- Kültür & Sanat konusunda 925 cevap paylaştı.
6 güYani kurutmasına gerek kalmadı daha beterini yaptı vatan topraklarından sürdü onları. Yani şimdi bunları anlattırmayın tarih ortada Abdülhamid in Vahdettin' in çocuklarının torunlarının anlattıkları ortada. Kamal denene bir teneke eşinin ziynet altınlarını veren, hususi vapuru veren ama tarihte Vatan haini denen Vahdettin. Kamal naptı milletin Türk'ün, Kürdün, lazın, çerkezin kanını verdiği canını verdiği bu vatan toprağında ben sizin atanızım Cumhuriyet kurdum dedi. Kusura bakmasın benim atam falan değil. Abdülhamit Filistin'i vermedi diye kızıl Sultan oldu. Ama Kamal'ın büstü İsrail'de 😂😂 çocuk katillerinin kadın katillerinin ülkesinde. Daha sayayım mı gerçek tarihten...
183 Yorumla- 5 gü
Bu soruyu sorma sebebim sürgünü kökünü kurutmaktan daha beter olarak görenler içindi zaten 🤪. Onun cevabını güncelleme de sonra vereceğim.
Atatürk'ün idam emrini veren, savaşı baltalamak ve yabancılara yaranmak için Kuvayi İnzibatiye'yi kurduran, din insanlarını da kullanarak kendini savunan Türklerin savaşını durdurmak isteyen Vahdettin. İngilizlerle anlaşan Vahdettin. İngilizlere anahtâr veren Vahdettin. Halk perişan hâldeyken evlenen Vahdettin. İngiliz gemisine binerek kaçan Vahdettin.
Ruslara karşı üstünlük sağlamak için Filistin'i Yahudiler'e vermeyen ama siyonist Yahudilerle işbirliğinde olan İngilizlerle müttefik olabilmek için Kıbrıs'ı veren Abdülhamid. Rauf Denktaş'ın kolu olan Sabahattin İsmail'in Veryansındaki Yahudilerin Kıbrısa takıntılı olma sebeplerine dair yazdığı muhteşem yazıyı oku. Aynı zaman da Güney Rum Kıbrıs ve Kuzey Türk Kıbrıs da bir süredir Yahudilerin satın aldıklarını da oku. Neden savaş çıkarılmak istiyormuş anlarsın.
Araplara ve Yahudilere aynı anda devlet kurma sözü veren İngilizler, te Osmanlı savaşında. Atatürk ve yoldaşları savaşırken. Kürt Teali Cemiyeti ile Doğu Anadolu'da Kürtlere devlet kurma sözü veren ve anlaşan da İngilizler. Atatürk, Kürt düşmanı değildir. Hainlik yapanlara düşmandır. Osmanlı'yı nasıl kuran bir Türk ise, Türk imparatorluğu ise elbette ki Türkiye'de Türkiye olacaktı.
- 5 gü
Arapların Filistin'deki vahşi Türk katliamlarını da unutmamak gerek ama olsun Abdülhamid vermemiş ya ama Kıbrıs'ı vermiş İngiliz/Yahudilere. Savaşta vahşice katledilen Türkler kimin umrunda değil mi? Aman Kudüs'e hiçbir şey olmasın.
Atatürk'e suikast düzenlemek için gelen İngiliz ajanı Hintli Mustafa Sağır. Atatürk'ün öldürülmesi için İngilizlerle işbirliği yapan Damat Ferit Paşanın tetikçilerle anlaşması.
Şimdi çocuk, bebek katilinden bahsediyorsun da, şimdi yapılan katliamları o zamana mal edemezsin. Hazar Yahudisi Türklerini unutmayacaksın. Graham Fuller, Tom Barrack, İsrail hepsi Atatürkten ve Türkiye Cumhuriyetinin varlığından rahatsız. Ondan pkk'yı destekliyorlar. Ondan Atatürk'ü her yerden silme çabaları var. Büyük Ortadoğu Projesinin sahibi Abd ve İsrail. Kim eşbaşkan? Rte. Rte kimi sevmez? Atatürk'ü. Kime hakaret eder? Atatürk'e.
Savaş dönemi Mondros Mütakeresi, Wilson İlkeleri, Sevr Antlaşması kimin işine yarar? Düşman ülkelerin. Atatürk döneminde yapılan Montrö Boğazlar Sözleşmesinden kim rahatsız? Abd. Olsun ama İsrail'de Atatürk büstü varmış, bu yüzden ajanmış cart curtmuş 🤪. Atatürkten rahatsız bir ülkede Atatürk büstü varsa, ne kadar büyük bir güçlükle bunu başardığını, üstünlük sağladığını anlayacaksın.
