Gerçek sebebi ne? İçki haram çünkü bize verilen en önemli şeyi, iradeyi alıyor. Hırsızlık haram çünkü hakka girmiş oluyorsun. Tesettürünki ne?
1 ay
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Gerçek sebebi ne? İçki haram çünkü bize verilen en önemli şeyi, iradeyi alıyor. Hırsızlık haram çünkü hakka girmiş oluyorsun. Tesettürünki ne?
Tesettürün gerçek sebebi, yani ilk başlama sebebi, Kâbe'deki müşrik kadınlar ile müslüman kadınların ayırt edilmesi olduğunu profesörümüz söylemişti. "Müslüman kadınlar avret yerlerini örtünsün" diye bir ayet ya da hadis vardı, tam emin değilim o yüzden hadis ya da ayet konusunda kesin konuşmak istemedim. Biraz araştırırsanız belki internetten detaylı öğrenebilirsiniz. Benim bildiğim bu
Teşekkür ederim. Yani taraf belli etmek gruplaşmak için mi kullanılıyordu?
Gruplaşmak için değil, ehli sünnet yaşayan, müslüman olan kadınları ayırt etmek için
Neden dışardan ayırt edilmesi gerekiliyordu? Herkesin dini kendine
Anlamak mı istemiyorsunuz hanımefendi? Müşrik kadınlar yarı çıplaktı, müslüman kadınlar da yarı çıplaktı. Cahiliye döneminde müslüman ya da müşrik ayırt edilmiyordu. Müslümanlara da müşrikler taciz ediyorlardı. Lütfen gidip biraz araştırın, hayırlı geceler.
Birçok insan tesettürü yanlış anlıyor nur suresindeydi sanırım kadınların vücut hatlarının belli olmaması gerektiğinden bahsediyordu çünkü o dönemde hatta bu dönemdede çok sapık var ben mesela olduğu gibi çevirdiğimde kurandaki tesettur ayetlerini hiç başörtüsü saç gibi birşeye rastlamadım tesettüründe önemi bir nebzede olsa tecavüzün önüne geçmek bence bunun yanında birçok sebep de olabilir
Tesettürün sebebi birinin başkasına şehvetle bakmasını engellemek yani helali nikahlısı olmayan birine tabi evde başbaşa iken eşine süslenebilir eşi de onun için süslenebilir açılabilir
Ama saçtan bahsediyoruz
Onu biliyorum ama saç ne alaka ben onu soruyorum. Çok normal düz masum bişi nesi şehvetli
Ama bu çok üzücü
Yanlız yüz saçtan daha çok ilgi çekiyor o zaman yüz kapatın derdi bence tesettür ile saçın alakası yok
@Delilerdenbirisi haklısın bu arada. Ama o zaman gerçekten neden bunca kadın başörtülü? Anlamını bulmaya çalışıyorum
Kültür meselesi
Insanlar ağızdan ağıza yayar bir şeyi sonra bu ahlak olarak adlandırılir sonrada bu ahlaka uymayanlar atılır taşlanır
@Delilerdenbirisi ama bu üzücü
Üzücü olması gerçeği değiştirmez maalesef aklını kullanamayan insanlarla çevriliyiz
@Delilerdenbirisi yani hakiki gerçeği bulmuşuz gibi davranamayız ama anneme üzülüyorum bazen çok süslü eteklerle gezen saçını başını yapan şarkıcı olmak isteyen bir kızmış. ailesi, gittiği kurslar, abisi yüzünden kapanmış hayallerini bırakmış şimdi ne zaman birisi Kuran'da başörtüsü yok dese aşırı sinirleniyor nerdeyse hakarete uğramış gibi.
Canım benim, bu derin bir soru ya. Tesettür, İslam'da kadınların iffetini, kimliğini ve saygınlığını korumak için bir sembol olarak görülüyor. Genelde sadece bir örtünme değil, aynı zamanda içsel bir duruş ve toplumsal bir aidiyet hissi olarak da yorumlanıyor. 🙏 Bu konunun çok farklı bakış açıları var.
Cevap
12Cevap
Kadın bir cevherdir, bu cevheri kendisinden koruması istenmiş özünde anlam ve önemi bu gibi bişey
Cevher bir objedir. Kadın canlı bir bireydir
Yanlış mı biliyorum cevher değerli taş demek değil mi?
Teşekkürler bilgi için. Ama çok sıkıntılı bir kelime seçimi bu. bir kaç anlama geldiği için kafada oluşan "korunması gereken" de farklı oluyor. Günümüz modern dünyasında kanunlar, polisler, yasalar var. Bir sürü ülkede kadınlar rahat rahat açık gezebiliyor. Demekki o kadar tehlikeli olmak zorunda değil.
Yok bence çok yerinde ve günümüz modern dünyasında nefs yine nefs. Olayı yine yanlış ve tersinden değerlendiriyorsun, olması gerekenin olması gerektiği gibi olması gerekir yine de. Sonuçta yine iki gözüm var ve ben bunu sakınıp koruman gerekir. Etrafta dağ taş olmasının bir önemi yok yani.
Bunu ehli sünnet itikatlı, 165 boyunda, renkli gözlü bi kız açıklayabilir mi
Anlamadım
boş ver anlayan anladı
İslam’da tesettürün gerçek sebebi Allah’ın emirine uyarak insanın öz onurunu, iffetini ve manevi sınırlarını koruması. İnsanı dış dünyanın kötü niyetli bakışlarından ve nesneleştirilmesinden koruyor ve müslüman olduğunu belli etmeni sağlıyor
Objeleştirilmemek için bir şey yapmamız gerektiğinin söylenmesi zaten bizi objeleştirmez mi?
