Gizli Üye(30-35)+1 yılBen Müslümanım çapında araştırıyorum yani öylesine birine devam etmiyorum anlican. kisaca bir şeyler yazayım...
Ben düşündüm ve araştırmalarım başıma gelenler ikna ettiki din var ve İslam gerçek. zaten klasik gelebilir ama her şeyin kendi kendine olduğuna inanmak mantıklı değil bilim bile çoğu şeyi açıklayamiyor. islamda basit bazı bilgiler bile mesela tıp alanında daha yeni açıklanıyor. biz sünnet diye öylesine yaparken bilim açıklama getirdi. gevmiste bu insanlar teknoloji yokken atıp tutmuş olamazlar. biri attın iki attın ama üçüncüsü olmazdı.
Dinlerin varlığı çok fazla sayıda peygamber var ve bahsedilmeyenlerde vardır yani 3000 yıl değil çok öncesi var. bir insan hiç bir şekilde bilgilendirilmediyse zaten sorumlu tutulmaz yani hiç bir uyarıcı gormediyse vs.246 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu arada tamamen inançsız olmayı bile düşündum ama yaşadıklarım gördüklerim beni dine geri getirdi
Soran+1 yılo zaman neden 3 din? tek din insanlara yetmez miydi? 3 din olup insanları ayrıştırıp onları din savaşına çekmek mantıklı mı? din binlerce yıl önce yoktu insanlar neye göre yaşıyordu ? bide araştıran ikna olmayanların başına neden bişeyler gelmiyorduda ikna olmuyorlardı? şu an ele geçen kaynaklar 3000 yılı gösteriyor ondan önce semavi dinler yoktu. diğer dinler nereye gitti işe yaramadı mı? 3 din insanları ayrıştırıp savaşa sürüklüyor sence doğru mu bu?
Cevap sahibi+1 yılBaşta farklı peygamberler ve farklı isimlerde kitaplarla gelmiştir tabi her peygambere ayrı bir kitap gelmiyor biliyorsundur zaten. ozu aynı sadece geliyor, uygulanıyor, bozuluyor ve tekrar... Allah uyarıcı göndermeye devam ediyor. din genişliyor, kurallar artıyor vs ama õz aynı birinde Allah'a inanin diğerinde inanmayın demiyor. gelen kitabı bozmasalardi zaten düzen devam ederdi ama insanlar değiştirdiler. incile bak İsa hakkında çok büyük bilgiler yoktur masal gibi anlatılar var. bir dinin temeline köy ama bilgisi olmasın mantıklı mı? İslam'da tecavüz yasak IŞİD yapıyor suç kimde? İslam'da değil. insablar bozuyor insanlar savaş çıkartıyor. ilk insan adem ve Havva doğrudan İslam demesekte Allah onlara da kural koydu bunlar kendi kendilerine yaşama baslamadilar. zamanla gelişti bir süreç var. oyle peygamberler çarkı 1 kişi bile inanmamış mesela.
Cevap sahibi+1 yılAllah istese herkesi kendine inandırır mi,? evet. gotunyr hepimize inanmayan kalmaz ama bir düzen kurmuş. olumden sonrasını yapmış. akil ve beyinde var, peygamber, kitap var. herkese gözükse bu düzene ne gerek var? Allah'ın ihtiyacı yok ki bize. sadece düzeni kurmuş ve sonsuz bir cennet sunuyor senin dediğin gibi olsa dünyaya gerek yok melekler zaten görüyor, inanıyor mesela
Soran+1 yılsaka mı bu ? din geliyo bozuluyo tekrar mantığına inanmadığını söyle bana lütfen yalvarırım... bozulacak dini Allah göndermez ki. neden sürekli uğraşssın yeni dinlerle bir tane sağlam gönderebilirdi. zaten değiştirilenlere bişey demiyorum gerçi değiştirilemyecek şekildede gönderebilirdi ama durum şu an çok farklı. bide şurdan bak 3 din 3 farklı görüş 3 farklı savaş cephesi.. 3 din insanları savaşa düşürüyor Allah ta biliyordu din savaşlarını neden insanları ayırarak 3 e bölüp savaşmalarını engellemedi din uğruna insan insanı öldürdü öldürüyor ve öldürecek. bunu açıkla mantıklı bir şekilde alnından öpeyim
Soran+1 yılfazla basit ve tek taraflı bakıyosun biraz başka taraflardan bakmayı dene
Cevap sahibi+1 yılBak kardeşim gece vakti hastayım belki yanlış ifade etmisimdir. dini Allah bozuyor insanlar bozuyor. uzun süreler var insanlar inanmıyorsan, işine gelmiyorsa degistirirler. su an İslam'la yapılan isid örneği verdim.
İnsanlar zamanla arttı, değişti, bilimi ilerletti, farklı durumları çıktı. Allah düzenlemeler yaptı durumlara göre açıklama getirdi. Kuran bile bir anda inmedi. bir olay oluyor mesela ayet inebiliyirdu. Allah incili bugünkü gibi yollamadi. israile üstünden deyip sonra üstün değilsin demedi sen buraya anlamıyorsun sanırım.3 büyük din aslında aynı şeyi anlattı ama insanlar incili değiştirdi Tevrat değişti en son Kuran orijinal kaldı.
Cevap sahibi+1 yılAllah bozmuyor ilk cümlede hata olmus
Cevap sahibi+1 yılAllah 3 e bolmedi insanlar peygambere inanmadı, kitabı değiştirdi ve savaş başlattı. su an incilde başka dinden olanları öldürün mu yazıyor? hayır. rahibeler niye kapalı? şu anki kurallarını bile uygulamiyorlar ve sen suçu Allah'a atıyorsun
Soran+1 yılönceki zamanlarda insanlar neye inanıyordu putlara başka şeylere onlara din uyarıcı gitmedi mide onlar putlara güneşe taptı
Soran+1 yılAma Allah geleceği görüyordu. gönderdiği dinin bozulmasına neden izin verdi Kuran gibi koruyabilirdi diğer dinleride
Cevap sahibi+1 yılHz Muhammed geliyor anlatıyor ve inanmayıp puta tapıyorlar. kendin put yap ve otur tap ve aklın olsun suç kimde?
Doğaya tapanlar var kim dedi? adam ağaca yapıyor ona inanmak istiyor sanki insanların hiç tuhafliklari yok gibi davranıyorsun. inanmayabilirsin bak ben bu aşamalardan geçtim ama şu bakış açın bence çok dar. kara kedi gördüm uğursuzluk diyor kim çıkarttı bunu? belli değil. basina geldi mi? Hayir ama inanıyor. biri kuyuya taş attıysa sende inandiysan suç Allah'ta değil.
Cevap sahibi+1 yılPeygamberler mucize yapıyor bu seferde büyücü diyorlar inanmak istemiyorsan inanmazsın bu bir secimdir.
Soran+1 yılişte bak sen dar bakıyosun canım benim. ben diyorumki uydurmalığıda var Allahta suç bulmak değil uydurmamı değil mi buraya kadar gelenlerde uydurma olduğunu yani yanlış şekilde değiştirildiğini kendin kabul ettin.
Cevap sahibi+1 yılSen bence kapalısin dışarıya neyse islam'in son din ve değişmedi orijinal. arastiriyorum bir insanın uydurarak yazmasinin ötesinde bilgiler var atarak tutturmanin otesinde. ben dini sorgulayip evet kalmalıyim dediğimde başıma bazı olaylar geldi ve şok geçirdim hani diyoruz ya Allah niye bir şey göstermiyor, hadi inandırdı beni vs o doğru değil. gercekyen yönelince kapılar öyle bir aciliyorki çok ilginç gercekten
Cevap sahibi+1 yılBasit bir örnek İslam'da yemekten önce az miktar tuz alın denir açıklama varsada bilmiyoruz. yillardir sünnet diye yapılıyor bir nevi öylesine vardır bir şeysi... Bir kaç yıl önce bilim açıkladı yemekten önce az miktar tuz mideyi uyarıyor ve yemek için salgı üretimi sağlıyor. tukuruk sıvısında düzenliyor. adamin canı sıkıldı çölde dediki hadi yemekten önce tuz alın mantıklı mı?
