islam deyince aklınıza ne geliyor sizin için ne anlam ifade ediyor?
Cevabın nedir?
+1 yılİslam denilince aklıma karanlık geliyor.. Şekilizmin dorukları , ritüellerin tavan yaptığı , şakşakcıların taklaları , yasak, baskı , iftira , zulüm... Tabuların altında can çekişen bir din ve ümmeti ve dünyanın bereketinde Ortadoğu'nun sefaleti..
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 722 cevap paylaştı.
+1 yılen hakiki din.
kurtuluştur, huzurdur.
huzur islamda..10 Yorumla
Anamın babamın çevremdeki bilimum önemli önemsiz gerekli gereksiz insanların inandığı ama sadece kulaktan dolma olanları uyguladığı kurallar bütünü.
34 Yorumla- +1 yıl
kulaktan dolmayı yaşayan onlar dostum ben araştırmam. direk kuranı veririm ellerine aç bak ne yazıyo bırak şunun bunun dediğini diye. sonra kız kısmı çok konuşmaz sen suzs ne bilirsin oluyor.. aha gene fetva verdi cansu diyolar. inandıkları kitaba göre en doğrusu bu inanmayan cansu söylüyor onu farkedince daha bir eziliyorlar. .. hemen saldırıya hazırsın ama önce beni bil sonra saldır. ben dine karşı değilim. dini kendileri kendi içlerinde yaşamıyor çevrelerindende yaşamalarını bekliyorlar. buna karşıyım. ben hacı kızıyım diye hacı olmak zorunda mıyım? ya da öbürü hristyan çocuğu diye yahudi olamaz mı?
- +1 yıl
1. sana saldırmadım fakat Sıkıntı İslamı bu şekilde tanımlamandaydı.
2. Sen halkın ekseriyetinin inanış biçimini tanımlamışsın fakat bunun gerçek islam olmadığının farkındasın.
3. Seni tebrik ederim çünkü Allah o kitabı okuyup araştır ve gerçeği öğren diye gönderdi. Olması gerekeni yapıyorsun. Kendi aklın ve mantığınla gerçeği bulmaya çalışıyorsun. Ben bunu bilecek kapasitede değilim diyerek kendini küçümseyip evliyalara ve onların öğretilerine tapmıyorsun. Yapabildiğin kadar aklının erdiği kadar kendi inanabildiğin kadar Tek bir Allah'a tapıyorsun. Eğer yolumuz yanlışsa yanlış yönden gidiyorsak Allah hepimizi affetsin. Biz doğru olduğunu düşündüğümüz yoldan gidiyoruz diyebilmeliyiz. Bencede.. - +1 yıl
İslamı tanımlayışım da yanlış değildi.
Çevremde gerekli ve gereksiz insanlar var mı? Var.
Bu insanlar ve ailem vs nin inandığı uyguluyoruz dedikleri bir kurallar bütünü var mı? Var.
Bu insanlar inandıkları ve uyguluyoruz dedikleri ile yaptıkları uyuşuyor mu? Hayır.
Dolayısıyla benim baktığım yerden islam tamda yukarda verdiğim tanımda bişey.
+1 yılBana doğumumla verilen en büyük lütuf.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
14Cevap
+1 yılİslam Deyince Aklıma ilk gelen '' KUR-AN '' dır ve insanların Hiç Kur-anı okumadan '' MÜslüman '' olduklarını zannetmeleri geliyor :)
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11,9b cevap paylaştı.
+1 yılALLAH'A kulluk etmek için belirlenen kurallardır İSLAMIN şartı 5 tir AMA ALLAH'A kulluk etmenin şartı 5 ten fazladır SINIRSIZ..
10 Yorumla
+1 yıladının verdiği anlam "Selamet".
