Kalabalık ve ihtişamlı bir sahne olsa da tabloda rahatsız edici bir hava da var. Sizce bir toplumun bozulmaya başladığını sanatta en iyi hangi ayrıntılar gösterebilir?

Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kalabalık ve ihtişamlı bir sahne olsa da tabloda rahatsız edici bir hava da var. Sizce bir toplumun bozulmaya başladığını sanatta en iyi hangi ayrıntılar gösterebilir?

En bariz olan çıplaklık veya o kalabalık sirk değil. Ön tarafa yığılmış insanların yüzündeki o korkunç sıkılmışlık ve tükenmişliktir bu toplumun çöküş nedeni. İnsan türü olarak beynimiz sürekli zevk almak için tasarlanmadı. Bu tablodakiler zevk arsızlığının dibine vurmuşlar. Her şeye sahipler ama kimse mutlu değil D2 leri bitmiş zombi gibiler.
Dikkatli bakınca arkada tüm bu iğrençliğe yukarıdan bakan kurucu atalar var. Adamlar resmen biz bu Roma'yı bunun için mi kurduk diye çıldırıyor. Çok yazık bugünün elinden telefon düşmeyen her şeye ulaşıp hiçbir şeyden zevk alamayan modern insanından pek bir farkları yok. Sadece dekor değişmiş.
Çok güzel bir soruydu hatta siteye katıldığımdan beri gördüğüm ilk faydalı soru bu.
Bana en çok insanların olan bitene alışmış görünmesi çöküşü anlatıyor. Yıkıntı ya da yoksulluk tek başına güçlü bir görüntü ama insanların buna tepki vermemesi, hayatın sanki normalmiş gibi devam etmesi daha ağır geliyor. Bir toplum bazen binaları çöktüğünde değil, yanlış olana alıştığında gerçekten çökmeye başlıyor.
Bu tablonun anlamı çok derin. Tarih tekerrür eder. O zamandan bugüne değişen bir şey yok. Roma siyasetine göre konuşacağım, Arkadaki Cato heykeli her şeyi ama her şeyi anlatıyor... Zaten resimde odak orada. Diğer her şeyi o heykelin etrafına çizmiş Thomas Couture.
Bence bir toplumun çöküşünü en çok, insanların birbirlerinin acılarına karşı duyarsızlaşması gösterir. İhtişam devam eder ama vicdan ve dayanışma kaybolmaya başladığında toplum aslında içeriden çökmüştür.
Cevap
14Cevap
Fazla insan olması.
Tek detay giyim tarzına bakmak yeterli çöküşün en büyük nedeni bu abartı
İnsanlar yerine heykeller heybetli duruyor... Çökmüş toplum
Boş vermişlik... Kimsenin kimseyle bağlantısı yok. Kimse etrafına bakmıyor. Kendi aleminde. Bireyselleşme.
Tabloya bakmaya ne gerek. KızlarSoruyor'da görüyoruz canlı canlı.
Eski Roma dönemi ve saplantı. Kadınların sadece seks için kullanıldığı kölelik
Azmış bir toplum görüyorum. Abv hepsinin
Heykeller ve onlarla ilgilenenler.
Alışılmış herkes kendi havasında
Şu ortadaki beyazlı gibi
Hepsi.
Pompei- İtalya
Muteşem tablo
Burada bir çöküş mü ele alınmış
Şu an toplum umrumda değil ben çöktüm
Ahlâkî çöküntü
Hunharca tüketmek