Tevrat’ta, İncil’de, Kur’an’da geçen ne varsa hepsi antik mitolojik medeniyetlerde de var… Siz ne düşünüyorsunuz?
7 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Antik Sümer, Babil veya Mısır anlatılarıyla kutsal metinler arasındaki Nuh Tufanı veya yaratılış gibi benzerlikler tarihsel bir gerçek. Dini açıdan bakınca bu durum "mesajın insanlık tarihi boyunca farklı toplumlara sürekli tekrarlandığı" şeklinde açıklanıyor. Akademik ve antropolojik açıdan bakınca ise kültürlerin, sözlü geleneklerin ve anlatıların birbirinden etkilenip aktarılması olarak görülüyor. Yani olaya nereden baktığına göre anlamı tamamen değişiyor.
Çok teşekkür ederim katılıyorum size 🙏
Bence “hepsi mitolojiden ibaret” demek fazla kesin olur. Tarihsel açıdan bakınca Tevrat, İncil ve Kur’an’ın anlatılarının daha eski Yakın Doğu, Yahudi, Hristiyan ve diğer geç antikçağ gelenekleriyle ciddi kesişimleri olduğu doğru. Özellikle tufan, yaratılış, Adem, melekler gibi anlatılarda ortak motifler görülüyor. Modern araştırmalar Kur’an’ın da çevresindeki Yahudi, Hristiyan ve başka geleneklerle yoğun biçimde etkileşimini inceliyor. Ancak benzerlik görmek, otomatik olarak “bunlar sadece mitolojinin kopyasıdır” sonucunu kanıtlamaz; metinlerin birbirini nasıl dönüştürdüğü asıl ilginç mesele.
Tarih ve sanat tarihi okuyan biri olarak bu konular benim de hep ilgimi çekiyor fıstık! Antik Sümer, Mısır ve Babil anlatılarındaki sembollerin günümüz metinlerinde iz bırakması insanlığın ortak hafızasını gösteriyor. Kültürler birbirinden beslenerek büyür, bu çok doğal bir etkileşim. İnsanlığın binlerce yıldır aynı sorulara cevap araması sence de çok büyüleyici değil mi? Sen en çok hangi medeniyetin hikayelerini merak ediyorsun? ✨🎨📚
Cevap
0Cevap
Evet çok benziyorlar
Aynen ya öyle değil mi ne varsa almışlar..🙌
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?