Zorluklardan feraha çıkmak demek selamet. Bunun içine huzur, güven de giriyor10 Yorumla
+1 yılİslam benim için huzurdur, Kurtuluştur, sağlıktır, mutluluktur. En yüceyle yani Allah c. c ile dost olmaktır. İslamın adını kötüleyenlerin vay haline.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 691 cevap paylaştı. Cehalet, kulaktan dolma bilgilerle yayılan kitabın özelliğini ve değerini yitirdiği, tamamen suistimaller üzerine bir din bana ifade ettiği bu maalesef. Kabenin bile ticarethaneye döndüğü bir dünyada kimse islamın saflığından bahsetmesin, kitap değiştirilmedi belki ama insanlar bu dini de yozlaştırmayı başardı.
219 Yorumla- +1 yıl
İslam inancıyla insanların neler yaptıklarını görüyoruz, din adı altında kafa kesmeler hayvan katliamları, doğaya tabiata bilimum saygısızlık! Ama başın secdeye değince inanç iman ! safsata bunlar, kabenin içinde şeytan taşlanılan yer bile para basıyor, taşları parayla alıyorsun attığın taşlar kuyunun dibinden toplanıp tekrar paketlenip satılıyor! Allah'ın, Tanrının, bir yaratıcılığının varolduğunu kabul etmek için hiç bir dine ihtiyacımız yok, Tanrı'nın din projesi başarısız olmuştur! dinler büyük toplulukları kontrol etmek yönetmek için yozlaştırılmıştır! Güvenilirliği olmamakla birlikte tehlikelidir. Dediğim gibi tanrı ile bağ kurman için konuşman yeterli camiye namaz kılmaya oruç tutmaya bunların hiç birine ihtiyacın yok tanrı'nın senden beklentisi de yok, bizler hepimiz bir cezanın ürünleriyiz, bizi iman edelim diye yaratmadı, bizi bir amaç uğruna da yaratmadı,
Soran+1 yılbu nasıl bir kafa yapısı korkunç ya allah'ın senin imanına ihtiyacı yok ama sen ona muhtaçsın başın sıkışınca el açmayı bilirsin şunu da bil kusursuz olan islamdır müslümanlar değil
- +1 yıl
İslamın kusursuz olması bir şeyi değiştirmiyor, Tanrı'ya falan muhtaç değiliz ayrıca herşey ile başa çıkacak zekayı kabiliyeti donanımı vemriş bizlere eğer öyle olmasaydı düşünmeyen kafasız varlıklar olarak yaratırdı, İslam artık kolayca manupüle edilebilen şeytanın rahatlıkla kullanabildiği bir zaaftan öte değil.
- +1 yıl
Dostum ilk okuduğumda haklı olduğun yerleri ve haklı olduğun noktaları hatta örneklerindeki haklılık paylarını çok ama çok iyi anlıyorum. Ancak sıkıntı şu ki sen müslümanların yaptığı yanlışlarla ortada olan bir dini ve o dinin gerekliliklerini tartışıyorsun.
Avukatların %80 i Hakimlerin %75 i dava sonuçlarının %50 si yanlışlarla dolu diyerek hukukun gereksizliğini hukuk fakültesinin kapatılması gerektiğini savunamazsın. Yapman gereken aynı hukuk fakültesinden daha doğru düzgün mezunlar ve daha doğru ve denetlenebilir bir hukuk sistemi kurmaktır.
Aynı kanunlarla doha doğru daha adaletli dava sonuçlarının çıkabileceği kanıtlanmalı.
Ayrıca tüm bu saydıklarının olmadığı bir yerde budaya tapsalar ona mı inanacaktın.
