Arkadaşlar okulda münazara yapacağız. Ben grup lideriyim. Ve çok okuyanın daha çok bileceğini savunuyoruz. Sizce hangisi daha çok bilir? sunum için fikir verir misiniz?
Cevabın nedir?
Stephen Hawking gezerek fizikçi olmamıştır.
Mustafa Kemal gezerek lider olmamıştır.
Friedrich Nietzsche gezerek filozof olmamıştır.
Aziz Sancar gezerek Nobel Kimya Ödülü almamıştır.
Nikola Tesla gezerek elektrofizikçi, bilim adamı olmamıştır.
Leonardo da Vinci gezerek mimar, mucit, ressam, filozof... olmamıştır.
Albert Einstein gezerek atomu parçalamamıştır.
Konfüçyüs gezerek filozof olmamıştır.
...
..
Bu gibi isimler gezmemiştir okumuş okumuş ve daha fazla okumuştur.77 Yorumla- +1 yıl
Turistlik bir yere gittiğini düşün orada yine okuyarak bilgi sahibi olacaksın. Gezmesine gezersin ama ne olduğunu bilemeden, hakkında bilgi sahibi olmadan boş boş gezersin çünkü okumamışsındır. Aslında bunlar birbirlerine bağlı şeylerdir. Gezdiğin yerde okuyarak öğrenmek zorundasın. Okumaya mahkumsundur.
- +1 yıl
ama bence de çok okuyan daha iyi bilir ama rakip Mustafa kemal Atatürk'ün gezdiğini söylerse ne yapacağız (ataşemiliterlik şam selanik İstanbul )
En İyi Cevaplar
+1 yılAmaçlarına bağlı. Ot gibi okuyan da gezende bir şey bilemez anlayamaz. Ama boş boş gezen ile ömrünü bilime, ilime ve okumaya adamış bir kişi kıyaslanamaz. Kişi sadece okumak için okumuş ama diğer kişi görmek, anlamak, bilmek için gezmiş araştırmış ise o kişi ile okuyan arasında uçurumlar vardır. Bu iki kişi eşit ise gezen okuyanın üstündedir. Hayat sadece kitaplarda yazılan sözlerden ibaret değildir. Sen ticareti okursun ama bir manavda sebze satamazsın belkide :)
34 Yorumla- +1 yıl
Atalar demişse doğrudur :)
- +1 yıl
:D :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılOkuyan biri sadece okumuyor kendi duygulari da besleniyor. Empati, acıma, sevgiyi kitaplardan öğreniyor. Cunku en iyi yazarlar duyguyu en derin şekilde tarif ederler okur ise bu tarifleri depolanır ve uygun bir zamanda kullanır , eleştiriyor gibi. Kitaplari sözcük hazinesi genişletmek, kendini ifade etmek, mantıklı düşünmek, fikir üretmek icin en doğru zemin.
Ama...01 Yorumla
+1 yılİkisi de çok bilir ama okuyan daha çok bilir. Çünkü okuyan zamanı daha efektif kullanabilir. 1 hafta da ne kadar yeri gezebilirsin, ne kadar okuyabilirsin?
01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
21Cevap
+1 yılOkumakla öğrenmekle gezerek ya da yaşayarak öğrenmek konusu tartışılamaz bir konudur. Çünkü cevabı açık ve nettir. Okuduğunda bildiğini sanarsın ama onu yaşayarak öğrendiğinde okuduğunun bir kaç misliyle öğrenirsin.
Ör; Şirkette kullandığımız programı bir üniv tede öğretmişler. Öğrenciler geldiklerinde bir şey bilmediklerini gördük. Yani okumak değil uygulamak ya da yaşayarak öğrenmek daha etkilidir.12 Yorumla- +1 yıl
Sanırım anlaşılmadı. Boşuna görmüşler diyorum. Yani sıfırdan programın başına oturan daha hızlı öğrenir ;)
+1 yılNe kadar gezersen gez okumadığın sürece yüzeysel olarak görüp yüzeysel olarak öğrenirsin. Görmenin tabi ki faydası var fakat işin derinine inmek için okumak şart.
