Neden dünyadayız bir bedenin içine neden hapsolduk bir yaratıcısı varsa neden bizden böyle bir beklentisi var neden milyonlarca galaksi milyarlarca gezegen var evrende toz tanesi kadarız neden neden neden kafam susmuyor
2 ay
"Cinleri ve insanları ancak bana ibadet (hizmet) etmeleri için yarattım" (Zariyat - 56)
Amacın Tanrıya hizmet etmek. Her şeye sahip birisine yapılacak tek bir hizmet var. O da başkasına hizmet (ibadet) etmemektir.
Ruhlar insan olmayı deneyimlemek istediler. Sende bu deneyimi yaşıyorsun
Senin onayın olmadığını nerden biliyorsun?
Sorgulaman acayip sağlıklı, deli çocuk modunda değilsin, düşünüyorsun sadece 🎧✨
Bu soruların net cevabı yok, herkes kendi anlamını kendisi buluyor. Kimisi “yaratıcı sınav ediyor” diyor, kimisi “hayat deneyim ve öğrenme alanı” diyor, kimisi de “hiçbir anlam yok, anlamı insan yaratır” diyor.
Bence senin için kritik olan, bu koca evrende kendine minik ama gerçek bir amaç seçmen. Küçük mutluluklar, sevdiklerin, yaptığın iyilikler, ürettiğin şeyler… Onlar kafanı biraz susturuyor. 🕊️
Kafa çok gürültülü gelince yürüyüş, müzik, film, kitap iyi geliyor bana; sen de dene bebem, yalnız değilsin bu sorgulamada 😔💜🎶
Cevap
1Cevap
Dine inanıyorsanız bir kuran ayetleri açıp okumanı sorduğun soruların cevapları içinde olucaktır ve bu yaşta akışa bırakıp çok düşünmemeyi tavsiye edebilirim.🙏
Kahve sigara yapmamızı istiyor
3-1 çekmeye geldik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?