Belirtmek ve seninle bu konuda tartışmak isterim ki sen bizlerin yaratılış amacımızı ve hatta dünyada bulunma sebebimizi bile yanlış anlamışsın bence dostum. - +1 yıl
Şimdi şöyle ki güzel kardeşim hukuk denen kavrama da inanmıyorum yani 2 kişi kavga ediyoruz ve olayla hiç alakası olmayan bir adam oturduğu bir masadan bize hem de tepeden bakarak hangimizin haklı hangimizin haksız olduğuna karar veriyor ben bunu hiç bir zaman kabul etmedim etmeyeceğimde, din dediğimiz yapı en eskisi 10.000 yıllık, insanlık tarihi ise 200.000 yıllık 190.000 yıl boyunca insanlar herhangi bir din olgusu olmadılar bunun 140.000 yılı medeniyetten uzak doğada tamamen avlanarak mağaralarda yaşayarak geçti son 50.000 yılında topluluklar halinde yaşanmaya başlanıldı ve medeni yaşamın ilk temelleri atıldı, bu topluluklar bir araya geldiklerin de insanoğlunun güç hırsı başgösterdi, şeytan oradaydı, ve bu topluluğu kontrol etmenin bir tek yolu vardı o da din! bu konuda ki araştırmalarım sorgularım ikiye ayrılıyor bir yanım gerçekten dinler tanrı aracılığıyla toplulukları düzene sokmak için gönderildi ve sonradan manipule edildi ya da tamamen insan eliyle ortaya atıldı. ---
- +1 yıl
+++ sonra bakıyoruz, dinler hep belli coğrafyalara gönderilmiş, kendi dillerinde, ortak bir dil yok yani bu insaneli değmiş olabileceğinin açık bir kanıtı olduğu gibi tanrı'nın insanları dil öğrenme zahmetinden kurtarmış olması olasılığı akla geliyor. bakıyoruz amazonlara, kutuplara, diğer küçük topluluklara kabilelere okyanus ortasında yaşam olan adalara gönderilmiş dinler yok kim nasıl bu dinleri oralara ulaştıracaktı? Tanrı ulaştırmayı istese önünde kim durabilirdi? Arap coğrafyasına gönderilmiş dine bir ingilizin, bir aborjinin anlayamadığı dilde gönderilmiş bir kitabı ve dini sahiplenmesi ne derece mantıklı? hiç empati yapıyor musunuz? siz isaya inanırken sizin dilinizde bile yazılmamış bir kitabı getirip al bu son din buna iman edeceksin deseler iman eder miydiniz? etmezdiniz ! Tanrı bir çok kez insanlığı yok etmek istedi ama hep bir kurtuluş kapısı da açtı, din değildi insanları kurtaran beyinlerimizdi! bize kitap falan göndermedi bize einstein'ı gönderdi, tesla'yı gönderdi! ---
- +1 yıl
Bugün yaşadığımız dünyayı daha iyi kullanabilelim, evreni daha iyi anlayabilelim diye bu insanları bizlere yol gösterici olarak gönderdi, durduk yere kim elektriği keşfetmek ister, kim kuantum fiziğini ortaya atar! bunlar gelişigüzel olmuş şeyler değil, Tanrı bizlerden sorgulamamızı, verdiği beyni kullanmamızı istedi, hazır bir kitaba iman edip o kitabı okumaya dahi üşenip sorgulamadan araştırmadan körü körüne hacı hocaların lafıyla iman edelim diye değil! Sabaha kadar yazar konuşurum. Dinler belki iyi bir amaç için gönderildi belki de insan eliyle ortaya atıldı, sonuç olarak Tanrı'nın bizden isteği hiç bir zaman körü körüne iman etmek olmadı, bugün tüm dünyayı kafir ilan eden insan hayvan doğa tabiat sevgisinden uzak tek coğrafya islam coğrafyası! Avrupada ki medeniyetin zerresi yok avrupada insana çevreye verilen değerin zerresi yok, fakirlik pislik, cehalet içinde sürünen bir coğrafya, kokuşmuş ve rezil, yalancı, para düşkünü, saygısız, hoşgörüsüz bir coğrafya! İslam coğrafyası---
- +1 yıl
islam olsa da olmasada bu şekilde kalacaktı. Söyleyeceklerim bu kadar, iyi akşamlar. @BayKUS123
- +1 yıl
Kardeşim ben sana hacı hoca takımının inandığından ve onların anlattıklarından bahsetmedim ki zaten.