Oturarak yiyip için denir yıllarca müslümanlarla eğlendiler niye oturuyorsunuz vs bilim açıkladı ayakta yemeyin midede yara oluşturuyor adamın birinin canı sıkıldı da oturun mu dedi gerçekten? hayır
Cevap sahibi+1 yılİslami araştırdıkça altından çok ilginç bilgiler çıkıyor bu insan uydurması dersen sen bilirsin ama ben olmadığını biliyorum. inandiktan sonra bazı olaylar başıma geldi ve Allah'a bıraktığım anda mucizeleri görmeye başladım ve ben dört dörtlük bile değilim
Soran+1 yılTamam tutan yerler var dogru bilimle. Ama bana 3 dine ayrilmasini aciklayamadin hala. Olay niye 3 din neden tek din degil
- +1 yıl
Dünyada herşey tek tip mi? İnsanları irade sahibi olarak yaratmış, Şeytanda olmasaydı kötü diye birşey olmazdı, imtihan da olmazdı, cehennemde, peki bende bir soru soruyım bu dinler Son dinin İslam olduğunu bile bile neden sence İslam a geçmediler? senin sorun bence insanları neden melek olarak yaratmadı olacaktı.
Cevap sahibi+1 yılKardeşim bak 3 din yok farklı zamanlarda farklı peygamberler gelmiş. insanlarin faaliyetleri ilk başta çok azdı ve ona göre sorunlarda azdi belli durumlar tekrarlıyor bu tarih dersinden görüyoruz zaten. Allah peygamberleri veriyor anlattiriyor bugün a deyip yarın b dedirtmiyor ki. bazi durumlar insanlara ağır gelebiliyor mesela ilk başta namaz daha fazlaydı insanlar zorlanınca aşamalı olarak azaltılıyor şimdi burda namaz var ama sayı azaldı diye din degismediki. kurban olayı sonradan olay yaşanıyor geliyor ama bastada zaten kurban asla yoktur demiyorki. ilk başlarda insanlar daha sıkı tutuluyormus ama sonra hafifletiliyor. ilk insanlar uzunmus ama biz kısalık din mi değişti Allah öyle uygun gördü. sacin beyazlamasi sonradan oluşuyor. Allah Hz İsa ilahtir demiyor bak bunu insanlar yapıyor. israil ırkı üstündür demiyor böyle bir şey yokama insanlar yapıyor.
Cevap sahibi+1 yılDetay hatırlamıyorum ama sende biliyorsundur. hz Muhammed geleceği zaman bir önceki dini bilgiler 1 peygamber daha gerçeğini bildiriyor ve bekliyorlarmış ama peygamber Araplardan çıktı kendilerinden değil diye bu bilgiyi yok sayıyorlar suç kimin simdi
Soran+1 yılbak işte sende aşamadan bahsediyorsun. neden direk rahat olacak durumlar göndermedi Allah sonradan yavaş yavaş değiştirdi herşeyi ve kolaylaştırdı? ve ben sana en başından beri neden 3 din var diyorum sen bana farklı hikayeler anlatıyosun. amaç neydi de 3 din oluştu? tek dinle neden birleştirilmedi insanlar vesile oldu diyoruz ama gönderdiği kitaplarda diyebilirdi bu din esastır artık diye. en son islam için öyle deniyor hani hak din odur diye e peki diğerleri sahte kullanışssız dinmiydide esas hakiki din islamdı?
Cevap sahibi+1 yılBeni eksikleyen sen misin?
Soran+1 yılyoo da konuyla ne ilgisi var burası fikirlerin tartışıldığı bir platform herşeye açık olmalısın. ben eksilesem yazmicak mıydın bu mudur yani
Cevap sahibi+1 yılHayır mesele eski değil ben burda düzgünce yanıt vermeye çalışırken senin içinde takındığı tavır bu sebeple sordum
Soran+1 yıltavrımda bişey yok hüsnükuruntu yapmadan soruya odaklansan
Cevap sahibi+1 yılHayatta hiç bir şey bir anda olmuyor Allah'ta bizler için sebepler ve sonuçlar oluşturmuş. namazin sayısı azaltılmış çünkü diğer türlü zorlanmislar. Allah istese direk sonucu verebilirdi ama vermek istememiş. asamalar olsun istemiş demekki. ben kendi içimde önce dini sorguladim sonra dur dedim önce Allah'a bakayım ve dedim ki evet bir yaratıcı var. eger mutlak gücü kabul ediyorsak sana bana gelipte fikir soracak değil. onun her şey böyle uygun görmüş. sen çıkıp niye yaptın desen ne olur? hiç bir şey karşında insan yok yaratıcı var. herseyin sahibi demekki böyle ilerletmek istedi. zaten diğer türlü sebeplerinin olmazdı. Kuran bir anda inmiyor bir sorun yaşanıyor ve açıklama geliyor mesela bu bile sebep ve sonuç ilişkisini gösteriyor mantık var akılla kavrayabilecegimiz bir sistem var ortada. dini bilgiler gelmiş insanlar bozmasaydi devam ederdi belki peygamberde gelmezdi şu an gelmediği gibi. dini bozup yeni bir din olusturdularsa sen suçu niye Allah'a atıyorsun?
Cevap sahibi+1 yılSenin tavrın burdan şöyle görünüyor sanki Allah Hristiyanlığı oluşturmuş demiski İsa ve Meryem ilahtir. sonra sanki tutmuş Yahudiler herkesten üstün hepiniz onlara hizmet etmeniz demiş en sonada vazgeçtim hepiniz aynisiniz son kararım İslam demiş gibi davranıyorsun. boyle bir şey YOK. insanlar değiştirip, inanıyorlar. bunu niye görmek istemiyorsun?
Cevap sahibi+1 yılHüsnü kuruntu demek bu ne biçim üslup
Soran+1 yılişte suç yok kendin cevapladın dinleri uyduranların değiştirenlerin olduğunu bu demektir ki dine körü körüne bağlanmamak sorgulamak gerek teşekkürler aldım cevabımı sen verdin direk :D
Soran+1 yılbence problemin var kendinde alıngansın fazla. çözümün sende
Cevap sahibi+1 yılSana dini insanlar değiştirip inanıyor diyorum. hz İsa tanrı değildir ama tanrilastirdilar diyorum ah keşke anlaşan yazik
Cevap sahibi+1 yılSenin üslubun kotu ne konuştuğunu bilmiyordu
Soran+1 yıltamam aldım cevabımı benim tavrımı ne de güzel değerlendirmişssin öyle. ben 2 koldan yürüdüm din uydurma mı Allah tarafından mı gönderilmiş sen Allah tan gönderildi ama bozulmuş dedin benim düşündüğüm gibi bekledğim gibi cevapladın
Cevap sahibi+1 yılİslam orijinal kalmıştır ama milletten duyduğun gibi değil oturup araştıran gerçekten doğru kaynaklardan anlayamadığını yerleri ogrencen o zaman ilerlersin bu kadar
Soran+1 yılarkadaşım iyi misin? beynin basmıyor sanırım. aynı şeyi diyoruz süper zekaymışcasına davranıyosun sanki karşında cahil yobaz salağın biri var kendinde misin? bende diyomki insanlar bozdu işte herşeyi. daha ne tartışıyorsun
Soran+1 yılpeki sümerlerin dinleriyle bağlantısına ne diyorsun dinlerin?
Cevap sahibi+1 yılİslam değişmedi orijinal hali duruyor diyorum senin sorunun ne? hakaret etmedim kendi kendine triplere girdin
Cevap sahibi+1 yılBana ağzına geleni saydın daha fazla yanıt almayı haketmiyorsun.
Soran+1 yılne tribi tavır üslup diyorsun sonra kalkmış bana laf etmeye çalışıyon neyse. güzelce konuşalım. sümer dinleriyle ortak yanlarıda var bizim dinlerin
Soran+1 yılciddi misin? yaz da öğrenelim ne de güzel müslümanmışssın sen öyle
Cevap sahibi+1 yılBen çok iyi Müslümanım demedim sadece kafana takılanlar varmış benzer evreleri yaşadığım için yorum yaptım ama senin amacın başka
Soran+1 yılbenim amacım falan yok kendin dert oluşturdun. gel adam akıllı konuşalım diyorum anlat bildiğin varsa aydınlanalım
Cevap sahibi+1 yılSenin amacın öğrenmek değil.