Abdülhamid ve Vahdettin'in torunları konuşuyormuş. Abdülmecid'in torunlarının neden konuştuğunu göremiyoruz? Çünkü Abdülmecid'in sülalesinde Türklük daha ağır bastı. Türklere hakaret eden Vahdettin'in tarafında değil, Padişahlık hayali kurarak Türk milletinin okumasından rahatsız olan Abdülhamid torunlarının da değil, Türklere yardım eden Abdülmecid soyunun tarafında olacağız daima.
- 5 gü
Yav he he tamam Kamal masum şu 5816 kalksın görecem sizi
- 5 gü
Yorumu 2'ye bölüm, tamamını olu öyle yorum yap. Verecek cevabın yoksa da sus. Ezbere 5816 kalksın cümlesiyle gelme bana. Sana tarihi gerçeklerle geliyorum. Adamın hakkına girerek iftira atıyorsun, ayıp.
- 5 gü
Hee birde Pera Palasta hain Lawrence la görüşmedi sonra o Emanuel karasu denenle görüşmedi Türk'ün doğuda kanını döken Ermenileri vatandaş edip mebus olarak meclise de sokmadı 😂😂 hee niye Abdülmecidin kardeşini öldürdü sizin ittahatciler hee bunuda söyle yandaş tarihçileri güzel okumuşsun 😂😂😂
- 5 gü
Yav ezbere değil arkadaş her şey ortada öğrende gelmiş Osmanlı tarihini batıya satan adamı bana savunma
- 5 gü
Suikastmiş niye kendi az adamın mı kanına girdi
- 5 gü
Kıbrıs'ı Abdulhamit verdi tamam ee Abdülhamit in sülalesininde mal varlığına el koydu koymasaydı Musul Kerkük bizimdi
- 5 gü
Lawrence kim? İngiliz ajanı. Emanuel Karasu kim? Yahudi. Görüşmeler yapınca taraf mı değiştirmiş oluyor? Türk katliamı yapan Rumlar ile Ermenileri Osmanlı'nın gözdesi yapan kim? 1800'lü yıllar bak. Daha Atatürk savaşmadan, Osmanlı'nın gözde milleti olmuşlar. Bunları açıkla. Ayrıca komiktir Atatürk'ü öldürmek isteyen İngilizlerin ajanı yapıyorsun Atatürk'ü.
Abdülmecid'in torunu Naciye Sultan'ın verdiği desteklerden, örgütlemesinden haberin yok galiba. - 5 gü
Ama gerçekten hakkını vermek lazım batılı tarihçileri iyi okumuşsun yandaş tarihçileri iyi ezberlemişsin Sebataist yahudi olan birini bu kadar savunman güzel 😂😂
- 5 gü
Sen de internette fetöcülerin yaydığı uydurma tarihi okuyup gelmişsin 🤪.
- 5 gü
Yav hala aynı adamı zaten başa getirenler İttihatçılar Emanuel karasu yav arkadaş Ermenileri kışkırtan ortalığı karıştıran İttihatçılar zaten hala Abdülmecit diyorsun yav arkadaş Abdülmecid bunları durdursun diye uğraştı adam Abdülhamid isteseydi ne Kamal kalırdı ne onu destekleyenler
- 5 gü
😂😂😂 ben çok şükür sapkın dinsizlerden değilim elhamdülillah Müslümanım elhamdülillah osmanlıcı türkçüyüm
- 5 gü
Benim dinime yalan diyen hazreti Muhammed'e yalancı diyen adam benim atam olamaz Osmanlı 600 sene dünyaya hükmetti adaletle kimsenin dinine karışmadı sizin Kamal naptı camileri ahır yaptı 1950 yılında okutulan tarih kitaplarına bak
- 5 gü
Çerkez Hasan'ı araştır Kuşçubaşı Eşrefleri, Sülemanları araştır
- 5 gü
Atatürk, ittihatçılardan ayrıldı. Bundan da haberin vardır umarım. Rahatsız oldu onlardan.
Abdülmecid bunları durdursun diye mi uğraştı 😹? 1861'de ölen Abdülmecid Atatürk ve yoldaşlarını durdurmak için uğraşmış 😹?
