bu konuda çok tartışıldı çok görüş sunuldu paradoksa girildi herkesin bir fikri oldu ama kimse tutup da bir b.ka yarayacak bir şey diyemedi terbiyemi bozuyorlar
öncelikle bir noktaya açıklık getirmek istiyorum zaten bir dersaneye yıllık 8bin verebilen bir aile o çocuğa özel ders de aldırıyordur
dersaneler kaldırınca açıkta kalacak binlerce hocanın günahını kim taşıyacak? binlerce hocanın emeğini kim verecek? fen lisesi mezunuyum ve türkiyenin en iyi hocalarının olduğu okullardan birinden mezunum lakin devlet okulunda rekabet yok! adam ben nasılsa koltuğumu sağlama aldım kafasıyla öğrenciyi tabiri caizse siklemiyor bile
kusura bakmayın da kardeşimin okulunu ziyarete gittiğim bir gün şaşkınlıktan küçük dilimi yutacaktım matematik hocaları benim kalem dahi tutmadan yalnızca bir kaç saniyede çözdüğüm soruyu çözemedi!
çocuklarınızı beyni olduğundan şüphe ettiğim insanlara emanet etmek isteyen insanlara yazıklar olsun
kardeşim illa demek değil ki 8 bin lira vereceksin dersaneye bin liraya da gönderiliyor paşa paşa da taksit yapılıyor
zaten anlayamadığınız şey dersaneler kapatılınca özel dersler artacak okuyamayan çocuk yine okuyamayacak ayrıca yok öyle dünya ben dersaneye gitmeden kazandım ne kazandın allah aşkına tıp mı okuyorsun hukuk mu yemin ederim çık gel karşıma ayağını öperim
okuyacak adama zaten her türlü imtiyaz tanıyor dersaneler en pahalı dersanelerde okudum hayatımın son 8 senesi dersanede geçti ama baksan toplamda ya bin lira ya iki bin lira ödemişimdir
8bin ödeyip de iyi bir yere gelemiyorsa çocuğunuz göndermeyin arkadaşım sistem yıllardır böyle işledi neyin kafasını yaşıyorsunuz okullardaki milattan önceden kalma hocaları temizle diyeyim ki hakkıdır eğitim kalitesini düzeltti kapatsın dersaneleri
ama yok öyle yağma eşşek gibi çalışan tırnaklarıyla kazıya kazıya bir yerlere gelen insanların hakkını kim ödeyecek? bizim insanımız nankör bizim insanımız kör diyoruz da boşa demiyoruz emek var emek devlet okullarında halen lise mezunu öğretmenler varken kimsenin dersaneleri kapatmaya hakkı yok
kapatacak da ne olacak sanki özel okula çeviriyorlar hepsini ve aynı öğrenci kadrosu özel okul olarak o okullara kaydediliyor gözlerimle yapılan anlaşmaları gördüm. şimdi söyleyin bana ne farketti?
parası olmayan çocuk bin liraya taksitle de olsa gidebilecekti lakin artık onları da alıyoruz ellerinden hadi kolay gelsin hepinize kulaktan duyma her şeye inananlar124 Yorumla- +1 yıl
arkadaşım size sonuna kadar katılıyorum sorun dershane açıp kapatmak değil sorun eğitim sorunu 12 yıldır iktidardasınız eğitim kalitesini artırmak adına ne yaptınız her değiştirdiğiniz bakan eğitim şeklini kılık kıyafetle uğraştı kalite aynı yerde duruyor başbakan demeç veriyor dershane öğretmenlerini de bünyemize alırız diye boşta kalan o kadar öğretmeni istihdam ettiniz de sıra onlara mı geldi bunlara küfür bile iltifat olur...
- +1 yıl
önemli olan bir ülkede eğitim alabilmek için niçin para verilmesi gerektiğidir, kusura bakma ama insanların çok büyük bir bölümü hayatından kısıp, yemeğinden kısıp çocukarını dersaneye götürüyor, dersane olmamalı, eğer fırsat eşitliğini istiyorsan, fakat dersaneyi savunanların temel birkaç mantığı vardır,
mesela bir öğretmendir ve iş alanının daralmasını istemiyordur, fakat bu bencil bir gerekçedir, ülkenin faydasına hiç değildir - +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum dersaneleri kapatacaz diyebilmeniz için önce eğitim sistemini düzeltmeniz lazım devlet okullarının durumu malum adamlar çocuğunu dersaneye göndermeyip ne yapsın bunca insan nasıl üniversiteye girip nitelikli birer birey olacaklar anlamıyorum gerçekten
En İyi Cevaplar
Kültür & Sanat konusunda 884 cevap paylaştı. Okulda yeterli eğitim verilemiyor maalesef.Okul eğitimi yeterli olsa ben de dahil kimse para vermez dershanelere.Aileler çocuklarının iyi yerlere gelmesini istiyorlar bunun yoluda iyi bir üniversiteden geçiyor ve o iyi üniversite sınavlarla kazanılıyor.Sınavlara da dershaneler hazırlıyor.Birbirini takip eden bir döngü bu.Bilinen ve iyi bir dershaneye gidiyorum 5000tl sanırım fiyatları belki biraz daha fazladır.Benim bursum vardı sınavdan kazandığım onun indirimiyle baya ucuza gidiyorum sayılır.Fakat öyle yerler varki 25.00 30.000 tl lerle eğitim veriyor bu dershanelerin özel şubeleri sadece çocuklarını düşünen insanları soymak için.Parayı çok verenle çok ilgileniyorlar.Anne babalarda madem pahalı vardır bir bildikleri diye yönelebiliyor buralara.Keşke yeterli temeli ilkokul ve ortaokulda almış olsakta lisede düzgün eğitim verilse sınavlara okullarda hazırlanmak gibi bir imkan olsa.Böylece gerek kalmaz dershanelere fakat ülkemizde bu zor.Dershane kapatılması demek gerçekten sağlam eğitim verilmesi demek ki bu oldukça zor.Dershaneler kapatılırsa üniversiteyi nasıl kazanacağım diye düşünüyorum bana üniversite garantisi versin devlet ben de gitmem dershaneye milyoner değil ailem para vermeye de meraklı değiliz elbette.
