16 güÇok merak ediyorum bu ülkede Mustafa Kemal tartışması ne zaman bitecek dinciler Kemalistler ocu bucu bitmek bilmiyor Mustafa Kemal Atatürk büyük bir komutan bu ülke için çok fedakarlık yapmış mücadele etmiş sonsuz saygıyı hak ediyor ama sürekli böyle tartışarak bölünerek işte onu överek bir yere varılmıyor ki hiçbir anlamda özellikle Atatürkçüler kısmında bir tane gelişim yok havalı gözükürler işte oralar buralarını açmakla işte çağdaş yaşadıklarını iddia ederek Atatürkçü olduklarını nitelendirirler Atatürkçülük bu değil Atatürk’ü anlamak da bu değil eğer Mustafa Kemal’in ülkesinde Mustafa Kemal Atatürkçüler olsaydı gerçekten onun ülkücüleri çerçevesinde hareket edilseydi şu an birlik beraberlik olurdu ve şu an Cumhuriyet Halk Partisi gibi saçma sapan bir muhalefet muhalefet diyorsam Lafın Gelişi ne de AKP gibi bir iktidar olurdu kısaca Mustafa Kemal’den sonra gelen iktidarların hepsi birbirinin devamı hiçbirinin birbirinden farkı yok halkçı Partisi’nden AKPsine kadar zaten bu ülkenin en büyük ızdırabını Adnan Menderes’in başa gezmesi ile başladı ki bu ülke için mücadele etmiş olsa da İsmet İnönü’de Asker olarak bir şey diyemem ama siyasetçi olarak bir yerden sonra yaptıkları zaferler vardır kabul ediyorum ama yetersizdi ama Adnan Menderes ipin koptuğu yerdi
14 Yorumla- 16 gü
Hocam, yine ne yaptınız ettiniz kadınların kılık kıyafetine getirdiniz konuyu 😵💫.
- 16 gü
Be alaka? Dur kendi yazdığımı okuyayım
- 16 gü
Haaa o mu oraya takılmayın evet biraz gereksiz olmuş ama zihniyetten bahsediyorum. Ben kimsenin kılık kıyafetinde değilim kim ne yapıyorsa yapsın da adına çağdaşlık Atatürkçülük demesinler dedim her ne kadar hatalı olsada
- 15 gü
Atatürkçülük bununla ilgili değil zaten, kıyafet mevzusu halkı kutuplaştırır.
En İyi Cevaplar
16 güMason localarını kapattı. Yerli ve milli bir ekonomi yaratmak istedi. Osmanlı'nın son dönemlerinde, genelde tüccar kesim Yahudilerden ve Ermeniler'den oluşuyordu. Türk milleti iyice yoksullaşmıştı.
Ayrıca bilgisizler için yazıyorum. Mesreselerin yerini modern üniversiteler aldı. Medreselerde din ağırlıklı eğitim veriliyordu fakat iyice yozlaşmıştı. İlk zamanlarda ilim bilim verilen medreseler, ilimden bilimden uzak hale geldiler. Böyle olmasaydı zaten Avrupa'nın gerisinde kalınmazdı.
Kuran-ı Kerim'i okumak yasaklanmadı. Aksine eski ve yanlış nüshalar toplatılıp, yerlerine yeni orijinal nüshalar dağıtıldı. Elmalılı Hamdi Yazır'a bizzat Atatürk, Kuran'ı Türkçe'ye çevirttirdi.
Bu ülkede Hac vazifesi hiçbir zaman yasaklanmadı. O dönemlerde 1. Dünya Savaşı'ından yeni çıkıldığı için Orta Doğu çok karışık durumdaydı. O yüzden bazı önlemler neticesinde, güvenlik maksadıyla Hac vazifesinde aksamalar oldu.
Hacılar hocalar değil dini suistimal eden, İngiliz işbirlikçileri asıldı. Tıpkı günümüzdeki gibi FETÖCÜ hainlerin ataları, o zaman da vardı.
Her insan gibü Atatürk'ün de bazı hataları olabilir fakat, ülkenin geleceğini karartacak hatalar değildir.115 Yorumla- 16 gü
Harika bir görüş daha. Ek olarak tüccarlar arasına Rum kesimini de eklemek isterim.
- 16 gü
Bir de biraz komik olacak ama "Atatürk eğer dedemi astıysa, dedem kesin bir p*ştluk yapmıştır" 😄
Menemen'de Kubilay Asteğmeni şehit edenleri asmayıpta, besleyecek miydi?
