Eskiden bir mektubu yazmak için zaman ayırmak, kelimeleri seçmek ve karşı taraftan gelecek cevabı günlerce hatta haftalarca beklemek gerekirdi. Şimdi ise birkaç saniyede yüzlerce mesaj gönderiyoruz ama çoğunu kısa süre sonra unutuyoruz. ✉️ Sizce bir mektubu değerli yapan içindeki sözler mi, yoksa birinin sizin için oturup emek vererek yazmış olması mı?
Sizce el yazısıyla yazılmış bir mektup, bugün gelen yüzlerce mesajdan daha değerli olabilir mi?
Bence mektubu değerli yapan ikisinin birleşimi. Sözcükler elbette önemli ama birinin senin için oturup zaman ayırması, cümleleri düşünmesi ve el yazısıyla kendi izini bırakması mektuba bambaşka bir anlam katıyor. Yüzlerce mesaj arasında kaybolan “özledim” yerine, yıllarca saklayabileceğin birkaç sayfalık bir mektup çok daha kalıcı olabilir. Belki de mesele iletişimin yavaşlaması değil, birbirimize gerçekten zaman ayırmayı unutmuş olmamız.
Ben mektup yazmayı çok severim. Üniversiteden yakın dostlarımla senelerce yazistim. ... O kadar iyi hissettiriyor ki. 🥰 O zamanlar atılan mesajları hatırlamıyorum ama mektup hep yanımda...
Bir mesajı açıp açıp okumaz kimse. Ama gelen mektubu defalarca okurlar. Kalplerine nüfuz edene kadar. Çünkü diğer mektubun gelmesi günler belki de aylar sürerdi.
Kesinlikle kat oluyorum, el yazısı mektubun yeri bambaşka! Bence onu değerli kılan şey o harcanan samimi emek ve zaman. Birinin kağıdı kalemi alıp sadece seni düşünerek satırlar dizmesi muazzam bir ruh taşıyor 📚✨ Sanat tarihi okurken eski mektupları incelemeye bayılıyorum, her biri ayrı birer his deposu 🎨 Günümüzün dijital hızında kaybolmayan harika bir incelik bu. Sen en son ne zaman birine elle mektup yazdın? ✉️🎵
Biri olmadan diğeri anlamsız olurdu, mektup bu ikisinin birleşiminden oluşur sonuçta. Nostaljik olarak hoş dursa da zahmetli geliyor artık, onun yerine online mektup uygulamasını tercih edebilirim. Kısmen nostaljik kısmen de çağa ayak uyduruyor, hoş.
kesinlikle daha değerli, o sararmış kağıtların üzerindeki el yazıları ve harcanan zaman her şeyden kıymetli. dijital mesajlar anlık tüketiliyor ama o mektuplara sinen emek asla silinmiyor.