İşin gücün yok da buna mı kafa yordun... kih..kih..kih... Oyna gitsin...( Böyle bir cevap yazdım, çünkü bende net olarak bilmiyorm, ancak sanırım engebeli arazide daha çok ilerleme ve yakın atışlarda hızı ayarlayabilmek içindir)
Golf topu üzerindeki oyukları havada kendi eksenleri cevresinde ayni aks hizasinda dönebilmeleri icindir. Ayrica yere carpma anindan sonra sekme hareketini daha ileriye dogru yaparak dustukten sonra da fazla mesafe katedebilmeleri icin tasarlanmistir. Golf topunda ortalama olarak 250-450 adet arasinda cukur vardir uzerlerinde. Farkli amaclara gore dizayn edilmis toplara gore delik sayilari degisir.
İkinci Dünya Savaşında Almanların elinde bulunan baraj setlerini yıkmak amacıyla üretilen istenen özel maksatlı bombanın dizayninda golf toplarindan esinlenilmistir. Bomba suya dustukten sonra su ustunde sekmek vasitasiyla baraj setlerini vurabilmektedir.
golf hiç oynamadım ama golf course olan bir resort ta kalmıştım orada geyiği dönmüştü amerikalı bir kodaman vardı şirketten daha uzağa gidiyor bunlar sayesinde evvelden toplar dümdüzdü ama daha uzağa gidebilme avantajından bunlara geçildi dedi. ben onun yalancısıyım bro
Aerodinamik arkadaşım. Araba-uçak-motorsiklet-surat tekneleri vs gibi sürtünmeyi azaltacak aerodinamik yapısı oluşturmak için. Dahad a açıklayıcı olmak gerekirse golf topunun hızı kesilmeden ve yol aldığı güzergahtan sapmayacak doğrultuda gitmesi için tasarlanmıştır.