Çok Süper bir soru sormuşsun, sorun artık vitrinde! Şimdi sorunu daha çok üye görecek.
Üstelik, 4 Xper daha kazandın!
Tebrikler!
#Kitap okuyamama sorunu nasıl aşılır?

Ben kitap okumaktan gerçekten nefret ediyordum, ama sonra hep gördüğüm bir kitap buldum ve onu okumaya başladım. 1-4 ay içinde o seriyi bitirdim (5 kitabı vardı) internet üzerinden okuyordum ama sonradan aldım o beş kitabı. Bir kitap çıkar karşınıza ve kitapları sevmenizi sağlar, şu an rafımda 9 tane kitap var ve ben o rafı doldurmak istiyorum.
Zamanında müthiş bir okuyucu idim
Teknoloji veya benim imkanlarım bu kadar gelişmemiş iken
Şöyle düşün evde tek yaşıyorum
Tüm imkanların en lüksüne sahibim
Bu durumda kitap cidden zaman kaybı gibi olmuyor mu Yaşayan bilir gerçi
Eğer kitap okumayı seviyorsan İnan kitap hariç her şey zaman kaybı olarak gelebilir, önemli olan kitap okumayı sevmen. Çünkü zorla kitap okuyarak kitap sevilmez, zorla bişey yaparak o şeyi sevemezsin.
Sana bin kitap okumuş olduğumu söylesem 🙂
Demek ki zamanında kitap okumayı seviyordun ama artık bıkmışsın, bu konuda haklısın nede olsa bir şeyi çok kez yapmak bıktırır?
Hangi seri?
Özdisiplinsizlik ve tembellik cahillik Türk halkında olduğu sürece bu sorun aşılamayacak. Biz Türk dili ve Edebiyatı ve Türkçe Öğretmenlerine ve bu alanda kariyer yapanlara da okumayı sevdirmek adına büyük sorumluluk düşüyor gerçekten
Hatun, bilginin kaynağı artık yazılı kaynaklar değildir İşsiz kalacaksın yakında 😃
İşsiz adayıyım zaten 😄
Youtubeda kanal aç, yeni trend bu 🙃
Aşağıdaki yorumlarınızı okudum da. Derdiniz kitap okumak olsaydı verilen tavsiyeleri dinlerdiniz.
Hala yok telefon var, internet var diyerek kitap okuyanları canım yerine koyuyorsunuz...
s*alak
Zaten detayı okuyunca tavsiye istemediğimi anlarsınız
Bu koşullarda kitap okuyabilen kaldı mı veya motivasyonu ne anlamaya çalışıyorum
Kitap okuma kimisine göre yaşam biçimi. Yemek-içmek gibi bir gereksinim.
O yüzden motivasyona gerek duymazlar o insanlar.
Tatlı şey, tv bile eskidi
Kitap neden silinmesin
Artık cep telefonu ile her şeyi yapıyoruz
Sen okuma o zaman kardeş.
Ne yapalım yani.
Bir sürü kitap okumuşsun ama hala ne gerek var kitap okumaya kafasındasın. Böyle devam et.
Ben kitap okurken başka kardeşlerim vardı
Kumanda bende değildi
Vaktimi keyfime göre ayarlayamıyordum
Şimdi elimde her şeyin en iyisinin imkanı var
Şunu anladım ki, daha iyisi olmayınca kitap bir seçenek olarak kalıyor sadece
Değişik bir kafa yapın var.
Senin için ihtiyaç değilse okuma dediğim gibi. Başka okuyanlara da şaşırma. Çünkü aynı kulvarda değilsiniz.
Benim kadar aklı olmayan biriyle neyi tartışıyorum bilmem
Cevap
2Cevap
İrade kas gibidir. Eğer kitap okumayı karakterinizi güçlendirdiğini düşünürseniz istekli olabilirsiniz. Kendi kendinizi yenmek gibi düşünün.
Diğer imkanların yanında onu gereksiz buluyorum
Demek ki artık kitabın devri kapandı
Kimisi için kitaplar bir liman gibidir. Ancak sizin için bir şey ifade etmiyorsa okumazsınız ya da teknolojiye bağlı isterseniz sesli kitap dinlersiniz elinizde ki kitapları satıp baģışlaya bilirsiniz. size kalmış.
Dediklerinin hepsine katılıyorum 👍
Hiçbirine katılmıyorum 👎
Emeğiniz için teşekkürler 👏
Okumayacaksan bana gönder kitapları, kitaplar öylece durmak icin değil okunmak, ruha işlenmek için vardir
Olur bu iş 🙂
😊
Bende böyle. Yani telefonla bağlı bir şey değil asılında. Sadece sabır yok bende. Yani okuyorum okuyorum okuyamıyorum sonra
Biraz eskide kaldı sanki
Kaset ve Cd gibi
Bence hayır. Çünkü mesela Amerika'da 90-da bile internet filan vardı. Ben de zaten Amerika'da doğdum ve 8 yaşımda kadar orada yaşadım. O zamanlar da internet vardı bilgisayar telefon her şey vardı ben o zamanlar okuyordum
Bence hayır. Çünkü mesela Amerika'da 90-da bile internet filan vardı. Ben de zaten Amerika'da doğdum ve 8 yaşımda kadar orada yaşadım. O zamanlar da internet vardı bilgisayar telefon her şey vardı ben o zamanlar okuyordum
Odaklanma süremiz gitgide azalıyor
Şu da var tabi Tv izlerken telefonla ilgilenebiliyoruz Kitap ise kör bir sadakat istiyor 🙂
Sabır bende artık bitti hatta bazen dizileri 1.5x hızla izliyorum
😄😄😄 Desene durumumuz aynı Seni tanımak zevkti prenses
Çok şükür okuyorum. Önce zaman ayırmakta başla. Her gün bu ihtiyaç haline gelecek.
Bir Besyocu bunu diyorsa, gerçi ben de dövüşçüyüm, okumaya zorlayabilirim kendimi
Kitap insanı zeki yapar. Tabi bu faydalarından sadece bir tanesi
Dostum sen de detayı oku
Kitap insanı zeki yapmaz da akıllı yapar diyelim
Zeka bir kapasite, akıl topladıkların 😊
Söylediklerim benim yorumum değildir bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
evet okuyorum hemde zevkle ama 1 saati geçirmem 30-60 dk arası
Bunu yapabilmen güzel
Yüzlerce kitap okumuşumdur ben de özellikle lise döneminde
Ilgini çeken merak ettiğin bir kitabı aldığında bu sorun aşılır diye düşünüyorum
İlgimi çekmeyen hiçbir kitabı almadım ki
Seçe seçe aldım hepsini
Detayı oku bence
E o zaman insan merak eder, ben öyle oluyorum şahsen..
Okumaya başla o zaman...
Sorun şu ki hem göze hem kulağa hitap eden kaynaklar çok boyutlu bilgi sağlıyor
Daha doyurucu
Roman istiyorsak filmler var
Netflix hesabım var mesela
Haklısın
Okuyarak
Teşekkürler tam aradığım cevap bu 🙃
Ne demek ne demek😂😂
Sadece ilgini çekecek bir şey bul ve kafanı boşalt o zaman belki olabil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?