Hatta hafif bile davranmış. Kökten bitirmeliydi ama ömrü yetmedi. - 16 gü
Ağzına sağlık 🤪. Ben olsam ben de aynısını derdim 🤪. Nakşıbendini hâlâ besliyoruz maalesef.
- 16 gü
Ve onun bir sürü türevleri, hepsi birbirinin aynısı. Fetö'yle aynı zihniyet.
- 16 gü
Abd, İngiltere'ye vs. bağlı pek çok tarikat. Fetö, Metö, Süleymancılar, İsmailağa vs.
- 16 gü
Onların hepsinin içi ajan dolu. Amaç belli; halkın bir kısmını dinden soğut, bir kısmını Atatürk'e ve Cumhuriyet'e düşman et.
- 16 gü
Halkı birbirine kutuplaştırıyor. Açık kapalı meselesinde olduğu gibi. Mesela Tsk ve Polislerden de soğutmak için uğraşıyorlar. Polislere önyargıyla bakanlar var artık mesela. Sarayın polisi diyorlar. Başardılar diyebiliriz.
- 16 gü
Maalesef siyasallaştırmadıkları, kendi adamlarını doldurmadıkları yer kalmadı. Tabi her şeye rağmen yine de kurumlarda halen Atatürkçü ve gerçek milliyetçi insanlar da var.
- 16 gü
Teğmenlerde de direniyor. Bakalım.
- 16 gü
Devran dönünce elbette hakları iade edilecek. Tazminatlarını da alacaklar, rütbelerini de alacaklar.
- 16 gü
Yaşar Güler'in yargılanmasını da ayrı olarak bekliyorum. Pkk'nın Tsk'ya katılmasını istedi.
- 16 gü
Ülkede pek ifade özgürlüğü olmadığı için her şeyi yazamıyorum 😄👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
- 16 gü
Ben de yazmak istiyorum ama a desek içeri atarlar 😹.
- 15 gü
Teşekkürler 👏🏽
- 15 gü
Rica ederim 🫠.
Kültür & Sanat konusunda 573 cevap paylaştı. 1930’dan beri dile getirilen bir durum. Yani yeni bir durum değil. Siyasi amaçlar sebebiyle kapatmış da olabilir, ülkenin çıkarları içinde. Bilemeyiz.
Biraz konu dışı olacak ama, hiçbir insan yaptığıyla ilişkilendirilmemeli. Mesela ben Müslümanım ve ülkemizde artık yeni camiler yapılmasına son derece karşıyım. Karşı olmam beni dinsiz yapmaz, çünkü mantıklı sebeplerim var. Çünkü bu ülkede cami kıtlığı yok, ama her boş bulduğumuz yere cami dikiyoruz.21 Yorumla- 16 gü
Harika bir görüş.
- Kültür & Sanat konusunda 385 cevap paylaştı.
u 15 güAtatürk' ü karalamaya çalışma politikaları güden bir 1⃣ kitle her zaman vardı. Çağdaşma yönünde labirentler yaratan. Ancak o farkını gösterdi ; yani geri 🔙 ciliği savunan asıl kurtuluşun hilafette olduğunu savunan kitle yerine kurtuluşu milletin gücüne iradesine bağlayan bir lider. Kılık kıyafet Devrimi, tüm inkılaplar, kadının da söz sahibi olabilmesi çok önemli değerler Ülkemiz adına. En önemlisi, laik olması belki de bu yüz yılda en gerekli eksik olan konu hükümet sistemi açısından bakacak olursam. Yıldızlar her zaman varlar ✨gökyüzünde parlamaya devam edecektir. 💓
27 Yorumla- 15 gü
Savaş döneminde hilafet başarısız olduğunu gördük. Halifeyi tanımayan milletler vardı, o milletlerde bize karşı savaştı. Toprak koparma derdindeydiler, kopardılar.
Eski Türklerin fabrika ayarlarına geri dönüş sağlamış harika bir liderdir. - 15 gü
Kesinlikle yaşandı görüldü sonuçlar tüm çıplaklığı ile.🤏ben kendisini çok severim hatta instagramda tek gönderim atatürk resmi yıllarca saygı duyduğum bir lider olduğu için böyle ✨
- 15 gü
Var ol 😻.
- 15 gü
Sen de tatlişko💓
- 14 gü
İslam laikliğe karşı ama bihter abla
- 14 gü
İslam, laikliğe karşı değil. Laiklik din ve devlet işlerinin ayrılmasıdır. Dinini özgürce yaşamana izin verir ama devlet işlerine dinin karıştırılmasına izin vermez.
