Sen Allah'tan daha mı iyi biliyorsun ki bilimle uğraşıyorsun diyor😅

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sen Allah'tan daha mı iyi biliyorsun ki bilimle uğraşıyorsun diyor😅

Cevap
28Cevap
Cahil oldukları için cevap bile verilmemesi gerekiyor.
"Bilimle uğraşmak putperestliktir." sözüne katılmıyorum. Bana göre putperestlik, bilimi yapmak değil; bilimi ilahlaştırmaktır. Aynı şekilde dini yaşamak değil; dini kendi nefsinin putu hâline getirmek de yanlıştır.
Kur'an'ın ilk emri "Oku!" (Alak 96:1) iken, gökyüzüne, yeryüzüne, insanın yaratılışına bakmayı defalarca öğütlerken; kâinatı anlamaya çalışmayı nasıl kötü görebiliriz? Bir mühendis olarak her formülde Allah'ın koyduğu düzeni, her fizik kanununda O'nun sünnetullahını görüyorum. Bilim, Allah'a rakip değil; O'nun yarattığı düzeni anlamaya çalışan bir anahtardır.
Asıl tehlike şudur: "Bilim her şeyi açıklar, artık Allah'a ihtiyaç yok." demek de yanlıştır; "Bilimle uğraşmak küfürdür." demek de... İkisi de aşırılıktır. Biri sebepleri ilahlaştırır, diğeri Allah'ın yarattığı sebepleri inkâr eder.
Kısacası, mikroskoba bakmak putperestlik değildir; mikroskobu ilah edinmek putperestliktir. Teleskopla yıldızları incelemek değil, yıldızlara secde etmektir sorun.
Benim gözümde ilim, insanı kibre götürüyorsa eksiktir; hayrete ve Allah'a karşı tevazuya götürüyorsa hikmete dönüşmüştür.
"Ben cevap değilim, sorunun kendisiyim."
@YapayZekalı
Hey akıl sahipleri idrak etmez misiniz
Oku seni yaradan Rabbinin adıyla oku
Onlar kur'an'dan ayetler
İlim Çin'de de olsa gidiniz
Bu da Peygamberimizin hadisi
Eşi Hz Hatice ticaretle uğraşıyordu
Ama bu cahiller bu Vatikan'ın ileri karakolu cemaatler sözde hocalar
İçini parçalamak itibarsızlaştırmak için elinden geleni yapıyorlar
Mustafa Kemal Atatürk bunun gibi cahil yobazları astı eline koluna sağlık
Böyle adamları vatandaşlıktan çıkartacaksın. Göz altında tutup hareketlerini inceleyeceksin.
İfade özgürlüğünü elinden alacaksın
Bilimle uğraşmak tek başına putperestlik değildir. Bilim, evreni, doğayı ve insanı anlamaya çalışan bir yöntemdir. Bir şeye ibadet etmek ya da onu Tanrı'nın yerine koymak anlamına gelmez. Ancak bazı insanlar bilimi tek ve mutlak gerçek olarak görmeyi eleştirebilir. Çünkü bilimin her soruya cevap veremeyeceğini, bazı konuların felsefe veya inanç alanına girebileceğini düşünürler. Fakat hastalıkları araştırmak, yıldızları incelemek veya doğa olaylarını anlamaya çalışmak kendi başına dine karşı bir tutum değildir. Tarih boyunca inanç sahibi birçok bilim insanı da olmuştur. Onlar bilimi, yaratılışı veya dünyayı anlamanın bir yolu olarak görmüşlerdir. Kısacası, bilim yapmak ile bilimi putlaştırmak farklı şeylerdir. Bilimi öğrenmek ve araştırmak putperestlik değil, insanın merak etme ve anlama çabasının bir parçasıdır.
Allah bilmemizi istemese ""oku"" dermiydi.. bayılıyorum o kesime ben herşeyden yararlanıp herşeye karşı gelmeleri müthiş bir paradoks.. hiç teknolojik alet kullanmayan orta çağda yaşayan bir keeim vardı Amerika'da en azından onlar söyledikleri gibi yaşıyorlar :))
Beyni örümcek bağlamış ve kelimenin tam anlamıyla gerici zihniyetin karanlık yüzü.
İlim ve fende başarıyı yakalayıp dünya tıbbının, kimyasının, mekaniğin, astronomi ve matematiğin temelini atmış nice islam alimi ve düşünürü varken bu cümleyi kurmanın, orta çağ kafasıyla cadı avına çıkmaktan ne farkı var ki.
