abamın annesi ve babası ben doğmadan olmuş bundan ata kavramına tam hakim değilim
Baba tarafım Bulgaristan göç etmiş ve Anadolu da bir aile ile evlenmiş
Osmanlı da bildiğim kadarıyla din olarak sayım yapılıyordu yani müslüman bir mahallede Hristiyan bir mahhalede yaşıyordu
Bizim 4 atamız var ninemiz dede büyükbaba ve babaanne mız bu dört atamız sadece Türk biriyle evlenmesi imkansız, yani bizim bildiğim kadarıyla 120 den fazla atamız var Osmanlı kuruluşundan bu yana Osmanlı'da bir çok etnik grup vardı herkes göçebe yaşamış ve nereye giderse evlenmiş bunu burada öğrendim ve şu an biraz pişmanım Atatürk bütün ataların saf Türk olması imkansız zaten bunu burada öğrendim ve hata mı yaptım çok pişmanım
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Dünyadaki çoğu insan saf bir ırka mensup değil zaten. Önemli olan Türklüğü sonuna kadar hissetmesi benimsemesi Atatürk bu konuda 1 numara. Sapına kadar Türk yani. Sonraki devlet büyüklerine baksan onların da saf Türk olmadığını görürsün
Görüşümü kaldırmış, buraya yazayım.
@Alpi_1 halk hareketi Kuvâ-yi Milliye ile başladı, Kuvâ-yi Milliye örgütlenirken Mustafa Kemal daha Anadolu'da bile değildi. Bu milletin içinde milyonlarca yiğit varken oturup onu yaptı bunu yaptı diyemezsin. Bu millet Türklük bilincindedir Kemalizm bilincinde değil. Oturup Ansiklopedi okursan daha iyi anlarsın.
@OlamazMıKardeşim kardeşim bana tarih ogretme ben zaten kitap geçtim makale okuyan insanım tarihle ilgili. Senin demek istediklerini biliyorum. Kuvayi milliye vardı evet ama hepsi bölgesel. Bölgesel direniş ülkeyi kurtarmaz. Misal Trakyadakiler direnirken eğer ülke parçalanırsa Trakya cumhuriyeti kurmayı teklif etmiştir. Diğer bölgelerde de benzer durumlar var. Lider dediğin zaten herkesi bir araya getirip en önde gidendir. Atatürk mesleğini bırakıp teşkilat haline getirdi herkesi. Ayrıca ataturk kemalist değil Türkçü zaten. Türkluge verdiği değeri biliyoruz. Atatürk ten sonra Atatürk ün düşüncelerini yanlış algılayıp benimseyenler yüzünden Atatürkü sorumlu tutamazsiniz.
Adam ölmeden önce mirasının büyük bölümünü Türk Dil ve Tarih kurumuna bağışlıyor. Türk Dili ilgili teoriler üretiyor. Bu adamdan ala Türkçü yok. Ülkücüler gibi çakma Türkcülerden değil yani. Hem savaştı hem liderlik yaptı hem yönetti
Ben de zaten Mustafa Kemal elaktır pistir yazmamıştım, 100 yıl önceki fikirlere yapışan bir güruhu eleştirmiştim. Adam ülke kurdu sen ne yaptın diye yazınca açıklama yapma gereği duydum.
Bugün Türkiye herhangi bir saldırıya uğrarsa cepheye ben gideceğim sen gideceksin, canlarımızı feda edip zafer kazandığımız bir savaşta "Bu şu kişinin (Tayyip olur, Ekrem olur, Kılıçdaroğlu olur vs.) zaferidir o yüzden onun izinden gideceğiz" diye mantıkla yaşayan insanları eleştirmekten geri duracak değilim.
@OlamazMıKardeşim tarihinden ve tarihe damga vurmuş kişilerden güç almanin neresi kötü? Cepheye gidecek adam tarihinden güç alıyor inancından güç alıyor. Bunlar faydalı bile. Bizi güçlü yapan tarihimiz ve inancımız
Benzer şeyler mi? Bugün bir siyasi partiye oy verirken bile ben Atatürk'ün partisine oy veriyorum diyen insanlar Atatürk'ün hangi fikrinden ve duruşundan güç almış oluyorlar?
Sabah akşam Atatürk diyip koylarda ve kıyılarda malikane dikenler Atatürk'ün neyini örnek alıyorlar?
Bu ülkede Kemalizm birilerinin ekmeğine yağ sürmek için dayatılmış ideolojiden öteye geçemez.
@OlamazMıKardeşim tamam o insanların algıları düşük ataturk un fikirleri ve kurduğu partiyle şu anki aynı parti mi sence? Kemalizmi çıkaranlar Atatürk ün ismini kullanarak istismar eden kişilerdir. Ben zaten desteklemiyorum bu görüşü. Atatürk ten güç alanlar mesela ordumuz olabilir askerlerimiz olabilir güç alan kişiler siyaset içinde değil halkın ordunun içinde
Nolmuşkine ülke için yaptıklarımı değişti sen bunu öğrenince
Dünyadaki herkes melez