Kimseyi kışkırtma amaçlı bir soru değildir arkadaşlar, yalnızca bu konu hakkındaki fikirlerinizi merak ediyorum. Yorum yapan herkese teşekkürler...
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
atatürk masonluğa girmiştir selanik mason locasına kayıtlıdır bu konu çeşitli belgeler yayınlandı
masonluktan atılmak gibi bir uygulama yoktur uykuda gösterirler
atatürk 3. derecede uyku moduna alınmıştır sebep olarak ise tanrı tanımazlık gösterilmiştir
bilenler bilir masonlukda 18. dereceye kadar müslüman olan birini dahi kabul ederler ama dinsiz yani ateist diğer söylemle tanrı tanımazları masonluğa almazlar kişi kendini gizleyerek mosanluğa girmişse onuda tespit ettikleri anda uyku moduna alırlar ve derecesini yükseltmezler
atatürkün masonluk seriveni 3. derecede son bulmuştur
çok daha ayrıntılı incelemek isteyenler için gerekli belgelerle buradan baka bilirler
aklı alon birini belgede gerekmez atatürkün çoğu resimlerinde masonluk sadakat duruşu dedikleri duruş şekliyle resimleri vardır
bir başka delil ise anıtkabirdir tamamen mason mimari hakimdir bu yapıda
atatürk masonların onu derece yükseltmemesine bir tepki olarak masonlara baya sıkıntı çıkarmıştır bunlarda yazıldı çizildi
son olarak şunuda eklemek isterim o dönemlerde masonluk kötü bir şey değil iyi bir cemaat olarak biliniyordu masonluk hakkında fazla bilgi yoktu sonra sonra deşifre oldular şu anda bile alt derecelerinde hiç tahmin etmeyeceğimiz çok değerli devlet adamlarımız iş adamları yazarla vs vardır yukarıdada yazdığım gibi 18. dereceye kadar zaten din özgürlüğü olduğundan müslümanlardahi bu yapının içinde kendine yer bulmuştur
gerek tartışmalar gerek belgeler ışığında burada çok daha ayrıntılı bu konu ele alınmıştır
belgelerlegercektarih.com/.../
Bu konu hakkında bir yorum getirmek saçmadır. Çünkü ortada gerçek vardır belgeler ile birlikte. Atatürk'ün mason faaliyetlerinin hepsini durdurduğunu gösteren bir sürü belgeler var. Evet diyenlerin biraz objektif kitaplar okuması gerektiğini düşünüyorum. Ama bu sitede taraflı kitap okuyup konuşan insanlarla tartışmak istemiyorum. Maalesef o kitaplardaki "hurafe"leride gördüm.
Şu anda başımızdaki Mason mu diye sorman lazım aslında. :) Yahudi cesaret ödüllü bir de :)))
Atatürk tam bir masondur arkadaşlar 1903 te henüz 20lerindeyken mason locasının önünde Rockefeller ailesinin fertleriyle fotoğrafları vardır. hatta ve hatta 1931 yılında Ankara'ya mason Locası kurdurtmayacağım kararı aldırmış lakin bu fikri beyan, 1940 larda demokrat parti Tarafından bertaraf edilmiştir
Diyelim ki yalan efendim. başka yönden bakacak olursak,1900 lü Yılların Başında şapka bir mason işaretiydi. sadece üst Düzey insanlar ve mason locasına ait insanlar şapka giyerdi. peki sence Atatürk neden şapka devrimi yaptı?
Tabi Dolaylı yoldan anlayamadığın için direkt anlatayım. fötr şapkanın Kökeni victorien sardou adlı Bir Fransız drama yazarı (romantizmin babalarından biridir) victorien sardou nun bir oyunu dur oyunda prenses fedora bu fötr şapkayı ilk kez takmıştır. Oyunda ise erken sanayi kapitalizminin köylü kesimini nasıl önce robotik bir biçimde işçi Sınıfı yapıp daha sonra onları nasıl sömürdüğünü anlatmıştır. oyunun 3. Ve 4. Perdesinin sonlarında masonluk ve Masonluğun şartlarından da bahsedilmiştir. İşte böyle arkadaşım ister inan ister inanma
Evet Fötr Oyununu biliyorum. Fakat esas mesele bu değil, senin dediğin şey bir komplo teorisinden öteye gitmiyor ve komplo teorisi bulmaktan daha kolay bir şey yok. 20. Yüzyılın Avrupa giyim tarzına baktığımız zaman Fötr Şapka modelinin Amerika da dahil olmak üzere bütün gelişmiş ülkelerde olduğunu görürüz. Eğer her fötr şapka kullanan mason olsaydı daha 10-20 yıl öncesine kadar ki Türkiye'nin insanlarına bile "mason" demek zorunda kalırdık.
Mustafa Kemal'in amacı eski tarzdan kurtulup diğer gelişmiş ülkelerle uyumlu hale gelmekti, nitekim bunu kendisi de bir çok kere belirtmiştir.
