Kitap okumak benim için cennetle buluşmak gibi. Kendi cennetinle. Hayal gücünle başbaşa kaldığın o saatlerde, kitabın içindeki karakterler elinden tutup seni başka diyarlara götürüyorlar sanki. Gitmek istediğin ama adını koyamadığın o yere. Kitap okumuyorsanız, benim gözümde eksik yaşıyorsunuz demektir. Siz kitap okuyor musunuz peki? Okumuyorum diyorsanız, okumamanıza sebep/sebepler nedir? Eğer A seçeneğini seçiyorsanız. Size bir bilgi vereyim. Görseldeki kitapları A101 marketlerinden 3.95 TL ye satın alabilirsiniz. Az önce markete gittiğimde gördüm ve hemen aldım. Buna benzer bir çok indirim fırsatlarını marketlerde ve kitapçılarda yakalayabilirsiniz. Son 2 ayda bir çok kitabı çok uygun fiyata aldım. Hem de 5 TL yi hiç aşmadı. Şu şarkı da burda dursun. Çok sevdiğim hatta bayıldığım bir seri vardı. Melez Sözleşmeleri Serisi. Onu okurken aynı anda bu şarkıyı dinlerdim. Aklıma gelmişken koyayım.
Okumaktan çok edinmektir aslında yapılan şeyler bence; karakter bakidir, edinilenler ise karakterin gelişimine katkı sağlar şayet doğru doğrultuda ise. Okumanın da nafile olduğu durumlaraydı atfım.
Maalesef kitaplar pahalı ülkemde; evet kütüphanede okuyabilirim, evet ikinci el alabilirim; ama '' benim olsun '' ve zamanla takas da yapabilirim diye düşünürken '' kitap sahibi olup okumak '' her şeyden mantıklı geliyor. Okumaya gelince ise, uzun zamandır askıda olan bir eylem farklı nedenlerden; inşAllah kısa zamanda yine imkanlar çerçevesinde edinebilirim kitap okuma saatlerimi ^^
Kitap okumaya bayılırım çok severim her boş fırsatta okurum ve her yere çantamda taşırım bir sürü kitap stoğum var yani bitti kitapsız kalacağım derdim yok gerçi yine de kendimi frenleyemiyorum hep alıyorum Görselde ki Tozlu Rüyalar Kitapçısı çok güzeldir yarısındayım Kpop şarkısını da görmezden gelemedim :)
Fırsat buldukça okumaya çalışıyorum balım. Ama bu yıl geçen yıla göre daha az okudum sınavlardan dolayı yazın okumak için birçok kitap biriktirdim evde hepsi masamda duruyor yavaş yavaş okumayı düşünüyorum 😄
Okuyorum. Kitap okumayanlar, yine de hem bilgi edinmek hem de keyif almak için şu filmleri/dizileri izleyebilirsiniz;
-The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz -The Imitation Game -Narcos (bazı hikaye hataları var, onları görmek için yorum sekmelerinde gezmeniz yeterli) -The Culture High -Man On Wire -Hearts Of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse -Hot Girls Wanted -Into the Inferno Aklıma gelirse daha fazlasını yazarım.
Geldi, yazıyorum :D ; -Genius -City of God -12 Years As a Slave -A Beautiful Mind -Schindler's List -Das Boot -Apollo 13 -Amazing Grace -127 Hours -Legend
Resmen bir kütüphanem var ama işin ilginç yanı 'okumuyorum' bir hevesle alıp bırakıyorum. Vakit bulamıyorum mu desem, harcamak mı istemiyorum desem bilemedim. Kitap hayatımda varmış, yokmuş çokta umrumda değil işin açıkçası. Bilmiyorum belkide beni kitaplardan soğutan muhteşem (!) eğitim sistemimizdir. 1. Sınıftan hayatın bilgisini vermeye çalışmak gibi...
:D Kütüphane var diyorum hala mı bulamadım. İlgimi çekmiyor hikayedir, romandır. Siyasi kitapların bile yarısı palavra. Hayattaki gördüğüm tek güzel kitap 'Nutuk' diğerleri berbat.
recep ivedik ve benim DNA mda okumak yok cümlesi beni güldürdü. kitapdan daha ucuz bir şey , fiyatı yüzünden değil. okurken dikkatim dağılıyor ve sıkılıyorum. gazete ve dergi okumayı daha çok tercih ederim.
Kitap okuyorum, hem de çok fazla Yanlız abidik gubidik ergenlerin yazdığı aşk romanları okumayın tavsiyem. Bilgilendirici roman okuyun. Tavsiye edebileceğim kitaplar: Limon Ağacı Altın Oran Tanrı daima tebdil-i kıyafet gezer Gün olur asra bedel
Okuyorum ama öyle beni cennete falan götürmüyor. Kitapsız da yaşarım.
Ama yaşıma göre bayağı okuduğumu düşünüyorum. Belgesel izlemek daha iyi. 1 saat belgesel 1 saat kitap okumaktan iyidir. Herkes belgesel seyretsin. Arada aslan, tilki belgeselleri de... :))
Bir ara o kadar çok okurdum ki o zamana şimdi tekrar dönmeyi çok istiyorum. Şu sıralar vakit bulamıyorum pek ama yakın zamanda yeniden başlayacağım düzenli bir şekilde okumaya.
Arkadaşımı engellemişsin.. şunu iletmemi istedi Yok ben böyle kitaplara gerek duymuyorum. İlgi alanım dışında :) onu beğenmemen normal gerçi canım.. zaten sen kitabını yazarsın o konunun. O zaman bunu oku canım. Bu da tam senlik https://i.hizliresim.com/DPQWp1.jpg
Şu ana kadar 1 tane okudum güzel bir şey aslında ama tekrar başlamaya cesaret edemiyorum. Değişik bir duygu içimden gelmiyor. Eksikliğinide hissetmiyorum
Benim almak istediğim kitap 4 cilt ama maalesef ulaşması zor. Kısa kitapları 1 günde bitiriyorum. Senin dediğin kitaplar güzel olabilir ama kurgu olarak benim zihnîmi geliştirmesi lazim.
Okuyorum tabi ki. Kitap okumadan geçirdiğim günleri yaşanmamış sayıyorum artık. Tek sorunum kitapları 1 günde bitiriyor olmam. Çok heyecanlı şurayı da okuyayım yeter diye diye kitabın sonuna geliyorum 😏
Hayır alakası yok. Evet çok okurum öyle. kitaplar çokta severim. Ama okumasaydım da kitap olarak saymamak çok saçma.. o kitapların bile bir faydası var.
En İyi Cevaplar