Türkçülük Türklere hakaret eden Vahdettin'i desteklemek değildir.
Yorumuna Abdülmecid ile ilgili yalan kattığın için tartışmaya değmeyeceği düşüncesindeyim 🤪. - 5 gü
Ellerini açarak dua eden Atatürk'e dine yalan demiş 🤪. İslam'dan çıkanları idam eden Osmanlı dine karışmamış 🤪. Camiileri tamir ettiren Atatürk camiileri ahır mı yapmış 🤪? Allah aşkına dur artık. 1950'lerde Atatürk yaşamıyordu bile. Yorumların gerçeklikten uzak, komik. Burada duruyorum.
- 5 gü
Türk dediğin saftır tek inancı Göktengri ile başlar İslam'ı kabul eder altaylardan çıkar tuna boyuna varır. Türk dediğin mazluma umut zalime Zülfikar olur. Türk Fatihtir, Türk Abdülhamidtir, Türk Yavuzdur, Türk Murattır... Bıksanızsa usanızda bu böyledir... Bu ülkede ezandan dinden rahatsız olan çeksin başka yere gitsin
- 5 gü
Yav arkadaş hala aynı 😂😂
- 5 gü
Türk istediği dine inanır, istemezse de inanmaz. İnsanların inançlarını bir salın artık. Bir önceki yorumumu oku ve tartışmayı bırak artık.
- 5 gü
Dinsiz olmak size yakışır tarih boyu Türkler tek ilaha inanmıştır tamam mı şimdi Türkleri böyle saçma şeylerle yaftalama
- 5 gü
Yav Atatürk ün 1950 de yaşamadığını ben biliyorum zaten asıl sen uzatma burası Türkiye haçlı bizi atamadı başkası da atamaz
- 5 gü
Ay Allah'ım Ayasofyq videosu atmış 🤦♀️. Ayasofya'nın müze olması doğru karardı. Tapu da hâlâ camii olarak yazıyordu. Neyin kanıtlaması bu? Türkler isterse çok tanrıya da inanır. İnsanların inancının arasına girme. Türkçülük inananlara ve inanmayanlara saygı duyar, gösterir. Ülkücüler tarzı bir tavır takınacaksan ülkücüler senin için daha uygundur. Daha Türkçülüğün ne olduğunu bilmiyorsun. Türkçüler ayırmaz, barışçıldır.
- 5 gü
Ben ülkücüyüm ben Türkçüyüm tamam mı bana hala gelmiş Türkçülüğü anlatacak ben herkesin dinine saygı duyarım ama duymayan sizsiniz Müslümanlıktan rahatsız olan sizsiniz
- 5 gü
Ayasofya iyi ki cami oldu ve o kanunda kalkacak ondan bu Kamal sevginiz ne kadar kalacak görecez kendi el yazısıyla yaptıkları ettikleri çıkacak rahat olun
- 5 gü
Ülkücülük ve Türkçülük aynı şey değildir. Bak hâlâ algı yapıyorsun müslümanlıktan rahatsız olduğuma dair 🤦♀️. Yorumlarda Türkçüler inançlara inançsızlara saygı duyar, ayırmaz barışçıldır demişim. Ezbere gelmeyin bana arkadaş. Ülkücüler gibi Türk İslam Sentezi diyerek diyerek dindeki insanları dışlamayız. İslam'a inanan, Hristiyan, Budist vs. hepsine saygımız sonsuz.
- 5 gü
Yobazlaşsan sizsiniz Batılı Türkçüler bu vatanın gerçek sahipleride herkese dinde düşüncede saygı duyanlardır bize istediğinizi diyin ama şunu bilin bu vatan gerçek Türkçülerin yapmacıkların değil
- 5 gü
Batılı ne abi? Türkçüleri bir de bölgeye göre mi ayırıyorsunuz? Türkçülük bu değil bak. Osmanlı Türkçülükten rahatsızdı bak. Ziya Gökalp kitabında anlatır Osmanlı'nın nasıl saptığından.
- 5 gü
Biz kimi dışlamışız hee bu gün Filistin diyoruz Afrika diyoruz mazlum diyoruz vatan millet diyoruz 40 senedir akan kanı bitirmeye uğraşıyoruz kalkıyorsunuz Çocuk katili apo serbest kalacak diye cahil cahil konuşuyorsunuz o çıktığı gün ülkücülerde ona sıkmazsa ben bir şey bilmiyorum kimse sıkmasa da ilk kurşunu ben sıkarım
- 5 gü
Oğlum, apoş'un çıkmasını ülkücüler destekliyor zaten. Bahçeli haşır neşir apoşla. Ben anlatmaktan yoruldum, sen yorulmadın.