31 Yorumla- +1 yıl
malesef türkiye gerçegi :( meb de egtim kaliteli olmadıgı için iyi bir gelecek isteye ailer veriyo parayı :( içini dökmüşün walla çok içten yazmısın :))
+1 yılDersanenin kapatılması gibi bir saçmalık olabilir mi? Fen lisesi mezunu biri olarak benim okulum eğitim bakımından yetersizdi. İngilizce eğitimindeki yetersizliğin acısını hala çekiyorum. Ayrıca okul yeterli bile olsa öğrencilere 2. bir şansı dersaneler tanır okullar değil. 2. sefer sınava girenleri okul sınava hazırlıyo mu? Tabiki hayır . Ayrıca okullardaki hocaların egosu da ayrı bir dert. Benim kimya hocamın biri istediği yoldan soruyu çözmeyenin puanını kırıyodu ciddi derecede. Hatta bir kere 100'lük kağıt verdim ama beyefendi 67 verecek kadar beğenmişti kağıdı! Ve ben dakikada 3 kimya sorusu çözebiliyoken o hocanın 10 tane yazılı sorusunu 40 dakikada zorlanarak çözebiliyodum. O kadar ayrıntı istiyodu ki anlatamam. Anlatmak istediğim hocanın istediği şekilde eğitim alıyosunuz okullarda , sınava yönelik değil. Ha bütün hocalar yapıyo demiyorum bunu ama dersanede bu durum yok diyorum. Diyelim ki dersaneler bahsi geçtiği gibi özel lise vs yapılacak. Okula destek olması için öğrenciler neye başvuracaklar peki? Benim aklıma özel dersten başka bir halt gelmiyo. Basit bir hesap yaptım ve seneliği 1500 lira olduğu zaman dersanemde bir yılda 450-500 saat ders görüyomuşuz. O zamanlar iyi hocalar en az 100 liradan, diğerleri de 50-60 liradan ağzını açıyodu özel ders için. Bi hesaplayın bakalım özel ders için kaç para vermesi gerekir bir öğrencinin. 450-500 saatin dışında bir sürü soru çözmek için etütler, ek dersler vs hesaplarsan zaten işin içinden çıkamazsın. Gelelim 8000 lira mevzusuna. Bildiğim kadarıyla Kayseri'de en fazla 3000 lira alınıyo şuan normal dersanelerden. Bi de bu dersanelerin özelleri var. Bi sürü garanti falan veriyolar şurayı burayı kazandırıyoruz diye. 10.000 lira civarı alıyolar ücret olarak. Şartıda atıyorum öğrencinin günlük 1000 soru çözmesi gibi zaten öğrenci kendi de yapsa istediği bölümü kazanabileceği şeyler. O 8000 liralık ücret ya böyle bir dersaneye aittir ya da Kayseri'den çok daha büyük şehirlerde dersaneler milleti sömürme merkezi haline gelmişler. Uzun lafın kısası dersanelerin kapatılması olayı saçmalıktan ibaret.
32 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler. Düşünülmeyecek gibi değil ki. Hem okul açısından hem de dersane açısından.
Sevgili kardeşim ben dershanede çalışan birisiyim. Bunların artısını eksisini en iyi benbilirim herhalde..
Şu an dershanelerde çalışan 60 bin kişi bulunmaktadır ve aileleriyle birlikte neredeyse 250 bin kişiyi bulmaktadır bu sektörden ekmek yiyenlerin sayısı..Hal böyleyken dershaneleri kapatmak aptallıktan başka birşey değil..
Fakat işin görünmeyen bir tarafı varki dershaneler 10 sene önce kapatılmalıydı dersiniz adeta. Dershanecilik öncelikli olarak özel sektör. Özel sektör demek para demek, Para ise müşteri satıcı ilişkisi demektir. Bu anlamda senin dediğin gibi dershaneler gerçekten fahiş fiyatlarla çalışıyor ve ayrıca dersanelerin bu kadar pahalı olması cemaatin iddia ettiği gibi bir eşitlik ve adalet getirmez. bugün dershanelerde okuyan belli bir kesim dershanenin reklam yüzüdür diğer büyük kesmi ise para kaynağı.. Yani dershane kapatmak tekere çomak sokmaktır.
Öte yandan dershanelerde çalışanların durumu yani sigorta ve iş güvenceleri içler acısıdır. Bir çok kişi dershanelerde yarım yamalak sigortayla çalışıyor ve iş güvencesi kesinlikle yok.. Bunun getirisi olarak da dershaneciliğin sınırı yok. Yani idarenin hayal gücünün en uzak noktasına kadar çalışan çalışmalıdır..
Gerek kayıt arama gerek ders dışı öğrenci faaliyetleri gerekse yapılan işin %80inin reklamcılıktanbaşka bişey olmaması bu durumun iyice sarpa sarmasını yani öğretmenin olabildiğince sömürülmesi demektir...
Bu söylediklerim ışığnda insanların daha fazla mağdur olmaması ve emeğin sömürülmemesi için kocaman bir EVET diyorum00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
87Cevap
Arkadaşlar hepimiz biliyoruz ki güzel ülkemizde devlet okullarındaki egitim sistemi tartısılır. Kapanmamalı neden diye soracak olursanız meslek lisesi okuyan bir ögrenci olarak cevap vereyim sınavda tamamen sayısal derslerden sorumluyum fakat gariptir ki 10cu sınıfta fizik dersi (haftada 2 saat) haric lise hayatım boyunca ne matematik ne fizik nede geometri görmedim. Maddi durumuk yerinde özel ders alabilirim dershaneyede gidebilirim. Bu destekleri almadan sınavı kazanıp bir mühendislik fakültesine girmek icin meryem ana olmak lazım. Tabii 2 yıllık teknikerlik sınavsız fakat lisede gorulenlerden bir farkı yok. Ama bir yandan asgari ücret ile gecinen ve 2 kardesi olan sınıf arkadaslarımda var. Burada tutuyor komün damarım benim. Kızıyorum kendime sınıfta telefonumu cebimden cıkartmaya utanıyorum acaba özenirler mi diye tabii okula götürmedigim 20bin liralık motosikletimde var. Halk burada cemaatlerde verilen sözum ona egitim (dini) ve beyinler yıkanıyor oylar toplanıyor. Bu soruyla gercekten bir yarayı deştin. Özetlersek dershaneler kapanmamalı ama sartlar esitlenmelidir herkes gidebilmelidir. Yada devlet kendisine ceki duzen verir ve gercekten universite sınavına odaklı egitim verir.
20 Yorumla
+1 yılBir kere arkadaşının kardeşi çok pahalı bir dershaneye gidiyor. her dershane öyle değil. Dershaneler kapatılacak her yer özel okul ve kolej olacak. Bu seferde zengin okuyacak fakir ortada kalacak. En azından şimdi dar gelirli aileler taksitle de olsa çocuklarına iyi eğitim koşulları sağlamaya çalışıyorlar. Devlet dershanelerle değil devlet okullarıyla uğraşmalı. ziraat mühendisliğinden öğretmen olan 70 lik öğretmenleri emekli etmeli. Dershanedeki öğretmenleri Meb öğretmeni yapacaklarmış. Madem o kadar kontenjan var niye atama yapılmıyor millet mağdur oluyor?
