Bir derginin kültür sanat köşesinde yazan bir yazar olsaydınız, hangi konuları ele alıp yazınıza aktarırdınız? Kendinizi bir dergi yazarı yerine koyun kültür sanat köşesine demiratan. Hangi konuları yazınıza aktarırdınız? En orijinal, gerçekçi ve farklı fikirler "En iyi görüş "seçilerek taçlandırılacaktır. #Dergiyazarıolsanneyazardın
Bir derginin kültür sanat köşesine demir atan bir yazar olsaydınız, hani konuları ele alıp yazınıza aktarırdınız?
Bir derginin kültür sanat köşesine yazar olacak olsam önce hangi sanatlar türk kültürünün kökeninden gelmiş onlara yer verip dikkat çekerdim mesela sonra bu sürükleyici olsun diye ondan sonra bunları anlatırken ayırdığım sürece kupon verip hediye edeceğim sanat eserleri betimlerdim insanları laf olsun diye değil sahiden sanat göreceli kavramdır izlenimini katardım.
Mimar Sinanı Anlamak diye bir yazı serisiyle başlardım muhtemelen. Iç dünyasına ait duygu ve düşüncelerin eserleri üzerindeki tesirini açıklamaya çalışırdım süslü bir dille 😄
Kültür mirası. Medeniyetlerin birbiri ile etkileşimi ve bunlsrın resim, seramik, mimarlık, sikke gibi maddelerde nasıl yansıdığı. Aynı zamanda her güne bir sanat akımından bahsederek o sanat akımından olan bir resim şiir bırakırdım.
hmm japonyadaki shintoistizm tapınakları <3 <3 en büyüklerinden en ilgin yerlerde bulunanlarına ve en güzellerine kadargider gezer foto çeker bununla ilgili yazılar yazardım...
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Fazla açıldın :) konu güzel de Türkiye sınırları dahilinde olsun maddi imkanlar dahilinde olabilir mi var mı başka önerin? :)
bir çizgi filmin yapılışını da anlatabilirdim :D tek yapmam gereken konu ile ilgili resimler bulmak ve cihaz ayrıntıların nasıl yapıldığını biliyorum.. Ama bütün bir saatlik animasyon yapma süreci veya smart doll yapma süreci de olabilir... normal 0 dan dollfie de olabilir
Gayet entellektüel ve hayal gücünü bilgileriyle harmanlayabilecek sıradışı bir yazar olurdun. Sanat için sanatçı olacak bu hanımcağıza benden bir eig 😄 nağma07 hanımı etkiliyeyim birazz 😉😄
Ben toplum kültürümüzü yazardım iyi ve kötü yönlerini eleştirir, kültürümüzün olumlu taraflarını ön plana çıkartırdım. Sanat la alakalı olarak da müzik dışında Ki dalların sanatçılarını tanıtmaya yer verirdim.
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Güzel bir konu, peki hangi sanatçılara yer verirdin daha çok? Kimler var mı aklında isim?
Sen yazıcan herhalde :) mesela Eşref Armağan adında kör bir ressamımız var Ankara il biz adamı tanıyor muyduk? Hayır ! Ama adamı dünya tanıyor belgeseli çıktı net geo Wild da bu ve bunun gibi gerçek sanatçı popülaritesi ortada olmayan değerleri bulmak olurdu amaçım :)
Aslında çok şey yazılabilir başlık epeyce geniş konuları kapsaayabilir.. Eski yeni kuşak karşılaştırılmaları yitirilen değerler toplumca yaptığımız yanlışlar yahut eksik kalan yönlerimiz gibi gibi
Yakında bale programı yok ama dans olarak Önder Çevik eğitmenliğinde gerçekleştirilecek Aeriel Dans Akbank Sanat'ta...10-24 Haziran Ayrıca Anadolu Ateşi 15. Yıl Özel Gösterimi var 17/06/2017-20/08/2017 arası
Türkiye'nin ilk kitap şeklindeki kütüphanesi çok güzel bir köşe yazısı olurdu. Mimarisi çok iyi. Üsküdar kütüphanesi içeriği ile yine dolu dolu bir köşe yazısı olma niteliğine sahip.
Kitaplar da best-seller ve Türk-Dünya klasikleri dışında az bilinen Dünya edebiyatlarından seçme kitaplar hem tanıtıp hem içerik yorumlanabilir.