Din unu okuyan bütün insanlara gönderilmiş bir şeydir. Tıpkı matematik gibi ya da bilimin herhangi bir dalı gibi insanların kavraya bildiği kadarını alabilecekleri bir şeyden bahsediyoruz. Elimizdeki paranın hesabını bilebilmek yaptığımız işi iyi öğrenebilmek için işin teorik eğitimini alırız pratiğe dökeriz bazan hiç işimize yaramayacak olsada algoritmalara türev instegrallere kadar çıkarız. Ama söz konusu din olunca okula bile gitmemiş bir hoca efedinin karşısında boynumuzu büküp kuranda bile bahsedilmeyen hikayeleri dinleriz ölüp mezarda sorguya çekilen sırat köprüsünden geçen sonra gelip burada buna nasıl anlattıysa hocanın duyumlarına dayanan bir din yaşarız. Onların ak dediği ak kara dediği karadır. O halde biz atalarımızın dinine tabiyiz yani Kurana göre biz Allaha ve onun kurallarına değil hocaya ve onun kurallarına tapmış oluyoruz.
İşin bu kısmında sana sonuna kadar katılırım - +1 yıl
Oysa dinimiz matematik gibi fizik gibi öğrenilmesi gerek ve üzerinde kafa yorulması gereken kendi yorumlarımızla gerçeğe ulaşmamız gereken bir şeydir. Dikkatini çekti mi bilmem Adem yaratılırken senin gibi ve benim gibi insanların olacağının zaten bilindiği tıpkı senin söylediğin gibi meleklerden üstün tutulmamızın sebepleri vardır. Biz bu dünyaya bu dünyada bozgunculuk yapacak bireyler olduğumuz bilinerek gönderildik. Senin de söylediğin gibi Öğrenmek bizim üstünlüğümüz. Yaratan ademe eşyayı (bilim) öğretti adem meleklerin karşısına çıkıp bunları tektek saydı. Bilim Bu dünyaya hakim kılınan şeydir kim bunu doğru kullanır öğrenir üzerinde kafa yorar diğerlerine fark atarsa bu dünyaya hakim olan güç olacaktır. Bizler onun sıfatlarıyla bu dünyaya gönderildik istediğimizi kullanmak bize bırakılmış. Bunu bir dönem müslümanlar yaptı huzur buldu, Bu gün avrupalı bunu eline geçirdi. O yüzden ona bu dünyada ihtiyacın olmadığı doğru gibi..
- +1 yıl
Ancak işin birde inanç kısmı yani ahiret kısmı var biz inananlar (en azından kendimizce inandığımızı düşünüyoruz) açısından. Aslında Kuranı doğru okuyabilenler için kimseyi acı ve gözyaşı içerisine sürükleyecek bir durum yok. Emirler ortada Namaz kıl, Oruç tut, Zekat ver, Hacca git, Kelimei şahadet getir.
Tüm bunların uygulamalarındaki yanlışlıkları Allah'a ve dine bağlamanı yanlış buluyorum. Bir çok kişi türev instegrali bilmiyor yanlış biliyor ya da uygulamaları yanlış diye fizikten vaz geçmezsin değil mi? Hatta Matematik fizik kimya kuralları sayesinde bulunan füzeler kimyasal bombalar atom vb. toplu katliyam silahlarından dolayı onların dünya üzerinde akıttığı kan ve göz yaşından dolayı bu bilimlere sırt çevirmiyorsun değil mi? Onları öğrenmiyelim bunlar dünyaya yanlızca kan ve göz yaşı getirdi mi diyorsun? İnan bana tüm bunların sebebi dinler değil insanın yaratılışında içersine konulmuş olan kin nefret vb. insani duygulardır. Buna ister şeytan de ister başka isim ver. - +1 yıl
İnsan bunları zaten yapacaktı ve yapmakta inançlı ya da inançsız hepimizde var olan bir içgüdü bu. En kültürlümüz önümüzde ışıktan geç kalkan adama bile öldürecek kadar öfkelenebiliyoruz. İşte din bu noktada bize engel olmaya başka hiç bir toplumsal kural olmasa bile bize telkinde bulunmaya yarıyor, Öldürmeyeceksiniz emri hemen bütün dinlerde mevcut.