76 Yorumla- +1 yıl
:( atanamayan idalist ögretmenler yazık :( ihtiyar ögretmenler derste fıkra anlatarak dersi bitiriyomuş :(( yakız walla ne diyim
- +1 yıl
dersaneleri kaldırcaklarsa da devlet okullarının eğitim düzeyini yükselttikten sonra olmalı bu iş. önceden her isteyeni öğretmen yaparlarsa olcağı budur.
- +1 yıl
kesinlikle çok haklsın devlet adamları sırf bunu rantları engeeyemedigi için yapamıyo :(
- +1 yıl
bizim ülkemizdeki eğitim sistemi farklı. akıllarına bir fikir geliyor hadi deneyelim diyorlar hooop hemen bir haber yayınlanıyor. sonucun ne olAcağını düşünmüyorlar. önce bir pilot okulda denersin sonuca bakarsın ona göre tüm ülkede uygularsın. DENEY FARESİNE DÖNDÜK ARTIK :(
- +1 yıl
malesef :( 95 yılında beri sürekli böyle
- +1 yıl
Evet malesef
Ben buna karşıyım.
Okullar tek başına yeterli değil. Öyle bir eğitim sistemi var ki, dershanelere gitmeye zorluyor! öğrenci iyi bir yer kazanayım diye yıllarca okul dershane arasında gidip geliyor. Sistem bunu istiyor.
Hiç bir mantıklı gerekçesi yokken kapatılamaz.
Atanamayan ögretmenlerinde tek umudu dershaneler.. Sadece ögrencıyı etkılemıyor.
'' Özelleştirilecekmiş(!) ''
özelleştirince para verılmeyecek mı?
Bunlar bizi düşündükleri için değil. altında başka seyler mutlaka var..
Durumu olmayan zaten göndermez. İlle de dershaneye gıdecek cocugun dıye kimse silah dayamıyor.42 Yorumla- +1 yıl
bunun neden ne biliyomusun meb ögretmenleri yetersiz malesef :( teyze ve amca gibi ögretmen lisesi mezunu :( yeni nesil ogretmenler iyi ama eskiler bitmiyo fosiller :( bende sana katılıyorum ama meb düzelmeli ögretmen atamalarına mulakat gelmeli
- +1 yıl
yeni nesil öğretmenler henüz uyum sağlama aşamasındadır sistem öğretmenleri köreltiyor zaten. adamın önüne bir kitap koyuyorlar müfredat bu bunun dışına çıkmayacaksın diyorlar.
bence kapatılsın.. Okuldaki eğitim kalitesi yetersiz diyorlar fakat şöyle bir gerçek varki bunun sebebi de dershaneler.. Bizim durumumuz yoktu dersaneye gitmedik aptal mı olduk? ya da sınavlarda düşük not mu aldık? Evde çalıştık sadece... Okulda öğretmen sınav yapacağı zaman el etek öpüp hocam sonra hocam şöyle falan, dershaneye gidince günlük test çöz ne alaka? Okuldaki sorular yabancı memleketten mi geliyo? Sonrada vay efendim öğretmenler yeteri kadar ilgilenmiyor falan filan, e o kadar da olsun yani şahsen ben öğretmen olsam "nasıl olsa okuldan çıkıp dershaneye koşacak ne yorcam kendimi" derdim..sen okuldaki derslerini hocanı takmazsan o da seni kaale almaz arkadaşım..
53 Yorumla- +1 yıl
meb yetersiz olma sebebi yetersiz ögretmenler bence :( dersanelerde mülakatla alıyolar işe hocaları :) meb de yaşılı yetersin dünyadan bir haber hocalar var :) tabi haklısın bencede dersane kazanmak için bir çare degil
+1 yılÖğrenci dersi okulda öğrenir dershanede pekiştirir. Dershane sizlere pratik bilgiler vererek zaman kazanmanızı sağlar. Bir disiplin çerçevesinde fazladan soru çözersin. Dershane düzenli tekrar yapamayıp belli bir programa uyamayan öğrenciye yardımcı olur. Dershane size yeni şeyler öğretirmi bilmiyorum ama okulda anlamadığınız şeyleri pekiştirirsiniz.parasına gelince her ay taksitle gayet normal bir miktar. Onun yerine kolej açılınca zenginin çocuğu okuyacak fakirin çocuğuna yanarım! Zengin çocuğu yine bir şey olur ama fakirin kendini kurtarması lazım..Ayrıca dershane öğretmenleri genç ve anlıyor ben açıkçası 60 yaşında tahtada ölmeye yaklaşmış öğretmenden birşey anlamam onlarda emekli olmuyor sonra neden atama yok.. Bu kaa!
70 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldersane öğretmenlerini kadroya almaktan bahsediyorlar yıllarını kpss ye verip sırf az kontejan verdıklerı için evde bekleyen öğetmenlere buyuk adaletsizliktir.üstelık dersane özel okul gıbı yerlerde herkesın çalışacak ortamı yoktur çünkü oralara genelde tanıdığı olan girer tanıdığı olmayan ve küçük yerde yaşayan kpss çalışıp atanmaya çalışıyor üstelık 3 ayrı sınavla.
ayrıca eger o şekılde kadroya alıcaz dıye mülakat sınavı yapıyorz gıbı bısey cıkarırlarsa tamamen cemaat dersanelerınde calısanları kadroya almak ıcın yapıldıgı belli olucaktır24 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle dersane hocaları sınavsız alınmamalı meb e :(( çok büyü kadaletsizlik atanamayan ögretmenlere :(( ama bide şu yandan bakınca dersane ogretmenleri kadar bilgili donanımlı hoca da az bulunur
Cevap sahibi+1 yılhayır buna katılmıyorum atanmamıs evde kpss calısan ıyı öğretmenlerde var hiç öyle cok buyuk elemelerden gecıyolar sanmayın dersane öğretmenlerının bı tanıdıga bakar o iş ama tanıdgın yoksa cok ıyı ol yınede almaz seni..haa birde çok düşük ücrete köle ol
- +1 yıl
düşük üvretli kole çok dersanelerde haklısın ama iyi maaş lanlarda var :)) kesinlikle yeni mezun evde olan genç nseil çok kaliteli ve idealist :) çokkk haklısın :) zaten atamayan ögretmenlerde dersanelerde yani aynı kişilerden bahsediyoruz :) zaten önemli olan ögretmen lisesi fosilleri evine gidip yeni nesilin gelmesi :)
Cevap sahibi+1 yılaynen öyle ya aslına bakarsan cok acık var eskıden ücretlı ögrtmen devlet calıstrsada gızlerde acık acık söyleyemezdı masallah akp bununla övunuyo atama yapmıyo alakasız bölüm okuyanlar öğretmenlık yapıyor sız egtımı bu kadar dşünüyosanız önce gercek öğretmenleri atayın ya ıkı yıllık okuyan rahatlıkla ücretlı öğretmenlık yapıcam dıyebılıyor.üniversıteden ıkı hocamda atanamadgımı ögrennce dedılerkı.. tam öğrtmen olacak dedıklerımız atanmamıs oluyo adaletsiz sistem..
+1 yılB dedim. dersaneler kapatılırsa lise bitiminde üni kazanamayan mezun grupları gözden çıkarmaktır bu. devletin dersaneleri kapatması için, dersaneye ihtiyaç duyulmayacak kadar iyi eğitim vermesi lazım devlet okullarında. bunlar da okula hacı hoca sokmakla olmuyor canım olmuyor! dersaneler de kapansın çocuklarımız imam hatip dışında bir yer kazanamayacak hale gelsin herkesin özel hoca tutmaya parası yok evine getircek.
43 Yorumla- +1 yıl
meb in yetersizligi çok haklısın :(
- +1 yıl
dershaneye 8000 bin veriyorlarda özel hocaya para yok ha burda konu para değil senin yorumunda :D bende dershaneye gitmeden üni kazandım çalışınca oluyor :D
- +1 yıl
dersaneye gitmeden ninem de üni kazanır zaten önemli olan bölüm. ben geçen sene çalışmadıgım halde dersaneye gitmeden antalya da gıda mühendisliği tutturdum tercih yapmadım ona bakılırsa. bu sene dersaneye gidiyorum ve amacımda itü, marmara, İstanbul gibi yüksek okullarda endüstri müh var. ayrıca dersaneye 3.000 tl ödüyorum. benim yorumuma gülmek için konu hakkında bilgi sahibi olman gerek. 8.000 tl fen bilimleri gibi özele kaçan dersanelere verilen para sıradan dersaneler 3.000-4.000 tl dir
Önce eğitim sistemini düzelt ki insanlar dershanelere gereksinim duymasın. Çocuğunu özel okula gönderecek kadar parası olan kişiler için nasıl olsa hava hoş. Gönderir TED Kolejine yıllık 46000 TL + 4000 TL yeme içme + 5000 TL servis parası derken hallediyor adamlar nasılsa. Ama ya fakir fukara ne yapsın? Bakkalın kızı, fırıncının kızı, manavın kızı, inşaat ustasının oğlu, Çiftçinin oğlu okumasın mı? Sorarım size özellikle doğu illerinde hangi kız okuyabilir? Hangi aile verebilir özel okul parasını da çocuğunu okutabilir? Nasıl göz göre göre böyle bir yanlış yapılır aklım hafsalam almıyor.
Sorunun cevabına gelince... Binlerce kez HAYIR!20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldüz lise çıkışlıyım ve dersler ben sınavda bunu sorarım bunu bilin bunu bilmenize gerek yok mantığıyla işlendi ki ben okula severek giden nadir öğrenci tipindendim. ne devamsızlığım vardı ne başarısızlığım. lakin şu an üniversiteye girdiysem bu dershane sayesinde. ders işleyişi ve öğrenciye verilen değer çok çok farklı. orta yaşa gelmiş siz bunu yapamazsınız, anlamazsınız, gerizekalılar, çok akıllı olsanız burada işiniz ne diyen geometri, p**evenkler o.çocukları diyen bir coğrafya hocam vardı. elinde esen kitapları(eşantiyon verilenler), sırtı sınıfa dönük, saatlerce yazıp anlatamayan üstelik defter kontrolü yapan matematikçileri saymıyorum bile. önce bunları kontrol altına alsınlar sonra dershaneleri kapasınlar
50 Yorumla
+1 yıleskiden beri halkı soymaktan başka ne işe yarıyorlar. eskiden eğitim daha kaliteliydi, çünkü hocaların iyisini dershaneler almıyordu, okuldaki hocalar hamiline kart verip dersanelere özel hocalara yönlendirmiyorlardı. bir allahın kuluda şunu demedi, bu adam okulda bir şey verememiş okul sonrasında özel derste verilecek şeyden ne hayır çıkar. bu işin çözümü basit, dershaneler kaldırılacak, eğitim pratikleştirilecek, dersane müfredatı gibi pratikleştirip kolaya dönülecek. ama para tuzağı devam edemez.
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 634 cevap paylaştı.
+1 yılOkulların 12 senede öğretemediğini dershaneler 1 senede öğretiyorsa, okulların kapanması daha mantıklı geliyor. :))
166 Yorumla- +1 yıl
bu konuda hem fikiriz :)) inş meb düzeli süper hocalarımız olur :)
- +1 yıl
İnşallah..:)
- +1 yıl
Anlamadım?
- +1 yıl
Tane tane okursan anlarsın :)
geç oldu soruyu gördüğüm ama yine de cevap vericem .. evet kapatılmalı eğer bugün insanlar okuldan diil de dershanelerden medet umuyorlarsa neden devlet öğretmenlerine maaş veriyor bu kurumlar neden açık ? milyonlarca öğretmen ortalıkta kamuda öğretmeniz diye dolanıyorlarsa aldıkları paranın hakkını versinler ! kısaca dershaneler kapatılmalı evet ama öncelikle meb öğretmenlerine çeki düzen vermeli %95 i aldıkları parayı haketmiyorlar haketmeyene kapıyı göstermeyeli ve gerçekten bu işe adam akıllı yapacaklara alınmalı ..
not: yerleşmesi kolay , okuması kolay , atanması kolay , tatili çok vs diye birçok kişi öğretmen oluyor .. gece alemlere akıp sabah okula geliyorlar ! ben bir veli olsam bu insanlara çocuk emanet etmem çocuğunuz öğretmen dediği kişi örnek aldığı kişi olucak bunu unutmayın !10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 737 cevap paylaştı.