- 14 gü
Karşı olduğuna dair ayet hadis atabilirim
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili DedektifMinnie, bu konunun seni rahatsız ettiğini anlıyorum. Tarihi figürler hakkında zaman zaman farklı iddiaların ortaya atılması maalesef çok sık karşılaşılan bir durum. 🧐
Mustafa Kemal Atatürk'ün 1935 yılında mason localarını kapattığı bilinen tarihi bir gerçek. Buna rağmen farklı söylentilerin ve ilişkilendirmelerin devam etmesi, genellikle komplo teorileri ve yanlış bilgilerin yayılmasından kaynaklanıyor. 🤔 İnsanların kimliğini ve mirasını bu şekilde sorgulamak elbette ki üzücü. Önemli olan, doğru ve kanıtlanmış bilgilere odaklanmak, tarihe saygıyla yaklaşmaktır. 🇹🇷 Ne düşünüyorsun bu konuda?00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
- Kültür & Sanat konusunda 24,4b cevap paylaştı.
u 15 güAtatürk' ü atamı karalamaya çalıştıkları için neden olacak.
10 Yorumla Kaldı ki kapatmasa bile Masonluk kötü bir şey değil ki bizim halk cahil Tarihsel olarak taş ustalarının loncalarından türeyen Masonluk; temelde felsefi, seküler ve üyelerinin "ahlaki ve entelektüel gelişimini" hedefleyen bir kardeşlik organizasyonudur. İçeride ezoterik (sembolik) ritüeller kullanırlar.
Kendi söylemlerine göre amaçları: Dünyayı daha iyi bir yer yapmak için önce bireyin kendisini yontması, geliştirmesidir.
Din veya siyaset kulübü değillerdir; hatta geleneksel localarda siyaset ve din tartışılması bile yasaktır.25 Yorumla- 15 gü
Bu dediklerini yıllar önce belgeselde izlerken güldüm ben 😹. Masonları tanımak istiyor Stanley Kubrick'in Eyes Wide Shut filmine bak, sandığın kadar masum değiller. Ayriyetten Adnan Oktar da masondu.
- 15 gü
Satanizm'de kötü olmayan bir grup var cidden ama masonlar için aynı şeyi diyemeyiz.
- 14 gü
Bu örgütlerin içerde neler yaptıklarını kimse bilmiyor bahsettiğiniz filmi biliyorum eyes wide shut filmi Masonlarla örgütlerle ilgili ritüellerden bahsediliyor ama bunlar bir iddia gerçekten ciddi ciddi böyle Dünyanın kötülüğü için elinden geleni yapan gruplar varsa harbi işsiz o. elermiş
16 güDin tüccarlarının işine öylesi geliyor çünkü. Yok hocaları, alimleri astı.. yok Kur'an okumayı yasaklattı. Dillerinde olan her yalanları ispata dayalı çürüyor ama kendi beyinleri çürümüş olduğu için canhıraş bir şekilde savunmaya devam ediyorlar. Camileri kapattı diyorlar, Diyanet'i kuruyor. Kur'an okumayı yasaklattı diyorlar, dönemin en büyük âlimlerinden biri olan Elmalılı Hamdi Yazır'a hâlâ günümüzde kullanılan tefsirini yazdırıyor. Başörtüsünü yasaklattı diyorlar, annesi Zübeyde hanım başörtüsünü hiçbir zaman çıkarmadı. Bizim işimiz daha zor. Çağımızda Lawrance'lar inanılmaz derecede fazla ve inanıp peşinden gideni çok.
24 Yorumla- 15 gü
Hocam, yanlış hatırlamıyorsam Atatürk ölünce başörtülü bir hanımefendi ziyaretine gidiyordu. Başörtü yasaklatması palavradan ibaret. Kenan Evren döneminde kamu da yasaklandı ama ısrarla Atatürk yasaklatmış gibi konuşarak algı yapıyorlar.
- 15 gü
Nereden vurmaya kalksalar ellerinde kalıyor. Yalan ve iftiradan başka hiçbir argümanları yok. Hayatı boyunca Kur'an-ı Kerim'in Türkçe anlaşılmasına önem vermiş ve çevresinde Hafız Sadettin veya Hafız Yaşar Okur gibi hafızları bulundurup onlardan Kur'an dinlemiştir. Türklüğe ve Türkçe'ye bu kadar önem vermesini, hizmet etmesini hazmedemiyorlar. Sırf Emevi artığı gibi yaşamadığı için bu düşmanlık
- 15 gü
Hafızlar konusunu bilmiyordum, bilgi için çok teşekkür ederim 🫠.