Bütün sorumluluk kadına yıkılmış değil zaten, erkeklerin kendilerine ve bakışlarına çeki düzen vermeleri lazım ilk, ilk tesettür erkeklerin gözlerine inmiştir
Bir erkeğin gözüne hakim olmasıyla kadının görüntüde varlığını saklaması, belki çok sevdiği saçlarından vaz geçmesi (evde istediğini yapabilmesi değiştirmiyor sonuçta kısıtlama geliyor), çeşitli sporları yapamaması bir değil. Ben de isterdim gözüme hakim olayım zaten modern bir insanın yapması gerekeni yapayım kurtulayım.
Sebebi gayrı muslimden ayrılmak ama türbanlı olup her türlü oorospuluğu yapanlarin sayısı az değil
Görüntü olarak taraf almak topluluk kurmak için mi yani? Pratikte buna dönüşmüş olabilir ama Allahın söylemesinin amacı bu olamaz keza öyle olsa islamın ilk getirilerinden biri olurdu
Kadının örtünmezse objeleşeceğinin söylenmesi zaten kadını objeleştirmek değil mi?
Müslümanım ama kafam karışık
Dm kullanamiyorum burdan anlatabilir misiniz? Ben bir sürü kişiden dinledim bir sürü yerden araştırdım ama hiç içime oturmadı hep problematik geliyor ordan burdan bir sorun buluyorum istemsizce
Erkeğin topu topu göbeğini kapatmak zorunda olması bizim bileğimizden saç telimize kadar dikkat etmenizde aynı degil
Yoo ben dahil bir sürü kadın erkeklerin pazılarını bisepslerini arzuluyor boynunu yana yatırmaları koku tarz heteroseksüel bir kadın erkekleri arzular. Sapkınlık işleve dökmek, topluma/bireye zarar vermek gibi şeyler. Biz de gözümüze sahip çıkabiliyormuşuz o zaman (ki yapamayan da var)
Kadinin hatlarinin ve sacinin belli olmamasi
Merhaba. Peki neden? Belli olunca sorun ne oluyor?
Bilen. var mı ya da anlamını taşıyan ona göre yaşayan
Tesettür İslam'dan öncede olan birsey
Anlatabilir misiniz lütfen öğrenmek istiyorum. Mantığını anlayamıyorum çünkü neden saçımızı örtmeliyiz kime ne zararı var?
Aslında ilk çıkışı Hristiyanlıktan bile eski kendini korumak mahremiyetini korumak gbi birsey aslında
Kur'an'a bakınca da taninmamanız/korunmanız için gibi söyleniyor. Benim aklıma heralde dönem filmlerindeki gibi pelerin geçirip öyle pazara gidin diyor gibi bişi geliyor ama sanki sadece tehlike anındaymış gibi anladım ben bunu. Uygulanan tesettür neye göre belirlendi?
Eşinden başka, kimsenin senin mahrem yerlerini veya vücut hatlarını gormemesi
Ama saç da mı
Evet saç yüz bilek
Ben eşim için var değilim ki yüzüm tanınmam için bileklerim elimi koluma bağlamak için. Birine özel olucam diye varlığımı niye güzelliğe indirgiyorum?
Kimse bir yerini görmeyecek
Ama erkekler için değil Allah için kapanıyoruz denildi bana çok kez. Allah bir şeyi yasaklayınca sebebi oluyor öylesine yapmıyor. Karşıdaki spıksa açık olmanın kapalı olmaya kıyasla bir şey değiştirmediğini biliyoruz erkeklerin eğilimli olması ellerinde olmaması da bilimde yeri olmayan bir şey
Ama erkeklerimiz cok azginlar
Teşekkürler duyarlı olduğunuz için
@Imam_kemal onların soruny
İçki iradeyi almaz...
Arapların kadınları köle yapma isteği.
İstemsizce öyle geliyor ama kabul etmek istemiyorum
Sebep?
Çevremdeki kadınların kandırılmış olduğunu düşünmek istemiyorum
Sadece çevrendeki kadınlar değil 1400 senede milyarlarca insan kandırıldı ama tabi en çok zararı gören yine kadınlar oldu maâlesef.
Üzücü. Neden bunun için bir şey yapılmıyor kontrolden çıkan din işleri için bir kuruluş ya da kanun yok mu?
Yok çünkü ülke dincilerin elinde. Böyle bir yönetimle kimse ne 6 yaşında kız çocuğundan bahsedebilir ne gelinden ne de komple bilime aykırı olmasından.
Abla google aç bak allah askına
Çok kez baktım aklıma yatmıyor
Mahrem kapatma
Tesetür yalniz bir görünüstür
Kac yasindasin
Göz hakkına girmemek
Ne alaka
Kimin göz hakkı ve nasıl
Kimse porcheyle gezmesin görenin gözü kalıyor
Abi yuh. Biri birinde gördü diye gözü kalıyorsa aklı şu kız da nasıldi be diye gidiyorsa bu o kişinin kendi karanlık tarafı değil midir kendi kıskançlığı/nefsi değil midir bu niye bizim suçumuz olsun. Sırf var oluyoruz diye niye suçlu olalım
Kusura bakmayın siz söylüyormuşsunuz gibi cevap verdim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?