• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Kültür & Sanat

Türkiye'de sanatın ve bilimin gelişmemesinin sebebi nedir sizce?

missdixon
missdixon Takip Et
Xper 7 Yaş: 35
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel :)
Nedir Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• Ferdox6
    Ferdox6 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29
    +1 yıl

Ressama matematik testi çözdüren, konservatuara girmek için torpil gereken ya da bayaa bayaa yetenek dehası olman gereken. Ressamın gram para kazanmadığı müzisyenlerin para almadan çıkın kendi grupunuzun ismi yayılmış olur 2 çalın deyip mekanların ücret vermedne müzisyen çıkarmaya çalışmaları sanata sanatçıya önem verilmiyor. Bilime gelelim bu oaly Türkiye'de oldu adam çelik yelek gibi bir şey yapmış neyse ismini hatırlayamadım adamlar devletten destek bekliyoruz projemizi geliştirmek ve milletimize faydalı olması için diyor bizim devlet büyüklerimiz kaale bile almıyor amerikalılar bir grup adam gönderip görüşme yapıyor proje ve patent için bizimkiler hala devletten yardım bekliyordu en sen ne oldu bilmiyorum amerikaya gitmişte olabilir sonuçta adam projesini geliştircek yayacak sen bu adama el uzatmassan elin amerikanı gelir uzatır. Ya bide kendi mühendisine saihp çıkamıyor ya da kendi vuruyor şimdi kendi vuruyor iddası büyük olur ama bu adam iktidara geldi geleli aselsan'da yeni bir mucit doğdunda 2-3 gün içersinde ölüyor kendi mi başka devletlere hizmet ediyor yoksa başka devletlerden mi koruyamıyor mühendislerimizi bilinmez ama bildiğim bir şey var ki halkı uyutmaya çalışıyor.

2
    1 Yorumla
    • missdixon
      missdixon
      +1 yıl

Diyecek bişey bulamıyorum herşeyi yazmışsın çok iyi

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Cyprus111
    Cyprus111 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

yapılan din tüccarlığıdır kardeşim,
    kısacası budur.
    Aman islamda günah aman islamda şöyle,
    Belki bana dinsiz diceksinizde, abi yıl olmuş 2015 adamlar yeni gezegen yeni yıldız keşfediyorlar, Bizimkiler oyun oynamak oruç bozarmı?, bilmem ne bilmem ne.

6
    4 Yorumla
    • Sanat34
      Sanat34
      +1 yıl

https://youtu.be/Z3xOylcWcac boylede bir düşünce var bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Yorumla
    • Cyprus111
      Cyprus111
      +1 yıl

sen su maskaraya neden bakıyosunkı? :) sen ona 100 bin dolar nice lisesiler ile video çeker o, kımın ne b*k oldugunu bılıyoruzda Türkiye uyuyor işte..
      iyiki kıbrısta böyleleri yok valla yaşamazdım:/

Yorumla
    • KingoB
      KingoB
      +1 yıl

Sen sanat yapmak istedin de din kurallarını dinleyerek mi vazgeçtin. Sanat ile uğraşmak isteyenler zaten kimseyi takmıyor. Bizi engelleyen din değil geçim derdidir. Adam zengin olmaya çalışıyor ne yapsın sanatı. Adam geleceğinden, ailesinin geçiminin derdinden sanatla nasıl uğraşsın.

Yorumla
    • Cyprus111
      Cyprus111
      +1 yıl

senin ülkendeki insanların %90 ı yobaz kardeşim, sanattanmı bahsedıyosun? güldürme.