- 15 gü
Rica ederim 😌
16 güBizim tarihimizde Atatürk’ün yaptığı devrimler, aldığı kararlar gün gibi ortadayken, onu aslı astarı olmayan iddialarla bambaşka kalıplara sokmaya çalışmak, hem tarihe hem de o büyük liderin hatırasına büyük bir haksızlık, Özellikle mason localarını kapattığı tarihi bir gerçekken, bu tür çabaların altında maalesef sadece bir karalama ve zihin bulandırma niyeti görüyorum, Bir insanın kökeni veya kimliği üzerinden tartışma yaratmak entelektüellik değil, tamamen önyargıdan beslenen bir çarpıtmadır, Bu konuları konuşmak iyidir ama doğru bilgilerle, bilime ve tarihe dayanarak konuşmak gerekir.
13 Yorumla- 15 gü
Kökeni ve kimliği üzerinden konuşmak istiyorlar ki, bu sizin atanız değil diyebilmek için. Çok güzel yazdın.
- 15 gü
Teşekkür ederim
- 15 gü
Rica ederim.
s 16 güÇünkü insanlar araştırmadan kulaktan doğma bilgilerle konuşuyor. Asıl ATATÜRK'ün 1911 de öldüğünü yerine İngiliz ajanının geçtiğine bile inanan var. Yani ülke öyle bir cahiliyet dönemindeki bilende konuşuyor bilmeyende. O yüzden kimseyle bir şey tartışmak istemiyorum hiç bir zaman. Sadece dinliyorum.
11 Yorumla- 15 gü
Bu trajikomik hikâyeye gülüyorum 😹. Fetö yalanları la bunlar 😹.
16 güİsterse çeçen olsun isterse portakallığı ördeğe tapsın hiç farketmez. Milli mücadeleyi kim başlattı MUSTAFA KEMAL PAŞA.
Kim başlattı MUSTAFA KEMAL PAŞA başlattı. Ne bugün ne de yarın bu değişmicek. kadir misiroğlu gibi maymunları dinlemekten vazgeçin11 Yorumla- 16 gü
Haklısın.
Gizli Üye(30-35)15 gübirçok yasa isviçre'den gelme oradan buradan gelme yamalı bohça gibi üstelik böyle sorular açarak hiçbir zaman gerçeği öğrenemezsiniz insanlara tarih diye belli şeyleri yuttular Bu kadar basit Vahdettin hain ilan edip ezanla oynayan insan illa bir şeylere monte etmeye çalışıyorlar benim için Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusudur bu kadar ölmüş gitmiş bir adam üzerinden de saçma sapan polemiklerinizi bir kenara bırakın
117 Yorumla- 15 gü
Ezanla oynamak nasıl bir cümle 🙄? Gerçeği öğrenebiliriz. Gerçekler öğrenmek için vardır. Gerçeklere gözlerinizi kapatırsanız gerçeği öğrenemezsiniz. İç karışıklık çıkmasın diye türkçe ezanı desteklemiş Atatürk, o dönemde öyle gerekti.
Cevap sahibi15 güAsırlardır Allahü Ekber Allah büyüktür dediğini kim bilmiyordu üstelik ezan Türkçe dışında başka okunması günahtır Atatürk'ün gaipten gelen kitaplar çürümüş hafızların dini dediği peygamber efendimize Arap oğlunun yediği herzeler demesi aynı zamanda Anıtkabir diye bir mezar yapmışlar millet gidip saygı duruşu diye dikiliyor neden bunca yıldır Osmanlı padişahlarının yok ya da Atatürk nereye cami yaptırmış İslam adına ne yapmış, o yüzden artık kendinizi kandırmayın Atatürk de Osmanlı Subayı idi bu kadar
- 15 gü
Günah olduğuna dair tek bir Kuran beyanı var mı? Geriye kalan cevapları da yorumlarda okuyabilirsin.
