Okumadıysanız çok şey kaçırmışsınız demektir... Viktor hugo'nun sefiller kitabı ilk okuduğum romandır. Gerçekten insanların ne kadar kahpe olduğunu bariz bir şekilde belli eden eserdir. Her okuyan farklı bakar olaya tabi. Ben bunu gördüm İnsanlara ne kadar iyilik yaparsan yap insanlar kahpe olmaktan birtürlü vazgeçmeyecektirler..- Ya Sizler, Viktor Hugo'nun Sefiller kitabını hiç okudunuz mu? #PeSimist.! #ViktorHugo#Sefiller
Güncellemeler
+1 yıl
Güncelleme
Viktor Hugo'nun Sefiller kitabını hiç okudunuz mu?
Victor Hugo'yu severim. Yalnız kendi ülkesinin edebiyatını değil, dünya edebiyatını da kişiliği ve yapıtlarıyla etkilemiş, kendinden sonraki kuşakları da etkisi altına almış, toplumun vicdanı olmayı üstlenmiş olan verimli bir yazardır. Les miserables (Sefiller) adlı eseri de kanımca tüm insanlık için ölümsüz bir eserdir.
Toplumsal, tarihsel, siyasi… birçok konuda fikirlerini öğrenebiliyorsun Victor Hugo'nun. Duygu yoğunluğu çok yüksek ve etkili bir klasik. Buda sevdiğim bir alıntısı olsun. "Elmaslar ancak toprağın karanlıklarında, gerçekler de ancak düşüncenin derinliklerinde bulunur."
Evet, çok güzel.🙂 Bunu paylaşmazsam olmazdı. "Öğretim! Bilim! Okumayı öğretmek, ateş yakmaktır; okunan her hece bir kıvılcımdır. Ne var ki aydınlık demek, mutlaka sevinç demek değildir. Aydınlıkta da acı çekilir; aşırı ışık yakar. Alev, kanadın düşmanıdır. Uçmayı kesmeden yanmak; işte dehanın mucizesi budur. Bildiğiniz ve sevdiğiniz zaman da acı çekeceksiniz. Gün, gözyaşlarıyla doğar. Aydınlıktakiler de ağlar; hiç değilse karanlıktakiler için."
Güneş altındaki halimi gorse herhalde derdi ben bu kitabı boşuna yazmışım ahmet daha sefil diye :D Cidden çok güzel kitap tam hatırlamıyorum ama kadın dişini mişini satıyodu baya bir sefillik
Objektif olarak çevirdiklerini düşünmüyorum. Sonuçta her çevirmenin çıkardığı kitabın sayfa sayisi farklı. Cilt cilt cikaran da var incecik bir kitapta.
bugün okumaya baslamaya niyetliyim, 1200 sayfa hafif tırsmıyor degilim ama hikayeyi seveceğimi düşünüyorum, bu tarz fakirlik ve cefa temalı hikayeler bana cazip geliyor.
Okumayanların acilen başlaması gereken bir kitap. Zaten sitedeki kitap önerisi sorularında hep bu kitabı öneririm. Önce bir Hugo'da yoğrulmak gerek okuyucu kitle olarak..
En İyi Cevaplar