Bir güzelliği, bir estetiği somut bir zemine aktarmanın öznesi her güzel şey olabiliyor da insan vücudu neden olamasın?
Kaldı ki insan vücudu ile ahlak arasında bir alaka göremiyorum. Ahlak çok daha içsel, davranışsal, felsefî bir boyut taşır bünyesinde...
Siz çıplak bir kadın portresine baktığınızda orada cinsel bir çekim unsuru değil bir sanat eseri görebildiğiniz, hatta eserden de geçerek eserin sanatkârı hakkında düşünmeye başlayabildiğiniz zaman hem estetik anlayışınız hem de kulluk mertebeniz hakkında önemli değişimler meydana geliyor demektir...
daha ciddi problemler var dostum sanat için soyunanin rızası varsa bize ne? ama 3 yaşında ki çocuk tecavüze uğradı anüsü yırtıldı 80 kusür dikiş atildi gündemini degiştir sesimize bir ciglikta sen kat heryerde bunu paylas nacizane fikrimdir saygilar
şimdi burada sanattan muhtemelen hiç anlamayan bir sürü insan toplanıp bir resmin sanat olup olmadığını tartışacağız. Bence etik dışı olan konu bu. İşin ehli insanlarla bu tartışmaların yapılması daha anlamlı sonuçlar doğurur görüşündeyim. (Not; aramızda sanattan anlayan elbette bir kaç insan olabilir ancak burası bir sanat platformu olmadığı için hepimizi sanattan anlamayan insan olarak tasvir etmem de yanlış değildir.)
Koskoca sanat tarihi boyunca binlerce belki de milyonlarca Nü tabloya şimdi durup da "ahlaksızlık bu" demek bence saçmalık. Duvardaki çıplak kadın tablosundan rahatsız olup, çocuk ve kadın tecavüzlerine kafa yormayan ve durup yazık diyenlerin ahlakı ortada! Bu sebeptendir ki, birilerinin sanatına laf etmek yerine o çok bilmiş ahlak bekçileri kendi ülkelerindeki ahlak uçurumunu düşünsün.
Hangi ahlak sınırlarında baktığımıza göre değişiyor cevap, bazı toplumlar için oldukça ahlaksız bir iş iken başka toplumlar için resim çizmenin ya da fotoğraf çekmenin kendisi doğrudan ahlaksızlık sınırlarına dahil oluyor. Bir kedi, günbatımı ya da çiçek fark etmiyor.
Nü, ahlaksızca değildir. Işığın insan bedeni üzerinde kırılması, gölgeler, fırça darbeleri, renk değişimleri... Klasik türde çok önemlidir, anatominin kafadaki ideale yaklaşması, kusurlar yaratarak ideal kusursuzluğa kavuşma kaygısı taşıyan onlarca tablo mevcut, hepsi de emek emek yapılmış.
İnsanlar görmek istediğini görür. Kimi Venus'e bakar kimi bir g. te, kimi Davut'a bakar kimi ç. ke...
Ahlak dışımı dedigin çıplaklık olsa gerek madem ahlaksızca bir durum yok çıplak olmak foto veya resim yaptrmak herkesin seyretmesi bunu herkes yapsın rahatca esine karısına kardesine ogluna yaptırsın madem ahlak dışı degil o zaman sanat olarak görenler Ahlakın farkına varır belki... Sanatında bir adabı sınırı kriterleri olmalı bence bu görùsù sanat diye savunanlar o zaman vucudunu para karsiligi satanlarda sanat yapiyor gòrùsùndesiz.. Yani kime gòre neye gòre bu sanat.. Neyse ya kòr bakmak isteyenin gözü nü acamazsın çünkü kendi bile bile kapamıştr o gözleri... Toplumun genisliği sanata bakış açısı nı degistiriyor
Nü resim sanatı benim en sevdiğim dallardan biridir. Geniş bir nü resim arşivim var ve hala web ortamında bulabildikleirmi toplarım. Nü resimi özel kılan insanın bedenin gizemi ve o gizemin yarattığı heyecan ve etkilenmedir. Oldukça zor ve meşaketlidir nü resim yapmak. Göründüğü gibi değil. İnsan bedeni resmedilmesi zor bir şeydir. Özelikle de sosyal yaşantıdaki bir anı resmetmek çok daha zordur. Bu nedenle de nü resimler ayrıca değerlidir. Nü tam anlamıyla bir sanattır. insan bedenin doğal estetiğini ve anlık dinginliğini gözlemleme ve içsel bir duyarlılık yeteneğiniz varsa sizin içinde nü resimler çekici olabilir.