Uyum Sağlamak, gelişmek şapka ise kendi milli kıyafetimizden vazgeçmek isesana Mehmet Akif ersoyun bir şiiri ile cevap vereyim
Kim Demiş Avrupa insanı medeni
Ne edep var ne haya çırılçıplak bedeni
Eğer medeniyet açmaksa bedeni
Desene hayvanlar bizden daha medeni
Ben de Mehmet Akif'e Atatürk'ün "Şapka ve Medeniyet" hakkındaki sözüyle cevap vereyim: “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türk halkı, medenîdir. Tarihte medenîdir, hakikatte medenîdir. Fakat ben, sizin öz kardeşiniz, arkadaşınız, babanız gibi söylüyorum; medenîyim diyen Türkiye Cumhuriyeti halkı, fikriyle, zihniyetiyle medenî olduğunu ispat ve gösterme mecburiyetindedir."
Tamam ben de şapka olmadan medeni olduğumuzu söylüyorum işte canım din kardeşim benim
Meseleyi şapka ve medeniyet değil. Mesele, o dönemin halkına geçmişe dönme fırsatı vermemekte. Çünkü Atatürk biliyordu ki, bugün fesi isteyen halk yarın halifeliği ve saltanatı isteyecekti ve bu da Türk halkını yeniden kaosa sürükleyecek, bir Ortadoğu ülkesi haline getirecekti. Şu an başlarında şahları padişahları olan ülkelerin durumları malum, petrolleri olanların da sonları belli.
Atatürk monarşinin yolunu kesmek için Avrupa'ya ayak uydurdu, nitekim Nutuk'da da bu durumu ayrıntılıca anlatıyor, yalnızca bunla da kısıtlı değil; TBMM'de de bu konu hakkında saatlerce yaptığı oturumlar var.
Meseleyi halen "Atatürk şapkayı medeniyet sanıyor." olarak görmek dar görüşten başka bir şey değil. Sence ülkeyi kurtarmış, düşman ordularını bertaraf etmiş bir siyasi, askeri deha böyle bir şeyi anlayamayacak kadar aptal olabilir mi?
monarşinin öününü kesmek mi? lütfen güldürmeyin beni, içinde bulunduğumuz dahil, bütün yönetim şekileri dolaylı bir monarşidir. saltanat mı hilafet mi, biz zamanında bu ikisiyle ülkelere diz çöktürttük, neden bir daha çöktürtemiyelim ki, neden başka halkları kopyalayalım ki ha sorarım size?
Mason olsaydı. Türkiyeyi yokedip ölürdü ya da ne biliyim Cumhuriyeti kurmazdı . ya da ölmünde kesinlik olurdu
Cevap
13Cevap
Bem tam bilmiyorum ama ciddi ciddi masonluğu hakkında iddialar var. Hatta murat bardakçı tarihçi o da söylemişti bu konuyla alakalı. Atatürk te insan hata yapmış olabilir. Hatasız göstermek ilahlaştırmak gibi bişeydir.
bana göre mason degıldır. bana gore mason dedıgın üstün yahudi ödülü alan yahudilerle sürekli iş birliği yapan kişilerdir.
Bu ülkede cahil olmanın altın kuralıdır. Eğer bir insanı sevmiyorsanız ona ya Ermeni ya da Mason dersiniz. En popüler hakarettir bu.
sanmam ama bence batı ekseninden yanaydı ve ülkenin geleceğini batıda nato da görüyordu benim tahminim bu
kurulsunnn milletler cemiyeti var öncesinde
ve ondan öncede lozan görüşmeleriyle belli
anlamda türkiye batıyı kendini istikamet edindi
yanii atatürk yaşasaydı biz yine nato ülkesi olacaktık
Hayır inanmıyorum.
Bilir kişi'den öğrendim. Mason olduğunu söyleyenler, bilmeyenler, oradan şuradan duyanlardır. İnternet'den bakanlardır.
Masonlar kötüdür genellemesi hatalıdır. Mustafa Kemal'in iyi olup olmamasından bahsetmiyorum burada. Masonlardan bahsediyorum. Mustafa Kemal ise masondur.
ya o değilde fetoyada mason diyolar onu anlamadım ben
mason ateist alkolik yahudi yunan yaptınız ama kendinizi adam edemediniz
Çıktı gerizekalinin biri herkezi mason yahudi yaptı ya.
localari kapatan neden Mason olsn
İcraatlerine bakılmalı... 1923 sonrası...
çektirdiği fotoğraflarda mason pozları verdiği apaçık görünüyor.
son dönem osmanlı padişahlarında da masonlar vardı evet. eli cebinde değil. masonların verdiği poz gibi eli cebinde olan herkes masondur. o pozu mason olmayan vermez
Atatürk siroz hastasıydı. Bu yüzden karnında sürekli şiddetli ağrılar yaşıyordu. Ölümüne yakın olan tüm zamanlarda eli cebinde çekilmiş fotoğrafları vardır. Onun haricinde hastalık belirtilerinin olmadığı hiçbir zaman eli cebinde fotoğrafı yoktur.
O kadar basit ve kolay bir komplo teorisi ki, yüzyıllar önce yaşamış Türk büyüklerini de mason ilan edeceksin neredeyse.
Açıkçası ne olsuğuyla ilgilenmiyorum
Evet diyenlerin ameka
Mason ne ki?
İnaniyos
Olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar