1 ay oldu Mahşer'e başlayalı. Arkadaş ne kitapmış be :( Arada 2 tane de diziye başladım ondan da olabilir, ama 1 haftadır elime alıp alıp bırakıyorum, okuyamadım. 1 aydır anca 312. sayfaya gelmişim 😪 Bırakırsam da okuduklarımı unuturum. Ne yapsam? Diğer bebek kitaplarım bana bakıyorlar üzülüyorum :(
Okuduğunuz kitap bir türlü ilerlemiyorsa, çözüm nedir?
Günde 200 sayfa okumayla 1000 sayfalık bir kitap rahat 5 günde biter. 200 sayfayı okumak da 4 bilemedin 5 saati alır. Bu yönde kolaylıkla biter. Ama mesele kitabın akıcılıktan noksanlığı ise o zaman durum değişir. Bu durumda isteksizce kitabı bitirmeye çalışmak zaman kaybından başka bir şey değil.
İnsan sevdiği konularda yazılar okuyunca daha çabuk odaklanır ve daha kolay ezber yapar. Fakat hiç sevmediği bir konu için bunu söylemek güç. 12. sınıfta iken ''Mantık'' dersinden nefret ederdim. Hoca en basit konuyu bana anlattığını düşünür ama ben başka yerlere dalardım. Anlamadığımı düşünüp benimle ''Sen bu zekâyla 12. sınıfa kadar gelmeyi nasıl başardın?'' deyip dalga geçerdi. Avustralya bayrağına İngiltere bayrağı diyen bir hödük için fazla ağır sözlerdi bunlar.
Ben bir kitabi sevdiysem ve akiciysa biran önce bitirmek için elimden geleni yaparım. Hatta şöyle bir hatıramı anlatayım. Olympus kahramanlari serisi var yazarı Rick riordan onun 3 kitabi 900 kusur sayfa diye hatırlıyorum. Merakla bekledigim kitaptı. Kitabı alır almaz ertesi sabah kahvaltıdan sonra saat 8.30 da okumaya başladım. öğlen 15 dk yemek ve tuvalet molası verdim. Kitabı aksam saat 23.50 de bitirdim. 😁 Gözler bulanmıştı ama kitap için değerdi bence.
Kitabi okurken aklında olayları canlandır. Şöyle diyelim sinemalarda film şeridi dönerken görüntü çıkıyorsa kitaba da öyle yaklaş. Sen harfleri ve kelimeleri izlersin ve aklında olayları canlandirirsin, mekanları karakterleri felan. Boylece zamanın ve sayfaların nasıl geçtiğini anlamazsın 😉
Öneri için teşekkürler ama hayatımda ilk defa kitap okumuyorum :) Sarmamış demek ki dedim ve bıraktım, daha temiz kafaya sahip olunca tekrar başlarım belki :)
Sarmak değil de dediğim gibi okuma tarzını değiştirirsen ilerlersin. Ben de gıcık kaptigim veya sarmayan kitapları stilini değiştirerek okumaya çalışıyorum. Fazlada zorlamam tabi. 😁 Ama dediğim yol en iyisi denemeni tavsiye ederim ;)
böyle tuğla gibi ya da diyarbakır karpuzu gibi kitap okursanız , tabii ki bitmez. böyle 1000 sayfalık 1000 kitap okusanız dahi okuduklarınızın büyük çoğunluğu aklınızdan silinip gidecek. o yüzden fazla abartmamak iyi olur. artı okuyan kişiyi de sıkar. şu kitap bir bitse de kurtulsam hissi olur. o da zevk ile değil zorla okuma olur.
o zaman siz bilirsiniz. ben bu kitapları zevkle okuyorum zorla değil. zaten kimse zorla bu kadar sayfa kitabı okumaz , boş boş konuşma diyorsunuz saygı duyarım.
Yok est öyle demedim yav. Ne alaka kısmı "böyle tuğla gibi ya da diyarbakır karpuzu gibi kitap okursanız , tabii ki bitmez. böyle 1000 sayfalık 1000 kitap okusanız dahi okuduklarınızın büyük çoğunluğu aklınızdan silinip gidecek." sözün içindi. Kalın kitaplar da sevilebilir okunabilir onu demek istedim.
Annemmm, bunu görünce bitmiyor zaten... Eğer sürüklemiyor ve ruhunu karartıyorsa kapat başka kitaba geç o ruh hali ve kitap okuma aşkı yok sende demektir...
bahsettiğim kitabı 4 gecede bitirdim.. demek ki bendeki etkisi güzeldi =)) bir kitap akmıyorsa, bırakıyorum.. öyle bakış açımı falan değiştiremiyorum..
Seni sürüklemiyor demekki, ben acaba sonraki sayfada ne olucak ya burda bırakırsam meraktan gün bitmez diye sayfalarca okurum. Ama kitabın bu etkiyi yapması lazım. Sen kitabı okurken hayalindeki karakterler de onu canlandırmalı
1 ayda 312 sayfa... Yani günlük 10 sayfadan biraz fazla... Kitapkolik birisi isen, bu kitabı okumak için günlük 10kusur sayfa baya az gibi... Sarmadı muhtemelen, zorlama bence çok sarmadiysa da. 😊
Ben bitirmeden rahat etmiyorum ne kadar sıkılsam da. Yarım bıraktığım 1-2 kitap var onları da tamamlayacağım.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Baska bir kitapa gec. Daha sonra hazir oldugunda tekrar okursun. Zorla okumak hic bir sey kazandirmaz, kitaptan ve hikayeden sogursun sadece. Daha sonra donersen, belki biraz daha merakli olursun kitapa
Birakma dizilerden uzaklas. Cunku zihin dizi tarafindan hayal gucunu esir aliyor. Bu yuzden kitaba gerek kalmiyor. Bir de akici degilse senin acindan okuyamaman normal.
sadist ortalardan sonra açılıyordu. kilit altında tutuluş sırasında pek olay olmuyordu ya sıkıcı geçmesi normal. medyumun kitabı korkutmadı da filmi çok ürküttü beni sardıra sardıra izlemiştim :D
bende o 'yu okurken epey korktum. liseye zamanı köyde birde. hayvan mezarlığı okuyup uyudum gece beşte bir uyandım soğuk terler dökmüşüm gece. oluyor yani :) 53 kitabını okumuşum şimdiye kadar ama bıraktım artık. 7-8 sene evvel. son birkaç kitabı hiç hoşuma gitmedi. cep'i okumuştum en son.
En İyi Cevaplar