Şu an hayal bilgisinde düzenli yazıyorum. Dönem dönem ayarsız, ot, kafa, 221b gibi dergilere de hikaye veriyorum. 221b'nin bir sonraki sayısında da bir hikayem olacak.
a+b+c =? Bunun cevabı çok merak ediyorum... KPSS 2016 da çıkmıştı... Ömrümde hiç etmediğim kadar küfür etmiştim... Sanki ben memur olunca bana o soruları soracaklar...
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kullanışlılığına bakılmıyor ne yazık ki ve atanmak da kişilerin tekeline indirgendiği için artık çok zor.. Dergi için biraz garip bir konu olmuş ama neyse. :)
Öyle deme :D Bilim kurgu sapığı benim gibi rahat 2 milyon insan vardır Türkiye'de. Süper kahramanlar ve çıkacak yeni süper kahraman filmlerini kaleme alsam ve sayfayıda yazıdan ziyade görselliğe önem göstererek yayınlatsam eğer en çok okunan küpür benim sayfam olmazsa her bildiğim yalan :D
@KhaLiSui Sizin okul henüz benim gibisini görmemiştir :D Antalya Expo cosplay etkinliğinde Batman cosplay giydim var mı sizin okulda cosplay yapan? :D @nağma07 Yok yahu niye şaka olsun ki? :D Tişörtler, dergiler, baskılı iç çamaşırlar, animasyonlar ve çizgi filmler, sinema bunlar hayatın en güzel yanı :D
off Antalyada yaşıyorum ama expo ya hiç gitmedim OHAA öyle birşey mi varmış yaa :( cosplay yapacak para yok bee :( bizim sınıfta yapan var mı bilmiyorum
@KhaLiSui Ne sandın? :D Antalya Expo'da her türlü etkinlik mevcut. Cosplay için çok para lazım ancak idolün olan tek karakteri 1 senede istersen oluşturabilirsin zaten :D
@nağma07 Valla 50 yaşına bile gelmiş olsam bunun adı "çocukluk" olmuş olsa bile hala, ben bu zevklerimden vazgeçmem :D Hayat benim gibi bakabilenlere güzel :D
@KhaLiSui Ben Japon anime kültüründen bir tek Street Fighter cosplaylarını seviyorum :D Hele Chun-Li yok mu :D Neyse günün birinde Ryu ya da Akuma yapmak isterim :D
@KhaLiSui Marvel, DC, FOX bunlar sinema ve bilim-kurgu'da ki en başarılı şirketler. Animeler sadece takipçi olabiliyorlar bu durumda bence :P Benim anime sektöründe tek okuduğum ve izlediğim Death-Note gerisinden anlamam :D
o zaman nasıl gerisinde olduğunu söyleyebiliyorsun ki XD XD bu 8 tane anime izleyip ben otakuyum demekle aynı şey oldu kii onların aksine animelerde fandomluk müthiş <3 çünkü hayal gücünü dibine kadar zorlarsın animelerdeki tasarım fazla önemli değil yani :D
@KhaLiSui Gerisinde çünkü animeden önce çizgi romanlar vardı. Yani çizgi roman karakterlerinin tarihi animeden çok daha eski :D Hem görüntülü hem yazılı metin değerli olarak çizgi roman karakterleri çok daha eski. Çünkü çizgi roman karakterleri yarı yarıya mitolojik göksel varlıklardan ilham almışlardır. Bu durumda animenin tarihi çizgi roman karakterlerini takip etmek durumunda :D
@KhaLiSui Takipçi olan esinlenen demektir, var olmayan şeyden esinlenilmez. Onun için öncesinde var olan her zaman daha revaçtadır :D Sen soruya 50 gün sonra cevap verdiğinden konu hortladı
takipçi olmak başka kendi hiyerarşisi olan başka neticede hepsi çizgi roman hepsi animasyon herhangi bir fark yok yapım olarak ama yapılış zihniyetleri ve kendi içerisindeki hiyerarşileri çok farklı bu fark yüzünden animelere anime mangalara da manga diye farklı isimler taktık ve bu zihniyet açısından hiçbir şeyi takip ettikleri yok
karikatürist olarak mesela Hüseyin Rahmi Gürpınar özellikle güllabi yi ele alırdım kartpostal olarakta eskiden her evi işyerini ofisleri süsleyen yılbaşı kartpostalları
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Bir derginin kültür sanat köşesine demir atan bir yazar olsaydınız, hani konuları ele alıp yazınıza aktarırdınız?
En İyi Cevaplar