Yorumla
  • Hephzibah
    Hephzibah Takip Et
    Xper 2 Yaş: 28 , eic 53%
    +1 yıl

sorunun cevabı maslow hiyerarşisi teorisinde. kendini gerçekleştirme anca bir takım biyolojik ve sosyal öncelikler yerine getirilince yaşanabilir. bizim refah durumumuz ise ortada. herhangi bir milletin bilimsel ve sanatsal atılım yaşadığı döneme baktığında siyasi ve ekonomik olarak diğer milletlere karşı üstün geldiğini görürsün. ee karın tok olunca haliyle fikri meselelere daha fazla zaman ayırılabiliyor.

en iyi seçtiğin cevaptaki arkadaş islam medeniyetinin eserlerini, mimari yapılarını, minyatür, musiki, tezhip çalışmalarını o döneme göre büyük başarı sayılan ve batının bilimsel sıçrayışında büyük rol oynayan buluşları gözden kaçırıyor.

taç mahal'i yaptıran şah cihan da müslüman, şimdilerde sanat eseri olan bir heykeli yıktırıp yerine park yaptıran zat-ı muhterem de müslüman.

2
    0 Yorumla
  • Patateskızçe
    Patateskızçe Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32 , eic 39%
    +1 yıl

Okullar Kaldırılmalı bence herkes küçük yaştan itibaren yeteneği yönelimi neyse ona yönlendirilmeli ve yetiştirilmeli bir çeşit eğtimhane ama okul değil çünkü okul denen zırvalık türkiyede herkesi tek kalıba sokmaktan başka bir halta yaramıyor ve gelecek için endişeden başka bir şey değil şu anda bütün gençler para kazanayım da karnımı doyurayım diye düşünüyor aç kalma korkusu var ve bu üzücü bir şey bu şartlar Altında nasıl sanat düşünelim sanatla uğraşırsak aç kalırız 😉

3
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

22

Cevap

47

Cevap

• MoRTeamRFB
    MoRTeamRFB Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 60%
    +1 yıl

En önemli etken ekonomiktir. İnsanların ekonomik durumu olmadığı zaman ne kendine vakit ayırabilir ne de ilgi alanları genişleyebilir. Ülke ekonomisinin düşük olması insanların emeğinin daha çok sömürülmesine ve insanların daha çok çalışmasına sebep olmaktadır. Ayrıca eğitimini ekonomik temellere dayandıran insanlar hem isteksiz hemde mecburiyetten tamamlarlar. Aslında amaçları sadece ya yüksek kariyerli bir meslek ya da memuriyet kazanmaktır. Durum böyle olduğundan sanatsal ya da bilimsel alanlara yöneliş olmaz. Bu alanlara yönelmediğimiz takdirde de bu alanların gelişmesi beklenemez.

2
    2 Yorumla
    • missdixon
      missdixon
      +1 yıl

Çok haklisin ama birazda insanda çaba lazım bizde pek zengin bir aile değiliz devlet okulundayim ama kendimi geliştirmek için uğraşıyorum kendim de kitap alıyorum tanıdıklarımlada değişiyoruz, hedefim sadece diploma veya iş bulmak değil, düşünce yapısıyla da ilgili

Yorumla
    • MoRTeamRFB
      MoRTeamRFB
      +1 yıl

Pek zengin olmaya gerek yok haklısın tabii ki azim de çok önemli ancak bu ülkede asgari ücret 1000 tl farkındamısın :) ? Bu adamın çocukları hatta çocuklarını geçtim 1 çocugu olsun bu 1 çocuk ne yapabilir ki babası 1000 lira maaş alırken? Okumaya korkar insan artık okumak bile zengin işi olmuş. Düşünsene ben üniversite öğrencisiyim aylık 1000 tl giderim var benim ve ben bile ekstra şeyler yapamıyorum çünkü bu 1000 tl yeme içme barınma giderlerimi ancak karşılayabiliyor. İnsanların düşünce yapısı ekonomisine odaklıdır henüz bunu anlaman için belki erken olabilir senin açından.

Yorumla
  • tblisi
    tblisi Takip Et
    Guru Yaş: 46 , eic 33%
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 316 cevap paylaştı.

10 küsür senedir başımızda olan iktidarın vizyonu özetle şu: "Türkiye ara eleman ülkesidir."

haber.sol.org.tr/.../erdogan-bayraktar-biz-ara-eleman-ulkesiyiz-mucit-cikaramayiz-haberi-77595

Vizyon böyle olunca, açılan onca ilahiyat fakültelerine ve imam hatip liselerine rağmen din konusunda bile cahil bir millet yaratırlar.