21 Yorumla
+1 yılÇok gezen bence. Çünkü her yeri görmüş oluyor, oranın tarihini öğreniyor, oralı kişilerden.
Kitaplarda her şeyi bulamazsın, her şey okunmaz. Gezerek öğrenirsin.07 Yorumla- +1 yıl
Tabii her yeri, her şeyi gezemezsin de; okumaktan daha çok bilgi edinirsin. Kitaba sığan ile hayata sığan farklı.
- +1 yıl
Yok ben kendi fikrimi söylüyorum zaten. ''Bu böyledir kesin, net!'' demiyorum ki. Bana göre diyorum yani böyle düşünüyorum.
- +1 yıl
Bilmiyorum, her kitabı almaktansa, gidip gezip, hem bilgi öğrenmek, hem yeri canlı görmek var. Daha güzel geliyor, evde kitap okumayı sevmem, bunaltır.
Cok gezen daha çok bilir bence çok gezip gezdiği yerler hakkinda bilgi alan okuyana nazaran daha çok bilgili olur bence
127 Yorumla- +1 yıl
Çunku çiftçi işin içinde zaten ben çay üreticisiyim bizdede çay teknisyenleri var ama hiçbirtanesi çay nasil toplanir ne şekilde toplanir bilmiyorlar onlar sadece kağit üzerinden görmüsler işin inceliklerini bilemiyorlar mesela arıcılik kurslar falan oluyor aricilik yapanlar kursa gidiyor orada anlatiyorlar işte şu hastalikla karşilaşinca şöyle yapacaksin böyle yapacaksin diye ama eski arici farkli ve daha etkili bir çozüm biliyor ve uyguluyir onu o kurs hocasina söylediği zaman nasil olur biz öyle birşey bilmiyoruz öyle birşey öğretilmedi bize diyor ama aslinda o aricinin uyguladiği ýöntem kitapta yazan yöntemden daha etkili ve dahada ucuz bir yöntem. neden bilemez diye anladinmi bu bahsettiklerim birebir yaşamiş ve duymuş olduğum olaylardir buna benzer birçok da olay vardir.😊saygilar
+1 yılÇok gezen bilir kesinlikle...
Bu zamana kadar okuduğun bütün bilgiler aklında mı? Ama gezdigin bir yeri ve öğrendiklerini her zaman hatırlarsın görsel hafıza daha çok akılda kalir...14 Yorumla- +1 yıl
Sanmam. Mesela bu zamana kadar 20 kitap okumuşumdur ama bazılarının ismini bile bilmezken taa 2008 de ki okuldayken gittiğimiz futbol turnuvasında ki bütün maçları ve takimlarin adlarını attığım golü vs ince detaylarına kadar hatırlarım bu sadece bir örnekti :) umarım sen kazanirsin okuyan hanım :)
- 1 yıl
belki de futbol dikkatini cektigi icin aklinda kalmistir? sahsen bende dikkatimi ceken kitaplarin uzerinden kac yil gecse bile hatirliyorum
+1 yılOkumak kolay, ama gezmek zor dünyanın ülkelerin genel bilgileri tarihi bilgileri coğrafi özellikler kitaptan ya da ders alarak öğrenmek eksik bir bilgi olabilir ama gezerek yaşayarak canlı olarak görerek daha iyi bir bilgiye sahip olur.
00 Yorumla
+1 yılBen de diğer muhalefetin lideriyim. Çok kazık yiyen bilir.
21 Yorumla
+1 yılÇok gezen bilir adam her yeri gözü ile görmüş ince ayrintılarina kadar
13 Yorumla- +1 yıl
Kitap daki anlatılan yeri gercekte görmek bilmek daha iyi her seyi en küçük ayrıntısana kadar gözünle görüyorsun
- Eğitim & Kariyer konusunda 623 cevap paylaştı.
+1 yılOkuyarak gezen! Bilgi olarak okumakta gezmekte ayni sey ama gezmekte deneyimde icerir o yuzden bedensel olarakta ogrenilir.