+1 yıldershaneler kapatılırsa unıversıtelerın puanları Turkıye'de verılen egıtımın sevıyesıne duser.ıyı olur yanı.hem unıversıteye gırmek zor, hem de adam gıbı egıtım ogretım yok.bır de soyle bır ıhtımal var, belkı okullardakı egıtımın kalıtesı yukseltılebılır.ama sanmıyorum.bızım mılletımız cok adi.memur olunca kendılerını bır sey sanıyorlar.devlet de suclu.ısını yapmayan ogretmenı alacaksın memurluktan, gıtsın burger kıngde calıssın...
60 Yorumla
+1 yılDershaneler çünkü ek olarak çalışma düzeni sağlıyor.. Alıştırma vb. şeyler sayesinde kişinin boş vaktinde derslerine odaklanmasına ve düzene girmesine yardımcı oluyor.. Üstelik üniversite çalışma için çok iyi.. ve 8000 olduğunu da hiç zannetmiyorum fazla özeldir veya bir kaç senenin birdendir
11 Yorumla- +1 yıl
oluyomuş işte :)) bende çok şaşırdım ama varmış
+1 yılDersaneye gitmeseydim univeristeyi kazanirdim temelim vardi ama iyisini kazanabilir miydim bilmiyorum. Öncelik ogrencide ama temeli atan da okul. Bazi hocalar sirf derse girmek icin derse giriyor. Turkce ve matematik gibi puan getirisi fazla olan bir bransin hocasi da bu tipse vay haline o öğrencinin! Dersaneyi ozel okul yapip ucurumu daha da acacaklar. Senelik 3 milyari zar zor oduyenler 30 milyari nasil odeyip ozel okula göndersinler
Dersane ogretmenlerine kadro verene kadar kpssye girip iyi puan alanlari atamali devlet. Dersanelerin kapatilmasi icin daha vakit erken. Daha egitim sistemi iyilestirilmedi o yuzden dersane kapatilmamali ogrencinin isi sansa birakilmamali.20 Yorumla
+1 yıl8.000 tl izmirde normal gibi simdilerde , 18.000 veren arkadaslarım var.Bu derece ticarete dökülmesini desteklemıyorum ama kapatılma konusunuda oyle.Öncelikle okullarda verilen eğitim nitelikli hale dönüştürülsün sonra dershaneleri kapatsınlar.Aksi takdirde bu sınav sistemiyle cok kişi yanacak.
27 Yorumla- +1 yıl
hangi dersane 18000 tl vaybe :)
- +1 yıl
Millete bak. bir yanda asgari ücretle çalışan işçi. diğer yanda aman çocuğum kaliteli eğitim görsün diyen, dünyanın parasını kepçeyle harcayan ebeveyn. elbet o çocuk , üniversiteyi kazanıpta bitirince, fakiri gözetmez.sonra banane, oda okuyup, çalışıp kazansaydı. yok dirseğimin hakkıyla geldim, yok ben aklımı kullandım gibi laflar edip, zengin fakir ayrımcılığı yapar. yazık...
- +1 yıl
o parayı verip te dersaneye gidiyosan :) ilk 100 e girip tıp filan okmak lazım:) ailem o parayı verse çok pis vicdan yapıp ders çalışırdım :)
- +1 yıl
Hangi dershaneymiş o gerçekten merak ettim. Çünkü bende izmirdeyim açıkçası iyi dershaneler o kadar pahalı değil uğur, final, fen bilimleri gibi ama hayatta 18.000 vermem yani. Onun yerine koleje giderim olmadı en has özel öğretmenler tutarım
- +1 yıl
FEM ÖZEL 20.000 TL hatta
- +1 yıl
Fem özel 18.000
Sadece okuldaki eğitim yetmeli,
Okuldaki eğitim yetmiyorsa o Eğitim değildir.
Okulları da kapatsınlar..84 Yorumla- +1 yıl
offf bu da çok radikal oldu :))
- +1 yıl
güzel teknolojik sınıflar :) az ögrencili sınıflar :) ve idealist kalifiye ögretmenler :) dersaneler gerek kalmaz :)
+1 yılhangi derhane o afedersin? ben atafene sormuştum indiirmsiz 2900 demişlerdi. ona gitmemiştim pahalı diye. bir derhanenin sınavına giridm 1400 liraya 1 buçuk yıl okudum. sallama istersen para konusunu ?
47 Yorumla- +1 yıl
wala final in özel sınıfıymış :) özle derken ne demek istedi anlamadım ama
- +1 yıl
bunun özelsizi olmuyormu :)
- +1 yıl
- +1 yıl
yok artık :D 1400 e bir buçuk hatta iki yıl okudum çokta iyi oldu ne gerek varki özeline butiğine :)
- +1 yıl
haklısın parası bol aileler var işte :)
- +1 yıl
Dersaneler o kadar pahalı değil yahu senelik 2000 falan 8000 nasıl oluyo be
- +1 yıl
oluyomuş işte :)) bende çok şaşırdım ama varmış
devlet okullarında ki eğitim sistemi çok sevyesiz olduğundan dolayı ihtiyaç var mı evet var
fakat halk eğitimi para ödeyerek almalımı ? hayır
devlet okul eğitim sistemi düzgün mü ya da yakın bir tarihte düzeltecek mi? hayır
dersaneler ihtiyaç olacak mı ? evet
sonuç olmaması gerekirken devlet kedi eliyle bir sektör yaratmış kapatılmalı mı ? hayır
mantık olarak olan bu30 YorumlaKültür & Sanat konusunda 1b cevap paylaştı. eğitim sistemi düzeltmedikçe kapatılmamalı arkadaşının verdiği para ne öyle onun yerine git özel ders al ailesi zengin falan heralde
61 Yorumla- +1 yıl
:) payaya takılam neden dersaneler var niye kapatılsın veya kapatılmasın :)
+1 yılkapatılmamalı okuldaki öğretmenler bok gibi başından savıyorlar biz üniversite sınavında ne yapacaz?
101 Yorumla- +1 yıl
zaten bam teli bu işin bu meb in yetersiz ligi :(
Meb de bir çok meslektaşım ders saatini anı ve fıkra anlatarak dolduruyor. Bu çocuklar ne yapacak o zaman ?Kapatılmamalı...
55 Yorumla- +1 yıl
meb de bide yaşlı hocalar yeterince bilgili degil :( artık ögretmen atamalarında alan soruyolar bence mülakatta yapılmalı
- +1 yıl
O konuya girersek Meb de öğretmenlerin çoğu çoktan emekli olması gereken kişiler. Okula gelmeleri bile lutuf onların. Öğretmene emeklilik yaş sınırı getirilmeli. Genç, idaelist öğretmenlere şans verilmeli. Öğretmen atamalarının durumu da ortada. Alan sınavı yeterince adil de değil ona bakarsan. Fakültede Türkçe konuşamayan arkadaşlarım öğretmen oldu. Mülakat bu anlamda önemli. Ne dediği anlaşılmayan adamlar öğretmenlik yapıyor. İşte bu durumda dershane bir nevi kurtarıcı.