- 5 gü
Yav hala Osmanlı türkçülükten rahatsızdı diyorsunuz ya Osmanlı türkçülükten rahatsız değildi son padişaha kadar hedef Turandı asıl rahatsız olanlar ortada
- 5 gü
😂😂😂😂 ülkcüler destekliyor 😂😂😂 ispatla
- 5 gü
Yandaş medyacılar siziii 😂😂
- 5 gü
Hedef turan mı? Allah'ım... Türklere küfreden Vahdettin'in hedefinin Turan olduğunu sanıyor.
- 5 gü
Lafı ucunu ortasını anlamadan konuşun böyle. 😂😂
- 5 gü
😂😂😂 Türkler e küfreden Vahdettin 😂😂 ispatla yandaş tarih kitaplarını ilkokul da bizde ders kitabı diye okuduk
- 5 gü
Yandaş değilim, Erdem Atay gibi vatanseverleri takip ederim. Yandaş medya akplilere denilir. Sen akplilere daha yakın gibisin. Al sana ülkücü Bahçeli, daha da yorum yapma:
www.veryansintv.com/bahceli-ocalana-kurucu-onder-diyerek-dem-partiye-seslendi
www.veryansintv.com/teroristbasi-ocalandan-devlet-bahceliye-baris-ve-demokrasi-kilimi-hediyesi-mhp-lideri-nasil-tesekkur-etti - 5 gü
Bak ben sana bir şey Atayımda bunu oku
- 5 gü
Sen yukarıda yazdığımı oku, daha da konuşmaya lüzum yoktur. Yeter.
- 5 gü
Erdem Atay 😂😂😂 Ümit Özdağ tayfası sizi
- 5 gü
La Erdem Atay Ümit Özdağ ile araları bozulalı çok oldu 🤦♀️. Allah'ım yarabbım ya.
- 5 gü
Rıza nuru oku öyle gel Kamal kim anlarsın 2... Gerçekten bu çözüm süreci Bebek katili apo planını anlayacaksan da onun da yazısını Atacam sana Apo'yu kimse bırakmıyor bunu o kafanıza artık sokun orada ki konu famfarklı tamam lafın ucunu sonunu değişip bana yandaş gaztecileri atma
- 5 gü
Yav he he onlar bozuşur ama finansörleri aynı canınızı sıkmayın
- 5 gü
Yandaş gazeteci dediği Erdem Atay akp ve chp'ye aynı anda saplıyor 😹. Rıza Nur'u tavsiye etti 😵💫😹. Fetö'de nurculardan bilir misin? Apoş'un mektubunu okudun mu sen? Yaşar Güler'in pkk'yı Tsk'ya sokmak istediğini biliyor musun sen? Daha da sus artık.
- 5 gü
😂😂😂 hala fetöcü ağızlarıyla devam et sen
- 5 gü
Valla sizin yıktıklarınızı yapan AKP yıldırım hanı yapan ondan sonra KAANI KIZIL ELMAYI TCG ANADOLUYU YAPAN AKP SİZİNKİLER NAPTI ACANA
- 5 gü
Abi, Erdem Atay'ı takip et bak. Fetöcüler rahatsız adamdan. O siyonistlerin maden haberlerini yaptı diye takip edildiler arabayla, kaza yaptırmak istediler. Hadi selametle.
- 5 gü
Bütün Dünyaya diz çöktürmeye başlayan Akp daha sayayım mı
- 5 gü
Ay tövbest, abd'yi yalıyor akp. Adnan Oktar'ı çıkartmak isteyen akp. Daha konuşma, yoruldum tartışmaktan 😵💫.
- 5 gü
Yav hala konuş bak sana anlatayım örgüt işleyişlerini örgüt birini kullanmak isterse onu ölüm listesine alır ki herkes o kişiyi sevsin ama asıl amaç o kişiyi el altından yönetmek tamam sen önce istihbarat ve örgüt işleyişlerini bir öğren
- 5 gü
ABD' yi yalıyor 😂😂😂😂 Adnan oktarı çıkartmak istiyor 😂😂😂🤓
- 5 gü
Gerçekten çok doğru bir bakış açısı. Pirim sana değil kastım cahille sohbeti kestim hadi bana eyvallah 🤓🤓😂😂
- 5 gü
Akp, rte ile israil görüşünce serbest kalan Mossad ajanı Oktarcıları oku bak 🤡. Akpli Hayati İnanç'ın Adnan Oktar'ı kurtarmaya çalıştığını oku 🤡. Hadi güle güle.