1920'lerin ve 1930'ların ruhu Menderes döneminde yok edildi, içi boşaltıldı.

1
    0 Yorumla
  • metrogulu
    metrogulu Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 37%
    +1 yıl

Gereken önemin verilmemesi. Televizyon diye bir şey çıktıktan sonra saçma dizilerde yapıldıktan sonra koy ev halkının önüne bir bardak çay mutluluklarını izle. Kimse tiyatroya giderek kitap okuyarak fuar gezerek araştırarak sergi sergi dolaşarak mutlu olacağını düşünmüyor. Hatta bunları BOŞ olarak adlandırıyor. Kimsenin ufkunu geliştirme amacı yok herkes televizyon karşısında küçük olan beyinlerini daha fazla eritme derdinde. Maalesef burası Türkiye. 100 aileden anca 1 ailede kitap okunur.

2
    0 Yorumla
  • çikiçikidoktoru
    çikiçikidoktoru Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 55%
    +1 yıl

Türkiyede sanattan bilimden önce konuşulması gereken konular var hangi konuda geliştik ki sanata gelsin sıra, insan önce karnını doyurur sonra farklı şeyler düşünür bizim insanımız karnını doyuramıyo cahil bırakılmış islam adı altında çirkin yoğrulmuş insanlar.
    Umarım birgün bu Türkiyeden kurtulurum

2
    0 Yorumla
  • Alinomi
    Alinomi Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30
    +1 yıl

Nedeni ne biliyor musun? İnsanların modern kültürlü olmayı farklı yönlerde algılaması. Kız kaç çocuğu birden idare ediyor. İlişkiye giriyor park ortasında herşeyi yapıyor sonra yıl olmuş kaç diyor. Ama şu modern çağa ayak uyduran şahıslara sorsan ne bir kitap okurlar ne bir tiyatroya giderler ne de kütüphanenin ne anlama geldiğini bilirler

3
    2 Yorumla
    • ozelogrenci
      ozelogrenci
      +1 yıl

Hey mesaj !

Yorumla
    • Alinomi
      Alinomi
      +1 yıl

Efendim anlamadım

Yorumla
  • greensight
    greensight Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29
    +1 yıl

Devlet örtülü bir karşı duruş sergiliyor, temel olan örgün eğitim yetersiz ve kalitesiz olunca ardından gelen bilim ve sanat gelişemiyor. Bu alanlarda ilerleyenlerin iş olanağı yok devam edenler maddi zorluklar yaşıyor bazen sigorta gibi güvencelere bile sahip olamıyor

2
    0 Yorumla
  • Arsen-Lupen
    Arsen-Lupen Takip Et
    Xper 7 Yaş: 38
    +1 yıl

Geri zekalı olduğun çok belli. Burçları ve yıldızları keşf eden islamdır... dünyanın hem kendi ekseni hemde güneşin etrafında döndüğünü ilk söyleyen islamdır. Dünyanın düz değil yumurta şeklin de olduğunu söyleyen de islamdır. İslam bilime karşı diyip, insanları dinden uzaklaştırmak için uydurulmuş bu masalları okumaktan vazgeçin artık !!

Size bir harf öğretene köle olun diyen de islamdır. Osmanlı zamanın da özel olarak gökbilimi ile ilgili çalışan özel uzmanlar vardı. İlk çiçek hastalığının tedavisini bulan müslümanlardır. (Osmanlı hekimleri) Lokman hekimden hiç bahsetmiyorum bile... Demiyorlar ki biz eber hayat yaşıyoruz. Önümüze geleni yiyoruz. Kendini suçlamak yerine İslam diyor.

