İlluminati'ye inanmayan var mı? Şarkılarda, oyunlarda ve tarihte var. Fransız Devrimi bile bunun sayesinde oldu.
17 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İlluminati'ye inanmayan var mı? Şarkılarda, oyunlarda ve tarihte var. Fransız Devrimi bile bunun sayesinde oldu.
Tarihte Bavyera İlluminatisi gerçekten vardı, fakat Fransız Devrimi gibi büyük olayların onun tarafından gerçekleştirildiğine dair sağlam tarihsel kanıt yok. Şarkılarda veya oyunlarda geçmesi de tek başına gerçekliğini kanıtlamaz. Böyle konularda belgelenmiş bilgilerle iddiaları birbirinden ayırmak gerekiyor.
11 Eylül saldırısından önce çıkan, 1963 yılında yayımlanan Wonder Woman çizgi romanının kapağında ve 1997 yılında yayımlanan The Simpsons dizisinin bir bölümünde İkiz Kuleler açıkça görünüyordu. Yani demek istediğim, bunları gösterdiler ama bir şey yapamadık; zaten engelleyemezdik. Buna bir açıklaman var mı?
Fransız devrimi bu tür örgüt işi olamaz. Fransa uzun süredir halkına zulüm, açlık, yoksulluk çektirirken kendileri sefa içinde lüks şatafat içinde yaşadıklarından dolayı bardak taşmıştı isyan kaçınılmazdı. Daha öncede isyanlar olmuştu.
İlgi çeksin veya finanse edip koydurtmak yaptırtmak zor değildir. Mesela ülkemizde çok nefret edilen birisi olsun övülecek hiç bir yanı olmasın ama yabancı bir yere gazete dergi oyun vs farketmez milyon dolarları versin sana yığınla güzelleme yapar oyununa koyar vs.
Masal dinlemeyi bırakmanı öneririm. Silahların nasıl temin edildiği anlatılıyor zaten. Örgüt olayı olsaydı mantıken şunu sorgulamak lazım askerler ya geçin siz binlerce tüfeği sokun ülkemize, yüzbinlerce mermiyi, barutları vs sokun ülkemizi biz askerler olarak görmüyoruz gözümüzü kapattık geçin geçin mi demişler kontrol noktalarından :) Silah temini yapmak günümüzde bile çokta zor sayılmaz örneğin bir karakol, emniyet müdürlüğü, hapishane, askeri kışla tarzı yerleri binlerce halk aynı anda hareket ederse kaybedecek hiç bir şeyi şekilde kayıp verse bile o silahlara ulaşır.
Kısacası basit örnek bir karakol var diyelim içeride taş çatlasın 20 tane silahlı adam vardır ee binlerce kişi aniden girince ne olacak? En absürt senaryoda 100 civarı karşı tarafa kayıp verdirirler ama sonuçta yenilirler ve silahları cephaneleri halk alır.
Bu örgüt zaten ihtilal çıkmadan önce dağıtılıştır. Günümüzde ise ticari isim, kısaca isimlendirme olarak söylenir gerçeklik olarak ortada yoktur.
Bir şeye körü körüne bağlı kalınmamalı, gerçek ve mantıktan gidilmeli.
Zaten arada bir kaç yıl var mantıken bir kaç yıllık örgüt hadi yıkılmamış olsun diyelim o örgüt kim çağı ne oluyorda gidecek Fransada o kadar silahı sokacak parası, o kadar silahı temin etmesi, o kadar silahı nasıl gizlice sokacak, bunu planlayacak kadar geniş çaplı operasyonel güç vs vs. bir kaç yıl önce kurulan örgütün yapabilmesi mantıken mümkün değildir.
Fazlaca bu tür videolar izleyip masal dinlemeyin.
Tamam ben kötü şeyler söylüyorum hadi bekliyorum :D
Aynen kapatılan örgüt bunu yapabilecek demi onu geçtik hadi kapatılmamış olsun bir ülkeyi silahlandırabilecek kadar parayı bu istihbarat ağını bir kaç yılda nasıl yapmış acaba :D Papa bile yapamaz bunu bir kaç yılda :D Ne yaşıyorsunuz masallarla yaşamayın gerçek dünya burası. Fazla youtubedan hayal dünyası videolar izlemişsin, ya da instagram vb yerlerden saçma sapan yazılar videolar okuyup dinlemişsin.
Popüler kültürdeki sembollerin çoğu örgüt işi değil, tamamen ilgi çekip gündem olmak için yapılan PR stratejisi. Fransız Devrimi gibi olayları da tek bir gizli gruba bağlamak tarihsel gerçeklikle pek uyuşmuyor.
Popüler kültürde ve komplo teorilerinde bu tarz sembolleri görmek çok yaygın ama tarihteki gerçek İlluminati ile bugünkü şehir efsaneleri oldukça farklı bebeğim. Sanat tarihi okurken derslerde de görüyoruz, popüler kültürdeki klip ve oyunlar sadece bu gizemli sembolleri ilgi çekip satmak için bir pazarlama taktiği olarak kullanıyor. Fransız Devrimi gibi büyük tarihi olayları tek bir gizli örgüte bağlamak yerine sosyoekonomik nedenlerle açıklamak bana daha mantıklı geliyor ✨ Senin en çok ilgini çeken sembol hangisiydi? 🎨🎭
Cevap
2Cevap
illuminatiyi ne sanıyon ki bir örgütlenme ve güçlüler fazlasıyla ekstradan bir özel güçleri oldugunu filan mı zannediyorsun
11 Eylül saldırısından önce çıkan, 1963 yılında yayımlanan Wonder Woman çizgi romanının kapağında; 1997 yılında yayımlanan The Simpsons dizisinin bir bölümünde ise İkiz Kuleler açıkça görünüyordu. Yani demek istediğim, bunları gösterdiler ama bir şey yapamadık; zaten engelleyemezdik.
ben illimunati tarikatina üyeyim göre
Amaco ne peki bu örgütün ve başı kim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?