- +1 yıl
kesinlikle çok haklısın :( benim kuzenlerimin ögretmeni şu akllı tahtayı kullanamıyomuş yaşlı bir ögretmenmiş :( tamam onları çöpe atmayalım :( ama bu devirde gitmiyolar ögretmen lisesi mezunu devri karşılamıyor :( idailst ögretmenler meb çoşar :) o mzna işte dersaneelr biter ...
- +1 yıl
inş idalist kalifiye ögretmenler atanır ve pes etmezler :) teseküller :)
Kapatılsın, sonra zengin çocukları binleerce lira verip özel hoca tutup ders alsınlar. Orta halli ve durumu iyi olmayan öğrencilerde,devlet okullarında kalitesiz eğitimle zor şartlar altında kazanmaya çalışsın... Eğer okullarda eğitim yeterli düzeyde olsaydı kimse dershaneye gitmeye gerek duymazdı. Önce okullarda kaliteli eğitim verin sonra dershaneler zaten kendisi kapanır !
21 Yorumla
+1 yıldersanaler kontrol altına alınmalı müfredatları meb belirlemeli.sonrada özel okul şeklini almalı.yani dersanalerde okul gibi olmalı dersaneye giden devlet okuluna gitmemeli.ama söylediğim gibi müfredat konular yani meb belirlemeli.ve çok sıkı bir denetime tabi tutulmalıdır.böylece türkiyenin okul sorunu ortadan kalkacaktır.
10 Yorumla
+1 yılKapatılması taraftarıyım.Okullardaki eğitimin kalitesi arttığı sürece dersanelere gerek kalmayacaktır zaten.Küçük yaştaki çocukların dersanelerde gereksiz zaman geçirmesine ve bunun ticarete dönüştürülmesine karşıyım.
Üniversite sınavlarına hazırlıkta da liseler,öğretmenler,öğrenciler işini temiz yaptıkları sürece daha iyi sonuç alınır.
Çeşit çeşit dersane var ve bu beni rahatsız etmeye başlamıştı .İyi oluyor kapatılması.Çoğu aile çocuklarını vicdanen rahat etmek için gönderiyor,göndermeseler büyük bir eksiklik olacakmış hissine kapılıyor.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAKP ne zaman eğitim sistemini dersane kalitesine çekebilirse o zaman kapatsın.. Ki eğitim sistemine zerre kadar önem vermiyorlar.. Her sene bir sistem değişikliği bir rezillik..
Ama yaptığı iyi şeyler yok mu var, harçları kaldırdılar mesela.44 Yorumla- +1 yıl
harçlar iyi oldu biz mezun olduk sonra kaldırdı :)) dersaneler bir rant dostom haklısın inş meb güzeçenir egitim kalite li olur vekalakar :(
Cevap sahibi+1 yılAyrıca, eğitim sistemi iyi olsa millet niye dersaneye para versin ki salakmı millet? Aslında dersane, eğitim sisteminin yetersizliğinden kaynaklanıyor, eğitim sistemini kim düzenliyor? Yine hükümet... Komik değil mi?
- +1 yıl
Beynini kullanan insanları severim. Verdim artını :)
Cevap sahibi+1 yıl:)
liseyi bitirip sınava tekrar hazırlanan adam ne yapacak sahsen ben öyle kazanan biriyim özel okul mezunuydum aynı sene dershaneye de gittim ama olmadı okulda sadece vakit kaybediyordum bir sonraki sene dershaneye gittim oldugum yeri okul degil dershane sagladı kendi hayatımdan yaşadıgım bir örnek yaşamışken kimseyle tartışmam ben dershaneler kapatılsın mı diye başka şekilde geç cemaatin önüne ögrenciler üzerinden oynayarak degil
10 Yorumla
+1 yıldersanelerin kapatılması değilki mesele arkasından gelenlere odaklan bence dersaneleri özel okullara çevirecekler mevcut özel okul sayısını 10000 e yükseltecekler ve öğrenci başı aylık 1000 tl devlet yardımı yapacaklar şimdi bu özel okulları kim açacak neden devlet okulu yakacak kömür bulamazken zaten parayla okuyan yani maddi sıkıntısı olmayan yerlere parasal yardım yapılacak bence bunlar düşünülmeli yoksa kapansın yaptıkları bir halt yok ama paraya bak 8000 tl yuh derim sadece
20 Yorumla
+1 yıl8000 tl nedir arkadaş 20000 ler falan geçmiş yorumlarda ne bu finale gittim ben öss ye hazırlandığım zaman iki sene önce 1800dü.bu kadar abartı fiyatları olan dershaneler kapatılsın bu ne ya
17 Yorumla- +1 yıl
bende finale gitmiştim :)2004 yılında 1000 tl ye yazılmıştım :) 3 askeri mmaş filandı :( demkki şimdinin 2500 tl si gibi :(( çok pahalı gerçekten
- +1 yıl
saçmalamışlar ya dershane bu 20 bin ne demek sabancı çocuğumuyuz biz te Allam sinir oldum valla
- +1 yıl
:))) sakin , ama gerçekten y azık bu millete
- +1 yıl
kesinlikle öyle köle etmişler milleti para da para doyacaklarmı acaba
- +1 yıl
doymazlar :( dersane biter ozel okullar çıkar bu kez millet ona para yetiştircem diye ugraşır
- +1 yıl
aynen aynen
dershaneler kapatılsa
öğrenci doğru dürüst kendi başına nasıl bir düzenli çalışma bilgi sahibi olacak
öğretmenler kpss de atanamıyo en azından dershaneler ekmek kapısı oluyo onlar için
haa bunların ikisinide devlet hallederiz diyorsa buyursun kapatsın20 YorumlaKapatılmalı çünkü fetullah gülen kapatılmasını istemiyor.demekki kapatılmalı :)
82 YorumlaOkullar verdikleri eğitime göre sınav yaparlarsa kapatılsın , ya da yaptıkları sınava göre eğitim versinler .. bunları sağlayamıyorlarsa bıraksınlar kim kaç paraya nasıl eğitim verirse versin dershaneymis etüt merkeziymiş karışmasınlar .. konu bu kadar basit tartışmaya gerek yok !?..