@Cyprus111

0
    1 Yorumla
    • Cyprus111
      Cyprus111
      +1 yıl

senmı zekisin? :) size göre herşeyi islam keşfetmiştir, haşa ustunuze laf soylenmez degılmı? asıl gerızekalı sensın @Arsen-Lupen islam bilime karşıdır arkadasım, Osmanlı dönemini açalım istersen ne dersin?
      O kadar geri kalmış bir devlet olmuştuki yok çok eşlilik yok o yasak bu yasak abi bir git ya dalga gecıyosun resmen durdum konusuyorum bıde :D hade iyi günler bilim adamı islamcı kardesım benım :)

Yorumla
  • Skinnnnny
    Skinnnnny Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33
    +1 yıl

insanları tek sebep bu :D ön yargıları, herşeye olmaz demeleri, ben bakire değilim diyen bayanlara bile kaşar diyen tek ırk türk ırkıdır :D bu zihniyet ile neyi getirirsen getir eleştiri ve terslik görür :D yok başka bizim ırkımız gibi gerici bir ırk :D

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Bizi bilimde geliştirirler mi zannediyorsun?
    Şuna baksana kamu al başını salla başını vaziyetinde öğretim görevlileri desen öyle.

Bilim adamları desen Allah var mı yok mu onu ispat derdindeler. Sanane sen git hastalıklara çare bul. Neden bunun peşindesin?

2.bp.blogspot.com/.../...25BCl%25C3%25BC+Polis.jpg

Siz Uzaya Mekik gönderdiniz de, Başörtüsüne mi Takıldı?

1
    0 Yorumla
  • Astralll
    Astralll Takip Et
    Yoda Yaş: 39
    +1 yıl

Ülkemizin insanları sürekli birbiriyle uğraşmaktan vakit bulamadığından böyle oluyor: sağcı, solcu, kürt, türk dinci, laik, alevi, sünni, vs... Diyerek toplum dilimlenmiş... Düşmanlarımizin bizimle uğraşmasına gerek yok... Ülke çıkarları deyince herkesin aynı masada toplanması gerekir ama nerde herkes benim dediğim doğru diyor...

2
    0 Yorumla
  • Sanat34
    Sanat34 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 31%
    +1 yıl

İnsanların giyim tarzı, yaşam tarzı ve inanişları tartışılması, eleştirilmesi yerine insanlarımız akillarini calıtıraymış, bu ülke nereye gidiyor diye kendimize gelip çocuklarımızı ona göre yetişseymişiz o zaman gelişebilirdik.

3
    0 Yorumla
  • herculee
    herculee Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 75%
    +1 yıl

Yapmayın abi yobazlıkmış, geri kafalılıkmış. Herkesin ağzında bunlar var laf olsun da ne olursa olsun. Türkiye'de Bilim ve Sanat gelişmiyor değil ama çok daha fazla gelişebilir. Yetişen insanlarımıza yeterli imkanlar sunulmuyor. Sanat ve Bilim için yeterli bütçe ve kaynaklar önümüze serilmiyor.. Bütçe ve kaynak olmayınca insanlar 0 dan başlayınca bukadar oluyor.

1
    0 Yorumla
  • iskoc_hakem
    iskoc_hakem Takip Et
    Master Yaş: 39
    +1 yıl

bilimde haklısın ancak sanat konusunda sana katılmıyorum, sadece çok göz önünde olan bir ülke değiliz, örnek vermek gerekirse bir çok şarkıcımız ve oyuncumuz son günlerde yurtdışında çok populer ve beğeniliyor, son zamanlardaki yurtdısında yayınlanan türk dizileri furyası bunda etkili, yani olay tamamen reklamdan geçiyor, diğer sanat dallarına da genelleyebiliriz konuyu.

0
    0 Yorumla
  • LUCENT31M
    LUCENT31M Takip Et
    Xper 7 Yaş: 51
    +1 yıl

Türkiye hep kavga edecek bişi bulur.. başörtü-etek, laik-dindar, sağ-sol, alevi-sünni, FB-GS.. aslında bunlara ayrılacak vatkti eğitime ayırmak ve nakti. herşey düzelir.. yaw fitbol gibi saçma bir şey için her kanalda takım elbiseli, koca adamlar , golmuydu, kolmuydu onu tartışıyo.. maç sahada oynanır biter.. neyi tartşıyonuz.. millette izler. zipor programlarının yarısı eğitim programı olsaydı şu an ayda top oynardık.. kısaca eyitim önemsiz ve kötüye gidiyo.. bilimde olmaz sanatta

1
    0 Yorumla
  • epica46
    epica46 Takip Et
    Yoda Yaş: 31
    +1 yıl

Örneklerden bahsedilmiyor ogrencilerimize okullarda anca matematik fizik gb. konulari hep ezberci anlattıklarından başka bir öğretim olmaması. .