Cevap sahibi15 güDinimizde tek delil kuranı kerim değildir edillei şerri kuran sünnet icma ve kıyas vardır. Sanki sanırsın Atatürk bunları Türkçe yapıp anlayınca herkes şimdi çok Müslüman oldu ayrıca unutmamak gerekir ki Türkçe kuranı kerim kuran değildir sadece tercüme Eden kişinin anıldığı demektir 600 yıl devlet yöneten Osmanlı devleti öncesinde ki devletler yapmadı da şapka kanunu diye milleti asan Atatürk mü yaptı bunca zaman bende sizler gibi çok savundum Atatürk şöyle böyle diye ayrıca neden Atatürk'ü koruma kanunu var gerçekler ortaya çıkmasın diye kusura bakmayın Atatürk benim için sadece asker o kadar böyle övgü düzmeye gerek yok
- 15 gü
Fetö yalanlarını gelip hâlâ benim gibi bilgili birisinin sorusuna yazmanız ne trajikomiktir 🤪. Şapka takmıyor diye insan asılmadı. Kamu çalışanların şapka takılması istendi. Osmanlı usulü yani. Fes gibi şapka. Hainlikten asılanları bal gibi bildiğiniz hâlde şapkadan asıldı diyorsunuz. Bu yalan benim sorum da işe yaramaz. Atatürk'ü koruma kanununu çıkaran Memderestir. Atatürk'ü iftira atanlardan korumak için vardır. Bu arada iftira da günahtır. Kurân dışında herhangi bir yazılana inanmakta İslam'ı değiştirmektir.
Cevap sahibi15 gühttps://youtu.be/XD4yEnNGXqU?si=O1lEMQ5c7dQe70mO kör olmaya devam edebilirsiniz bu adamın videolarını izleyin bu adamda mi fetocu
- 15 gü
Tercümeden neden rahatsız oluyorsunuz?
- 15 gü
Kaynak: HaberTürk. Ne habersin ne Türksün seni gören yollara dökülsün deniliyordu şarkı da.
Cevap sahibi15 gü- 15 gü
Adam dua ediyor, ateist cart curt diyorsunuz. Aşağıdaki yorunları da okumamışsın. Verdiği örnekte Kurat Bardakçı, bağırtma 🤪😹.
Cevap sahibi15 güSizin hatanız şurada Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusudur ama bu Atatürk'ün hatasız olduğunu göstermez kendinizi kandırmayın bunca zaman boyunca süslü püsküllü övdüler kimse Atatürk'le ilgili gerçekleri konuşmuyor
Cevap sahibi15 güSen devam et 😂
- 15 gü
Hatasız demedik, mantıklı örnek vermiyorsunuz 🤪.
Cevap sahibi15 güBen size demiyorum ki genel anlamda yorum yazdım herkes Atatürk şöyle iyi böyle güzel diyorlar gerçeği deyince de vatan haini diyorlar Osmanlıya gelince şöyle kötü böyle kötü o hain bu kötü diyorlar ama Atatürk olunca herkes eleştiriye kapalı bende bunu anlatmaya çalışıyorum
- 15 gü
Osmanlı'da her padişah hain değildi ama Vahdettin öyleydi. Gerçekleri kabullenmek lazım. Halkını satan Vahdettin pekâlâ savunmayacağız.
Cevap sahibi15 güO zaman Atatürk'ün de hatalarını kabul edin iyi geceler
- 15 gü
Hata varsa ederiz, göremedim. İyi geceler.
14 güAtatürk’e bunu diyen birinin birkaç şey olma ihtimali var: Ya ortalama zekanın altında bir birey ya toplumsal sözleşmedeki ahlak kısmını pek anlayamamış bir karakter ya da bu ikisinin birleşimi olan tiplerden böyle öğrenmiş bir cahil. Böyle bir konuyu tartışmak, bunu diyen insanla muhatap olmak büyük bir zaman kaybı; bu tarz insanları etrafında bulundurmak ise büyük bir kayıptır. Ek olarak yazayım; kendisi sadece Türk olduğunu söylemiyor, direkt öz Türk'tür. Doğduğu yer, ailesi ve kökenleri bellidir; kendisi Karamanoğlu Yörük Türklerindendir.
20 Yorumlaİttihatçılar rahat bir şekilde toplantı yapmak için mason locasına girmişlerdi
Gazi Paşa'da İttihat ve Terakkiden ayrıldığı için bu iftirayı yapıyorlar. Bence17 Yorumla- 12 gü
Hadi diyelim Atatürkte girdi, faaliyetlerini öğrenmek içinde girmiş olabilir. Nitekim zararlı bir oluşum olduğunu anlayıp kapattırıyor. Ajan olmak maksadıyla girdi deriz.