Soran+1 yılişte amacım anlamak ve öğrenmek. aktar işte
En İyi Cevaplar
Peygamberler sayesinde dinden haberdar oldular ama öncesinde Müslümanlık yoktu ve baş örtme de yoktu sanırım. O zaman haksızlık olur ben de bilmeden istediğim gibi yaşamak isterdim. Başörtünün sümerlerden geldiğine dair deyimler de var her neyse bende çok soru sormuştum istediğim cevapları alamadım sorgulamayı bırakıp normal yaşantıma döndüm
17 Yorumla
Soran+1 yılişte bende sümerlerden vs geldiğini okudum araştırdım ve şok oldum. açıkcası baş örtüsü çok saçma bişey kapansa ne kapanmasa ne insan olmadıktan sonra benim gözümde farkı yok. karaktersiz olup kapalı olan karakterli olup çıplak olanda var. aynen haksızlık işte onlarada.
Soran+1 yıldine uyuyormuş gibi gözüken ama alakası olmayanlar var din adı altında olmayan soytarılık yok ülkecekte gördük bunu malum. dine sorgusuz inanan kitleler yüzünden işte bu hallere düşüyoruz inanmayın değil davam inan ama uyanık ve akıllı ol. Kur'an, İncil ve Tevrat'ın Sumer'deki Kökeni
Muazzez İlmiye Çığ oku bu kitabı sümerlerden geliyor tüm dinler diyo
Soran+1 yıldetay gittiği yere kadar.. çünkü bazı kısıtlamalar mantıklı gelmiyor çok aptalca ya !! nasıl inanılır bunlara
Soran+1 yılGec dondum epey affola, vardir belki hepsi uydurmadir belki bizim iyiligimiz icin belki daha iyi yonetilmek icin belkide tamamen gercektir bilemiyorum her sey olabilir. Nereden bakarsak oyle görürüz gercektende. Inanmayan inanmak istemiyorsa inanmaz en iyi kanit sunulsada..
Diyelim ki İki ihtimal var biri inananlar yanlış yolda diğeri inanmayanlar
Sonuçlara bakalım bir din iyiyi öğütler normal olarak ya da iyi gördüğünü insanın inanma olan ihtiyacını giderir ve doğruysa tebrikler ebedi cehenneme bilet kazanırsın
İkinci ihtimal doğruysa güzel ahlak ve insanın inanma açlığını doyurur bir kalemi bile yapmak için gereken mühendislik hesapları bile inanılmazken sen insan denen son derece gelişmiş bir organı dahi yüzde yüz taklıt edilemeyen muazzam bir varlığın tesadüf eseri olduğuna mı inanalım evrim bu demek bı nevi bak kardeş ne desem boş inanmak isteyen de inanmak istemeyenede bir sebep bulur kendine sorgulaman iyi bir şey mesajla anlatılmıyor bazı şeyler yüz yüze konuşmak lazım17 Yorumla
Soran+1 yıldinler derdim dostum. Allah ın varlığı değil onları aştım zaten. 3 din neden var insanlar din için savaşıp ölüyorlar
Soran+1 yılişte dostum menfaat dediğin de dinlere bağlı çok ayrıntı burdan olmaz
Soran+1 yılaynen de biçok şey din adına zaten insanlar dinlere aşırı bağlı ama din adı altında ne b. klar yiyolar
Soran+1 yılhepsi aynı :D
Kültür & Sanat konusunda 2,4b cevap paylaştı. Haci dinin uydurma oldugunu dusunmuyorum, biri isi gucu yok boyle kurala koyacakda ilerigi tahmin edecekte. Yazacakta vs..
Kuranin Turkce sini okusaydim daha iyi seyler soyleyebilirdim ama okumadim. Kisacasi sadece aklim benim uydurma olduguna inanmiyor.
Digerine gelince bu benim aklima da gelmisti, ama su var. Ilk insan Hz. Adem?
Yani burda bizim bir bilgi eksikligimiz oldugunu dusunuyorum, aslinda inanmamaya itende bu.
Inanmak istemedigi icin inanmiyorlar bence, sirf bir yerden tutup hasa yaradan yok diyorlar..
Butune bakmiyorlar, bakamiyorlar. Kafaya bir soru takiliyor burdan birakiyorlar inanmayi.12 Yorumla
Soran+1 yılevet bütün bakılmalı. yorumları oku başka insanların fikirlerinide aldım uydurma diyenlerde var başka yerlerden..
Soran+1 yılacaba birileri bizleri kontrol etmek için mi dini kullandı? kendi çıkarları için mi dini kafamıza monte ettiler?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
Kültür & Sanat konusunda 5,2b cevap paylaştı. herşeyi elinde tutan kusursuz noksansız eksiksiz muazzam güç sahibi bir varlık asla gücünü görmek için kendine bağlı kullar yaratmaz çünkü buna ihtiyacı yoktur.
senin soruna gelince dinler düzenli oturmuş birbirini öldürmeyen parasal sistemin icinde mutlu bireyler yapmak ve bozuk bir düzenin içinde olduğunun bile farkında olmayan insanları birarada tutmak için vardır ayrıca bağlanma tapınma ihtiyacını gidermek için insan anlama veremediği şeyleri açıklayamadigi korktuğu veya çok muazzam anları değerli kılmak için bunları bir ilahı kudrete affeder atfeder ki o anın değeri paha biçilemez erişilemez olsun. nihayetinde insan tanrıyı yarattı01 Yorumla
Soran+1 yılinsan mı tanrıyı yarattı yok artık ? olmamış bu dostum muazzam güçlü bir Tanrı kendine bağlı kulları yaratabilirde çünkü gücü var istediğini yapar. İhtiyaç meselesi olarak bakma bence ihtiyacı olmaz zaten bize ama ibadet konusunda ihtiyacı yok katılıyorum her gün namaz kuran vs ihtiyacı yok o zaman neden farz olup zorunlu tutuluyor? anlaşılmayan şeylerin bizden üstün olan bizi yaratan biri tarafından yapıldığı olabilir mi acaba anlamam nedenimiz? sonuçta biz zayıfız o her şeyi yapar biz onun yaptıklarını nasıl anlayalım. dinler konusunda sana katılıyorum kesinlikle ama tanrı ile ilgili olan kısmı fazla ütopik geldi :D tapınma ihtiyacından dolayı yaratılan dinler insanın başına iyi de gelebilir kötüde yine bize bağlı ama fetö olayında dinlere güvenmemek gerektiği yeterince görülüyor bence
+1 yılAllah " Biz bir resul göndermedikçe, azap edici olmadık." der. Yani Peygamber gönderilmemiş hiçbir topluluk yoktur diyebilirim sanırım sana :) Kur'an da 25 Peygamberin adı geçmektedir. Bu değildir ki yalnızca 25 Peygamber vardı :) Kuranda ki Peygamberlere dikkat et, neredeyse hepsi Ortadoğu civarındadır. Çünkü halka onlarla ilgili bilgi vermek veya örnek göstermek için o çevreden örnekler verilmiştir :) Kısacası bu ayetten Yola çıkarak her topluma çağlar içinde Peygamber gönderilmiştir diyebiliriz. İnsanlığın başlangıcı bile bir Peygamberle en basitinden :)
09 Yorumla
Soran+1 yıltamam dinler 3 çatı altında neden toplatıldı? ve de kuran tek rehber olmamalı başka kaynaklarada baktın mı?