2
    0 Yorumla
  • emirata
    emirata Takip Et
    Xper 2 Yaş: 34
    +1 yıl

insanların yeteneklerini keşfetmek yerne hemen para kazanacağı bir alana yonlendırolemesı yeteneklerının farkında olanlarada duzgun ımkan sağlanmamasıdır

2
    0 Yorumla
  • Leylasizmecnun007
    Leylasizmecnun007 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30
    +1 yıl

Ya sen rahatsız mısın at hastalandı diye vuran bir toplumda kafasına kuş sıçmırınca şans oyunu oynayan ağzına sıçmırınca da gidip oyu cami yıkıp avm dikene veren toplumken o dediğin nasıl gelişsin

1
    0 Yorumla
  • Stras
    Stras Takip Et
    Yoda Yaş: 31
    +1 yıl

orta doğuda neyse burada da o. iran'ın önceki haliyle şimdiki haline bakarsan anlarsın. dünyada en kültürlü, en müthiş eserler çıkaran toplum bir kapandı bir her şey yasaklandı ne hale geldi.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Dini kurallarla korkutulan bir ulkeyiz cunku. Genelde boyle toplumlar sanata da bilime de soguk bakarlar.

2
    0 Yorumla
  • zigan
    zigan Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 36%
    +1 yıl

Bilim adami sayilirim bir memur kadar rahat yaşantim yk aldigimiz para ay sonunu zor getiriyor neredeyse haftanin her günu calişiyruz daha ne olsun

1
    0 Yorumla
  • Biantisos
    Biantisos Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28 , eic 42%
    +1 yıl

Birçok bilim insanı nin Türkiye den çıktığını unutmamak lazım. Ama maalesef Türkiye adı altında yaşamıyor ve calışmıyorlar. Gerçekten büyük bir kayıp

0
    1 Yorumla
    • huzunlusarmasik
      huzunlusarmasik
      +1 yıl

Beyin göçü 👍

Yorumla
  • godlessturtle
    godlessturtle Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

İnsanların kendilerini geliştirmek yerine memur olmaya çalışmasıdır. Devlete suç atan ağır ergendir

2
    0 Yorumla
  • CeyCess
    CeyCess Takip Et
    Guru Yaş: 43 , eic 39%
    +1 yıl

Boş vakit yok. İnsanlar gelecek kaygısı taßıyor. 1 ay çalışmasa aç kalırlar...

1
    0 Yorumla
  • kafkasay
    kafkasay Takip Et
    Xper 7 Yaş: 41
    +1 yıl

Türkiyede sadece sanat ve bilirm değil bir çok şey gelişmiiyor ve hepsinin sebebi dindir.

1
    0 Yorumla
  • ErotikPanda
    ErotikPanda Takip Et
    Master Yaş: 33
    +1 yıl

Cevap ayrıntıda gizli ;

https://www.youtube.com/watch?v=-K_kIjxgqJw
    0
    1 Yorumla
    • missdixon
      missdixon
      +1 yıl

Yaaa 😄

Yorumla
  • Affedilmeyen
    Affedilmeyen Takip Et
    Mentor Yaş: 42 , eic 52%
    +1 yıl

Sanatcıların ve bilim adamlarının siyasete bulaşmasının sebebide bu olabilir sanırım

0
    0 Yorumla
  • mMaxcodeRİMm
    mMaxcodeRİMm Takip Et
    Master Yaş: 32
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 2,1b cevap paylaştı.

SANATKARA değer verilmiyor ELLERİNİN kirli olmasına abes bakılıyor..
    SANATKARIN elleri kirliyse GELECEĞİ parlaktır..

0
    0 Yorumla
  • blight33
    blight33 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 44
    +1 yıl

Milletimiz ekmek parasının derdinde ya da iç karışıklık terör vs.. bu şartlarda bilim ve sanatla kaç kişi ilgilenecek mi.