- 12 gü
Mustafa Kemal Enver Paşa'ya saygı duyuyordu. Aynı fikirde olmasalar bile
Enver Paşa'nın ölüm haberini alınca üzülmüş. Hatta arkasından konuşulmasın diye
Enver bir güneş gibi doğmuş, bir gurüb ihtişamı ile batmıştır, arasını tarihe bırakalım" diyor.
Bence zararlı bir oluşum olduğunu düşünmüyordu, Mustafa Kemal Ordu ve siyasetin birbirinden ayrılması gerektiğini düşündüğü için fikir ayrılığına düştü. Ama ne olursa olsun gönüllü olarak Bingaziye Enver Paşa ile İtalyanlarla mücadele etmek için gönüllü olarak gitti. - 12 gü
Masonlardan bahsetmiştim zararlı diye. Güzel yazmışsınız. Teşekkürler.
- 12 gü
Harika bir adam. Araştırsak daha neler buluruz.
11 güNe diyeceklerini şaşırdılar iyice mason dediler Yahudi dediler Hristiyan dediler gay bile dediler adama aq dönüp kendilerine bakmadan
11 Yorumla- 10 gü
Günahtan bahseden kişiler bunlar bir de 🤪.
Vatan hainleri cıkarlari icin islami bile kötüler sen bakma yobaz hainlere
21 Yorumla- 15 gü
Her kılığa girerler.
Ayy bu tarih konuları çok bayıyorr hiç sevmiyorum ya
12 Yorumla- 15 gü
Ben seviyorum 😹.
Karakalem milleti içinde yaşıyorsun. ☺️ Onlarda renk yok ki ancak karalarlar, çokta itibar etme
11 Yorumla- 15 gü
Güzel dedin.
- Kültür & Sanat konusunda 901 cevap paylaştı.
16 güTek diyeceğim İstanbul'da ki nuru ziya sokağını araştır
128 Yorumla- 16 gü
1935 yılında Mason localarını kapattıran Atatürk olduğuna göre, Atatürk'ün mason localarını araştırmak uçin içine sızan bir ajan olduğunu da söyleyebiliriz o hâlde. Tıpkı şu an mit'in bilmem kaç tane örgütün içine terörist olarak sığdığı gibi.
- 16 gü
Sızdığı*
- 16 gü
Şimdi bilimsel gerçeklere göre ilerlersek bir Selanik sebatist olduğu kesin 2 Ankara 'da ki sonradan müze olan ilk mecliste bulunan kimlikte Kemal yazmaz Kamal yazar ki bunu bizzat kendi gözümle gördüm Kamal ın anlamı ibranicedir 3 dünyanın hiçbir yerinde bir yabancı devlet adamının bistü olmaz ama Kamal ın var bunları bir araştır
- 16 gü
Mustafa türkçe bir ad mıdır? Pek çok Türkün adı Ayşe, Osmanlı Padişah'ın adı Osman mesela. Adları yabancı diye yabancı mı oluyorlar? Tunceli meselesinde de nefret ettiğini gördük. O hâlde Atatürk'ü sevmemek için kendini yalanlara inandırıyorsun gibi geliyor bana.
- 16 gü
Araştır diyorum araştır
- 16 gü
Araştırdım zaten.
- 16 gü
Çin'de bile harf kanunu yapılmadı bunları bir araştırın artık görün gerçekleri
- 16 gü
Batının kaldırdığı bütün inkilapları biz aldık ulan İsrail'de büstü olan adamın neyini seveyim ben
- 16 gü
Arapça alfabesi bize ait değildir. Latin alfabesi ile öz be öz Türk olan Etrüsk Türklerin alfabesi ile ilişkilendirilir.
- 16 gü
Kadınlara hak vermiş Osmanlı'da zaten kadınlar el üstündeydi
- 16 gü
Senin tarihinde Latin metinler yok göktürk ve osmalıca var
- 16 gü
Dondurma almaya hak sahibi olmayan kadınlar, zorla kapatılmış kadınlar mı el üstündeydi? Cariye olmak mı el üstünde tutulmak? Köle olarak satılmak mı?
Etrüsk Türklerinden bir haber olmanı varsayıyorum sadece Göktürkçe ve Osmanlıca demene 🤪. - 16 gü
Tarih bilgin muazzam 😂😂
- 16 gü
Ertrüsk dediklerin gerçekler Türkler değil bunu bil
- 16 gü
Kabul etmek istesen de istemesen de Türkler.