- +1 yıl
Kuran genel olarak cevap verir zaten ama haklısın. Ama cehenneme girmek cennete girmekten daha zor bana göre. Namazını kıl, Orucunu tut, İmkanın varsa Kabe'ye git, Zekat ver. Birde iyi insan ol. Bu kadar :) 3 çatı altında dediğinden kastın nedir? :)
Soran+1 yılsemavi dinler. hristiyan musevi müslüman. onu biliyorum islamın şartlarında sıkıntı yok insan sağlığına birde. kabenin etrafında dönmek bir nevi haşa puta tapanlar gibi olmuyor mu o da taş sonuçta bu kadar anlam yüklemekte nedir bide kabe için sadece parası olanlar gidiyo Allah yolunda olmak için para mı lazım... bu işte para kazananlar oldukça kabeye gitmenin gitmemenin mantığı yok benim gözümde... onun için iyi araştırıp bakmalıyız anlamalıyız sorgulamalıyız :))
- +1 yıl
İmkanın varsa git oraları bir gör deniyor sadece. Zorlama yok zaten :) Farklı dinlere gelince hepsi aynı yerden gelme. Taa ki insanlar değiştirene kadar. Şöyle düşün Zebur, Tevrat, İncil, Kuran var. Hepsi değiştiriliyor bir süre sonra. Kuran hariç. Şöyle de birşey var, İslam sürekli bir müddet yayılıp sonra yine azalıyor ya da bitecek dereceye geliyormuş. Örneğin zaman içinde Firavunlarla olan pek çok olay var. İslam belli bir süre istikrar yakalayıp tekrar düşüşe geçiyor zaman içinde taa ki son Peygambere kadar. Kitapların değiştirilmesine Tanrı neden izin vermiş dersen. Bana göre Dinlerin ayrılmasına izin veriyor. Ama hak Din İslam. Kabul edin diye davet ediyor. Müslümanlığı müslümanlardan değil. Peygamberlerin hayatından öğren seviyorsun zaten :)
Soran+1 yılimkan yoksa sevapta yok ama... o sevapla belki cennete giricem.. bırak ya paraya dökmüşler herşeyi...
- +1 yıl
Günahlar 1 - 1 Sevaplar 5 er 10 ar yazılır.. Sen sadece para basıp kabeye gittiğin için cennete gideceğini düşünüyorsan yanılıyorsun :)
Soran+1 yılkardeşim benim olay para basmak değil neden paraya döktükleri.. Allah ın kabesi için para neden veriliyormuş. bu işi gönüllü ve ücretsiz yapmaları hem etik hem daha sevap olmazmı onlara daha çok insan götürürler hem eğerki gerçek müslümanlarsa ki görülüyorki çoğu sahte ve paragöz :)
- +1 yıl
Benim Dedem de Nenemde gitti.. 3500 liraya gitti. 25 gün kaldı. Kişi başı. Otel, Yolculuk, 3 öğün yemek, Servis içinde. Hasta olursan diye sigorta yapıyorlar. Daha ne? Sence ne kadar kar ediyorlar? Yurtdışına tatile gitsen ne kadar harcican sanki :)
Soran+1 yılbide şans eseri çıkma olayı var... gerçi 1.5 milyar müslümanı başka hangi türlü seçecekler değil mi :D şanslı olan cennete bir adım yakın ve parası olan ötekisi de yoksul garibim cehennemde yanma ihtimali var :D
+1 yılRahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
Öncelikle seni en kalbi duygularımla selamlıyorum
Şimdi kardeşim sorgulayamassam
Hayvanlardan rabotlardan ne farkımız var demissin.
Rabot olmak istemiyosan kardeşim uyuma robotik bir sistemgibi yapın gereği uyuyorsun uyanıyorsun ve bunu aşamassın bu senin yapında olan bişe Allah'a yani bir yaratıcının olduğuna inanıyorsan budan eminsen netsen Allah'ın insanları yarıp başı boş bırakmıcağınada eminsindir. Yani süphesiski gönderilen Peygamberleri Kıtapları Allah göndermiştir birde sorgulamak iyi birşey ama bu sorgulama ya bakış açında önemli yani son Kitap Olan Kur'an
I sorgulamak istiyorsan onu okuman gerek yani bir kişi hakkında yorum yapmak istiyorsan eğer onu tanıman lazım Kur'an ı okursan eğer o zaten apaçık kimin tarafından yazıldığını kimin tarıfından gönderildiği akzedersin. senle öncelikle kardeşim bu muhtefi ortadan kaldırmamız lazım ki anlaşabilelim. Kıssa bir örnek15 Yorumla- +1 yıl
Bu gün dünyada yaklaşık yedi milyar insan yaşıyor. Geçmişte yaşayanlarla birlikte düşünüldüğünde yüzlerce milyar insanın yaşadığı tahmin ediliyor. Ve bunlardan hiçbirinin parmak izi diğerine benzemiyor.
Kur'an da paramak izinden bahsediliyor ve bir parmağına bak kaç santim enine boyuna geniş metere karelerce bir alanda yok iz lerde belli oluyo ama tüm parmak izleri bir birinden farklı. O küçücük alana sığdırıyor yüz bin milyonda değil milyardan baksediyorum tabi bide bunu geçmişi ve geleceği de var ve bir an parmak izinin olmadığını düşün bak çok basit bişe aklına gelmiye bilir bir düşun ne olurdu diye. Dünyada bir Nizam var bir düzen var yarattığını bu kadar ayrıntıya kadar yaratan hiç başı boş bırakırmı kitapsız ve o kitabı anlamamızı sağlicak Peygambersiz. - +1 yıl
Şim Allah'ın gönderdiği dinler tarihine bakın 3000 yıl demissin Allah 'a inanıyoruz ve bizi başı boş bırakmicağinada bunun içinde Kitap ve Rasul göndermiş son gönderdiği Hak olan koruyucusunun Allah olduğunu bildiğimiz Kur'an da ilk insandan bahsediyor Adem Peygamber yani İnsanın evveliyatından beli Peygamber varmış ilk insan zaten Peygamber. Burdada önceki insanlar neye inanıyordu cennet cehennem ya da uyarı oladanmı öteki dünyaya gidiyordu sorusunu kakdırmış olduk neden ilk insan zaten bir Uyarıyıcıydı.
Ve benim güzel kardeşim tak kulaklığı bir son ses Kur. an dinle Kur. an'ı bütün olarak seviyorum ama Fetih suresi çok hoşuma gidiyor tavsiye ederim dinle.
Yaratıcımız yüce Allah diyorki
Kalpler ancak Allah'ı andığı zaman huzur bulur
:)
- +1 yıl
Kardeşim dün yazdım hepsini yollamayı başaramadım kusura bakma parça parça oldu ama
Bak kardeşim Kur'an a bakın demeyin demissin taraf diye
Bem senin çanını yiyim bir mantıklı düşün taraf diye bişenin olmasını istemiyosan hiç bir şeyin olmaması lazım taraf sız diye bir şey yok tur
Tarafsız kelimesinin manası:
herhangi bir düşünceyi, kanıyı ya da kimseyi kayırmayan, desteklemeyen, hiçbirinden yana olmayan, herhangi bir yanı tutmayan, yansız. Bak hiç bir tarafı desteklemeyen topunu reddeden ateist. Sence ateist taraf deilmi Allah'ın varlığını reddediyo her şey kendiliğinden
Var olduğunu idda ediyo ve bundan yana taraf alıyo. - +1 yıl
Okuduktan sinra istersen özelden mesaj at kardeşim
Senin kafan karışmış ve Allah'ın
İzni ve inayetiyle bu karşıklığı gidercez.
Soran+1 yılgeç döndüm baya kusura bakma ilk olarak bu girişin için tebrik ediyorum saolasın sen gibiler olsa bol bol daha ne. robotluğu uykuyla nasıl bağladın o başka birşey ben düşünme yetisi olarak demiştim. ama dinler bir kontrolü dediğin gibi iyi nizamı değil başka insanların çıkarlarını kullandığı herkesin maşası olmaya çok açık ve böylece insanlığıda etkiler bu durum düşünsene inancı yüzünden ölen milyonlarca insan inanmamış kanmamış sorgulamış olsa belkide bu oyunlara gelmicekti. din sömürü düzeninde insanları kontrol amaçlı kurulmuş bir konsepttir. bide çok fazla kural ve yasak var bunları kabul eden uygulayan her türlü normal insan gibi hayatını sürdüremez misal karşı cinse kızlara bakma konuşma dokunma gibi değişik inanışlar var bunlar bizim doğamızda olan şeyler nasıl reddedip bunları yaşamadan hayatımıza devam edicez e evlen dicen tamamda neden evliliğe ihtiyaç duyalım tüm olay imzada mı? ya da diğer insanlara biz evleniyoruz mesajı verilmesi mi?
