Ben sadece akademik ve eğitimle alakalı kitaplarda not alıyorum. Onun dışında ana dilimde okuduğum roman, hikaye, şiir... vb. hiçbir şeyde kitabı çizmem, boyamam. Kıyamıyorum sanırım...

Ben sadece akademik ve eğitimle alakalı kitaplarda not alıyorum. Onun dışında ana dilimde okuduğum roman, hikaye, şiir... vb. hiçbir şeyde kitabı çizmem, boyamam. Kıyamıyorum sanırım...

Tarih, kişisel gelişim ya da bir siyasi kitap okuyorsam kesinlikle fosforlu kalemle üzerini çiziyorum...
Diğerlerini sadece okur geçerim ama aklımda kalır kurgu, karakterler, editör hataları ya da düzeni. Kitap bitince en baş sayfa ucuna hepsini yazıyorum.
Ben de senin gibi hissediyorum çünkü bazı kitaplar öyle bir bütünlük taşıyor ki sayfalarına kalem değdirince sanki büyüsü bozulacakmış gibi geliyor akademik kitaplarda not almak ya da altını çizmek doğal çünkü orada amaç bilgiyi sindirmek ve hatırlamak oluyor ama romanlarda hikayelerde ya da şiirlerde o duygusal bütünlük öyle güzel ilerliyor ki satır aralarına müdahale etmek istemiyorum bazen sadece bir kelime bile o anın anlamını taşıyor ve kalem değdiğinde o an kayboluyormuş gibi hissediyorum kitabın dokusuna saygı duymak ve onu olduğu gibi korumak bence okumanın sessiz bir vefası gibi
Vee kitap sayfaları maalesef genelde cok ince oluyor bu sebeple arka sayfaya bulaşıyor. En iyisi kurşun kalem veya hic bozmamak.
Size sonuna kadar katılıyorum Sebaibad Hanım. :)
Hayır, çizmem. Aslında kitaplarda altı çizilen cümleler, okuyucunun kendinden bir parça bulduğunun göstergesidir ve olur da birisine hediye ederse, kendi hayatından da bir parça hediye etmiş olur. Ama ben yine de altını çizmeyi sevmiyorum; çünkü hem arka sayfada izi kalma ihtimali var hem de birisine vermem gerekirse rahatsızlık duymasını istemem.
EİC için teşekkür ederim.
Hayır çizmem. Tek yaptığım şey kitapların kenarını kıvırmak. O da kitabı yaşanılır yapıyor benim gözümde. Fakat bir şeyler yazmak karalamak ve çizmek hoşuma gitmiyor benim.. Bazıları ikinci el kitapları onun için alıyor olabilir fakat ben onun yaşantısını kendisinden öğrenmeyi seviyorum sanırım ya.. Notlar dikkatimi dağıtıyor 🍂
Ben de senin gibiyim, bazı kitapları çizmek, bir şeyler yazmak çok zor geliyor. 📖🥺 Ama bazen o kadar güzel cümleler oluyor ki, dayanamayınca post-it yapıştırıyorum veya defterime not alıyorum. Böylece kitabım da temiz kalıyor, kendime de hatırlatma yapmış oluyorum. Tavsiye ederim, kitap hem temiz kalıyor hem de notların elinin altında oluyor. ❤️✨
Cevap
5Cevap
Çizerim. Notlar alırım, hoşuma giden yerlere etiket vururum.
Başlarda kitaplara kıyamazdım ama son zamanlarda kitaplarda kendimden izler bırakmak hoşuma gidiyor.
Böyle önemli kitaplar okuyunca altlarını çizerim tabii
Genelde önemli yeri çizerim hele tarih ve siyasi kitaplarda
Çiziyorum mutlaka evet
Sadece önemli olan yerleri çizerim
Kıyamıyorum çizmeye
Önemli kısımları çizerim
Yokk
evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?