10 Yorumla
+1 yılBence gezen. Gittigin yer hakkinda zaten orda bilgi alirsin. Canli canli gormek daha iyi
07 Yorumla- +1 yıl
Hayir gezerek. Mesela Ispanyaya gezmeye gidiyorsun. Bir tarihi eserin önündesin. Kendin görüyorsun, o ortamin icinde bulunmus oluyosun, etraftan bilgi ediniyosun ya da turist rehberi vs oluyor. Orayi yasiyosun. Ki zaten kitabi yazan kisi de o ortamda bulunmus olmali. Eseri ayrıntılarıyla anlatirken gittigi zamani gözünün önunde canlandirir ve okuyucuya aktarir. Yani ana kaynak eserin kendisi burda. Ana kaynağin yaninda olmak daha mantikli diyorum. Tabi gezmeye durumu yoksa okumalı insan.
- +1 yıl
Masraf ve zaman acisindan degerlendirmedim. Sadece senin sordugun gibi, yani şartlar eşit oldugunda hangisi daha fazla bilir diye baktim olaya. Masraf fazla ama bilgi ve eğlence getirisi yüksek. Dediğim gibi durumu olmayan da okumalı. Herkesin önceligi farkli, kimi parayi önemser kimi eğlenceyi. Boyle değerlendiremeyiz çünkü kişisel tercih bu.
- +1 yıl
Aynen oyle. Mesela dunyanin en derin havuzu hakkinda bilgi edinmek istiyorum. Oraya gezmeye gitmisken hem bilgi edinirim hem de havuza girerim. Benim icin daha gercek ve eglenceli. Kitap okumayi da seviyorum tabi.
Gezmekte, okumakta bilgi birikimi sağlar.
Gezen insan herşeyi bütün çıplaklığıyla görebilir. Okuyan insanin okudugu kaynak önemlidir. Sansürlenmiş bilgiler ile bilgi sahibi olunmaz...00 Yorumla
+1 yılgezince gidip görüyorsun
okuyunca da gitmeden bilgi ediniyosun10 Yorumla
+1 yılçok okuyan bence gezipte gördüklerin seylerin ne olduğunu hikayesini bilmedikten sonra gezmen boş
01 Yorumla
+1 yılher ikisini yapanda mesela ben karavan alıcam hem gezicem hem okuyacam
03 Yorumla- +1 yıl
thank you
Maalesef okuyan yolda kalır gezen yol gezen gösterir
11 Yorumla
+1 yılNe kadar okursan oku, gezmeden kesinlikle bilemezsin. Ne kadar çok gezersen o kadar öğrenirsin.
11 YorumlaAli ağoğlunun dedigi gibi parası olan bilir
31 Yorumla
+1 yılIkisinin de yeri ayri
10 YorumlaÇok gezen görsel hafıza daha kuvvetlidir.
012 Yorumla
+1 yılSana niye ulaşamıyoruz 🙈🙊😁
08 Yorumla- +1 yıl
Mesaj kutun kapalı :/
- +1 yıl
Kapalı diyo takip etsene
- +1 yıl
Sen mesaj atsan 😁
- +1 yıl
Peki :/
+1 yılÇok gezen çok okuyandan daha ayrıntılı bilir.
02 Yorumla- +1 yıl
Okuyan okudugu kadar , gezen ise gördūğū kadar bilir.
Gezen
01 Yorumla
+1 yılçok gezen bilir.
03 Yorumla- +1 yıl
gezip gördüğün yer aklından zor çıkar. ama okuyunca bir süre sonra aklindakiler silinir.
+1 yılÇok gezen
01 Yorumla
+1 yıltabiki çok gezen
05 Yorumla- +1 yıl
gezip görüyorsun hissediyorsun o yüzden
- +1 yıl
hayır bir yere kadar
Cok gezen.
07 Yorumla
+1 yılBen bilmem
01 YorumlaKendini Geliştiren..
00 Yorumla