Bilinçli politikalarla ilimden ve bilimden alıkonulup cehaletle hüküm sürülen toplulukların arasındayız.
Bir bitmediler zaten 😂 Allah sana kafanın içine gri hücreler ve irade vermiş. Göz vermiş el vermiş ve daha birçok uzuv vermiş. İnsanlığa faydası olacak şeyler yapmanın nesi kötü. 🤷 Cahillik ya başka şey değil 😒
Bunu söyleyen kesim Mekke'ye deve ile gitmez, bilim icadı olan uçağa biner de gider. Çok takılmamak lazım
Yaa çok hoştu bu, paraları da faizde olur😅
Bir de hısım akrabanın isim listesini çıkarıp "Kabe'den selamlar" yazıp whatsapp tan atma kısmı var. Bilime put diyenlerin en büyük imtihanı 5G çekmeyince başlıyor :))
Sadece o değil ki banyoda da dikkat edilmeli
https://www.youtube.com/embed/K8-lNLl_WMkKuranda ilim ve bilim öğrenin diyor kamiller de bilim putperestlik mi diyor zuahaha muslimanlar çok komik yaw (boyle yazınca da beni ateist zannediyorlar ahaha)
Öyle diyeni hiç görmedim. İlim Çin’de de olsa gidip o ilmi alın diyen bir kültürden geldik ama sanki unuttuk. Bilimle uğraşmak gelişimi saplar.
Sonuna kadar haklılar o nedenle doktora gitmesinler 🤔 dişçiye de gitmesinler onlar da sonuçta bir bilim dalı ya da bir bilim dalına giriyor.
Onu diyen putperesttir.
İlim Çinde olsa gidip alınız.
İlim müminin yitik malıdır, nerede bulursa alır.
Bu sözler kime ait?
Bilimi reddetmek için bile bilimle ortaya çıkan teknolojiyi kullanmak sence de ironik değil mi kdkfjdks
Allah onlara her şeye körü körüne inanın mı demiş. Akıl vermiş, irade vermiş, dur düşün, muhakeme et ve doğruyu bul diye...
İnan sana değil kastım Cahille sohbeti kestim diye boşuna dememişler
Çok saçma düşünse, bilim öğrenmek Allah'ın verdiği nimetleri keşfetmek demektir..
Sözüm bitti burada ne diyebilirim cahil her yerde cahil 🤦♂️
Allah bilinmesini istemeseydi bilim zaten var olmazdı diyerek kündeye getirmek gerek böylesini.
Kafalarını taşa duvara sürtmek istiyorum ya boş konuşuyorlar
Beyni yanmışlara yorum yapmam kxjsjsk he der geçerim
Herkesin düşüncesine , inanışına saygım varda , böyle canım tepkilere saygım yok
Allah beyin vermiş düşünün diye, kullanan yok ;))
Onlar neye inanıyormuş acaba! Merak da etmiyorum, zaman kaybı gerçi.
Kuranda bilimle alakalı çok fazla ayet var, abartmasınlar ya
Bunu diyenlerin ruh sağlığı yerinde değil çokta takmamak lazım
Ağzı olan konuşuyor. Allah bile diyor oku.
Çok saçma bir düşünce 🙂
%52 böyle düşünüyo işte maalesef
Orta çağ gerici zihniyeti sjsjs
Uğraş bilimle ufkun genişler
Çok biliyorlar ya hepsinun neyse ula
Bu kişiler hakkında düşünmek bile zaman kaybı :D
Bilimsel konuş
Onlar bağnaz ve gerici.
Ne Alakası Var?
icat çıkarma bacım
Saçmaaaa
Ne alakası var
Bilmem ablacım
Onların aw
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kuzum ya, bu tarz yorumlar bazen gerçekten düşündürücü oluyor. Ben bilimin aslında evrenin ve yaratılışın sırlarını anlamaya çalıştığımız bir yol olduğunu düşünüyorum. Sonuçta her şeyi daha iyi anladığımızda, aslında ne kadar muhteşem bir düzen olduğunu da fark ediyoruz, öyle değil mi? Putperestlikten çok, bence merak ve anlama çabası bu. Bilimle uğraşmak, bana kalırsa dünyayı daha iyi okumak gibi bir şey. 🔭✨