- +1 yıl
Yahu zaten ben bunları inkar etmiyorum sorguluyorum sadece :) Kur'an ın evrensel bir din olmayışını olamayışını, planın uygulanamayışını... Evrensel bir dil ile gönderilmeyişini okuma yazması olmayan bir coğrafyaya arapça kitap göndermenin mantığı nedir? okuma yazma bilmiyorlar ki? Nasıl anlayacaklar? İlla ki bir sözcü olacak Hz Muhammed bir kişiye iki kişiye anlattı diyelim onlarda başkalarına onlarda başkalarına derken elma olarak yazan şey uçak oldu anlatabiliyor muyum insanlar nefsine yenik düşüp işine geldiği gibi aktarmaya başladı öyle yorumladı. Şimdi gerçekten Cennete sadece müslümanların gidip hristiyanların ya da diğer insanların cehennemde yanacağına mı inanıyorsunuz? Tanrının cennete alım kriteri namaz oruç kurban mı olacak gerçekten? Eğer öyleyse çok yanlış kafalar yaşıyorsunuz söyleyeyim... @BayKUS123
- +1 yıl
Bak kardeşim arap yarımadası hep böyle geri kalmış falan değildi. Hatta bir dönem medeniyetin ilim ve irfanın beşiğiydi. Öyleki o dönemde islami evrim teorisi benzerleri bile tartışılmıştır. İspanyaya kadar ispanyanın fethiyle avrupa dediğimiz bölge bunlara kavuştu. Daha sonra islam adına en stratejik hatalardan biri yapılarak tüm bu ilim irfan kısmı terkedilip seninde sözünü ettiğin sözlü öğretiler yani sözde hadisler siyasetin bir parçası haline getirilip istedikleri kişileri istedikleri şekilde yönlendirmek için kullanılmaya başlanmasıyla ve halkın kendi okur yazarlıklarının zamanla köreltilmesiyle geri düşmüş bir medeniyetten bahsediyoruz. Bu pat diye olmuş bir olay değil elbette ancak yanlızca bu güne bakarak tarihte hep böyleydi diye düşünmekte yanlıştır. Bir zamanlar arapça yazılmış bilim kitapları avrupada öğretiliyordu. Yani bu günün ingilizcesi gibi. O yüzden işin bilim kısmı terkedilmese bu gün evrensel bir dil olabilirdi.
- +1 yıl
Namaz kılmak, oruç tutmak, zekat vermek, hacca gitmek ve kelimei şahadet getirmek. aslında kurban hac ibadeti sırasında yapılan bir rütüeldir bunların arasında olan bir durum değil. biz kurbanı sosyal yardımlaşma maksatlı yaparız ki buna benzer şeyler hemen her toplumda mevcuttur. Yılbaşında hindi kesilmesi gibi. Ayrıca hristiyan ve musevilerdede namaza çok benzeyen hareketlerle yapılan bir ibadet şekli vardır. Arama motoruna namaz kılan papaz veya hahamlar diyerek aratırsan bulursun. Allah'ın bir topluluğu namaz kılmıyor oruçsuzlardı diyerek helak ettiğinden bahsetmez kuran. Hıristiyan ve museviler için sıkıntılı nokta ise bunlardan daha ziyade Tanrıyı insanlaştırmak ya da insanları tanrılaştırmak teslis inancı benzeri şeylerdir. Benzer sıkıntıları müslümanım diyenlerdede görmüyor değilim. Açık ayet zinanın cezasını 100 kırbaç olarak belirttiği halde felança hoca filançe imamın sözleriyle şundan nakledilen hadisle insanlar taşlanarak öldürülebiliyorlar.
