Mutlu günler keyifli vakitler dilerim arkadaşlar ♥️

Günümüz ilişkilerinin bir çoğunda hoşlantı ve aşkın karıştırıldığı kadar gerçeklik payı vardır. Hatfield ve walster'e göre; tutkulu aşk diğeri ile bir bütün olmak için duyulan yoğun istektir. karşılıklı olduğunda bütünleşme duygusu ve haz ile ilişkilidir. karşılık görmediğinde ise; boşluk, kaygı ve umutsuzluk duygularına yol açar. tutkulu aşk derin bir psikolojik uyarılma durumudur.
🍀Bilişsel bileşenler:
- partnere ilişkin istemsiz olarak akla gelen düşünceler ve saplantılar
- diğerini ya da ilişkiyi idealize etme
🍀Duygusal bileşenler:
- diğerine yönelik çekim, özellikle cinsel çekim; işler iyi gittiğinde yaşanan olumlu duygular
- işler kötü gittiğinde yaşanan olumsuz duygular
- aşık olunma isteği
- tam ve kalıcı bir bütünleşme isteği
- psikolojik uyarılma
🍀Davranışsal bileşenler:
- diğerinin duygularını anlamak için etkinliklerde bulunma
- partnerini inceleme
- diğerine hizmet etme
- fiziksel yakınlık kurma
bu bileşenlerin etkileşimleri sonucunda tutkulu aşk ortaya çıkar. psikolojik etkenler hangi duygunun ne derece hissedileceğini ve bilişsel etkenler duygusal deneyimlerin nasıl algılanacağını-yorumlanacağını-kodlanacağını belirler..
Yaşayan kişilere bağlı olarak değişir. Eğer iki taraf da deli gibi aşk besliyorsa (ya da sevgi ne derseniz artık) bırakın kavgayı, kırıcı laf söylemek bile insanın kendi içini acıtır. tutkuyu da azaltmaz bu. yani yavuz çetinin de dediği gibi" biraz şevkat, biraz tutku hepsi bu"
Aşık olunca dudağındaki ruju aşık olduğu kişinin yüzüne sıva gibi sürmez benim bildiğim benim bildiğim aşk bakmaya bile kıyamamaktır bu görseldeki şey değil
Aristo aşkı şöyle tarif eder
Aşkın gelişi aklın gidişidir.
insanın aklını başından alan şeye tutku denemez. Aşk akıllıca bişey değildir çünkü. 🤨
Teşekkğrler
Cevap
23Cevap
Aşk, tutku kelimesini ortaya çıkaran en yegane duygu selidir
duygular insanların yaşadığı şeyleri daha anlamlı hale getiriyor
tutku da bunlardan birisi
Aşk adı altında yaptığımız aptallıklara '' Tutku '' denir.
Şöyle bir düşündüm de insana yapmayacağı şeyleri yaptıran bir şey bu aşk. Tutkudur. Her şey daha yoğun olur.
Evet bence bir tutkudur. Daha keyifli olur birisiyle hayatı paylaşmak. Hayat paylaşınca güzel 😁😁
Bence de bir tutkudur.. Her şeyi zirve de üst perdeden yaşarsın.
Tutku her guzel duygunun kaynagidir.. Eksik olunca yavan olur..
daha once yazmistim ask sevginin siddetli halidir eeeh yani hal boyle olunca yasananlar daha tutkulu geliyor demek insana
Tutku bambaşka bir şey ayy içim titresi bak. 🤣🤣
Aşık olmak önemli değil, karşılığını bulabilmektir tutku.
Tutkusuz bir aşk; aşk değildir.
hevesim kalmadi hic bir seye eskiden olsaydi
Tutku değil mideye sancı yapan bir duygu
Karşılıklı ise evet
Karşılıklı değil ise azap
Tutku vardır da karakter daha önemli
Tutkudur
Aşk bir tutkudur
Hayir ask acisi cekerken daha tutkulu oluyorum
Aşk tutkuyu artırır
Değil
Aşık olunca😍😍