+1 yılOnlara peygamber gönderilmediğini nerden biliyorsun
Bir rivayette peygamber (a. s. m) 124.000 peygamberin geldiğini belirtmiştir.
"Bir hadisin işaretine göre 124.000 peygamber gelmiştir. Bunlardan 313 tanesi resüldür."(bk. Ahmed b. Hanbel, el-Müsned 5/265-266; İbn Hibbân, es-Sahîh, 2/77)
Ayrıca Kuranda geçen peygamberlerin bir çoğu şu an tahrif edilmiş olsa bile halen içinde doğru bazı şeylerin olduğu incil, tevrat... gibi kitaplarda geçer.
(Ey Muhammed!) Sana vahyettiğimiz kitap (Kur’an), kendinden öncekini tasdik eden hak kitaptır. Şüphesiz Allah (kullarından) hakkıyla haberdardır. Onları hakkıyla görür.[Fatır Suresi-31. ayet]
Ayrıca kuranı hz. muhammedin uydurduğunu iddia etmekte gülünçtür. Çünkü kendisi okuma yazma bilmezdi. ALLAH bu tezi çürütmek için böyle takdir etmiş olabilir. En doğrusunu ALLAH bilir.
Başka kafana takılan soru varsa i * here.02 Yorumla
Soran+1 yılişte bunlar yazılabilir dostum. değiştirilebilir incil tevrat değiştirildi kuran neden aynı kalsın.
Soran+1 yılbide sadece kurandan değil bilimsel felsefi vb. taraflardanda kanıt istedim kuran taraflıdır
+1 yılİslam dini meali okunduğunda inanilabilecek bir din değil Erkeklerin ustun olmasını geçtim öznel ifade kullanan bir Tanrı (!) Karşımızda kendi yarattigi hayvani aşağilayan eğer savasta ustunsen barışa çağırma diyen spermin çıkış yerini yanlış bilen gökün dünyanın üstünde oldugunu sanan hatta gökü tutmasa yerin ustune düşeceğini soyleyen bir Tanrı (!) daha ne olsun ha dahasıda var Bir Tanrı var ve sonsuz gidiyor sonu olan evreni yaratiyor sonsuz bisey icin sonu olan bir şey onun için hic bir şey ifade etmez sonra gidiyor gezegenleri yıldızları yaratiyor sonra bir tek dünyada insan ve hayvanlari yaratiyor ve insanları kendine taptiriyor ayrıca hayvanlar sizin hizmetçiniz diyor ustune niyesini sorunca ihtiyaci olmadigini onu tanimamiz icin yarattigini söylüyor ve bu taninma egosu olmasa hic kimsenin cehenneme gitmeyeceği aşikar sirf taninmak istemesi yuzunden insanlarin bi kismi cehenneme gidiyor ne kadar mantıklı evet hiç mantikli felan değil.
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 474 cevap paylaştı.
+1 yılbir gün dürümcü reşit usta varmış, reşit usta bir sipariş alır, ve elemanına adresi söyler, elemanda motoru ile o verilen adrese gider, sonracıma eleman geri döner, ve ustaya der ki '' Usta, sana bir mektup var'' usta şaşırız, açar mektubu okur...
''Biz sana adana gönder dedik, Sen bize iskender göndermişsin..''
İşte öyle bir hikaye..01 Yorumla
Soran+1 yılişime mi gelmiyor diye düşünüyorsun. ? sorguluyorum her şeyi
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖncekilere peygamber gitmediğini kim söylüyor 124 000 peygamberden bahsediliyor ve kuranda biz her topluluğa elçi gönderdik diyor. Uydurma dinlerde var ve bozulan dinlerde yani birşeyler katılmıştır. Kuranda elbette taraflı olacak taraf-ı Allah olmalı eğer olmuyorsa o zaman çelişki var demektir
035 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSorularının cevabını kendin bulmalısın ben buldum gram tereddutum yok benim cevaplarım seni tatmin etmeye bilir senin cevaplarında başkasını tatmin etmiyecektir bu normal
Soran+1 yıltamam uyarıcı var ama din adı altında değil ? bizede uyarıcı geldi ve din oluştu.
Cevap sahibi+1 yılNeden din adı altında olmasın. Kuranda da bahsi geçer.7 tekrarlanan ayetı indirdik der. Yani bazı şeyler hep haram kılınmıştır ve bu emir ve yasaklar din olmuştur. Hz. Ibrahim as 'ın ümmetine bildirdiği emir ve yasaklar Hz. Muhammed (sav) de ümmetine bildirmiştir. Semavi dinlerin kaynağı aynı. Mesela çok ilginç gelmişti buda nin öğretileriyle ilgili elime yurt dışında bir kitap geçmişti ve oda bir takım şeylerseyleri bildirmiş. Ogretilerine bakınca Islam ile aynı mantıkta hareket ettiğini görmüştüm. Arastirmani derinlestirdikce gerçeğe ulaşacaksındır
Soran+1 yılpeki dinse onlar şimdiye neden gelmedi Allah yanlış din gönderir mi? din gönderdiyse devam edip gelmesi lazım 124000 peygambere en az 50000 din olması gerekmezmiydi
Soran+1 yıl3 din neden ayakta kaldı diğer dinler neden yok?
Soran+1 yılbenzerlik olabilir belkide dinler uydurma olduğundan budada budizmi o şekilde uydurdu ve bizimkiyle ortak bir nokta oluşturdu
Cevap sahibi+1 yılNamaz konusuna gelince kutsal kitapta Allah isteklerini belirtmiş uyarılarını yapmıştır ve ibadet şekli belirtmiştir. Bak mesela sana bir örnek daha veriyim. Turkler ede belki yıllar önce peygamber gelmiş olabilir. Nette araştıra bilirsin Orhun yazıtları ile kurandaki zulkarneyn hakkındaki ayetlerde çok büyük benzerlikler var. Hz. Muhammed ( sav) o tarihte okuma yazma bilmeden orhun yazıtlarına benzeyen şeyleri kendimi uydurdu.
Cevap sahibi+1 yılArabistan çöllerindekiler çıkıp ordan burdan hikayeler dinleyip tamam bunları ayet adı altında herkese yutturalim demişler hemde arada asırlar olmasına rağmen. Hz. Isa ile Hz Muhammed 'in doğumu arasında bile 571 sene var
Soran+1 yılama sen hep kurandan örnekler veriyorsun.. tarafsız da cevapla dedim başta iyiydin sonra gene taraflı söylemeye başladın bunlarla ilgili bilimsel ve sosyolojik çalışmalar da uyuyormu mesela bu dediklerinize kanıtlar tutarlı ve yeterliyse neden kabul edilmesin
Cevap sahibi+1 yılUymayan bikim dedikleri şey sürekli değişiyor. Mesela önceleri dünya düzdür diyorlardı hıristiyanlarda düz diyorlardı ama yollar sonra yuvarlak dediler. Onceleri maymun evrim geçirdi dediler ve sene 2018 oldu bir ara dönemdeki insan başlı kollu ve maymun ayaklı bir varlık ortaya çıkmadı. Tutarli kanıt dediğin şey kişiden kişiye değişiyor kimisi kabul ediyor kimisi tamamen reddediyor. Bu dünya hep böyle zıtlıklarla olacak. Mesela güneş sisteminin evrende hareket ettiği ve güneşinde kaydığı bilim dünyasında kabul görmekte kuranda yasin süresiydi sanırım orda biraz bahsediliyor
Soran+1 yılşu an bilim çağındayız herşeyi daha iyi ölçebilir araştırabilir doğrulayabiliriz düz yuvarlak olayı gibi basit işlerle zaten uğraşmıyor şu an bilim. evrim diye bişey de yok hepsi palavra aldatmaca inanmayın. peki neden 3 semavi din oluştu?