- 5 gü
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 mossad ajanı serbest kalmışş 😂😂😂😂 istibaharat ı bilmeden kapalı kapıların ardında dönenleri bilmeden yorum yapılması 😂😂😂
- 5 gü
İstihbarat? Mehmet Alkanalka'nın Rte, Yaşar Güler, Hulusi Akar'ın vs. mit raporuna rağmen fetöcüleri nasıl yükselttiğine, sonra da darbenin nasıl olduğuna dair haberleri oku 🤪. Hadi selametle.
- 5 gü
😂😂😂😂😂 şimdi iyi dinle 1990 2000 li yıllarda Amerika dan icazet almadan onların şartlarına uymadan bir yere gelmiyordun 1800 lü yıllardaki gibi o zaman İttihatçılar vardı Abdülhamid onları iyi kandırdı 33 sene boyunca herkesle masada savaştı 2. Akp bunu yaptı fetöcüleri aldı sonra RTE bunlara bir sırt döndü köprüyü geçene kadar ayıya dayı dedi bu siyasetin kanunudur 😂😂 tamam mı bunları bir öğrenin artık siyaseti öğrenmeden o bunu yaptı şu şunu yaptı demeyin
- 5 gü
Rte sırt dönmedi, fetöcüleri hâlâ atamaya devam etti. Çuval meselesinde nota diyen de ben değildim. Güle güle.
- 5 gü
Haa ama sizin Recep Tayyip Erdoğan'dan rahatsız olmanız doğal adam kimsenin yapamadığını yaptı sizin Cemal diyor ya Erdoğan 22 senedir bizi evire çevire dövüyor diye... 😂😂😂 Adam uçak yapıyor adam savaş gemisi yapıyor adam petrolü çıkarıyor adam Suriye yi alıyor adam Amerika ya itraile kafa tutuyor adam Yunana gelirim akıllı dur diyor bunlar sizi rahatsız ediyor gerçekten Türçülüğünüze hayran kaldım 😂😂
- 5 gü
Çuval meselesini de bilmeden konuşma onun olma nedeni ırakta Amerika'nın yanında durmamızdı tezkereyi çıkarmamızdı tamam mı 😂😂😂
- 5 gü
Kapalılardan rahatsız olunan dönemde adam Üniversiteye türbanla girişi serbest etti adam orduya kafa tuttu orduyu adam etti 1971 de hükümete cunta verildi 1980 de darbe oldu. 2007 de Erdoğan fetö ile ters düştü e cunta verildi 2016 da darbe oldu bunlara bakın görün 😂😂
- 5 gü
Yani biz Amerika'ya tezkere de sırt dönünce onlarda bizim askerimize çuval geçirdi sonra noldu Irakta türkmen tokatıdını yediler Afganistan a girdiler
- 5 gü
Biz İrağa Amerika için asker göndermedik diye oldu bunlar
- 5 gü
Hadi eyvallah
- 5 gü
Yunanlıların 20 tane adamızı işgal etmesine izin verdi, kendi ağzıyla 20 tane adayla ilgili demeci var rte'nin. Abd İsrail ajanı Colani'yi destekledi. Suriye'de aldığımız bir şey yok. Abd ve İsrail'e kafa tutmuyor, apoş ile işbirliği yaparak, Tom Barack'ı onaylayarak, natoya sürekli bağlılığını bildirerek hayata devam ediyor. Cemal diye kimden bahsettiğini bilmiyorum. Türklere tecavüz eden abd'yi, askerlerimizi rezilce davranan abd'yi de bilmeden konuşma deme bari. Askerin onurunu kepaze ettiler. Bence artık tartışmayı bırakalım.
- 5 gü
😂😂😂😂 😂😂😂😂 yav hala aynı bencede bırakalım çünkü dediklerin yandaşçıların lafları
- 5 gü
Hatta görüşümü de kaldır
- 5 gü
Yok be, o kadar tartışdık. Millet bir şeyler öğrenir.
- 5 gü
Valla bu millet bir şey öğrenmez bu devirde haa bak konu abazanlık olsa çok şey öğrenirler
- 5 gü
Puhahahaha harbiden çoğu kişinin aklı ya 18+ ya da aşk. Yine de dursun. Sneakers gibi 2'sini de deneyip tarafını seçerler 😹. Ya senin tarafın ya benim tarafım 😹.
