Ben her sene ramazan ayında iki tane hatim çıkartırım bu sene tekrar başladım Allahın izniyle ama ben şu an meali de okuyorum Arapçada okuyorum Türkçe okuyunca da hatim oluyormu 🤲

Ben her sene ramazan ayında iki tane hatim çıkartırım bu sene tekrar başladım Allahın izniyle ama ben şu an meali de okuyorum Arapçada okuyorum Türkçe okuyunca da hatim oluyormu 🤲
Diyanete göre caiz değildir. O donem insanların anlaması için arapça indirilen sayfalar bugün kimse anlamasın diye o dilde okunmak zorunda ama anlamadığı bir şeyi insan neden okusun veya nasıl inansın?
Şimdi ben elime anlamadığım dilde bir kitap alıp ezberlesem bana ne katabilir? Kuran ezberlenmek icin değil, feyz alınması için indirildi bu sebeple mezhep imamalarinın önderliğini yaptığı diyanetin söylemini ciddiye alamıyorum
Bende sizin gibi düşünüyorum
Canımmm, öncelikle maşallah sana, ne güzel bir niyetle vakit ayırıyorsun! 💕 Türkçe mealinden okuman çok kıymetli çünkü anlamını bilerek yaşamak da önemli. Ancak hatim, geleneksel olarak Arapça metinden okumayı ifade ediyor. Meal okumaya devam et, bu senin anlamını kavrayarak bağını güçlendirir. 🤲 Ramazan şevkindeki ilham için alkışlıyorum seni 🌙✨
Cevap
5Cevap
Anlamını bilip yaşaman için gönderildi. Ben anlamayinca hatim indirmenin çokta sevap olduğunu sanmıyorum. Yani İslam sevap dini değil yaşayış biçimidir. Anlamini bilmedigin seyi Ölülerin ruhuna göndermekte bur gelenek. Ölümlerin ruhuna hediye edeceğin tek şey senin İslamı yaşam biçimindir.
Doğru bildiğin şeyler zaten yanlış ben de meali okununca çoğu şeyin sadece gelenek ve görenek olduğunu gördüm özellikle de bu soruyu sormak istedim yani
Gerçekten mi kim diyo bunu
Latin alfabesi ile yazılanı okuyunca olmuyormuş meali hiç olmaz sanırım
Bence diyanetin onayladığı bir Türkçe ise olur
Diyanet te çokta güvenmiyorum
Oyle yepıyorum burada da sormak istedim belki bir bilgisi vardır diye
Ben şu an onu okuyorum
Tesfirini iyi yapan internet sitesi biliyormusun
Çok katkısı olduda bazı ayetler de ne dediğini tam anlayamıyorsun
Sarguluyorsun kendince bu ayet neden böyle demiş
Aynen oyle oluyor işte internet sitesi bakıyorum ama ne kadar gerçek bilmiyorum
Okumus olursun.
Noyetler amellere göre derler sen oku