0
    0 Yorumla
  • Pentagram7
    Pentagram7 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39
    +1 yıl

Akp zihniyeti oyle detayini yazip aciklamaya gerek yok NET

1
    0 Yorumla
  • _adımısenkoyhihi
    _adımısenkoyhihi Takip Et
    Xper 2 Yaş: 29
    +1 yıl

Sanat gelismesin onemli değil ama bizim ulke erizekali. O bilim biraz zor gelsiir. Sjxhgdgsh

0
    0 Yorumla
  • ayakli_kutuphane
    ayakli_kutuphane Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37
    +1 yıl

İnsanların mevcut sistem tarafından okumuş merkep haline getirilmesinden kaynaklanıyor. Okuduğunu anlamayan bir nesil yetiştiriyor bu sistem...

0
    0 Yorumla
  • westside_
    westside_ Takip Et
    Guru Yaş: 30
    +1 yıl

Serdar ortaç
    Hilal cebeci
    Ismail yk
    Ajdar
    Çılgın sedat...

0
    5 Yorumla
    • missdixon
      missdixon
      +1 yıl

Yaa 😄😄

Yorumla
    • westside_
      westside_
      +1 yıl

Profildeki hangi film?

Yorumla
    • missdixon
      missdixon
      +1 yıl

Lagaan aamirin en iyilerinden bana göre gerçi hepsi iyi de

Yorumla
    • westside_
      westside_
      +1 yıl

Çoğunu izledim bunu da izleyeyim o zaman teşekkür ederim canım :D

Yorumla
    • missdixon
      missdixon
      +1 yıl

Rica ederim

Yorumla
  • desperado2727
    desperado2727 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36
    +1 yıl

Kimsenin hobileriyle veya sanatla veya başka şeylerle ilgilenecek vakti yokki

0
    0 Yorumla
  • hexeley
    hexeley Takip Et
    Yoda Yaş: 34
    +1 yıl

Çünkü insanlarımızın ilgi alanı değil. Ayrıca kalitesiz işlerle uğraşıyoruz.

0
    0 Yorumla
  • Furkan50
    Furkan50 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33
    +1 yıl

Parasızlık aileler ayın sonunu anca getiriyor az maaşlarla karnının doymasının derdinde sanatı kim sallar bu durumdayken

0
    0 Yorumla
  • Umursamaz-gnc
    Umursamaz-gnc Takip Et
    Yoda Yaş: 35
    +1 yıl

Gelişmesini engellemeye çalışan paraleller ülke gelişiyor hep bir engel çıkarıyorlar chpkkdhkpc vs

0
    0 Yorumla
  • fyz91
    fyz91 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35
    +1 yıl

kafa da bitiyor bence, çünkü sanattan daha fazla eksiklerimiz var sürekli önünü kesen şeyler

0
    0 Yorumla
  • marvell
    marvell Takip Et
    Xper 2 Yaş: 44
    +1 yıl

Turkiye'de düşünce suçu diye bir suç varken bu işler biraz zor

0
    0 Yorumla
  • Ramboo1453
    Ramboo1453 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

Bilim gelişmiyor mu gerçekten istersen bir araştır bakalım ne konuma gelmişiz yerli ürünlerde.

0
    0 Yorumla
  • WatchTower
    WatchTower Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30
    +1 yıl

Yapmaktan kaçınmak. Yapanı eleştirmek.

1
    0 Yorumla
  • LayyLayyLomm
    LayyLayyLomm Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 43%
    +1 yıl

Annaanneneler sagolsun :D

0
    2 Yorumla
    • missdixon
      missdixon
      +1 yıl

Ahahahahah :) Bedirhan deneyini tamamlamış :)

Yorumla
    • LayyLayyLomm
      LayyLayyLomm
      +1 yıl

Haha cok sukur :D

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Egitim, baski, onyargi ve gerici statikocu kafalar nolcak

0
    0 Yorumla
  • mrsdrummer
    mrsdrummer Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29
    +1 yıl