Cevap sahibi+1 yılEyvallah saygılı yorumun icin teşekkürler. Uc semavi din konusuna gelince dünyada üç tane semavi din olduğu 'nun mutlak bir kanıtı yok. Olaya şöyle bakalım. Kalplerin içini yalnız Allah bilir değil mi? Yani kimlikte ne yazdığının pek önemi yok. En bilind
Cevap sahibi+1 yılEn bilindik üç tane bunlardan oncekilerdede Allah bir takım şeyleri peygamberleri aracılığıyla iletmiştir. Belkide kayıda tutulmadi ya da zamanla bozulmuslardir bu üç tane olduğu manasına gelmiyor O zaman kilerde o verilenlerle hükmettiyse ne ala. Belmi o zamanlardada Yaratıcı daha farklı şeyler istemiştir. Cogunun izlerinin silinmiş olması olmadığı ya da onc3kilere uyarıcı gelmediği manasına gelmez
Soran+1 yılsaygısız yorum neden yazayımki herşeyden önce insanız. birbirimize saygı olmadan konuşmamız aptalca olur. kabul edilen çoğunluğun görüşü 3 semavi din üzerine kurulu ama..
Cevap sahibi+1 yılBirşeyler anlatınca bazıları yok şöyle yok böyle diye hakaret edenler var o yüzden dedim. Evet izi silinmemiş ve büyük çoğunluğa sahip üç tane semavi din var.
Soran+1 yılya yok geçen bende denk geldim salak engellemiş 31 yaşındaydı yobazsın dedi bana :D dinler niye 3 tane işte
Cevap sahibi+1 yılDinler üç tane değil bir sürü din var. Bahsettigimiz semavi dinler. Digerlerinin izi silinmiş ya da amacından sapmış dinler
Cevap sahibi+1 yılO zaman ki yaşayan elçi gelmiş insanlar onlara göre yargılanacak. Yani bu sen a dinindensin sen b dinindensin denmesi o kadar önemlimi zaten yargılayacak olan kampların içini bilmiyormu?
Soran+1 yılişte bu daha da kötü neden biçok din oluşturup insanları farklı yollarla farklı dinlerde birleştirmeye çalışılıyor. bu daha da kaos ve problem yaratmaz mı günümüzde olduğu gibi günümüzde 3 semavi dinin savaşı böyleyse diğer dinlerde olsaydı dünya biterdi o zaman
Cevap sahibi+1 yılDostum merakını anlıyorum bende bunları hep sordum. Aklimdakileri sana nasıl anlatacağını inan bilmiyorum. Yani o kadar düşünceyi sana aktarırken konu ordan oraya dağılıyor karman çorman oluyor. Birde şöyle düşün. Seni seven bir kadın senden neler bekler ya da sen sevdiğin kadından ailenden kardeşlerinden hiç birşey beklemesen bile bağlılık beklersin sevgi beklersin. Yarataninda beklemesi çok doğal. Allah günah yazmasın gizli şirkte olmasın tövbe haşa Allah ın düşündüğü gibi düşünmeye onu anlamaya çalışmak gerekiyor. Insanlar zaten dinlerini bozmuşlar. Esasinda aynı şeyler ama bilirsin Yahudilikte 7 emirde adam oldurmuyeceksin vardı ama zamanla insanlar daha doğrusu yahudiler bunu yahudi öldürmeyeceksin dediler. Hz. Isa 'dan sonra baba oğul ve kutsal ruh dediler. Allah ise bunları tekrar düzeltilsin diye Islami getirdi. E hem insan oğlu sürekli sınavda herşeyle sınavda. Sorularinin cevaplarını bu şekild e düşün. Ben sana dahada anladığında başlarda sende garipsersin
Soran+1 yılepey geç döndüm kusura bakma. peki dine neden ihtiyaç duyuldu? birlik sağlanması için mi sence? semavi dinler olmasada pek ala uydurma dinlerde olurdu günümüze kadar geldi bir kısmı zaten. ama örneğin cüzi irade ve sınırlı basit olarak kaçmış bununla o karşılaştırılamaz sence islam düzgünleşiyor mu özellikle son yıllarda aslında dinlerin dikkat edilmesi gereken son derece tehlikeli olabilecek bir konsept olduğunu anlamıyor muyuz sence?
Cevap sahibi+1 yılSenin bu sorduğun soru biçimi dini insan uydurması olarak gördüğünün kanıtı niteliğinde. Neden ihtiyaç duyuldu? Semavi dinler Yaratıcının biçtiği yaşam ölçüsü. İnsanlara ben bu türlü yaşayan insanlardan memnun olurum benim hoşnut olacağım hareketler bunlar ister bunları yap ister yapma ona göre muamele görürsün demesidir. Yaratıinsanlar ı imtihan ettiğini ve herşeye bir ölçü koyduğu
Cevap sahibi+1 yılYanlışlıkla göndere basmışım. Toparlayım. Semavi dinler bir çeşit Allah a ulaşmak için izlenmesi gereken yoldur. Zaten bunları isteyen Yaratıcı. Uydurma dinlere gelelim. Günümüzde bile insanlar kendilerine uygun hayat görüşü arıyorlar birşeylerden etkileniyorlar. Din olarak bakma politik bakanlar yani kafatasçı bakanlar ırkçılık yapanlardan tut başka türlü şeyleri kendilerine uygun yol olarak görenler çok var. Bu politikadada oluyor sadece Türkiye de değil dünyanın her yerinde var. Mesela Hitlere vr yaşayış biçimini benimseyenler çok var Chr guverayıda sonra mao yuda ya da Stalin de varda var. Bunlar din önderide değildi. Bunlara sempati duyanlar ne gibi sebeplerden sempati duyuyorlar doğruluk dürüstlüğümü teskin ettiği için yoksa sen özel insanlsınız dizin dışınızdakiler asalaklar sizler efendi olmalısınız onlarda köle. Güçlü olmalısınız falan filan diyr sebepler uzar gider. Dinler tehlikeli değil esas tehlikeli olan zihniyet. Neye göre hangi niyete göre taraftar topladıkları.
Cevap sahibi+1 yılCihad ve savaş kelimesi kuranda 100 küsürkere geçer ama affet hoşgörü göster Allah a bırak yardım et. İyi biri ol kelimeleri binlerce kez geçer. Senin güç verdiğin kişi yani inandığın kişinin seni hertürlü kullanmasına izin verdiğin sürece ve sen de daha gerçeği kendin anlamadan. Esas olması gereken Allah a değilde o seçtiğin kişiye kayıtsız şartsız biat edersen o hooooo neler neler çıkar ortaya. Kuzey Kore de din anlayışı yok hani dinler tehlikeli ya e ordada haksız yere kurşuna dizilen insanlar var ordaki halk bir kişinin düşüncesine göre hareket ediyor o karar veriyor. Ama din yok. İslam düzgünlrşiyormu
Cevap sahibi+1 yılSen İslamı bilmez sen kulaktan dolma şeylerle hareket edersen seni yöneten kişide uç beş ayet cımbızlayıp katliam yaptırırsa bu suç İslamın mı ya da yaratıcının öğütlediği yolumu olur. Düşün bakalım Allah o beyni kullanmayana açık vr net şekilde suçsuz hiç kimseyi öldürmeyeceksin dediği halde senbaşkasının sözüne kanıp öldürürsen bu Allah ın mı suçu olur ve Allah bunu sormaz mı?
Soran+1 yıltamamda hala sıkıntılı taraflar var kurallar ve yasaklar dini bildiğin islam hatta diğerleri de öyle kendi doğamıza karşı gelmemizi istiyorlar onu yapma şunu yapma yaşamayalım o zaman? özgürlük hürriyet deniyor ama birçok kural koyulup buna uyanı cennete uymayanı cehenneme atıcam deniyo.. kabul et biz uyduruyoruz dinleri. eğer sıkı takip edersen ülkeler hep din üzerine yönetilir. iyiye kullanırsan ala sıkıntı yok ama kötülüğe yanlışa sürüklersen ne olacak? milyonlar ölecek bitecek sırf inandıkları için kandıkları için belkide devletler ülkeler bölünecek savaşacak bitecek? dediğimi anladığından eminim. dinle insanı kandırıyorlar ne olacak sonu? kurunun yanında yaş olarak ölmekte var. İşte olay bakış açısı ve zihniyette diyorum ya.