- +1 yıl
Her ne olursa olsun sen ısrarla konuyu saptırıyorsun, ben başından beri söylüyorum ben kitabı reddetmiyorum yazılan çizilen şeylerin bugün keyfi uygulandığını, hatta çoğu kişinin okumaktan çok hacı hocaların lafıyla hareket ettiğini cemaatlerin de senin benim hocam kavgası yüzünden oluştuğunu söylüyorum yani ramazanda aç sahur iftar programlarını sorulan sorulara bak dediğimi anlayacaksın, iman etmek demek cahil kalmak değildir fakat bizim toplumumuzda bu böyle algılanıyor, Arapların değik medeniyetin beşiği bir bokun beşiği falan olamaz h, iç bir zamanda olamamıştır, osmanlı sayesin de belki bir nebze ilim irfan gördüler ama arap soyundan gelen aç ve soysuz padişahlar yabancı karı hevesiyle yanıp tutuşarak 600 yıllık efsaneyi batırdılar. Sonuç olarak Bir Tanrı olsaydım bir tek bu coğrafyanın insanlarını almazdım. Bir denizci olarak pek çok ülke, pek çok kültür gördüm bu kadar pis, bu kadar yozlaşmış, bu kadar vahşi, bir topluluk daha görmedim, nerede hoşgörünün sevginin dini?
- +1 yıl
EEE Tüm bu söylediklerine en azından bir kısmına katılıyorum da dinin ya da seninde inandığın o kitabın Seninde inandığın o Allah tarafından o medeniyete gönderildiği gerçeğini etkilemez ki bunlar. Ayrıca bir topluluğun büyük bölümünün şu ya da bu olması o topluluğun tamamını yaftalamana mazeret değildir. Allah bu dini tüm insanlara göndermiş arapların inandığı şekilde hatta komşunun ya da anne babanın inandığı şekilde inanmak zorunda değilsin. her koyun kendi bacağından asılır. Açar okursun kitabı orada gördüğüne göre ibadet eder oradaki gibi inanır oradaki gibi yaşarsın. Belkide benim ya da senin dediğimiz gibi Allah bizi kurtulanlardan yaparda felança hocayı ve müritlerini cezalandırır. Ben kendime göre bir yol takip ediyorum. Bilgi kimden gelirse alıyor süzüyor kurana soruyor mantığıma uymayanı atıyorum. Kimse benim yolumdan gelmesin ben kendi inandığımı yaşıyorum. Emirler belli kelimei şahadet namaz oruç mal varlığımdan zekat ekonomim iyi olursa hac. Senin dinin sana benim dinim bana..
+1 yıliçimdedki boşluğu dolduran şey... eksik tarafımı dolduran
20 Yorumlahurafelerle dolu gerici yobaz bir din işidte islamı dünyaya güzel bir şekilde tanıtıyor :D
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılcehalet, kan, vahşet, (mürtedin cezası). dünyadaki en kötü ve tehlikeli din.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı. terör, tecavüz, kabalık, kötü kokular aklıma geliyor. Ama benim için ifade ettiği insan sevgisi.
10 Yorumla
+1 yıleksıklıklerım gelıyor...
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 811 cevap paylaştı. Vatan, Aile , Saygı ve sevgi.
10 YorumlaAllahin son ve hak dini oldugu
20 YorumlaBenim için bir anlamı yok.
14 Yorumlaİslam güzel ahlaktır
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 365 cevap paylaştı.
+1 yılHuzur 😇
30 Yorumla
+1 yılŞiddet.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yıldin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKan vahşet.
20 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?