Mesela bunu yapmaları yanlış ya da aşırı ironik komik dediğiniz..
1 ay
Mesela bunu yapmaları yanlış ya da aşırı ironik komik dediğiniz..
Kadınların "kızlık zarı" konusundaki gereksiz hassasiyeti... Evlenen sanki sizi kızlık zarınıza göre seçiyormuş gibi... Her şeyi geçtim kızlık zarı sağlam olsa bile evlilik öncesi başkalarıyla sx yaşamak isteyen kadın zaten her türlü yaşıyor. Zarı yırtmıyor ama yediriyor, elletiyor, okşatıyor, ters ilişki yapıyor, öpüşüyor, sevişiyor... Evlenince de kızlık zarı meselesi... Gel de gülme ak🤣
Kız istemesinde yapılan kahvenin asıl maksadından çıkıp Damadı zehirlemek için yapılan bir duruma dönüşmesine acayip derecede gıcık olurum.
Kına gecelerinde tamam oyun oynanır eğlence için ama sırf Damada zarar verilmek üzere yapılmış şeylere de uyuz olurum.
Kaşa, saça kesik atılmasına da gıcık olurum.
Küçük yaştakilerin büyük dinlemeyip kafa tutmalarına da ayrı gıcık olurum. Saygı sadece bizim zamanımızda varmış. Şimdikiler saygısız ve terbiyesiz.
Abi sondaki hariç hepsine katılıyorum. Bak bazı şeyler olur elbette büyüğüne saygı duymak zorundasın buna katılıyorum ama uc noktalarda öyle büyük dediğimiz insanlar var ki insanın sabrını tasiriyor ve saygıyı hak etmiyor.
Şahsi olarak bir şeye değinmek istiyorum yaşadığım olaydan bahsedeceğim.
Annemin dayısı vefat etti eşi 1 ay sonra geldi eve, mal paylaşımı yapmış çocukları arasında biz kızı var birde oğlu ve kızının evli olduğu adam kızına şiddet uygulayan yokluk içinde bırakan birisi kızını. Mal paylaşım konusunda kız erkekten daha az alır oğlana bırakacağım kızı ikna edeceğiz dedi. Maalesef duramadım ve olaya karışmak zorunda kaldım bayağı kızdım. Bu bence bayağı hadsizlik ve yer bilmezlik. Abi bir evladı diğer evlattan nasıl ayırırsın hadi diyelim kanunları da mı bilmiyorsun?
Bayağı üsten konuştum ama hak ettiğini düşünüyorum bu tamamen cahillik. İnsan ihtiyacı olan evladından mal kaçırmaya çalışmaz.
Dinen kadın 1, erkek 2 alır mirasta. Bu böyledir zaten. Sebebini de kadın 1 babadan alır, diğerini kocadan alır, erkek de 2 alır karısına da bırakır. Böyle değişik hesabını bilmediğim bir durum söz konusuydu. Yani bu babanın adaletsiz olduğu anlamına gelmiyor.
Müslüman olan ve dinini bilen herkes bilir bunu. Tabi bunun farklı bir yapısı var.
Şimdi erkekli kızlı eşit bölünmüş olsa herkes birbirinden mal yüzünden helallik almak durumunda, çünkü birinin malı diğerine fazla gitmiş oluyor.
Yani araştırabilirsin bu mevzuyu, Haa Müslüman değilim beni ilgilendirmiyor da diyebilirsin.
Ben elhamdülillah Müslümanım da abi şu an hangi Müslüman tamamen kitaba uygun yaşıyor söyler misin? Allah aşkı için ve artık 2026 yilindayiz
Bu konuyu biliyorum ama Türkiye de yaşıyoruz kanunlar belli ve insan ihtiyacı olan evladından niye esirgesin hoş bir şey mi? Oğlan diye fazla verilmesi.
Ya abi dine göre olan kısmı beni şahsen bu konuda ilgilendirmiyor. Hiç bir Müslüman tamamen dinine göre şu an yaşamıyor yaşayan insan nadirdir bir bu konuda mi dinleri aklına geliyor? Allah aşkına o kadının ağzından dedikodu eksik olmuyor
Bak kardesim kanunlari biliyorsan eğer. Sana ufak bir benzetme yapayim.
Diyelim yurtdisinda %25 e %75 oraninda kanun var. Diyeceksin ki orasi bizi ilgilendirmez Turkiyede %50 %50. Doğru mu?
Ölünce de Senin Türk medeni kanununda böyleydi demeyecekler. Allah, ben size kurallari yazdim gönderdim niye hakkini yediniz diye soracak. Onun için medeni kanun boş iş.
Ben şimdi ihtiyaci vardir bilemem. Videoyu izledin mi bilmiyorum sayende bir daha izledim gayet de açık anlatılmış. Yani abisi aç gözlü ise bilmiyorum bu tür işler hak hukuk adalet gerektirir.
Ayrica Türkiye kanunlarinda şu kardeşin ihtiyaci var ötekinin yok olsa bile bu dikkat edilecek mevzu değil ki. Senin payin şu kadar diyecekler. Istersen zengin ol.
Şimdi abi ben Müslümanım de bi de bu mevzu beni ilgilendirmiyor de. İmanın gider haberin olsun. Çünkü Allahın emirlerine sen sus sen bilmiyorsun, senin kanunlarin beni ilgilendirmiyor demiş oluyorsun. Yani aklindan da kalbinden de geçene dikkat etmen lazım. Ayrica kim ne yaparsa yapsin herkes hesabini verecek. Yamuk mu yasiyorlar? Herkes hesap verecek merak etme.
Sen de aklına yatmıyor diye hiçe sayma bence. Az once söylediğim durumu düşün imanın gider imansız olursun.
Bunun imansizlikla ilgisi yok. Ben benimsemiyorum bu görüşü dinde olan her görüşü sen benimsiyor musun? Eğer cidden dine göre tamamen yaşıyorum diyorsan sana katılacacağım. Ve Türkiyede kanunlar var ne kadar medeni kanun dine uygun olmasa da bu uygulamaya devam edecek.
Ben Allahın emirlerine, bilmiyorsun demiyorum sirk de koşmuyorum sadece 2026 de yaşıyoruz ve bu tarz ayrimlar saçma geliyor. Bence insanlar artık miras için kavga etmemeli kadın - erkek ayrımı mirasta olmamalı ne yani pipisi var diye fazla hak mi alacak? Allah öyle buyurmus diyeceksin şimdi Allahın her buyurduguna biz uyuyor muyuz? Ağzından küfür eksik olmayan fitne fesat insanlar bunu yapıp ben Allahın dediğine uyuyorum diyor. Oldu
Allahın emirlerine göre yaşamaya çalışıyoruz. Katılmıyorum demek ŞİRK koşmak demektir. Lütfen bu konuda da araştırma yapınız. Turkiyenin kanunları Allah nezdinde geçersizdir. Çünkü Yaratan kendi kanunlarını bildirmistir ve buna göre kul hakkını ödeyeceksin. Haa her Müslüman uyuyor mu orasını bilemem. Uymalari gerek. Dedim yaa senin dediğin gibi bile olsa helallik almalari gerek. Öldüğünde mahkeme bana bu hakki vermişti deme lüksün yok. Bu konulara itiraz ediyorsan eğer senin bileceğin iş. Bana bir soru sordun ben de Dinde bu sekildedir dedim. Allahın kanunlarına itirazın varsa ne olacağını da söyledim. Ben bu konularda iyi araştırma yaparim. Haa dersin ki sen yapabiliyo musun? En azindan yanlış da olsa farkındayım. Ben öyle bisey YOK saymıyorum. Yani Namaz kılmamak günah olduğunu biliyorum kılmıyorum ama öyle bisey yok demiyorum. Anladin? Yani bu farkli bisey. İnanç imanla alakalı.
Haklısın abi, ancak kendimce bende haklı olduğumu düşünüyorum araştırma yapıp beni bilgilendirdiğin için teşekkür ederim
Rica ederim sorun değil. İşte bizim ne düşündüğümüz sadece kendi menfaatlerimiz için.
Mesela bi kadin 5 vakit namaz kilsa. O ay regl olsa ki biliyorsun namaz kalmaları uygun değil. Allah onlarin o bosluklarindaki namazlarını kılmış sayıyor. Yani kimse haksızlığa uğramıyor. Burada da sizin bi pozitif yanınız bulunuyor.
Videoyu izledin mi bilmiyorum. Rahmetli Ömer hocamiz acikliyor ki bunu bir cok hocadan da dinleyebilirsin. Yani durum böyle. Iyi günler dilerim.
Rica ederim abi
Toplumdaki en ironik adet bence “kız kısmısı akşam dışarı çıkmaz” kafası kızım 😂 Gündüz taciz yok sanki, gece ekstra yasak. Bir de “kızı güldürürsen yersin” sözü var, komedi resmen. Gülen kadın tehlikeli, somurtan erkek makbul, mantığa bak 😂🎭
Bu arada sen böyle konular seviyorsan, Kadıköy’deki bağımsız tiyatroların toplumsal normları tiye alan oyunlarına mutlaka git, aşırı açıyor zihni 🎬✨
Cevap
9Cevap
hepsi
Gizemli Barış selam
Selam iyi akşamlar
İyi akşamlar
300 kişiyi toplayıp önlerinde ''biz bundan sonra çatır çutur sevişeceğiz'' diyerek göbek atmak
Düğün saçmalığı ya.
Her şeyi geçtim gelinin akrabasına niye para harcıyoruz ki? Sanki onları da mı şey edeceğiz?
Sokak düğünleri, sokak hayvanları, evlilik dönemi adetleri vs...
Sokak hayvanları neden sana tuhaf geliyor öğrenebilir miyim
Çünkü sokak bir yaşam alanı değil. Zamanında ormanda yaşayan canlıları iyice evcilleştirdik ve bahçemize, çiftliğimize aldık.
Modern hayata geçiş apartmanlara geçince o canlıları sokakta başıboş bir halde bıraktık.
orada hastalık, parazit, diğer hayvanlar, arabalar gibi birçok acıyla sürünüyorlar. Modern ülkeler çoktan o canlıları sokaktan topladı ama nedense Türk halkı bu konuda hala çok inatçı.
Sokak hayvanları 15 yıl yaşayacaksa 5 yılda ölüp gidiyor. Kontrolsüz üreyip, kontrolsüz besleniyorlar. Özellikle sokak köpekleri çeteleşip insanlara saldırmaya başlıyor
Modern ülkelerin yaptığı itlafi mi savunuyorsun? Modernizm demek canlıları kendi refahı için öldürmek değildir. Savunmuyorsan bir şey diyemem ama çoğu konuda haklısın çünkü sokak hayatı onlar için çok da uygun değil. Ancak onların fitratlari gereği sokakta yaşamaları da gerekiyor çünkü dogalari bu. biz insanlar olarak her yeri işgal edip onlara alan bırakmadık evcillestirdik. Ve sonuç bu oldu şimdi tek faturayı sokak hayvanlarına kesemeyiz değil mi? Dediğin gibi bir çözümü olmalı kısırlaştırmak mesela büyüyecek olan populasyonun önüne geçmekte iyi bir adım olabilir. Mesela ben sokakta yaşayan kedileri kaç defa tedavi ettirip zorda kaldığımı biliyorum bu konuda hassasım. Direkt Avrupa ülkeleri söyle yaptı böyle yaptı diyen insanlara da sinir olurum
Itlaf hoş değil ama mecburuz buna maalesef. Elimizde net veri olmasa da tahmini 10 milyon sokak hayvanı var diyelim. Bunların hepsini kısırlaştırma için gereken bütçe çok fazla.
Barınak, mama, ilaç, personel gideri gibi şeyleri düşün. Çok büyük maliyet. Mantıklı olan bugün sahiplendirebileceğimiz tüm hayvanları sahiplendirip gerisini itlaf etmek.
Diğer türlü nüfus her geçen gün artıyor ve ilerde çok daha büyük sayılarda itlaf yapmak zorunda kalacağız. Tarihte bunlar yaşanmış daha önce. Hep aynı döngüde devam etmişiz.