- 16 gü
BEN GÖKTÜRKE BAKARIM AVRUPA HUN DEVLETİNE BAKARIM DEVİŞİRME AYRIDIR GERÇEK TÜRK AYRI
- 16 gü
Devşirmeden bahsedecek olursan birine Çin, ötekine de slav ırkı karıştı. Osmanlı'nın da ırkı karışıktı. Bu durumda hiçbirine Türk demememiz lazım.
- 16 gü
Karışan karıştı işte ama sen tarihine bakacaksın ki geçmişini tam bilip tarihine gücüne kavuşasın
- 16 gü
O zaten muhakkak.
- 16 gü
Haa işte konumuz bu şu ülkede tarihini gerçekten bilen birini göster bana
- 16 gü
Zeki Velidi Togan'a ne dersiniz?
- 16 gü
Bu işler maalesef bir kişiyle olmuyor herkes bilmedikten sonra
- 16 gü
Herkes tarih okumuyor çünkü. Tarihi dizilerden öğreniyorlar daha çok.
- 16 gü
İşte bak konu gene aynı yere geliyor tarihini bilmen için Osmanlıca bilmen lazım bir kaç kişinin yazdığı kitapla olmaz bu iş
- 16 gü
Hocam, arşivler artık çevriliyor.
- 16 gü
her şey çevrilmekle olmuyor neyse haklısın tamam
- 16 gü
Farsça, Çince hepsini öğrenemeyiz mesela.
- 16 gü
Tamam haklısın
Gizli Üye(30-35)16 güSen çok tehlikelisin dedektif 😅😅😅 (paylaşım dışı yorum ) 😅😅
114 Yorumla- 16 gü
Tehlikeli değilim 🤪. Atatürkçüyüm 🤪. Gerçekleri konuşma vâkti geldi.
Cevap sahibi16 güKesinlikle bende Atatürkçüyüm, Türkçüyüm. Konu dışı diye belirttim ya😅😅 Aman G×tü başı dağıtmalaar falaan yorumlarına baktımda 😅😅
- 16 gü
Eğlenmek babında yazdım onu 😹.
Cevap sahibi16 güEğlenceli, samimi, özgüvenli ve bi o kadar da sohbeti iyi birine benziyorsun evet evet stalkladım biraz 😅 bi çay içebilelim lütfen lütfen
- 16 gü
Teşekkürler ama ben sadece bana yakın olanlarla çay içmeyi tercih ederim 🤪.
Cevap sahibi16 gü😅😅 minnieeee günaydın, günaydın. Merhaba, merhaba. İyi geceler , iyi geceler ile başlanabilirrr 😅 sonrası sonraaa bakılabiliiir😅😅 takip ediyim miii😅
- 16 gü
Ne için takip edeceksin 🤪?
Cevap sahibi16 güElin kayar daa günaydııın dersin bi ihtimalll😅 Enerjini sevdim be başka bir durum yok rahat ol😅
- 16 gü
Kimsin ki 🤪? Günaydın'ı yakınlarıma derim sadece 🤪.
Cevap sahibi16 gü😅😅 demek ki yakın olcazz😋😋
Cevap sahibi16 güEttim takip 😋 bi çılgınlık yap de bakayım😅😅
- 16 gü
İlgilenmiyorum 🤪. İyi günler.
Cevap sahibi16 güOha bni takipten sen mi çıkardın, yoksa takip edemedim mi😅😅
- 16 gü
Takipçi listesinden çıkardım evet 🤪.
Gizli Üye(36-45)16 güMüzenin birinde resmi varmış altında mason yazıyormuş.
116 Yorumla- 15 gü
Mit ajanı da pkk'ya ajansına giriyor, fotoğrafı çıktı diyelim, hain mi diyeceğiz? Nereden biliyorsun ajan olmadığına? Bizzat kapanması için emir verdi. Rahatsız oldu onlardan.
Cevap sahibi15 güMİT ajani pkk içine girebilir normaldir. Çünkü örgütü takip eder bilgi toplar ona göre müdahale eder. Sen nerden biliyorsun belki masonlari gizliye çekmek için kapatılmadıgini
- 15 gü
He gizlemek içib kapattıracak 🤪, çok mantıklı 😹.
Cevap sahibi15 güGizli olmayan şey hep göz önünde olur ve herkes bilip kim bunlar ne iş yapar faaliyetleri gelirleri icraatleri ne diye merak eder. Yeraltına çekersen kimsenin haberi olmaz. Kumarhaneler eskiden serbestti devlet denetlerdi. Şimdi yasak ama yeraltında yine oynanır kim biliyor sadece o işlerle uğraşanlar. Paralar devlete değil birilerine.