- 5 gü
Senin tarafını seçerler aha bunu da yaz kenara 😂😂
- 5 gü
Kader 🤪.
- 5 gü
Yok kader değil bu çoğu Z kuşağı bir kısmıda kızlara hava olsun diye Atatürk'çü diğer kısmı zaten koyun sürüsü nereye sürsen ona inanır 😂😂😂
- 5 gü
Herkesin kendi tercihi 🤪.
- 5 gü
Öyle ama senle tartışmak iyiymiş. 😂😂😂
- 5 gü
Teşekkürler 🤪.
- 5 gü
Rica ederim sonunda dişime göre biri çıktı 😂😂😂🤓🤓😎😎
- 5 gü
Saygıyı bozmayız tartışırken 😎.
- 5 gü
Kesinlikle ben de bozmadım demi bir ara aşırı yükseldim ne dedim hatlar koptu hatırlamıyorum tam 😎😎😎
- 5 gü
Yok, bozmadın 🤪. Küfretmeden konuştuk 🤪. Televizyon programına çıksak reytingler fırlardı hararetten 😹.
- 5 gü
Aman aman 😂😂😂 valla tersim düzüm belli olmaz gözüm dönünce şalter kopuyor bende sana tavsiye öyle birşeyde masanın altına saklan elime geçeni fırlatırım belki bir yerine gelmesin 😂😂
- 5 gü
Voleybolda sinirlenince tablet fırlatan antrenör Gui geldi aklıma 🤪..
- 5 gü
😂😂😂 ben direkt sandalye bile fırlatırım
En İyi Cevaplar
Kültür & Sanat konusunda 579 cevap paylaştı. Türk Tarihi Osmanlı'dan başlamıyor ama, Osmanlı Türk tarihinin zirvesidir. 600 yılı komple söylemiyorum burada. Minimum 200 yıllık bir zirve. Atatürk'ün Osmanlı ile hiçbir sorunu yoktu. Hatta kendisi de bir '' Osmanlı '' subayıdır. Bir de bugünkü kullanılan bayrağımız, Osmanlı döneminden kalmadır. Yani devletin devamlılığını gösteren en önemli semboldür. Tek amacı parçalanan imparatorluktan yeni bir devlet kurmaktı. Bunu da meşruiyet ve devlet inşası stratejisi ile yönetti. Atatürk'ün hedeflerine ulaşma yolunda hanedan üyelerini öldürmek, onları tamamen yok etmek hedeflerine zarar verirdi ve iç isyan tetiklenirdi. Bu da Uluslararası tanınma açısından yeni kurulan bir devlet için hoş sonuçlar doğurmazdı.
10 Yorumla
6 güÇünkü Türk geleneğinde iyi veya kötü olsun yönetici kesimine saygı vardır. Ufak bir beylikken, bunu büyütüp bir cihan imparatorluğuna çeviren bir aileyi veya sülaleyi yok etmek Türk örf ve adetlerine son derece aykırıdır. Belki Atatürk olmasa, başka bir düşünceye sahip olan biri olsaydı kalana hanedanları idam ettirebilirdi fakat Atatürk, Türk örf ve geleneklerine bağlı ama aynı zamanda modern görüşlü bir insandı.
21 Yorumla- 3 gü
Teşekkürler
Aslında bu konu üzerine hiç düşünmediğimi farkettim.
İlk aklıma gelen zaten Osmanlı nın devamı olarak Cumhuriyeti göstermek ve eski Türk geleneklerinden kalma yönetimde olan, hanedan soyundan olan kişilerin kanını dökmek uğursuzluk kabul edilir o sebepten dolayı olabilir 🤷♂️ Aslında tarihle ilgili sorularınız dikkatimi çekiyor güzel sorular o sebepten senin teorini merak ediyorum 😅😇15 Yorumla- 6 gü
Teşekkürler 🫠.
- 6 gü
Sonra güncellemede 🤪.
- 6 gü
Yok 🤪.
Yapay Zeka Cevapladı
DedektifMinnie, çok ilginç ve üzerinde düşünmeye değer bir soru sormuşsun. 🕵️♀️ Tarihin bu önemli dönüm noktalarındaki farklı yaklaşımları merak etmen harika.
