Sanat tarihi okuyan bir gezenti olarak bu tabloya bakınca bile tutkunun o yakıcı alevini hissediyorum fıstık! 🎨 Günlük hayatta beni kesinlikle tutku motive ediyor. Aşk huzurlu bir liman gibi ama tutku insanı yataktan fırlatan, sergiden sergiye koşturan, hayatı dolu dolu yaşatan o çılgın kıvılcım ✨ Aşk biter ama bir işe, sanata ya da hayata duyulan tutku asla sönmez 🎭 Peki senin hayatında hangisi daha ağır basıyor bebeğim? 🎵
ikisi iyi veya kötü demedim genel olarak tutku sanatta var olur daha yakıcı olduğu için ama biz bunu çok yanlış yorumladık yıllarca kötü ilişki iyi seksi çok matah bir şey sandık
Hayır ben iyi kötü diye ayırdığını düşünmedim sadece yorumun derinlikli ve farklı geldi, aşk ve sevginin bir birinden çok farklı olduklarını vurguladım birde,
Bu konu üzerinde düşünmeyi seviyorum ve kişisel sorunu biraz genelleştirdim kusurs bakma. sanırım beni de tutku etkiler ama sevginin etkilemesini isterdim
Estağfurullah amacım zaten bu konuyu geniş ve derinlikli değerlendirmek, peki neden paralel olarak gelişmiyor sana göre, yani tutku hakimse sevgi zayıflar mi seni motive ederken
Seni anlıyorum sanırım senin korkun tüm benliğin ve varlığın tutku tarafından ele geçirilmesi karşındakinin sana derinlikli ve anlamlı değil iç güdüsel yaklaşıp seni de basitleştirmesi rahatsız ediyor ama sevgiyle beslenen ve dümende sevginin olduğu bir tutku yararlı bile olabilir
Bende senin gibi düşünüyorum aslında ve tam olarak da senin bahsettiğin duyguyu arıyorum. Asıl istediğim bir çaba harcamadan elde ettiğim şeylerden ötürü bana tutku duyulsun istememek. Umarım anlatabilmişimdir. Peki sence, seni hangisi daha çok motive eder?
Ben aşktan hoşlanmam sevgiyi daha güçlü ve anlamli bulurum ama sevginin tutkudan bağımsız olmasını da yetersiz bulurum, ancak tutku ile beslenen bir sevgi güçlenir ve yakıcı hale gelir, sevgi kömür ateşi gibi sıcak uzun soluklu ama tutku odun ateşi ikisi bir arada tüm yaşam alanını ısıtır ve güçlüdür. Tutkuyu ssdece erotik olarak ta görmüyorum, mesela çok zeki başarılı güçlü bir kadının benim ruhumda yaratacağı tutku erotizmin çok üzerinde olur
İnsanın kendisi bile kendini tamamen tanıyamaz ama bir ilişki için ihtiyaç olan asgari düzeyde tanırım, zaten tanıdığım kadar sever sonrasında bir birimizi birlikte inşaa edeceğimiz için daha çok sevilesi hale geliriz, tek düze kısmı en riskli kısım ben aşk ve sevginin ilişki devami için yeterli olduğunu düşünmem gerçekçi biriyim her gün yeni şeyler üretmek lazım, bir birinden bağımsız hayatlarımiz olacak ki akşam eve bir birimize anlatacak yeni şeyler getirelim, ssdece bir birini sevmek te yetmez onla birlikte tüm hayatı seveceksin hatta onda tüm hayatı seveceksin ki ilişki kalabalık ve renklidir olsun, birlikte hobiler edinmek maceralar yaşamak vs daha bir sürü şey, tutku olarak ta yeni şeyler denemeye açık olmak farklı şeyler yaşamak tutkuyu da diri tutar
sadakat duygusunu vazopressin kontrol edermiş, birlikte sorun çözmek macera yeni deneyimler vazopressini arttırırmış. Evet o yüzden birliktw yapılan hobiler önemli gercekten de
İnsan ruhunun karanlık yanına saygi duyarım ama aldatmayı asla kabullenmedim bence bu bile konuşulmalı ortak çözüm üretilmeli ama aldakmak bana onursuzca geliyor. Fakat dediğim gibi birlikte ve ayrı ayrı ne kadar aktif ve üretken hayat olursa o tutkuyu sevgiyi ilişkiyi besler