Birine tecavüz edeceğine nü resim yapsın sanata dönüştüsün bana hiçbir zararı yok. Hiçbir boksörün kavgacı olduğunu, hiçbir kasapın insan kestiğini duyamazsın. Zaten içindeki duyguyu bu şekilde atıyor dışarı ve çevreye zarar vermemiş oluyor. Kaldı ki bunun adı yüceltme savunma mekanizmasıdır. Yapsınlar, zararsız olsunlar.
sanattır tabiki de. marchel duchamp a bakılırsa her şey sanattır. ya da tamamen saçmalıyorum. duchampın sanatı zaten sanatı sorgular başta. neden olmasın. sanattır bence. aklımda sanata layık olan şeylerin genel bir niteliği var ama tanımlayamıyorum. belki de bana göre her şey sanattır. ama insan vücudunu seviyorum. özellikle insan vücudunu. çünkü en gelişmiş canlıdır insan. bu yüzden çizerken bile nü çizerim çünkü bazen kıyafetler gerçek güzelliğin üzerini örter
Ben sanat ayağına her haltı yiyen insanlara anlam veremiyorum. Yani mesela adama derler ki, madem snata yapacaksın, neden nü? Yani bunda bir ayrımcılık yapıyor özellikle nü çalışıyorsa bu adam ben bunda bi' şeylik ararım kusura bakmayın.
Nü resim yabancılara göre sanat bize göre doğrudan sapikliktir çünkü biz sanattan bile anlamayan toplumuz
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sanattır tabiki de ahlakla ne alakası var? Ahlak kıyafetle ölçülen bir şey değildir. İnsanın içindedir. Tabi çıkıp sokakta çırılçıplak dolaşın demiyorum ama sanatta bunlar olabilir yobazlığa gerek yok.
sanat yapmak için illa böyle ahlaksız poz mu lazım? çıplaklık olmazsa sanat olmuyor mu? bir gidin ya modern olacağım entelektüel gözükeceğim diye kendinizi bu kadar düşürmeyin...
Ahlak dışı diyemem ama bana göre bu sanat değil, Türkiyede çıplak kadın/erkek tablosunu kaç kişi SANAT için alır bilemiyorum, eski zamanda bu bir sanat olabilir ama artık değil bence. genel olarak çıplaklığı sanat gören bir kesim var bence bu çok saçma o zaman popüler kültürün sonucunda ortaya çıkan nicki, cardi klipleri de aşşırı sanatsal birşey çünkü çıplaklıktan başka birşey yok.
Sanattır, Antik Yunan'ın Helenik görüşü olan idealizm ve Hellenistik görüşü olan humanizmden şimdilere kadar ulaşmış, insan vücudunun kutsallığını ve ihtişamını göstermek amaçlı kullanılmıştır.
bir sanat eserini ancak sapık bir zihniyet cinsellikten ve ahlaksızlıktan ibaret görebilir. sanatın temel amacı güzelliktir. bir bakıma kendini ifade etmektir. bir sanatçı bunu patlıcanı çizerek de yapabilir çıplak bir insanı çizerek de bu onun duygu dünyası ve üslubuyla alakalı. sanat ifade özgürlüğüdür. birinin başkalarına zarar vermeden kendini ifade etmesi neden bir sorun veya ahlak dışı bir durum haline gelsin ki?
Resim icin niye model illa ciplak olmali anlamiyorum. 🤔 sahsen nu bir tabloyu almam da evimin duvarina asmam da. Sonuc olarak gereksiz bir kategori veya resim turu neyse artik 😂😂
En İyi Cevaplar