Cevap sahibi+1 yılPeki birinci dünya savaşı din içinmi çıktı ya da ikinci dünya savaşı. Dinler yüzünden çıkmış savaşlar yüzde 7 onun dışındaki her savaş güç kapitalist lık sömürge ve çıkarlar yüzünden çıktı. Kurallar ve yasaklar yaşamı ksııtlıyor diyorsun. Katil biri için yaşamın kısıtlanması birini öldürdüğünde cezaevine atılmak hırsız birisinin ki ise onun vardı benim yoktu aldım yaşamım kısıtlandı olur. Neye göre kısıtlama. E adam çalışacak birisi birisinin kızıyla yatacak birisi birisinin karısıyla yatacak. Bu türlü şeyler çokmı doğru. A pardon onları kısıtlamaması lazımdı. Neyse Yaratıcı söylemiş imtihan diye sen ister uy ister uyma o senin biekceğin iş ama ona göre de muamele edeceğim demil. Kısıtlama bumu. Sen hem bu deveyi gitmem diyorsun hem bu dışardan gitmem diyorsun öylede birşey yok.
Soran+1 yıltemelde din ve paradır tabiki. kısıtlama derken bunu kastettiğimi neden anladın ki hiç bunları demedim kendin uydurdun şuanda :D
Cevap sahibi+1 yılBuda bir çeşit kısıtlama değilmi bakış açısı herkese göre değişir herkes kendi işine geldiği gibi yorumlar. Mesela adalet kavramı kimisine göre o adil karar başka bir şeydir kimisine göre başka birşeydir. Biraz daha geniş düşünmek lazım olayları
Soran+1 yılgeniş bakmalı tabi ondan sorguluyorum zaten. bakış açısı herkesin farklı işine geldiği anladığı gibi doğru kısıtlama da konuyla bağdaştırılamaz farklı bişey o. sen soruya yönelik yoruma devam et :D
Cevap sahibi+1 yılDostum bu konu hakkında bir kaç makale yazabilirimde inan çok yorgunum
Soran+1 yıloysaki inanmaya çok yaklaştırmıştın beni. mantıklı şeyler diyordun dinlenince yaz bana
Cevap sahibi+1 yılDostum istediğin zaman konuşuruz. İşim biraz ağır ne biliyim normalde bu kadar erken uyuma da duş alıp hemen uyuyacağım. Konuşmak istediğinde yazarsın devam ederiz
Soran+1 yılaynen saolasın sanada kolay gelsin git yat dinlen
Cevap sahibi+1 yılTeşekkürler. Araştırmak iyidir zamanında bende bu soruları çok sormuştum. Tatmin edecek cevapları sen bulabilirsin. Yani birinin gönlü kabul etmedikten sonra ne kadar izah edilirse edilsin mutmain olmaya biliyor ya yaşayacak ya da tanık olacak. Bir dünya şey gerekiyor. Neyse kib
Eğer tanrı varsa egoisttir zaten 😄 bu kadar büyük bir güce sahipken neden insanoğlunu yaratıp kendine tapınmaya zorlarsın ki? Bu nasıl bir fantezi ürünüdür?
11 Yorumla
Soran+1 yılbırakta olsun o zaman tüm evrenin yaratıcısı tabiki egoist olmalı. dediğin mantıklı ama tarihi bir takım olaylar var adem ile havvanın cennetten atılması ve dünya hayatının başlaması gibi.. bir nevi biz seçtik bu yaşamı
+1 yılTanrı insanlara bir din vs göndermedi bu islamcıların bir uydurması örneğin biz hristiyanlar ve museviler yehovaya iman ederiz allaha değil ve bize göre semavi dinler vs diye birşey yoktur
01 Yorumla
Soran+1 yılhristiyanlar ve museviler yehovaya mı saçma değil mi yehova kim ? Allah ın varlığına inanıyorum ama dinlerle sıkıntım bana göre uydurma yolunda ilerliyorlar
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen gözlerimle şahit oldum Tek bildiğim doğru İslam, yaşadıklarımı şahit olduklarımı aktarabilsem yeryüzünde Müslüman olmayan kalmaz heralde (gözümle gördüğüm şeyin psikolojik birşey mi araştırdım AÇIKLAMASI YOK ya deliyim varsayalım deli olmanın ölçüsü nedir? üni okuyan biriyim) uzatıp dahada ayrıntıya girmek istemiyorum.
05 Yorumla
Soran+1 yılbana ulaş özelden
Soran+1 yılgizliliği aç hemen sonra kapa
Cevap sahibi+1 yılSor bakalım
Soran+1 yılBurdamisin
Cevap sahibi+1 yılBurdayım
+1 yılbütün dinler yüce Tanrı tarafından insanlığa bir armağandır.
Müslümanlık da Hrisiyanlık da Yahudilik de Musevilik de...03 Yorumla
Soran+1 yılAllah yaptıysa neden 3 din? 2 din ya da 5 din değil? 3 din 3 ayrı topluluktur ve hepside din adına birbirlerini tarih boyunca kesmiş savaşmışlar neresi mantıklı bunun?
- +1 yıl
belki varlığımızı ve birliğimizi sınıyor dur, bilemeyiz. sonuçta özgür irademiz var. bahsettiğim dinler dünyanın her yerine yayılmış durumda ayrıca dinin olmadığı yerde felsefeler var. benim her düşünceye dine saygım sonsuz. ben hümanist bir laik müslümanım.
Soran+1 yılneden sınandığımız şeyi bilmiyoruz? neden kurallar var yasaklar çok fazla özellikle insan hayatını bu denli kısıtlayan? yok karşı cinse dokunma bakma konuşma vs diye?
+1 yılHmm.. Bunlar hakkında konuşup fikir alışverişi yapabileceğin insanların olduğu bir site değil açıkçası burası.
021 Yorumla
Soran+1 yılolumlu yaklaşıyorum buralarda birileri var biliyorum denk geldim epey :)) senin fikirlerin nedir
- +1 yıl
Karl Marx "Din toplumun afyonudur" demiş ki bence çok doğru.
Din daima insanları kontrol etmek için kullanılan bir araç olmuş.
Soran+1 yılkarl maxa güvenmiyorum toplumu bu şekilde ayrıştırıp farklı düşüncelere bölüyor ve biçok insanda çanak tutmuş ona. birleştirici ve toplumu bir arada tutan liderlere ve insanlara güveniyorum. dediği mantıklı uydurmaysa zaten kontrol amaçlıdır dünyanın ve devletlerin kontrolü içindir belkide.
- +1 yıl
Toplumu ne şekilde ayrıştırıyor onu anlamadım?
Birleştirici olmak, insanları 'din' etrafında toplamak değildir.
Soran+1 yılonlar burada anlatamayacağım kadar karışık inan karl bir takım soytarıların oyuncağı sadece. ne deseler onu yapıyor. din insanı toplumları ilgilendiriyorsa ayrıştırıcı biri bunu başaramaz. birleştiricidir din tek başına din yaşanır mı toplulukla din vardır 1 kişi gelsin din ilan ediyorum desin kim takar onu
- +1 yıl
Karl Marx hakkında çok bir bilgim yok açıkçası.
Hemen araştıracağım merak ettim.
Soran+1 yılher yerde yazmaz o :))
- +1 yıl
Nereye bakayım? :#
Soran+1 yılgenede bak nete bakalım ekşide falan uyanan varsa olaya :))
- +1 yıl
Siz söyleyin );
Soran+1 yılmaalesef. sitelerde öyle paylaşım yapamam
- +1 yıl
(╥_╥)
Soran+1 yılhaha üzüldün mü tatlım öğrenirsin bir gün acele etme
- +1 yıl
Peki amca
Soran+1 yılamcamı neden öyle dedin yaşlımıyım ben
- +1 yıl
Haha :d
Soran+1 yıl:D..
Soran+1 yılöğrendin mi :D Aylar oldu :D
- +1 yıl
Hayır. Neyden bahsettiğiniz hakkında en ufak bir fikrim bile oluşmadı :')
Soran+1 yılbaksana yorumlara hahah :D
- +1 yıl
Konunun ne olduğunu hatırlıyorum :D
+1 yılBu konulara girmeyin çıkamazsınız , kaybolursunuz..
Elhamdülillah Müslümanız🇹🇷13 Yorumla
Soran+1 yılöyle görünsede çıkan çıkıyor. sorguluyoruz yoksa körü körüne kabullenmek saçmalığın daniskadır
Soran+1 yıl@Volkan933 aynen öyle.
