Neden yaratıldık ve burada ne yapıyoruz?

Allah'a inanan biriyim ancak Müslüman bir ailede olmama rağmen Müslümanım diyemem. Çünkü ibadet etmiyorum ve aklımı kurcalayan sorular var. Bu koskoca ucu bucağı bilinmeyen ve belki de olmayan evrende Milyarlarca galaksiden biri olan Samanyolu galaksisinin milyarlarca yıldızından en küçük olanları arasındayız. Yani evreninin bütününe -en azından bilinen kısmına baktığımızda - kayda değer bir yer kaplamıyoruz gözükmüyoruz bile. Allah evreni bizim için yaratmış olamaz diye düşünüyorum. Peki neden bu dev evren yaratıldı? Neden Allah ona ibadet etmemizi istiyor? Çok güçlü ve her şeyi yapabilme gücü var. Tabii ki övgüyü hak ediyor. Ancak neden bunu yapmayanaları cezalandırıyor? Ve biz isteyerek yaratılmadık. Nefisi kötülük duygularını bize veren de o. Neden bizi test etmek istiyor? Ve bunu sadece insanlara mı yapıyor? Evrenin geri kalanı niçin yaratıldı? Ve biz insanlar neden burada baki kalacağımızı düşünerek kariyer, eğitim vb. Şeylerle uğraşıyoruz. Yaşamının asıl amacı bu mudur? Zaten ışık hızıyla kıyaslarsak küçücük olan bir zaman diliminde kendimizi para kazanmak için güzel kıyafetler mobilyalar almak için harcıyoruz? Kimse neden bunu muhakemesini yapmıyor? Bunları birine anlattığımda derin düşünme diyip koyveriyolar?
Neden yaratıldık ve burada ne yapıyoruz?