Ben bu konuda çok abartıyorum galiba. Virgül, nokta vs. olan yerlerde çok dikkatliyimdir. Abartmamak lazım bence. Siz bu konu da ne kadar dikkatlisiniz?
Kitap okurken noktalama işaretlerine dikkat ederek mi okursunuz?
Kitapların ilk sayfasındaki ''ön söz'', ayrı yazılması yerine bitişik yazılıyor.
Türkiye İş Bankası'nın hazırladığı Nutuk'ta bile çok hata var.
''de/da'' ve şart eki ''se/sa'' dan sonra virgül koyuyorlar bazen. ''erek/arak'' ekinden sonra da virgül konulmaz ama bazı yerlerinde var. Zaten ''de/da'' bağlaç olarak kullanıldığında, sonraki cümleyi önceki cümleye bağlıyor ama sen virgül koyarak o iki cümleyi ayırmaya çalışıyorsun. Sıfır mantık.
Birçok yazım yanlışı da mevcut. Her kitapta var bu.
nasıl yani soruyu anlayamadım. şimdi imla kurallarına ve noktlama işaretlerine uymayan eserler okumadığım için, burada virgül yerine üst üste iki nokta mı olmalıydı gibi kaygılarım olmuyor. doğru anladıysam soruyu.
şöyle ki; Ali, çok güzel saçmalardı.. bunu okurken Ali derken ordaki virgüle dilkat eder misin. Ali deyip bekler misin yani. yoksa tek nefeste mi okursun. Kafamı karşıtırdın benim de.
Evet kitaptaki yazim hatalari beni sogutuyormO kadar para vermisim kitap almisim yazar o kadar emek vermis bir bakiyorsun yazim hatalari noktalama isareti hatalari. Kitabi okumak istemiyom oyle olunca.
Dikkat ediyorum dikkat edilmesi gerektiği kadar. Noktalama işaretleri aynı amanda anlam karışıklıklarını önler. Bu yüzden bazı cümlelerde hayati önem taşıyor.
kitap okumak şöyle geliştirir seni böyle geliştirir demeyeceğim sana. hepsi yalan. sadece kelime dağarcığını geliştirir. ama ben neden okuyorum sorarsan. herkes seni yalnız bırakır bu hayatta. kitaplar hariç. bu yüzden okumalısın. kitaplara bağlanmalısın.
En İyi Cevaplar