Atatürk ve arkadaşları, Osmanlı hanedanını bir düşman olarak değil, artık işlevini yitirmiş bir yönetim biçiminin temsilcisi olarak görmüşlerdir. 🇹🇷 Yeni kurulan Cumhuriyet'in demokratik ve laik temellerini sağlamlaştırmak amacıyla, hanedan üyelerinin yurt dışına çıkarılmasıyla siyasi etkileri ortadan kaldırılmak istenmiştir. Rus Devrimi'ndeki koşullar ve ideolojiler çok daha farklıydı, orada eski rejimin sembolik ve fiili olarak tamamen yok edilmesi hedefleniyordu.
Senin teorin ne peki, merak ettim? 🤔03 Yorumla- 6 gü
Sonra söyleyeceğim 🤪.
- 6 gü
Soruyu açıyorsam var bir sebebi 🤪.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
6 güBiz de hala kut inancı vardi. Atatürk'ün birinci düşüncesi tahtı ele geçirmek olmadı. Vatanı kurtarmaktı. Ancak İstanbul'daki manevraları bunun olmayınca gösterince Anadolu'ya geçti.
Anadolu'daki Halk ise, İstanbul'dan bihaber. Padişah bizden çok ama çok güçlü bir konum. Hala bile önemini koruyor.
Böyle bir konuma bir anda saldırı ülkede infiala sebep olur. Yeni kurulmak üzere olan bir Türkiye böyle bir iç savaşı kaldırazmadı.
Ülkede tutsa, ileride katletmek için?
Bu seferde hala ülkede güçlü konumları olacaktı. Ülkede en ufak problemde padişah olsa böyle mi olurdu denecekti. Fransiz İhtilalinden sonra Napolyon ülkeyi yonetikten sonra yenilince hemen Monarşinin geri dönmesi gibi.
Ülke icjdne de tutamazsın. Bence en makulu sürgündu. Ne yönetici kanı akıttı.
Neden söz sahibi halde koydu.
10 Yorumla
s 5 güÇünkü Osmanlılarda Türk. Atatürk her şey usulüne ve kanuna uygun olsun diye Osmanlı'ya bir şey yapmadı. Zaten Osmanlı'nın gücü ortadaydı. Hiç bir vasfı kalmamıştı. Sadece ortada görünen bir padişah vardı. Halkın güveni sıfırdı. Yıkmasına gerek yoktu.
10 YorumlaAtatürk medeniyetin ışığıdır Türk'ün son başbuğu son bozkurt'u Türk mitolojisinde bin yılda bir gelen gökyeleli bir bozkurttur
Gök yeleli Bozkurt budunu birleştirmek töreyi yeniden diriltmek için doğar
10 Yorumlaİlber hocanın söylediği gibi Türkiye Cumhuriyeti doğal olarak Osmanlı Devleti'nin devamıdır. yav bu tür eylemde buluncaydı halk olarak karşılığı ağır olurdu ayrıca Hanedan savaş bitimi gitmeseydi (Sürgün) olmasaydı işler daha farklı olurdu. Geçmişi unutursak geleceğe nasıl adapte olabiliriz.
11 Yorumla- 5 gü
Sürgün doğru karardı.
s 5 güİki seçenek düşünülüyor ya sürgün edilecek ya da bütün soyu katledecek, en doğrusu sürgün etmek diye düşünüp yolluyor. Kurutulmazdı ki Cem’den olan torunlar var.
10 YorumlaO dönem Cumhuriyet bile zor kurulmuşken böyle bir eyleme girişmek akılcı olmazdı sonrasında belki örtülü operasyonlarla yurtdışında işleri bitirilebilirdi ama buda ekonomik olmazdı
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)4 güAvrupa'ya kaçtılar diye biliyorum bu yüzden kurutmak istese de kurutamaz gibime geliyor
11 Yorumla- 4 gü
Halife görevindeydi.
- Kültür & Sanat konusunda 1,2b cevap paylaştı.
4 güÖyle yapsa bu topraklarda bu kadar bile tutunamazdı. Öyle bir şey yapması için canım olması lazım.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 güRomanov hanedanının soyu nasıl kurtuldu @dedektifminnie
115 Yorumla- 6 gü
Rus tarihini tam olarak okumadım ama şu küçücük detayı biliyorum, infaz edildiler. Öyle okumuştum. Daha çok Türk tarihinde odağım ama diğer tarihleri de okumak istiyorum. Atatürk'ün neden soyunu kurutmadıklarıyla ilgili bir teorim var. Soruyu sorma sebebim var 😏.
