Sanat için bir neden yok. Sanat sanat içindir. Siyaset yapan insanlar yerine düşünen insanlar olsun. Savaşlar yerine sevişmek olsun. Okulda derslerde ırkcılık yerine insanlık öğretilmiş olsun. Her öğrenci için matematiği fizik olmasın bazıları için resim müzik edebiyat olsun. Ezbere dayalı sistem ile değil okumaya anlamaya dayalı sistem olsun. İnsanlar yarış atı gibi hissetmesin. Hayat varılacak bir yer olmasın her saniyeden zevk almaya bakan insanlar olsun. Kin nefret yerine empati kurmak insanı insan oldugu icin değer veren bilinç olsun. Okullar dört duvar arasında belirleyici olmasın. Spor olsun ki sorumluluk sahibi olmak bu şekilde mümkün olur. Hayat çok kısa stres ve yarış oyunu oynayan bireyler yetiştirmek için ne kadar çok şey var ama araştıran düşünen sağduyulu kendinden emin kişiler yaratmak için ne kadar zor mu?
Gerçekten tam olarak anlatmak istediklerimi özetlemişsin ya ben okullar da hafta da en azından 6 ders saati spor aktiviteleri olması gerektiğini düşünüyorum ancak öyle futbol voleybol değil her isteyen için farklı kulüpler kurulup orada antrenman yapmaları gerektiğini yani tıpkı Amerika da ki gibi ardından daha lisenin başında insanlara akademik eğitim verilmesi gerektiğini her isteyenin istediği bölümü seçmesi gerektiğini ordan daha temel bir eğitim alması gerektiğini düşünüyorum
Keşke bu şekilde olsa herkes kendi tercihini yapsa da mutlu olsa gençler. Ama sınav stresi insanlar ne spor ne sanat ve ömür bitiyor ne yazık ki gençlik böyle kavga ederken yıkılıyor sonraya hayat kovalasın eğer holdingin yoksa çalışmaya devam okul da okul stresi işte iş stresi hiç bir zaman diliminde rahatlama imkanı yok mu bu şekilde devam eden döngü.. Herkes koşturmaca içinde çoluk çocuk demeden.
ben balkan savaşlarından Osmanlının neden yenildiğini şimdi anlıyorum. ben balkanları köylü diye biliyordum ama adamların evlerinde piyano varmış ve opera dinliyorlarmış mka Allah Allah diye yunanı denize döküp düveki çanakkaleye gömen bir neslin işlerine yabancı biri...
Bence cehennemin 7. Katina ulasmanin merdiveni sanattir. Nerdesin Ey Kanuni Sultanim fransiz kralina sen ise sadece bir franceskosun diyerek mektubnla dusmani tir tir tittreten evt Şu an uygarliga merdiven dayadik sonra da ustune oturduk
ne yazıkki bunu diyen bir insanın devrinde insanların seçme seçilme özgürlüğü bile yoktu 1 insanın kendi kendini seçtiği bir devirdi çok ilginçtir yani hep komiğime gider.
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > 'Yüksek uygarlığın, merdiveni sanattır.' Mustafa Kemal Atatürk. Sanatın hangi dalı sizi daha mutlu ediyor? Resim, Heykel, Dans?
En İyi Cevaplar