#KetçaplıBrokoli

Okudum☺ Esrarlı ada eseri ve Doktor Ox bir deneyi kitabı okudum.
Genç iken 15 yaşındaki bir kaptan ve Kaptan Grant çocukları kitapları okudum.
Çok güzel bilgileri paylaşıyor, arkadaşlığa önem veriyor, seyahata teşvik ediyor, Dünyayı seviyordu bu muhteşem yazar
Çok güzel anlatmışsınız, tamamına katılıyorum. 😊
Çocukluğum Jules Verne kitaplarını okuyup o hikayelerin hayalini kurmakla geçti.
En sevdiğim yazarlardan biridir.
Halâ açıp okuyorum kitaplarını.
Cevap
3Cevap
cpocuklugumun ılk donemının kahramanıdır.. kesınlıkle dunya klasıklerının bır cogunda ımzası var.. cocuklar ıcın ıdeal okumaya baslangıc kıtapları..
Kesinlikle çocukken okunmaya başlanmalı ancak Jules Verne için çocuk yazarı olduğuna yönelik yanlış bir algı mevcut, bu kötü..
anlatım dılının kolay vede anlasılır olmasından kaynaklı bırsey
Tam aksine o kadarda basit sayılmaz.
Bilmem bence çok kolaydı😇
Birçok eserinde bilim adamlarından ve buluşlarından bahsederken birde bunları kurguya dahil ediyor. Hatta olabilecek bazı şeyler hakkında da yorumlarda bulunuyor. Bu nedenle bu yorumu yapyorum. :)
Hayal gücünü itekliyor sana yeni ufuklar açıyor😇
Ay'a yolculuk ve denizler altında 20 bin Fersah kitaplarını okumuştum.
Ay'dan Dünya'ya adlı devam kitabını da tavsiye ederim. :)
Tavsiyen için teşekkür ederim bakmaya çalışırım.
Onun bir tane Ay a yolculuk diye kitabı vardı dolabımda 8-10 sene durdu okumadım şimdi nerde bilmiyom ama...)
bayılırım. çocukken iki yıl okul tatili kitabıyla tanımıştım ilk o zamandan beri çok severim.
Hiç okumadım, güzelse okuyabilirim ama
Mutlaka okuyun. :)
Peki hangisini şiddetle tavsiye edersin, hangisi başlangıç için iyi olur?
Ben en bilindik kitapları ile başlamanızı tavsiye ederim, hali hazırda 45 cilt (yalnızca Türkçe'de) eseri mevcut. Yani; Arzın Merkezine Seyahat, Denizler Altında 20.000 Fersah, 80 Günder Devr-i Alem gibi eserlerinden herhangi biri güzel bir başlangıç olacaktır.
Arzın Merkezine Seyehat dışında diğer ikisinin "İş Bankası Kültür Yayınları" çevirileri mevcut, tamamı "Alfa Yayınları" ve "İthaki"de bulunabilir. Bahsi geçen yayın evleri dışına çıkmamanızı da ek olarak tavsiye ederim.
Harika, kitap önerilerine bayılırım bunlarda rafımda yer alacaklar. Çok teşekkür ederim
Umarım beğenirsiniz. :)
🙏 😌
Jules vernenin en iyi kitabı hangisi
Tabiki klasiklerin tadı ayrı🥰
Okudum. Sende yaşıyormuşsun daha
Yaşıyoruz elbet :)
Kediye ne oldu? Vardı arkadaştınız
Pembeli üye
Sanırım 1 sene önce kadar buralardaydı o'da sonra gitti. :)
İletişiminiz yok my
Mu*
Neden bu kadar ısrarla kedi hanımı merak ediyorsun? :D
Merak ettim eski arkadaşım
Belki gelir yine. :)
Hiç okumadım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?