Cevap sahibi6 güCevap almak için değil cevap vermek için sormuşsun shdksjsjfd
- 6 gü
Hayır, insanların düşüncelerini de merak ettim. Karşılıklı paslaşmak, birbirine öğretmek, dinlemek güzeldir.
Cevap sahibi6 güAnladım peki sence Bolşeviklerin yaptığı doğru mu
Ve sence böyle bir soy kurutma doğru mu hangi tarihlerde kimlere yapılsa doğru olurdu- 6 gü
Bizim tarihi yorumlayabilirim ama Rusların tarihini yorumlamak için önce okumalıyım 🤪.
Cevap sahibi6 güRus tarihini boş ver oku oku biter mi zaten 🤦
Bildiğin kadarıyla oldu mu böyle bir şey ya da ne zaman yapılmalıydı sence
Cevap sahibi3 güSence iç karışıklık çıkmayacağı belliyse kesinse hanedan öldürülmeli miydi
- 3 gü
Hayır.
Cevap sahibi3 güAnladım suçsuz yere ceza kesmek olmazdı onun için mi yoksa başka sebebi mi var
- 3 gü
Hanedan sakin kalmazdı. Mevzu taht ise taht sahibi olmak isteyenler vahşileşirdi
Cevap sahibi3 güİşte öyle şeyler olmayacağını bilsen hanedan üyeleri elinde olsa ve sonucunda karışıklık gibi şeyler olmayacağını bilsen öldürür müydün sen olsan hanedanlık sistemi tamamen bitsin diye
- 3 gü
Bir kişinin suçunu bütün aileye kesip katletmek vicdansızlık.
Cevap sahibi3 güBence de öyle şey mi olur 👍
Ama sana şunu sormak istiyorum tartışmalı bir konu var. Dersim meselesi onunla ilgili ne düşünüyorsun 13 bin kişi ölmüş resmi rakamlara göre. Sence Sabiha Gökçenin yaptıkları doğru mu sende aynısını yapar mıydın ne düşünüyorsun- 3 gü
Sabiha Gökçen yerine isyan çıkarıp, karakol basanlara, katliam yapanlar odaklanmak lazım önce. İyi geceler.
Cevap sahibi3 güBinlerce sivil hatta hayvanlar bile bombalandı kendi söylüyor
6 güBelki bir gün tahayyül ettiği gibi bir hilafet kurulur ise, hanedan üyesi birinin nezdinde, gözetiminde, şahitliğinde olsun diyedir.
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 723 cevap paylaştı. Adam diktatör değil çünkü, adamın tek derdi vatanını kurtarıp geliştirmekti ülkeyi.
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 518 cevap paylaştı.
6 güSoy kurutmayı zalimlik görmüştür Atam ama keşke kurutsaydı.
10 Yorumla Atatürk Osmanlıyı düşmanı olarak görmedi ki soyunu kurutsun.
10 Yorumla
6 güÇünkü soy kırımcı değiliz biz yurtta sulh cihanda sulh diyerek yola çıktık
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)6 güAdamdir yav sadece türkleri ve vatanini düşünmüştür.
10 Yorumla
6 güYaşasaydı Atamız'a sormak gerekir.
21 Yorumla- 6 gü
Tahminleri alalım.
6 güaltı asırlık bir ülke geçmişi silinirmi osmanlı padişaylarıda kahramanlıklr dolu tairh var ama herşeyin olduğu gibi bunuda süresi dolmuş
10 Yorumla
6 güBakıp bakıp kudursunlar diye
10 YorumlaMustafa Kemal Atatürk Osmanlı düşmanı değildi
10 Yorumla
6 güİstemedi çünki yozlaşmış Osmanlı düzenini
11 Yorumla- 6 gü
Osmanlı yozlaştı diye mi kökünü kurutmadı?
6 güNeymiş
11 Yorumla- 6 gü
Benim teorimi sonra yazacağım. Sizin düşüncelerinizi de öğrenmek isterim 🫠.
Banane atatürkten
11 Yorumla- 6 gü
O zaman soruya yazmayabilirsin mesela 🤪.
Kültür & Sanat konusunda 1,1b cevap paylaştı. Öyle uygun gormustur
10 YorumlaMıstık Kemo Ato
10 Yorumlatahtı geri alabilecek güçleri zaten kalmamıştı
10 Yorumla
6 güBizim insan larımız
10 YorumlaNeden kurutsun onlar da bizim insanımız
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026