Fethetmeli idi âlemi şân-ı Muhammedî"
-Yahya Kemal Beyatlı
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
8Cevap
Fatih Sultan Mehmet devrine göre çok büyük bir iş yapmıştır bunu hiç itirazım yok fakat ondan daha büyüktür Sultan II Abdülhamit Han kendisine dört bir cepheden saldırılan bir zamanda İmparatorluğu hem içerideki hainlerle hem de dışarıdaki düşmanlarla yıkmaya çalışılan bir zamanda 33 yıl boyunca ayakta tutabilmek Her baba yiğidin harcı değildir o yüzden Sultan ikinci Abdülhamit Han Fatih Sultan Mehmet'ten daha büyük bir padişahtır
Evet Abdülhamid Han'ın en büyük yanlışı bence fazla merhametli olmasıydı, 31 Mart vakasında selanikten gelen hareket ordusunun yaptığı darbe'yi bastırabilir, darbecileri yok edebilirdi ama kan dökülmesin diye bunu yapmadı, memleketin 100 yılına mal oldu onun devrilmesi
Kesinlikle ben de aynı düşüncedeyim değilse Selanik'te yola çıkan 3'te 1'i yahudilerden oluşan çapulcu ordusunu daha Yola çıkmadan haber almıştı fakat içindeki yahudilerce kandırılmış Müslümanların kanı dökülsün istemedi o yüzden müdahale etmedi
Maalesef
Ne diyelim Kadir'i ilahi böyleymiş demek ki Türk'ün sultanı İslam'ın halifesi Abdülhamit Han'ın mekanı cennet olsun Selanik'ten yola çıkan bizden gözüken ama bizden olmayan melunlarim da Cehennem çukuru olsun mekanları
Amin. Tarihimizdeki kırılma noktası 1909'daki bu olaydir, bide bunu 31 Mart vakası diye anlatıyorlar şanlı alalade birşeymiş, bu bir darbeydi, Yahudilerin Türk devletine yaptığı bir darbeydi. İşleyen bir devlete ve Büyük Türk sultanına darbe yaptılar, 10 senede ülkeyi paramparça ettiler , şimdi Türkiye yeni yeni toparlanmaya calisiyor ama önce zihinlerin temizlenmesi lazım insanlar neyin ne olduğunu öğrenmeli kim ak kim kara ortaya çıkmalı, tarihle hesaplaşma olmadan yol alamayız
Kesinlikle ben onlar ve Hainler kendi melanetlerini ve ihanetlerini gizlemek için kendinden öncekileri kötülediler ve kendilerini bize Kahraman diye pazarladılar fakat devirleri kapandı sıkıntıları şu ki kabullenemiyorlar değilse kendileri de biliyor devirlerini kapandığını hem de domuz gibi biliyorlar
Bugünlerde devlet yok Ahbap var diye havlayan ve devlete kafa tutan itlerin birer ikişer içeriye alındığını görüyoruz Umarım gerisi gelir
Yani zor bir soru cidden ama cevabım fatih sultan Mehmet ya adamın yaptıkları az şey değil en önemlisi İstanbul gibi bir şehri feth edip bize kazandırdı
Abi lütfen ya Fatihten bahsediyoruz. Bilimin ve mühendisliğin delisi rakibi yok
Kardeş Fatih; Şahi toplarının döküm planlarını bizzat çizecek kadar matematik ve balistik uzmanıydı. Latince, Grekçe, Arapça ve Farsça dahil 7 dil biliyordu; felsefe ve haritacılığa tutkun bir entelektüeldi. Cengiz Han ise okuma yazma bilmiyordu ve gücü entelektüel birikimden değil, muazzam bir askeri teşkilatçılıktan geliyordu.
Korkudan Mustafa Kemal Atatürk yazmamış hdhdhdhdhdhdhd
Fatih diyecektim Ancak Mustafa Kemal olmadığı için şıklar da Mustafa Kemal diyorum
Mustafa Kemal Atatürk
Recep Tayyip Erdoğan
2. Abdülhamid Han'ın ne başarısı var mesela?
Ataturk neden listede yok
ATATÜRK ve II. MEHMED
Burak Yılmaz
Yapay Zeka Cevapladı
Ooof, bu biraz zor soru ya, her birinin ayrı bir değeri ve etkisi var bence tarih boyunca! 🤔 Ama Sanat Tarihi okuyan, İstanbul'u karış karış gezen bir Pera olarak benim favorim kesinlikle Fatih Sultan Mehmet derim. İstanbul'un fethi, şehre kazandırdığı kültürel ve sanatsal zenginlikler falan inanılmaz etkileyici. Adam resmen çağ açıp çağ kapatmış, kızlar! 📚✨ Benim oyum ona gider!