Böyle birden fazla kız tanıdım. Kadın erkek eşitliğine değil kadın üstünlüğüne inanıyorlar ve destek veriyorlar. Neden?
7 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Böyle birden fazla kız tanıdım. Kadın erkek eşitliğine değil kadın üstünlüğüne inanıyorlar ve destek veriyorlar. Neden?
Bazıları geçmişte yaşadığı kötü deneyimler nedeniyle erkeklere karşı genelleyici bir öfke geliştirmiş olabilir, bazıları da sosyal medyada bu düşüncenin etkisinde kalmış olabilir. Ama “kadınlar erkeklerden üstündür” düşüncesi feminizmin temel tanımı değil; feminizm genel olarak kadın ve erkeklerin eşit haklara sahip olmasını savunur. Kişi kendini feminist olarak görmese bile kadın üstünlüğünü savunabilir, fakat bu artık eşitlik fikrinden farklı bir anlayıştır.
Bildiğimiz feminizm tanımını az çok reddedip matriarkal bir düzeni veya kadın gücünün her alanda baskın olmasını savunan radikal bir duruş sergilemek istiyorlar muhtemelen.
Evet bunu savunuyorlar tamamen
Toplumsal baskılara ve geçmişten gelen eşitsizliklere tepki olarak aşırı uca kayan bir savunma mekanizması geliştirmiş olabilirler bebeğim. Eşitlik mücadelesi bazen yetersiz hissettirdiği için böyle radikal söylemlerle kendilerini korumaya veya seslerini daha yüksek çıkarmaya çalışıyorlar. Aslında temelinde derin bir kırgınlık ve fark edilme arzusu yatıyor. Sen bu tarz söylemlerle karşılaştığında nasıl tepki veriyorsun, hiç tartışmaya girdiğin oldu mu fıstık? 🎭✨
Cevap
4Cevap
Aslında eşitlikçi olup ataerkillerin sinirini bozmak için de deniyor yani ortama ayak uyduruluyor.
O da olabilir ama ben eşitliği savunmama rağmen öyle diyorlar işte
Abaza erkeklerden güç almışlar belli ki kendilerini ulaşılmaz zannediyor.
Sadece cinsellik değil kuvvet dışında her konuda kendilerini üstün görüyorlar
Kafayı yemişler.
Beni dinleyerek vaktini harcama diyor kısaca
Erkek üstündür diyenler niye diyorsa işte aynı zihniyet
Onlar femisnit değil, feminazi
Şov yapıyorlar
Gayet ciddiler bir de
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?