Cocugu gomersen cikmaz kaba saba sadece gudulere odaklanmis bir insan olursun... Ne yasarsan yasa kardesim... Cocuk olarak geldin istedigin kadar buyu yine cocuk olacaksin... Ciddiyetin agir bir yasantinin saklantinin ne onemi var? Ondan sonra yaslaninca kaydiraga ozlemle ne diye bakacaksin? Sanat mutluluktur bir ifade seklidir... O kurumus yapragin yaninda bir soz var yapraktan yola cikarak o sozu iyi okursan anlarsin... Gecmis kurumus bir yaprak gibidir sen bahari bekle tekrar yesillen tekrar umutla heyecanla bak dunyaya... Cunku bu hayat bir kere var.. Her an guzel ve ozel olmali... Bu da cocuksu bir ruhla olmali... Yasinin geregi gibi yasa ama bir yanin hep o cocukla olmali...
Çocukken yazmaya ve müziğe karşı yeteneğim vardı. Daha ilkokuldayken kompozisyon yarışmalarında derece falan alıyordum. Müzik dersinin gözde öğrencisiydim. Şimdilerde ise iki enstürmanı iyi derecede ikisini de eh işte kıvamında çalıyorum, yazmaya ilgimi de hiç kaybetmedim. Hala hikaye ve şiirler yazıyorum zaman zaman.
Evet Türkiye'de resim yarışmalarına göndermek için resim çizdirirlerdi o dönem yaptığım el becerisi gerektiren şeyleri görsen çok şaşırırsın hepsi duruyor
Yetenegin tamamen genetige bagli oldugunu ogrendigimden beri sanat ve zanaate ilgim bir nebze azaldi. Boylece siradan bir sanat takipcisi haline geldim. Yakin donemin en cok calisan sanatcilarindan birisidir pablo picasso. Tekipcilikten tekrar tutkuna donusumun aktorlerindendir.
Picasso harika demiş ve bunu az önce bir görüşümde belirttim. Çocukken resim çizerdim ve sanata ilgiliydim ama internetle tanıştıktan sonra kendim bir şeyler üretmek yerine diğer insanların yaptıklarına baktım. Eskisi kadar resim çizmiyorum ama belki eğer devam etseydim bugün çocukluk hayalimi gerçekleştirmek için bazı adımlar atabilirdim.
Picasso Bey'e katılmıyorum sanatçıların itibarını zedelemiş. Sanatçı tayfasına büyük saygı ve hayranlık duyarım. Bazı çocuklar sanatçıdır, bazıları sporcu, bazıları dahi ve bazıları boş gezenin boş kalfasıdır. Asla değiştiremezsin, ruhuna işler. 7 yaşımdan beri her daim bulunduğum sınıfta en kötü resim çizen, en yetenekli futbolcu bendim. 40 sene eğitseniz sesim güzelleşemezdi. Koşmak, oyun kurmak, çarpışmak için doğmuştum.
Herkesin bir şeye yeteneği vardır önemli olan onu görüp bulmakta burda aileye ve insanın kendisine büyük iş düşüyor. Artı bulduktan sonrada tabiki geliştirmek
Sanat sadece realist bir sekilde cizmek ya da birsey yazmak degildir. kasdedilen sanat icindeki ni disavurma surrealist bir resmi biz cocukken yapiyoruz ama bunun farkina farmiyorum sanat elestiret dusunmedir bir nevi cocukken elestirel dusunce kullaniriz ama buyudukce dogmalarin esiri oluruz
Az evvel anneme sordum çok konuşuyodun diyor dertli dertli 😅 5 yaşına kadar çok akıllıymışım yetenek olarak hala bişey demiyor bakalım var mı (pek sanmıyorum) 😂😂😂
@serHAN4554 lisede iken bir ara at resmi çizmeye başladım karakalem, tek tek herkes bana da çiz diyordu, çizip veriyorum, bir kerede öğretmenim istedi, onada verdim, oda gitmiş , okulun panosuna asmış😂😂😀altınada adımı. sonra yetenek kayboldu. ciddi bazen iki kişi var sankj bşr ara çok zeki bir ara çok melankoli tembel, bazen çok yetenekli, bazen sırf işe yaramaz.. Ama artık temelli bitti.
Resim yeteceğim vardı. Halen de var ama ülkemizde insanlar yeteneklerine göre yetiştirilmediği için bambaşka bir meslek sahibi oldum. Allah kahretmesin 😒
12 yaşında zekam farkedildi. Üstün zekalilar okuluna kaydedildim. canım olduğumu anlayınca beni geri donderdiler. Sonra devlet baba el açtı gel yavrum dedi benim işime çok yararsin
Fena resim çizerdim. Her gören hayran kalırdı. Yeteneğimin üzerine düşülmedı, ben de kendi kendime çabalamaktan yoruldum. Bugün yetenek değil, diploma önemli maalesef :(
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Picasso; "Çocukken herkes sanatçıdır. Zor olan yetişkinliğinde sanatçı kalabilmektir." demiş. Çocukken yetenekli miydiniz?
En İyi Cevaplar