Yani sevdiği için okuyan vardır, bu dünyadan kısa süre uzaklaşıp kendi hayal dünyasında yaşamak isteyen vardır, kendiyle alakalı bir problemi (öfke sorunu, odak sorunu vs.) çözmek isteyen vardır ve bu sebeple okuyordur, bunu anlıyorum. Ama sırf bir tane kağıtta yazan yazıyı okuduğu için kendini aristokrat zanneden, diğer insanları “alt sınıf” olarak nitelendiren; sırf kitap okuyor diye herkesi cahil olarak gören ve kendini çok bilgili ve zeki olarak gören bir kitle mevcut. Ne alaka? Sadece kağıttaki yazıyı okuyorsun, ne bu tripler? Aynı bilgiye başka yerden ulaşabiliriz ve birisi gelip “anlatın” dese, ikimiz de aynı şeyi anlatacağız. O zaman ne bu tripler? Bilgi anlamında asla daha iyi olamazsın; sadece az önce saydığım diğer sebeplerden dolayı okuyorsun ya da bir diğer ihtimal kültürlü görünmek için... Amaç okumaksa, makale yayınlayan web siteler gibi bir sürü okuma yapıyoruz; sosyal medyada hatta yapay zeka ile sohbet ederken dahi belki sizin kitaba ayırdığınız zamandan daha fazla okuyoruz, farkında değiliz; malum, yapay zekaya bir soru sorsak, makale yazar gibi yazı yazıyor, bir de sürekli soru sorup tekrar tekrar bir sürü yazısını okuyoruz. Ee farkımız ne oldu şimdi? Boş triplere girmeyin.
Neyse, sorunun özüne döneyim: Kitap okumak abartılan bir şey mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer