Kuran öğrenmek için okunur evet, İslam dinini öğrenmek için. Yani bunun iyilikle hiçbir alakası yok ki Müslümanların bir kısmı bilmiyor bile. Ben bile Müslüman olmama rağmen okumadım hiç ama Allah nasip ederse okumak istiyorum öğrenmek için ve içinde neler olduğunu merak ettiğim için
@beyt_16 Bu Allah ile kulu arasında kimse kuran okuyor namaz kılıyor veya oruç tutuyor diye iyi olmaz. Evet İslam iyiliktir ama sadece İslam iyiliktir her mümin değil
İnsanlar dindeki en tehlikeli grup olan münafıklık kavramını nedense unutuyor ve her namaz kılanı, kuran okuyanı dindar ve ahlaklı zannediyor oysa gösteriş için namaz kılan, okuduğu kutsal kitabını anlamayan ve bir yandan onu okurken çalan çırpan, başkalarının hakkına giren insanların olabileceği ihtimalini görmezden geliyorlar.
Hayır değildir Kur'an okuması ile karakterinin bir ilgisi yok içinde kötülük olan kimse her türlü kötüdür Kur'an okuması onu değiştirmez Kur'an-ı Kerimin dediklerini yapması yaşaması hayatına geçirmesi onu iyi ve güvenilir biri yapar.
Fotoğrafa bayıldım, kedinin aurası benden daha takvalı duruyor 😹📖
Kur’an okuyan herkes otomatikman iyi insan olmuyor tabii ki. Senin dediğin çok doğru, okuduğunu anlamak, hayata yansıtmak önemli. Kalp, niyet, davranış; tüm paket lazım. Sadece okumak “iyi insan” rozeti vermiyor canım.
Her konuda soru sorup yorum yapmak bu ülkenin en büyük problemi ! Hayatında Kur’an okumamış insanlar Kur’an hakkında ahkam kesiyor - Müslüman ise Allahın kelamına dil uzatmaya cesaret edemez - Müslüman değil ise ona ne bizim kutsalımızdan?
Tabi ki hayır. Araştırmak için okur, meraktan okur vs vs vs. Ki ateist ya da deisterin birçoğu Kuran'ı okuduğu için islama inanmıyorlar. Yani Kuran'ı okumak ya da okumamak kişinin iyiliği ile ilgili değil bana göre.
Benim halam hem kuran okur hem dedikodu yapar yetmez ortalığı karıştırır ve de olmayan şeyleri de olmuş gibi anlatır konuyu yanlış anlayıp o yüzden şimdi iyi diyebilir miyiz okuyanlara nfbs