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben açık lşise okuyorum ve dersaneye gitmeye ihtiyacım var daha üniv. okucam normal bir şekilde o yüzden hayır dedim
42 Yorumla- +1 yıl
bravo sana inş kazarınsın ünv deyide :) emegine saglık
Cevap sahibi+1 yılteşekkür.ler :)
4-5 tane arkadaşım vardı sınıftan Bursada Eylemer diye bir dershaneye gidiyordu senelik 23 milyar bu nasıl :D
14 Yorumla- +1 yıl
cidden mi :) sınıf 5 kişi ve 23 :) bunlar sürümden kazanmıyo :) çinli degil la bunlar :) imdatttt :))
- +1 yıl
O paraya istediği bölümün özelini okusun.
Gizli Üye(30-35)+1 yılFEMÖZEL'e gidersen 10bini de bulur ama mesela ben Final'deyim.4bin verdik.Hakkını da veriyolar ayrıca.Ve Final Diyarbakır'da yıllık 800liraya yapıyo yani her yer ilde her dershanede aynı değil.
21 Yorumla- +1 yıl
evet il farkı varmış :( çpok zor okmak ya aalh yardımcısı olsun herkesin
Dersanede çalışan birçok öğretmen var, müsteşar açıklamasında dersanedeki öğretmenlerin devlet okullarında istihdam edileceğini belirtti ama memurlar.nette yapılan açıklamada 250 bin atama bekleyen öğretmen var. Böyle alım olursa atama bekleyen öğretmen adayları da memur olacak. Durum çok iyi analiz edilerek, dikkatli adımlar atılmalı diye düşünüyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılTarafsız biri olarak dershaneleri değerlendireceğim:
+Yoksula kolej öğrencisi ile adaletli rekabet imkanı sağlıyor.
+Doğudaki gençleri terörden uzak tutuyor.
+Kanepe takımı fiyatına N.Ş.A. da kazanamayacağı üni. kazanmasını sağlıyor.
-Keşke eğitim sistemi düzgün olsa da dershanelar hiç ihtiyaç olmasa. Batıdaki gibi gençler yabancı dil öğrenip spor yapabilse. Ama malesef eğitim sistemi düzeltileceğine dershanelerle uğraşılıyor.
+Kumarhane bar kapatır gibi davranmak hem yasal değil hem de etik değil. İhtiyacı kaldırılsın kendi kendine kapanır zaten.
Eğitim sistemi düzeltilmeden kapatılmamalı.00 YorumlaDershaneye parası olan gidiyor. kapatılınca eğitim de fırsat eşitliği doğar. Ama dershaneler olmasaydı ben üniversite sınavını kazanamazdım... 12 eylül döneminde sınavdan bir gün önce ordu evine sorular gelir ve çözülürdü, subay çocuklarıyla yarışmak için biz de dershaneye mecburduk. ayrıca doğuda ve güneydoğuda pkk tarafından yıllarca sistemli bir sınav yardım organizasyonu çalıştı. Belki hala da devam ediyor bu tür haksızlıklar. Ne var yani cemaat cevap anahtarını sızdırmış da noolmuş:D
10 Yorumla
+1 yıl
+1 yılhükümet fetoyla pastayı üleşemedi oda intikamını dersanelerden almaya çalışıyor dersaneler kapatılnca yerine getirilecek sistemin taslağını okumanızı tavsiye ediyorum bence kapatılmalı o taslağı okuduktan sonra ben kapatılsın demeye başladım
11 Yorumla- +1 yıl
:) rant boyutu var ama aslı onemli olan milietimiz çocugunu gelecegi ve cebi
herkese eşit koşullar altında eğitim alma fırsatı sağlandıktan sonra dershaneler kapatılmalı. sonuçları kestirilemeyecek bir olay bu şekilde oldu bittiye getirilmemeli. insanların geleceği ile bu şekilde oynanmamalı.
30 Yorumlakapatılmamalı çünkü sadece okuldaki eğitim yetmiyor..
bir de hangi dershaneymiş o ya 8.000 tl..48 Yorumla- +1 yıl
final ozel sınıfı :))
- +1 yıl
bilemiyorum artık :) altta bir arkdaş yazmış butik dersane varmış neyse işte 20.000 tl miş :)
- +1 yıl
ben nettn baktımda :) 5-6 kişilik sınıflan oluyomuş birebir etüt imkanı olunca pahalanıyomuş :)
- +1 yıl
:) para bol milletimizde
+1 yıldershaneler kolej eğitimi alan zengin çocuklarıyla bizim aramızdaki uçurumu azda olsa kapatan bir kurumdur. Onun için kapatılamaz. he şöyle olur (ki oldu bile) mesela başarı dershanesi kapanır yerine başarı eğitim ve rehberlik merkezi açılır
10 Yorumla
+1 yılhiç gitmedim sadece son sene denemelere girdim tanesi 10 liraydı :D ilk 5000 e girdim. isteyen yapar çocukları boşuna dershaneye yollamasınlar.
37 Yorumla- +1 yıl
sen zekiymişin dostum :)
- +1 yıl
bence zeka diye birşey yok istek ve ona bağlı çalışmayla alakalı. 12 seneyi tek seneye bırakıyor çoğu ondan sonra ben zeki değilim diyor :D bu mazeret bence. olay sadece zeka olsa eğitim 1 yıl falan olurdu toplamda :D
- +1 yıl
bölümün nedir :)
- +1 yıl
bilg müh bitti. mesela bölümde geçemediğim dersler oldu. sonra ilgim olduğunda çok rahat geçtim. istek çok önemli bizdeki sorun milletin çoğu tembel adam istemedikten sonra 10000 saat özel derse yolla hiçbir gelişme olmaz :D
- +1 yıl
başarılar dostum :)
- +1 yıl
saolasın :)
- +1 yıl
++1 çok doğru tebrik ederim .
+1 yılKapatılmalı, senin arkadaşının kardeşi gidebiliyor dershaneye ve bir sürü çeşit soru görüyor.Sınavdan büyük ihtimal iyi alacak.Peki diğer arkadaşının kardeşi parası yok diye ondan geri mi kalsın? Ya kapatılsın, ya da sınav kolaylaştırılsın.
33 Yorumla- +1 yıl
parası olan gidiyor kardeş. fakir olan gidemiyecek diye birsürü çocuğun hayatı ile oynamak ne haddine ki senin?