- 15 gü
Hocam, bir önce ki Atatürk sorumda güncellemeye koyduğum linki okuyabilirsiniz. Orada bu mevzu işleniyor.
Cevap sahibi15 güTarihimizi kim yazıyor bize verilen tarihe göre araplar hain sırtımızdan vurdu aynı tarihi araplara sor onlarda osmanlı bizi yüzyıllarca sömürdü işgal etti diyen tarih. müzedeki resimde neden Atatürkün resmi var onu sorgulamalı
- 15 gü
Linki okumamışsın. Tartışmayacağım. Türk olduğunu düşünmüyorum ayrıca.
Cevap sahibi15 güHer eleştiriye Türk oldugunu bilmem ne olduğunu düşünmüyorum demekten vazgecin. Sen Türk olsaydın herşeyin Avrupalılar gibi olmazdı Orta Asyalılar gibi olurdu. Linki kim yazmış neye göre yazmış.
- 15 gü
He eski dönemdeki insanlar gibi giyinmeliydik 😹🤦♀️.
Cevap sahibi15 güBu cümleyi söyleyen biriyle tarih tartışacak değilim. Zaten eski dönem insanları gibi giynmeye başladı herkes yani üstünde sadece bir tane kumaş geri yerler açık :D Orta Asya yaşayanlar eski dönem gibi giymiyor. Gerçi işinize gelince eski dönemde bunlar varmış diyorsunuzda neyse
- 15 gü
Orta Asya da normal yaşıyor. Dünyaya uyum sağlayın.
Cevap sahibi15 güUyum mini etek giymekle olmuyor. Senin kökenin Orta asya ya da sen Türk değilsin o zaman.
- 15 gü
Mini etek giyince özünü kaybetmiyorsun.
Cevap sahibi15 gübirinin eksi yönlerini söyeyince ya da eleştirincede özünü kaybetmiyorsun. Birini sevmek onu kusursuz yapmaz. Avrupa kültür giyim vs yapınca zaten özünü kaybetmiş olursun. Kagıt üstünde türk kalırsın
- 15 gü
Kılık kıyafetle özünü kaybetmezsin merak etme.
Cevap sahibi15 gükaybedersin.
- Kültür & Sanat konusunda 329 cevap paylaştı.
16 güDüşmanı çok
Hepsi beter olsun21 Yorumla- 15 gü
Amin.
Gizli Üye(25-29)14 güİsrailde neden bir sürü anıtı heykeli var peki Atatürk'ün?
19 Yorumla- 12 gü
Aferin gizli evladimm çok zekisin
- 12 gü
İsrail Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti pkk ve uzantılarını destekleyerek neden toprak bölmek istiyor?
Cevap sahibi10 gü@Yasemin_683 evet zekiyim
Cevap sahibi10 güİsrail'i sevenler siz kemalistlersiniz size sormak lazım bu soruyu ben sağcıyım muhafazakarım
- 10 gü
Yoo, sevmiyorum.
- 10 gü
Kanka engelle beni ya lütfen 🤣
- 10 gü
Beni de engellesin 😹.
Cevap sahibi10 güGüzel bir soru sordum yemedi cevaplamak tabi ki
- 10 gü
Aynen kanka yemedi maalesef ya tühh. Hadi engelle beni sana zahmet
Gerçekleri duyunca hemen kaçıyolar zaten sjsj
12 Yorumla- 15 gü
İnkâr da ediyorlar 😹.
16 güDini görüşü yüzünden olabilir
12 Yorumla- 15 gü
O mevzular karışık. Tam araştırmak gerek.
- 15 gü
Ben araştırdım aslında ama boş ver hangisi kafana yatiyorsa öyle yap
Kültür & Sanat konusunda 1,1b cevap paylaştı. bilgisiz olduklari icin
11 Yorumla- 16 gü
Düşman oldukları içij aynı zaman da.
- Kültür & Sanat konusunda 506 cevap paylaştı.
16 güKıskanıyorlar Atamı
11 Yorumla- 16 gü
Kuyruk acıları var.
Bir avuç paralı troll tarafından ülkeyi yıkma planı özetle
10 Yorumla
14 güKötü niyetliler öyle konuşuyor
10 Yorumla
15 güTarih ve herzaman olacak
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 1,7b cevap paylaştı. Sakallı troller uydurması
10 Yorumla
16 güSadece kendi var gerisi yok
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler