Tanrı yok!! Dinler, insanları uyutmak için belli bir azınlık tarafından oluşturuldu.
2 ay
İnsanlar sapıtıyordu. ve delinin bir tanesi tanrı var dedi diger insanlar kendi tanrılarını ve dinlerini öne sürdüler. insanlar gruplaştılar bu kadar. İster , inan ister inanma , bir yaratıcı var inanıyorum, yani inanmak istiyorum. inanmak istemeseydim yani belki daha farklı olurdu. inanmaya çalışıyorum. inanmak istemeseydim belki daha farklı olurdu ikilemdeyim.
İşte tam da bu yüzden dinler çıktı insanlar yalnızlıktan korkuyor ve kendilerinden daha güçlü birine inanmak , yanlış bir şey yaptıklarında birini suçlamak istiyordu Fredrick N. dediği gibi 'Tanrılar korkulardan doğmuştur. ' Bir zamanlar insanlığı ihtiyacı vardı buna.
Diger dinler bu yüzden çıktı ama bizim dinimiz bu yüzden çıkmadı bizim dinimiz tanrı seni oldugun gibi kabul ediyor , hata yapacaksın herkes hata yapar diyor. hatanı tanrının önünde itiraf et , bagışlanmak için dua et diyor.
Sonuçta yeryüzünde yaşayan her canlı bir gün ölümü tadacak. Öldügümüzde dünya hayatında tanrı için ne yaptın? kendin için ne yaptın? bunu düşün. günahını itiraf et rövbe et , ve birdaha aynı hataya düşme , herkes hata yapar önemli olan şey hatayı fark etmek ve birdaha aynı hatayı yapmamaktır ve hatayı tekrarlamamaktadır.
Bunu genelleme yapamazsın kardeşim. Müslümanların inancında der ki dünya hayatı imtihan hayatıdır. dünyada ne kadar iyilik yaparsan, ne kadar kötülük yaparsan öldügün zaman yaptıklarının karşılıgını alacaksın. temizleneceksin tanrının seni affetmesi için ölmeden önce hatanı fark et , tövbe et der. Tanrıdan kork, seni yaratan tanrıdır. Tanrı seni dünyaya getirdi. Öldügün zaman tanrı'ya döneceksin çünkü tanrıdan geldin, öldügğn zaman ona döneceksin. Ölüm son degildir başlangıçtır. Müslüman inancı böyle der. kuranı kerim böyle der.
Hristiyanlık inancında der ki Hatanı fark et , tanrının önünde itiraf et , herkes hata yapar , birdaha tekrarlama , tanrı ona gideni kabul eder der.
budizm inancında der ki Kendini enerjini , motivasyonunu yükselt , her şey beden ve zihin, ile alakalıdır olumlama cart, curt.
Yahudilik inancında der ki İnsamlar hata yapar dünyada cezasını çeker çekmeli cart , curt.
Nerden bildigimi sorma bu kız tüm din kitaplarını okudu, ~ahahsh
incil, tevrat , kuranı kerim , hepsini açtım okudum, hatim ettim.
hayat sorgulama aşamasına gelen her insan hayatında bunu yapmıştır. yapmadıysa demek ki kendini hiç sorgulamamış.
talmut kitabını bile okudum çünkü bu kız okumayı sever, ögrenmeyi sever.
Yaratan neden kulunu sınar o bilmezmi sonraki hatamı iki gün sonra işleyeceğim günahı her şeye gücü kuvveti yeten yaradana niçin yaranmak zorundayız hiç düşünmez misin? Yaratırken bana mı sordu , bana şart mı koştu? şimdi diyeceksin ki dünyaya gelmek istiyor musun diye sormuştu din adamlarının sallama hazır cevaplarından bir tanesidir tüm kitapları okuduysan hepsinin birbirin reforme edilmiş hali olduğunuda bilirsin ve Avesta'yı okumanıda tavsiye ederim ama okumak için değil anlamak için oku lütfen
Okudum, aslında neden hepsini okudum biliyor musun? Hayat herkese aynı davranmıyor maalesef. Herkesin , her dinin ögretileri aşagı yukarı aynıdır. Hepsi insanları yoldan çıkmasın diye verilmiş , okutulmuş egitimdir. Çıkmaz sokaga girdiysen uçmayı dene, yukarı bak. Yani kafanı kaldır yukarı bak, illa ki denk gelirsin.
illa ki başka bir yol vardır. tanrının gücü herşeye yeter seni yaratan tanrının gücü bu yükü kaldırman için güç ve sabır verir.
tanrı Seni yaratmaya gücü yettiyse , sıkıntıyı atlatman içinde güç vermiştir.
yani sonuç olarak kendine inan güven, annene babana degil, kendine güven. * kendine güven,
İnsanlık kısmını düşününce konu baya karışık be canım. Dinler tek paket sebebe indirgenemiyor. Bir tarafında anlam arayışı var, ölüm korkusu var, toplumu düzenleme çabası var. Bir tarafında da güç, kontrol, siyaset var tabii.
“Tanrı yok” kısmı senin dünya görüşün, saygı duyarım. Ama herkes için böyle olmak zorunda değil. Bazı insanlar için din gerçekten teselli, bazıları için kontrol aracı, bazıları için de kültürel bir miras 🎭📚
Bence olay “uyutmak için uyduruldu” kadar basit değil, ama “hiç kullanılmıyor” kadar masum da değil. İkisi de aynı anda var maalesef.
Cevap
13Cevap
herkes inanmak da özgürdür.
Kimse inanmasın gibi bir cümlem olmadı
Eğer öyleyse ölüm yoklukluk demektir. Evlilikler doğan cocuklar hepsi tesadüf, şanlı olanlar evleniyor demektir.
Ölüm zaten yokluk doğumdan önceki zamanda ne isen ölümden sonraki zamanda da o olacaksın yani bir hiç
Yok zaten
Peki hiç Tanrı'yı kim yarattı diye düşünür müsün
Ama o zaman işin içinden çıkılmaz
Allah var ve birçok bilim insanı da Allah'ın varlığını kabul etti.
Bilim insanlarının kabul etmesi varolduğu anlamına gelmiyor
Bir insan kültürel kimliği yüzünden rastgele bir dine inanmak zorunda kalıyor ki varlığı dahi kanıtlanmamış bir şey yani. Açıkçası hangi bilim insanları kanıtlayıp inanmış merak ettim rica etsem isimlerini verebilir misin.
Canım ne okuyorsun sen
İleri derece matematik ile Tanrı'nın varlığını mı kanıtlayacaksın ve ben biri ile bir konu hakkında tartışıyorsam kişiyi olan delilleri ile ele alırım ve sen bana kaynak olarak yapay zekayı mı gösteriyorsun
Sana saygısız bir tutumum olmadı varlığı bilim insanları kabul ediyor diye tüm insanlık kabul mu etsin dediğim gibi dinler kültüreldir daha fazla kitap okumanı tavsiye ederim
1. Evrenin oluşma olasılığı 1/sonsuz ve bu gezegenlerin belli bir yörüngede olmaları ve aynı hizada olmalarınin olasılığı ise ve birbirinden bağımsız olmaları birbirine bağlı olasılığı da 1/sonsuz şimdi gelelim bunlarin olasılığı yani şansi rastgele hepsi birbirine denk oldu ve olasılık 1 oldu peki insana gelelim tesadüfi olarak insanın da oluşması işte evrimsel olarak sunursek de 1/sonsuz yani hepsinin birer birer olma olasılığı birbirinden imkansız iken nasıl oluyorda bunların olasikliklari yani olma olasılıkları 1 e denk olabiliyor? Bir dusunsene? Rastgele olma şansi yok burada da şu devreye giriyor demek ki yokdan bir şekilde var olmuşuz buda Allah'ın varlığına kanitidir
Sen tüm bu olasılıkların tamamının aynı zaman diliminde olduğunu mu düşünüyorsun?
Newton zaten aşırı decerede dindar bir insandı ona göre matematik ile Tanrı'nın varlığı kanıtlanabilirdi ama o kanıtlayamamış , zaten Newton' un objektif bir insan olmadığı için pekte örnek gösterilecek bir insan değil
Bak söylediklerinde kendince haklı olabilirsin ki bu gayet normal ama tezlerin zayıf lütfen yanlış anlama insan bazen hızlı düşününce neler yazacağını bilemiyor olabilir ama daha güçlü anti tez sunmalısın
Umarım sende bir gün daha detaylı düşünür ve kendi dininiz dışındaki insanlara inançlarını dayatmamanız gerektiğini anlarsın. Bilim hiç bir zaman Tanrıyı kabul etmemişti ve red etmemiştirde agnostik gibi düşün çevremden kopup kendi yolu çizersin umarım.
Tanrı var mı yok mu bilemem ama dinler yalan dolan insan uydurmaları.
Olmadığına dair kanıt da yok olduğuna dair kanıt da yok fakat gidişata göre olması gerekiyor.
hakkaten kimden duysam artik herkes hepsi yalan diyor dinler tanri vs cidden yok diyorlar
Mantiken Düşün sen hiç birini duydunmu benim atalarım maymundu diye? Veya hiç bi kalinti gördünmü resim tablet falan maymundan insana gelen
Varlık konusu ile aynı sen hiç çevrende ben Tanrıyı gördüm , konuştum diyen birini gördün mü?
Peygamberlerin hepsi aynı aileden haberin var mı kendi aralarında din saltanatı yapmışlar ve sen peygamber mi gördün
Aynı aileden olsa ne fark eder olmasa ne fark eder tarihi metinler var saltanat olsa zenginlikten bahseder? Aralarında 2-3 kişi var mesele senin bakis açın bilimsel kanit istersen sana ha Allah burada gel gösteriyim demem lazım Buda inanca göre yok sen ispat et ozm bütün evren yerin üstü altına getir bak
Nasıl ne farkeder? Bilim hiçbir zaman varlık kanıtlaması yapmamıştır yalan yanlış bilgi yatmayın lütfen
Bugün kaç sayfa kitap okudun
Niye sen sadece kitap okuduğun zamanlarda mı aydınlanıyorsun
Konudan bağımsız soruyorum asi çocuk
Bugün bir kitap bitirdim
Maşallah ismi neydi
Teşekkür ederim ama onu söylemiyorum maalesef
Kitabın ismini mi niye istemiyor mu
Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar
Bakarım bi ara
Tehlikeli komular
En sevdiğim en sevdiğim
Tanrı olmadığını nasıl ispat edebiliyorsun?
Olmayan varlığı ile
Yokluğu nasıl tasvir edebiliyorsun?
Tanrı, ilahi kayıtsızlık ile
Varlık ve yokluk tanımını dşünmeden, Allahın varlığını idrak edemezsin.
Sizin için varlık ne demek
benim için yokluk daha önemli. çünkü yokluğu tanımlayamıyorum çünkü hiç bilinmeyen o. hep birşeyler var iken hiç birşeyin olmadığı bir durumu tanımlayamam.
şöyle elimizde su varken, suyun yokluğunu bilemeyiz ancak içmediğimizde hissederiz
Ama ben size hangisi sizin için daha önemli diye sormadım varlık sizin için ne demek dedim
Ama suyun varlığını gördüğün için bilirsin
ama burada sorun varlık değil. varlığı bilmek kolay. yoku bilmek hiçbirşeyin olmadığı bir ortam zamanı bilmek zor. O yüzden tanrı yoktur demek imkansız
Size göre.
İnsanlari korkuyla sinirlandirmak için
dinler hepsi kullaniliyor para icin
Olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?