Aile ve imkanların kısıtlı olması

1
    0 Yorumla
  • CityOfGod
    CityOfGod Takip Et
    Yoda Yaş: 32
    +1 yıl

allahın işine karışma olayı

0
    0 Yorumla
  • 7ucuolanvarmı
    7ucuolanvarmı Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35
    +1 yıl

Torpille bir yerlere gelmek

0
    0 Yorumla
  • Busemelis
    Busemelis Takip Et
    Xper 3 Yaş: 28
    +1 yıl

Dinin yanlış öğretilmesi ve baskı kurulması

0
    0 Yorumla
  • Sinemmiss7
    Sinemmiss7 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33
    +1 yıl

çünkü istemeyenler var

0
    0 Yorumla
  • yinemibamya12
    yinemibamya12 Takip Et
    Guru Yaş: 32
    +1 yıl

siyasetin çok konuşulması.

0
    0 Yorumla
  • mesut_06
    mesut_06 Takip Et
    Guru Yaş: 35
    +1 yıl

Valla çok kötü bir durum

0
    0 Yorumla
  • Batuhan-1987
    Batuhan-1987 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 39
    +1 yıl

ülke sorunlu bunlara zaman ayıramıyor

0
    0 Yorumla
  • bocukun-ocuguyum
    bocukun-ocuguyum Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29 , eic 34%
    +1 yıl

Anneanneler

0
    2 Yorumla
    • missdixon
      missdixon
      +1 yıl

Dimi 😄

Yorumla
    • bocukun-ocuguyum
      bocukun-ocuguyum
      +1 yıl

aynen 😄

Yorumla
  • ZeBrandon
    ZeBrandon Takip Et
    Master Yaş: 32
    +1 yıl

Geri kafalılık.

2
    0 Yorumla
  • GodLike
    GodLike Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

Zihniyettir ne olacak başka

0
    0 Yorumla
  • keopsun_kahini
    keopsun_kahini Takip Et
    Yoda Yaş: 39
    +1 yıl

Hersey sanat mı sence

0
    1 Yorumla
    • Ferdox6
      Ferdox6
      +1 yıl

Her şey sanat.

Yorumla
  • FelisçiI
    FelisçiI Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29 , eic 32%
    +1 yıl

Yobazlık

0
    0 Yorumla
  • miele901
    miele901 Takip Et
    Bilge Yaş: 35 , eic 38%
    +1 yıl

açlık

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

yavas yavas gelişiyo işte

0
    0 Yorumla
  • highasduck
    highasduck Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    +1 yıl

ananeler

0
    0 Yorumla
  • Gökkuşağımkirlendii
    Gökkuşağımkirlendii Takip Et
    Guru Yaş: 31
    +1 yıl

Tek sebep Yeni Rakı

0
    0 Yorumla
  • judasp
    judasp Takip Et
    Xper 2 Yaş: 29
    +1 yıl

İnsanlar

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (9)
Devamını Gör(54)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Türkiye'de sanatın ve bilimin gelişmemesinin sebebi nedir sizce?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Sizce Türkiye'de sanat ve bilim neden gelişmiyor? 13 cevap verildi
Sizce Türkiye'de bilim ve sanatın gelişmemesinin nedeni ekonomik sorunlar mı? 4 cevap verildi
Türkiye'de sanatsal ve kültürel üretim neden çok az? 19 cevap verildi
Türkiye'de neden sanata fazla önem verilmiyor? 16 cevap verildi
Türkiye'de Sanata ve Sanatçıya verilen deger neden az ? 7 cevap verildi
Sizce bizim ülkede bilim ve sanat neden gelişmiyor? 10 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Muska takmak gunumuzde çok mu sacma?
  • Eşimle /sevgilimle baş başa kaldığımızda... mutlaka yaparız🤣 ?
  • Şu an tatile gidecek olsan nereye giderdin?
  • Sizcede haklı değil miyim?
  • Göz yanmasını azaltmak için soğanı açık havada soymak gerçekten işe yarıyor mu?
  • İnternet konusunda en sık yaptığınız aktivite nedir?
  • İnsan kendini en çok hangi yaşta tanımaya başlıyor?
  • Zayıf yanınız nedir?
  • Gönül ferman dinler mi?
  • İğneden korkar mısın?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