- Efendiler; hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat sanatçı olamazsınız demiş.
Atatürk'ün bu sözlerine katılıyor musunuz, herkesten sanatçı olmaz mı?

Sanatçı olabilmek için yaratıcılığın olması gerekir. Belli bir sınırın dışında olmak gerekir. Tüm yaratıcılık ve özgünlükle ortaya çıkarılan şeyler sanattır ve yetenek gereklidir. Bu yeteneğe de herkes sahip değildir. İşte buna sahip olabilenler gerçekten sanatçıdır. Kendinden bir şeyler katmıştır çünkü.
Olamaz sanat duygu ve hayal gücünden doğar.. sanatçı olamayacak kadar duygusuzsan sanatçı olamazsın sanatçı olmak her duyguyu sevmek demektir mantıkla ifade etmek yerine renklerle bedenle sözlerle tiyatroyla ifade etmektir...
Ve sanat duyguların ve hayal gücünün yansımasıdır
Açıklama için teşekkürler, evet haklısın 😊🎈
Hayır herkes sanatçı olamaz, birde sanat çı derken , resim, heykel, gibi yapıcı şeyleri kastediyorum, birde, ALLAH, vergisi ses , ve onu ücra edenler, birde iki kelime konuşan , birazcık sesi olanlar, günümüzde sanatçıyım diye meydanları doldurmuş ama çoğu kof, bir varmış bir yokmuş gibi
Eğer istersen ve çok çalışırsan güzel resim çizip sanatçı olabilirsin bir de sanatçı olmadan önce birkaç yarışma kazanman gerekiyor sonra resim sergisinde resminin olması lazım bir de yetenek lazım yani öyle hemen sanatçı olacağım diyerek sanatçı olamazsın.
Cevap
22Cevap
Herkes olabilir. Bazı resimlere bakarsak sanki bi fırçayla 2-3 çizgi yapmış. Herkes kendine göre bir şeyler bulup kendi düşüncesini eserine yansıtabilir. Şarkı değilse resim belki. ya da el işleri de bi sanat.
Sanatçı ruh herkeste olamaz, ya doğarken o ruh sizde vardır ya da küçükken o ruhu edinebilirsiniz bu edinebilmeyi de aileniz sağlar. Zaten çoğu önemli sanatçının ebeveynlerinden en az biri sanat insanıdır.
Hayır sanat insanın özünde vardır herkes sanatçı olamaz ama günümüzde tanıdık torpilleri sayesinde bir çok kişlik sanatçı diye ekranlarda boy gösteriyor
yetenek ve onu sergileyebilmek ister. ama siyasetçi olup sanatçıdan çok daha üstün tiyatral yetenekler de var tabii günümüzde. demek ki o zamandan bugüne gelişme kaydedilmiş bu konuda 😂
Herkes aslinda sanatcidir, ama o yanini dusunmeyerek koreltir.
Cunku dusunmek acıdır, acı insani mutsuz eder.
Herkes sanatçı olamaz da herkes herşeyi de yapamaz herkes devlet adamıda olamaz herkez mühendis de olamaz bir insan çok şey olabilir ama herşey olamaz
Olamaz. Sanatçı demek ayri bir sey. Gunumuzde herkese sanatci deniyor ama sadece unvani o ama o kisi gercek bir sanatci degil hiyarin teki
Her ne kadar egitim alsan da bir yerden sonra onemli olan yetenek , hayal gücü
O yuzden herkes olamaz
Mustafa Kemal Paşa'ya katılıyorum. Herkes sanatçı olmaz. Sanatçı olmak yüksek ve önemli bir mertebe.
Herkes sanatçı olamaz. İnce iştir zordur diye düşünüyorum.
Evet herkes sanatçı olamaz. Yetenegi olsa bile sanat icra edebilmek ayrı bir durum bana göre.
SANAT'ın dallarının ne kadr fazla olduğunu düşünürsek bence olabilir
herkes sanatci olsa kim copcu avukat kuafor vb. olacak
Her insan sanatçı olabilir. Tabi öncelikle yeteneğini ortaya dökmesi gerek. Örneğin resme yeteneği olan biri şarkı söyleyemez
Tabi ki Atatürk haklı bu konuda. Sanatçı olmak yetenek ister. Herkes değil haliyle yeteneği olan sanatçı olur.
Sanatçı olmak için bir sanata sahip olmalısın tek başına o da yetmez alanında en iyisi olmalısın
Kesinlikle katılıyorum. Herkes olamaz.
Sanat ruhu olan bireyler dahildir. dhhd
Ben Cumhurbaşkanı bile olamam
Hayır olamaz, bence sanat bir yetenektir.
Hayır , sanatçı ruhu diye bir şey var
Sanatçı olunmaz , doğulur 😄
Olamaz tabi. Sanat yetenek işidir, herkes yapamaz.
Herkes sanatçı olamaz
mümkün değil..
Olamaz. Ruhtan gelmeli.
Olamaz bence
Olamaz.
Doğru
Olamazz..
Kesinlikle hayır.
olur xd
Hayır olamaz tabiki
Katılıyorum herkes olamaz
Yetenek isi olamaz tabi