğlendirir insanı. Çünkü insanlar yürüdükleri düzergahta, ustalaşmak ister. ... seçeneklerini hayatlarının şartlarına göre belirlerler. Tabu taşlarına göre.
Bazı istisnai kişiler farklı yönlerdede kendini geliştirip başarı sağlayabilirler. Örneğin bir tarihçisinizdir. Felsefeye merakınız olmamasına rağmen zorlarsınız hudutlarınızı. Bu anlatımınızı, hitabetinizi geliştirir. Göze batar hayatınıza o dalgada pat diye yön verirsiniz.
Bazen çok kapılıyorum, hayallerin arkası yarını gibi. Okurken, gözümde canlandırırım, o mekânları, kişileri. Onyüzden, okuduğum bir kitabın filmini pek sevemem.
hem zevk hem ihtiyaç okuma nedenlerime gelecek olursak orada bambaşka birr dünya var bazen kendimden parçalar buluyorum bazen yaşamak istediğim hayatı orada buluyorum ve insanlarla çok konuşmayı sevmem içe kapanık biriyim o yüzden kitap okumak vazgeçilmezlerim arasında 10 saat durmadan kitap okuduğumu bilirim
Entelektüellik bir ihtiyaçtır bence çağımızda. Zaten diğer grup çoğunlukta. İnsanın hayattan zevk alabilmesi ve ne yaparsa yapsın fark yaratabilmesi için kültür birikimini her yönden arttırması gerekiyor.
Doktor olacak birisi için tıp kitapları ya da bir ekonomist için Adam Smith eserleri ihtiyaçtır elbette ama diğer kitaplara da sadece zevk denilerek geçilmemeli. Her kitap insana bir şeyler katar, biz unuttuğumuzu sansak bile gerçekten hakkını vererek okumuşsak bir şeyler öğrenmişizdir.
En İyi Cevaplar