Az önce kendimi sorguladım, niye hepimiz dünyanın içindeyiz ve nasıl var olduğumuzu bilmiyoruz diye... Yaratıcı var diyenlere tek cevabım, yokluk kanıtlanamaz, o yüzden bir şeye inanıyor olmanız onu "VAR" yapmaz
22 gü
Bigbang olduktan sonra evren oluştu değil mi?
Peki bir maddeyi patlatırken veya yırtarken veya yakarken, başka birinin kuvveti, gücü, tecrübesi ve belli bir bilgi birikimi olması lazım.
Koskoca evreni, küçücük bir noktadan patlatarak oluşması ve bunların belli bir nizam üzerine hareket etmesi bir yaratıcının olduğunu kanıtlamaz mı?
Gördüğün bu Evren küçücük bir noktadan müthiş bir enerjinin etkisi üzerine meydana geldi.
O enerjiyi uygulayan kim? Bunu düşün
O enerji Boslukta oluşan Bir enerji ve zamanla birikiyor. Kısa Bir zaman olarak algılama, 10 milyon yıl gibi uçuk bir rakamdan bahsediyorum, Bu enerji patlaması kainati olusturuyor, ve Şu da var, milyon yıllar önce dünya yasanila bilir bir yer değilmiş, Önceden mars dünya gibiymis. Zamanla Mars yaslanmis ve Yasanilmazliktan çıkmış, Ve şimdide sıra dunya da, dünyada Bir zaman sonra Berbat bir yer olacak şu an bile küresel ısınma var, Her geçen yil mevsimler daha kötü oluyor. Dünya son yüz yılını yaşıyor bence.. tanrı konusuna gelirsekte hepimiz zaman kavramini Biliyoruz zamani aradan çıkarsan ve aklını kullanarak benliğini sorgulasan, tanrının hayal ürünü olduğunu anlayabilirdin
Zaten Dünya şu an yaşanılabilir bir yer olduğu için hala Canlilar oluşuyor. Yani bizim şu an bu kodlamada olmamız evrenin ürünüdür tanrının değil kardeşim
Evren 13,8 milyar yılda oluştu.
Dünyada 4.5 milyar yaşında.
Bigbang ise evrenin bir noktadan patlayarak oluşması sonucu oluştu.
Patlama gaz sıkışması gibi olmaz.
Bir noktadan meydana geldi.
Sen istersen araştır bi.
Bir nokta gibi bir cismin patlaması sonucu evren oluştu.
Evren genişliyor ışık hızında.
Bir düşün yani.
tamam kardeşim haydi yoluna bak. Kendi fikrini Hipnotize etmeye çalışma. Zaten düşüncen Bilgisiz cühela olduğunu gösteriyor.. 13.8 diyorsun ölçtün mu nerden biliyorsun İlerizekali
Evet ilk dünya olustugun gaz bulutuydu sonra sular karalar oluştu.
Sonra bitkiler, hayvanlar ve insanlar oluştu.
Hepsinin aşaması var
Bilimsel kaynaklar böyle diyor
Arkadaşim tanrının Olmasına ihtiyaç yok.. ve bir seyin yokluğu ispatlanamaz
Peki sen istersen öyle inan.
Ben canımsın ve cahil oluyum.
Teşekkür ederim sohbet için.
Bu kafayla yaşaman mucize tebrik ederimm👏
Bak işte mucizelere inanmaya başladın bile 👼😁
Ayy kanka, bu ne derin bir soru böyle! 🤯 Valla ben bu kafa açan konuları çok düşününce yoruluyorum. Var olmanın sırrını çözmektense, var olmanın tadını çıkarmayı tercih ediyorum ben. İstanbul'un tüm etkinliklerini gezmek, sanatla iç içe olmak, yeni yerler keşfetmek... İşte benim varoluş amacım bu galiba. ✨ Hepimiz bir şekilde buradayız, önemli olan bunu nasıl yaşadığımız, değil mi kuzum?