- +1 yıl
O zaman parası olan insanlar Iphone almasın.Mantıklı mı sence?Tahsil durumun ne senin?Dünyadaki tüm eğitim sistemlerinde iyi çalışan, bilgisi fazla olan insan üstte kalır.Param varsa elbette bilginin daha fazlasını isterim.Parası olanı engellemek yerine parası olmayana da bu imkan sağlanmalı bence.Ayrıca her dershanede 15-20 tane ücretsiz öğrenci bulunur.Bugün dershanelere aylık 150-250 TL ücret ödeniyor.Yani öyle duygu sömürüsü yapılacak gibi "vah vah fakirler, garibanlar" denecek bir durum yok
- +1 yıl
Bir memur 850 tl alıyor sen 200 300 Tlden bahsediyorsun.Napsın adam napsın? Büyük ihtimal gidiyosun veya gittin korumaya çalışıyorsun.Bilgisi fazla olan diyosun ama okulda ne kadar kötü eğitimin oldugunu farkında değilsin herhalde özellikle doğu illerimizde
Kültür & Sanat konusunda 1,6b cevap paylaştı. soru yanlış soruluyor.okullar düzeltilmeli mi diye sorulmalı.bu sayede dersane zaten söz konusu olmayacaktır.
21 Yorumla- +1 yıl
kesinlkle haklsın okul lar meb zatemn sorunu kaynagı :(
Bence kapatılmalı neden die sorsrsanız dersaneye giden var gidemiyen bu arayı veremicek var.egitimde düzelebilir ögretmenleri daha iyi olması için elinden geleni yapar
31 Yorumla
+1 yılOkulların 12 yıl öğretemediğini dershaneler 1 senede öğretiyorsa bence okullar kapansın.
100 Yorumlabence dersanelerin verdiği eğitim okullarda da verilmeli
24 Yorumla- +1 yıl
ama işte o bir çözüm ama :( o kadar kaliteli hocalar yok meb de :( fıkra anlatarak dersi bitiren hocalar var :(( bende sorun da fiziki alt yapı eksikliginden ziyade :( kaliteli hoca ve zihniyet eksikligi var
- +1 yıl
zaten vatandaş kötü ders. piyasadan siliyo :)
ben anadolu lisesi mezunuyumda ne oldu sanki okulda hiçbişey öğrenemedim okulumun eski başarısı hiç yoktu herkes 2.seneye kaldı bu dershaneleri kapatmak isteyen kişilerin çocukları en güzel kolejlerde okur merak etmeyin özel derste alır saati 200 liraya ama siz napacaksınız
00 Yorumla
+1 yılÇok acayip paralar dönüyor hele şu fem, anafende falan. Sırf fetoya para gitmesin diye kapatılsın abi bu dershaneler.
50 Yorumlabizim millet kazık yemeye alışmış giren çıkanı artık farkedemiyo yalama mı olmuş diyolardı buna ya da öyle bişey.
14 Yorumla- +1 yıl
:)) yani bu da farklı bir bakış acısı
- +1 yıl
fiyat en son tartışılacak sey bu konuda bence :)
- +1 yıl
yoooo herşeyin bir değeri vardır üstü kazıktır kardeşim kafanı kullanacaksın. 8000 tl verdiğin yer sana nereyi vaadediyo ? 8000 tl ye temel dersleri özel olarak alırsın + kaynak alırsın + dersanedeki o salakça ders ortamını çekmezsin dersane dediğin nedir ya kafanızda büyütmeyin şunu. dersane kullanmadan kazandım ben bölümüm ne iş ?
+1 yılhayır kapatılmamalı eğer kapatılacaksa sınavlar kaldırılmalı.bir boktan anlamayan,niteliksiz insanlar diploma sahibi olmalı ve Türkiye batmalı.(Allah korusun)
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıleved kapatılmalı devlet eğitime daha çok destek vermesi gerekıyor. çareyi bşka kurumlarda aramamak gerek.
12 Yorumla- +1 yıl
ama meb de egitim kalitesiz de ondan dersane oluyo :(
Cevap sahibi+1 yılkaliteyi arttırma yönünde atılan adımlar bunlar. cemaati bilmem neye finans sağlanacağına okula daha çok önem vermiş olacak arkadaşlarımız.
Kültür & Sanat konusunda 367 cevap paylaştı. Eğitim sistemi iyileştirilirse kapatılsın, zaten ihtiyaç da olmaz o zaman. Ama okulda görülen ders üniversite için yeterli değil
20 Yorumla
+1 yılKapatılmasına elbet karşı çıkmam lakin okulların eksikliklerini gidermeye önem vermeleri lazım.Şuanda da ershaenin gerekli olduğu apaçık ortada.Neden kapatıyorlar derseniz Pkk ile anlaştılar.Oyle olmasaydıbedava olan etut merkezleri de kapatilmazdi.
10 Yorumlabence kapatılmamamlı çünkü dersane kapatılırsa heryer etüt merkezi ya da özel ders veren hocalarla kaynıcak ve piyasa dahada pahalaşıcak ekonomık olarak insanlar bütçelerini dahada zorlıcak bence yanlıs
30 YorumlaAKP'yi zerre kadar sevmem. Hangi sebeple dersaneleri kapatmak istediklerini bilmiyorum ama bence haklı ve yerinde bir uygulama olur. Böyle bir ayıp olamaz çünkü, okullarda eğitim kalitesi yerlerde sürünsün,sonra parası olan dışarıdan takviyeyle durumunu kurtarsın. Rezalet! Ama önce bu insanlar dersanelere hangi sebepten gidiyorsa önce o sorunları gidermek lazım.
23 Yorumla- +1 yıl
şu domuz resmini kaldır yav bulamadın mı başka hayvan en pis hayvanı koymuşsun
Okullarin egitim yontemi dershaneler gibi olsa sorun olmaz. Dershaneler direk sinava yonelik egitim veriyor. Her ne kadar para tuzagi gibi gorunsede universiteyi kazananlarin yarisindan fazlasi dershaneye gitmis ogrencilerden olusuyor.
20 YorumlaHangi dershane 8.000 tl ya? Benim bildiğim en fazla 4.000 oluyor
27 Yorumla- +1 yıl
ismini vermek ne kadar dogru blemiyorum ama :) final in özle sınıfıymış öyle dedi bana
- +1 yıl
arkadaşımn kardeşi kız :) kapalı bir kız sınıfta hep tikiymiş kızı barındırmamışlar :) kızlar zor walla hele yaş kuçulunca daha açımasız oluyo yeni nesil
- +1 yıl
offf 20.000 tl ne ya :))
- +1 yıl
kadıköy kültür özel 13bindi 3 sene önce :)
- +1 yıl
offf :) semte görede degişiyo sanırım dersaneler :)
- Devamını Gör (81)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat