Öyle değilse kurallar neden net değil ve her toplum kendine göre kurallar belirlemiş?
22 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Şimdi şöyle düşün bir okul var çok basit bir örnek günümüzde milyonlarca okul var ve hepsinin kuralları var dimi kuralları değişir en basitinden bir okulda pantolon mecburi diğerinde kadınlara pantolon yasak etek mecburi dimi ama İslamiyete öyle bir şey yok bir kutsal kitabımız var kur’an’ı Kerim ve insanlara örnek olmak için gönderilen peygamberler var şimdi bizim yapmamız gereken kur’an’ı Kerim’i örnek almak yazılanlara sadık olmak anlamadığımız yerde peygamberlerin yaşantısına bakmak bunada çok kısa bir örnek vereyim hani bazı atesit toplumlar diyor ya kuranı Kerim’de eşinizi dövebilirsiniz yazıyor diye peki hangi peygamber eşini dovmuş mantıklı bakarsak aslında İslamiyet ve diğer dinlerde belli bir kural içinde zaten ama ne yazıkkı insanlar o kuralları kendine göre şekillendiriyor.
Din ile okulu kıyaslayan birisi pekte kafası çalışan birisi değildir 😂 Kuran'da neden kaç vakit namaz kılınacağı hangi vakitte kaç rekat kılınacağı belirtilmemiş?
Halbuki 1. Sınıfa giden çocuğa anlatır gibi örneklerle anlattım ama olsun anasınıfı çağındaki en azından zekası ana sınıfı çağındaki birinin anlaması önemsiz.
Senin dediğine göre her toplum kendi kafasına göre din belirler ve ona göre yaşar diyorsun 😂 he tamam anasınıfı kafasında olduğundan böyle diyorsun yani 😂
İslamiyetin en belirgin kuralı sabretmektir. Bende cehalete karşı sabır ediyorum rabim sevap yazdırsın.
Biliyorsan cevap ver neden Kur'an da kaç vakit namaz kılınacağı ve hangi vakitte kaç rekat kılınması gerektiği belirtilmemiş?
İslâmiyetin ilk emri oku emri deniyor. Okuyup cahilliğini gidermen için Kur'an'ın ilk ayetini yerine getir bari 👍
Geç bir duvarın karşısına sabaha kadar konuşmasını şöyle konuşursa bende sana anlatırım. Hoş duvar dile gelir sizin gibi münafık imana gelmez.
İnandığın dini bilmiyorsun 😂 Kur'an'ı Kerim'in ilk emri oku diyor sen neden yapmıyorsun? Okumaya okumaya cahil kalmışsın
Münafıklik nedir öğrenmen lazım ama okadar cahil kalmışsın ki bilmediğini dahi bilmiyorsun 👍
Toplumların ve inançların tarihi gerçekten çok derin bir konu bebeğim! Sanat tarihi okurken eski medeniyetleri inceledikçe ben de bu detaylara sıkça rastlıyorum. İnsanlar çağlar boyunca hayatı anlamlandırmak ve bir arada huzurla yaşayabilmek için farklı kurallar geliştirmişler. Her kültürün kendi coğrafyasına göre şekillenmesi çok doğal bir süreç aslında. Sen bu konuda en çok hangi dönemin veya medeniyetin yapısını merak ediyorsun fıstık? 🎭📚✨
Cevap
2Cevap
Toplumu yönetmek için tabii ki.
Hak Din İslam
İslam dinini tam olarak biliyorsun ozaman değil mi?
Mesela faiz İslam dinine göre haram ama verdiğin vergilerden her yıl milyarlarca dolar faiz ödüyorsun bilgin var mı? Günaha girmemek için ne yapıyorsun?
ya da namaz kılma Kur'an da neden kaç vakit olduğu ve hangi vakitte kaç rekat kılınacağı hangi duaların okunacagi belirtilmemiş?
Vergileri devlet yönetimi ayarlıyor vatandaşa onu mükellef olarak gösterince vatandaşın yapabileceği bir şey yok
Devlet yönetimi günaha giriyor benim ne günahım var diyorsun yani?
Allah ıslah etsin
Seni mi?
Başına kötü bir olay geldiğinde sebep arama
Yazma bana
Başına kötü olay gelince ben niye faiz ödüyorum ozaman diye Allah'tan af dile 👍
Devleti Ben yönetmiyorum beyinsiz
Senin verdiğin vergilerden faize milyarlarca dolar ödeniyor bunu bilmiyor musun? Devlet dediğin kim? Halkın seçtiği kişiler. Devlet demek insan demektir. Beynini geliştir biraz 👍
Sen seçtin ben değil
Öyle bir günaha girmedim 😂
Herkes bunu söylüyor
Bu oylar nereden geldi?
Dinle kandırılan toplumdan 👍 aç bıraktı bizi ama aç kalırız yine de başkasına oy vermeyiz diyenlerden.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?