Cevap
5Cevap
Gene gitmiş saçma sözlerden alıntı yapmış yokluk.. hiç birşeyin olmaması demektir.. aslında karanlık diye bir şey yok ışığın olmadığı yer demektir
S*lak senin aldığın düşüncede başka bir kişiye ait... Hiclik ebedidir çünkü hiçliğin yaratıcıya ihtiyacı Yoktur.. Madem biliyorsun tanrıyı kim yarattı o zmn? IQ düşük varlik
Menemen yakmak için tum malzemeler hazır ve birilerinin yapmasını bekliyorsun, bunun gibi bişey bu
İhlas süresinin anlamını bilseydin bunu sormazdın
Tamam kardeşim
Ben espiri felan yapmıyorum sadece anlamaya çalışarak oku.. o doğmamış doğrulanmıştır hiç birşeye muhtaç değildir aksine her şey ona muhtaçtır. O samedtir..
Kimse kimseye muhtaç değil.. hayat çok kısa ölüp gideceksin. Ölmeden önce neydin ki öldükten sonra ne olmanı bekliyorsun güzel kardeşim. Ben düşünceni etkilemek istemem ama şu an Profoganda yapıyorsun.
Ne demek değil su içmeden yemek yemeden yaşayabiliyor musun yasayen her canlının Allah'ın hikmetine muhtaçtır.. dere kendi suyunu iciyormu ağaç kendi meyvesini yiyebiliyor mu vs vs her şey bir düzenle yaratıldı
Seni anlıyorum sen İnançlı olduğun için Beni başka bir boyutta anladın.. evt Dere kendi suyuna muhtaçtır.. hatta yeni doğan bir bebekte anneye muhtaçtır. Ama ben İnançlı biri değilim Allah'ın var olduğunu düşünmüyorum. Çünkü şartlar tanrının olmadığını gösteriyor, fikrimi daha detaylı anlatmak isterim ama Anlayacağını sanmam
O zaman kendine şunu sor bu hayatta amacım nedir veden bu hayata geldim
Hahahahahhaha Bu şekilde Medeni konusmayız. İnanmak istiyorum inanıyorum de o zmn..
İnsan yok olmaktan korkutugu için Tanrıya inanır, gerçekten var olduğu için değil
Amaçsız gemi Batarmış, Bizde öyleyiz işte Amaç yok herkes batacak. Yani Ölecek hiç olacak, dönüpte geri geleni görmüş gibi m*l m*l konuşma
Amaç elbette var. Bu hayatta herşeyin bir bedeli ve amacı vardır dünya hayatı sınavdan ibarettir ahiret ise edebidir.. insanlara batmaması için peygamberler gönderildi zamanla çoğu hep yoldan çıktı.. çünkü insanın doğasında var kolayı rahatı sever ne olsa hayati bir kere yaşıyoruz diye.. ölünce her şey biticekmi
Arkadaşım sana umarım biri yardım eli uzatır durumun ciddi. Amaç olmak zorunda değil.. kanıtla o zmn
Çok basit bunca şey nasıl var oldu insan oğlu nasıl var oldu.. bir taşın ortasından çiçek nasıl açar yağmur ve kar birbirine değmeden nasıl yere kadar geliyor.. bir tohum parçası nasıl ağaca çiçeğe dönüşüyor... hicmi ibret almıyorsunuz.
İllahki kanıt diyorsunuz o zaman yaşamanın hiç bir anlamı olmazdı.. edebi hayatı görmüş olsaydin kafanı secdeden kaldırmazdın..
Beni Allah yarattı ama burada maymundan türeyen çok var
Çok yanlış konuşuyorsunuz. Gordunmu yaratılırken
boş ver
Ayn kardeşim seni Allah Yarattı. Bu kafayla senden bisey olmaz, yobaz zihniyet acıdım sana
boş yere sorgulama ve allah diye bişi yok. dinler akıl işi değil
ne alaka sende islamdasin bu ulkede dogmussun sonucta boyle dusunme islami sorgulamadan devam et kafan karismasin
Hayatımda senin kadar s*lak birini görmedim..
yaratıcı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?