Ayrıca kısırlaştırsak bile bazı hayvanlar hala yola atlayıp trafik kazalarına sebep olacak, insanlara saldıracak, Çiftlik hayvanlarına saldıracak, Diğer sokak hayvanlarına saldıracak vs...
Tabi sokaktaki hayvanları topladıktan sonra tekrar sokağa hayvan bırakmayı da engellemek lazım. Bunu yapanlara yüklü cezalar getirilmeli mesela.
Ya Allah aşkına kadın öldüren tecavüzcülere devlet bakıyor, sokak kedileri mesela sana napti anlatır mısın?
Kısırlaştırmak için gereken miktar fazla felan değil, her sene devlet ne kadar veteriner hekim atıyor haberin var mı. O kadar mezun atama yok? Kısırlaştırma işlemleri hizlansa mesela direkt dişi ve erkeklerin hepsini değilde erkek kediler /köpekler bulunup kısırlaştırma işlemine tabii tutulsa.
Ya bir şey anlatmak istemiyorum seni ben anladım. Siz sadece hayvanları düşünür insanların yarattigi sorunlara kulaklarınızı tıkarsınız. Anca işiniz gücünüz köpek, kedi :) aman boş laf Allah kalbine merhamet versin.
şu an yaklaşık 500.000 kişi hapishanede kalıyor. Bu sayının 20 katı sokak hayvanından bahsediyoruz. Devlet kapasite yetmediği için sürekli af çıkarıyor ki hapishaneler boşalsın.
Sokak kedileri bana bir şey yapmadı. Ben onların acı, parazit, pire, çöp yemekleri dolu hayatlarını, sırf ordan geçerken kafasını okşayalım diye onlara yaşatmak istemiyorum sadece.
Onların yaşamları seni ilgilendirmiyor bence, sen ülke de ki tecavuzlere, cinayetlere daha çok kafa yor. Çok merhametli şahıs.
Suç işleyenler için kanunlarımız var zaten. O konuda çoğunluk ceza verilmeli konusunda hemfikir. Belki yeterli ceza olup olmadığı tartışılır orası ayrı.
Ama sokak hayvanlarının durumu hakkında insanların çoğu bilinçsiz. Hayvan sahiplenme oranı olarak Avrupa sonuncusuyuz ama evcil hayvan sayımız çok yüksek.
Hayvanları seviyoruz sanıyoruz ama sevgimiz de samimi değil. Aç bitir mama ya da kuru ekmek attığımız hayvan 5 dakka sonra araba altında can verse haberimiz olmuyor.
Bazı çıkar grupları hayvanlara bakıyoruz diye bağış toplayıp halkı dolandırıyor. Belediyeler mama alıyoruz diyerek yolsuzluk yapıyor.
Sevgimiz onları sömürmek Üzerine maalesef. Samimi değiliz hiç
Sen samimi olup olmadığı konusunda kendine göre konuş. Şahsen benim bulunduğum ilde insanların çoğu sokak hayvanlarına değer veriyor ve gayet güzel bakılıyor hayvanlar hatta kedi bahçesi var.
Ha toplumu insanları maniipule ederek bu istencikar sağlayan insanlar var mı var ama her kesim. Aynı degil senin görüşlerine saygı duyuyorum ve konuyu kapatıyorum ikimiz de aynı düşünmüyoruz ancak hak verdiğim konular da var sadece sen bir can veremiyorsun ve o canın alınmasını istemek seninde haddine değil umarım anlarsın
İngilizce bşr örf adet yok
Ne alaka abla
Pilava giren sünnet derisi kdkdkdld
Ya bunu yapmiyorljar. Hayır sus ckdkf
Ya sus djdjsjd ikiz kardeşimin sünnet düğününde pilav yedim yapmadılar kandırma beni
😐😐😐😐
Seni erkek diye ifşaladılar
Hiç aklıma gelmedi şu an 🤣
Kırmızı kuşak takılması
Kızların takas edilmesi
bizimkiler büyük yanında çocuk sevmiyor
Genel olarak ilginç tüm aşamalar bence
değişik seyler var
Hmmmm bilgilendirici
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?