Sen demek hakikaten müslüman olmamışsın. Olsaydın bunlaro sormazdın
08 Yorumla
Soran+1 yılbununla ilgilenecek kadar sığ olduğunu düşünmemiştim. öyleysem de bir müslüman olarak şu kardeşine yol gösterde daha da bağlansın dine ne dersin?
Soran+1 yılsana öyle geliyor bugün daha iknakar bakıyorum olaylara yorumların bir kısmı gayet mantıklı bana imam değil tasavvufcu gerek bu işlerin bilimsel yönüne bakan ilahiyatçılar lazım
Soran+1 yılolur mu hiç ya sorgusuz sualsiz o zaman neden beyin var robot muyuz bize denileni kodlananı yapacaz
Soran+1 yılolumsuz bakıyorsun sadece biraz umutlu bak
Yav şurda kaçınız Kuranı Kerim'i okuyup anladınız ya bı şefer Kuran'da kapanma turban diye bısey yok Kuran'ın en önemi maddeleri ehlibeyte sahip çık dört kapı makama sadık ol yanı insani kamil ol kul hakkı yeme
08 Yorumla
Soran+1 yıle tamamda dediklerin dışındaki herşeyi benimsemiş kitleye uyum sağlamak zorundasın bunları kafasından uydurmuş birileri o zaman örtünmeyi? nasıl düzeltilecek binlerce yıllık tabu
Soran+1 yılevet ben zaten farklıyım herkesten de herkes yalana mı inandı sömürüldü öldürüldü hatta
Soran+1 yılacı değil mi sencede
- +1 yıl
Kapan diye birsey var hatta nasıl kapanacagında yazıyor el yuz harıc dıye tarif ediyor
Soran+1 yıl@calimera06 sumerlerden geliyo kapanmak
- +1 yıl
Tamamda öyle bir ayet yok diyo bende var dedim asıl bu arkds okumamış
Soran+1 yıl@calimera06 anladım tamam
Gizli Üye(30-35)+1 yılİlk insan adem ve onada gonderildi öğretildi kimse bilmeden direk öteki dünyaya gitmedi gidersede vebali olmazdo zaten
027 Yorumla
Soran+1 yıldinin adı varmıydı peki ilk dinin ona öğretilenin dinle alakası ne? soruma odaklan ademe öğrettiği din oluşturmadı onun yaşamasını ve bildiklerini aktarmasını sağladı
Cevap sahibi+1 yılOnun için blki namaz yoktu adap yerlerinin kapatılması istendi onun imtihanı değişikti
Soran+1 yılnamaz kılmayan cehenneme gidilecek deniyor onlarda dahil mi değil mi peki eski çağlardakiler?
Cevap sahibi+1 yılEskiden var mıydı bilmiyrm ne denmişse o basortusu sonradan geldi mesela namazı bilmiyorum
Soran+1 yılnamazda peygamberimizden kalma. kuranda yazmıyor bide niye hep bir imtihan olunuyor ? sonucu zaten biliniyor neden deneniyoruz sence bu bize saygısızlık değil mi istemeden denenmek ve hep başarılı olunmamızı beklemek yanlış yapanıda cehenneme atıp yakmak
Cevap sahibi+1 yılNe Kuran da yazmıyo
Soran+1 yılnamaz.. diğerlerinide cevapla
Cevap sahibi+1 yılNmaz her yerde yazıyo en cok gecen farz yazacam once bir anlayım da yani basitten baslıyım :)
Soran+1 yılnamaza takılma bir dur diğer dediklerime bak
Cevap sahibi+1 yılO kısmı bilmiyrm ama herkesi aynı sınamıyor Allah bunu diyebilirim mesela bir hrıstyan müslümn olsa ibadet etse bızden daha fazla mukafatı olur ya da dinsz bir ailenin çocugu gormediği halde yapmk için ugrassa daha cok sevap alır ve eskiden mesela atıyrm örnek olarak herkes dindardı namazı kacrmazdı belki 1 şeyi yapmasa cehennme gıdecektı simdi 1 sevap işledi diye cennete gidecek yani devir değiştiği için cevremizde gormuyor vs yaptıklarımız eskiye gore daha mukafatlı
Cevap sahibi+1 yılHerlese farklı sınav vermiş kimi fakirlik kimisi hastalık kimisi pskolojk herkesin verdiği tepki farklı imthan derecesi aynı bnce
Soran+1 yıldevir değişti algı değişti insanlar değiştiriyorlar herşeyi. geldiği gibi kalmıyo hiç bişey
Cevap sahibi+1 yıl2yorum yaptım üsttekinide okudun dimi ve son kitap oldugu için kim nasıl yorumlarsa ama bazı şeyler var herkesin bildiği kesin olan
Soran+1 yılokudum da tutarsız benim sorumla. amacından sapmadan cevaplayın
Cevap sahibi+1 yılBazı seyler değişmiyo namaz gbi oruc gbı intihar gibi namaz nesilden nesile yanlışlıklarda aktarılıyodur evet erezyona ugruyor eskiden tokalasmk garipken şimde sekse norml bakar olduk işte sevabı gunahı aynı değil gecmişle bugunun
Soran+1 yıldeğişiyor dünya ama dinin aynı kalması gerekir kafamıza göre element uydurmamalıyız günah kural vs olarak onu ancak ALLAH bilir
Cevap sahibi+1 yılEvtte aynı değerde değil işte yasadıgınız döneme uyum saglayın diyo
Soran+1 yıluyum sağlayarak bile kendimiz uydururuz o zaman dini. anladım ben olayı. yani ilk haline bakıcaz bu zamana aktrarırsak bozarız dini
Cevap sahibi+1 yılHyr oyle değl ama mantıgıda calıştrmk lazım mesela eskiden kadına sahip cıkmak için bir kc kadınla evlenıyodun ama şimdi gerek yok bir çocukla evlnmesine gerek yok 50yasındaki adamın din boyle bişy demez asıl bu uydurma oluyo dini kötüleme oluyo
Soran+1 yılşimdide evlenilir sahip çıkmak için değişmedi o zaman. 50 yaşındakiyle çocuk evlendirilir mi hiç dinle alakası yok dinle birleştirmeye çalışıyorlar o kadar
Cevap sahibi+1 yılEn önmlisi Allh beyin verdi mantık verdi hoşgorulu ıyı anlayışlı ınsan olmak kalp kırmamak bir çok şeyden önmli belki ama buna bakan var mı?
Cevap sahibi+1 yılGüya dindar olup hak yıyenler yok mu
Soran+1 yılya neler var neler.. din adı altında halkımız kandırıldı yıllarca işte. ben buna karşı akıllı olalım diyorm
Cevap sahibi+1 yılEvet ya millet takmış kızlar acık giyiniyo kızlar okumasın kacıncı yuzyıldayız bundan cok daha onmlı meseleler yok tecavuzler onu gec evlndrln cocukşar niye bu ulkede konuşulmuyo hala niye evlndırıldıklerı ama kızların okuması elwstrldgı ıcın şu haldeyz işte bu nasıl din deniliyo bişyden anladıkları yok
Cevap sahibi+1 yılHerkes din yorumu yapmasın insanı dinleri cıkarırlr
Soran+1 yıladamlar neler üretiyor bizdeki gündemse deve sidiği sağlığa faydalı mıdır? hoşaf..
Cevap sahibi+1 yılAhaha :)
Kültür & Sanat konusunda 3,9b cevap paylaştı. Sorgula. Sorgulamak güzeldir ama inşallah doğru yol hangisiyse bulursun
03 Yorumla
Soran+1 yılben herşeyi sorguluyorum özellikle bu aralar sorgulamayamazsam neye yararım insanlığımı hissediyorum bu şekilde diğer türlü robotik hayvanlardan farkımız ne senin fikrin ne bu konuda
Soran+1 yılaynen sitenin ingsinede sordum bir kısmı insan uydurması dedi
Allah tarafından tabikide
04 Yorumla
Soran+1 yılo zaman neden 3 din? tek din insanlara yetmez miydi? 3 din olup insanları ayrıştırıp onları din savaşına çekmek mantıklı mı? din binlerce yıl önce yoktu insanlar neye göre yaşıyordu tabiki putlara güneşe ineğe taparak kendilerinden din uydurarak... tüm bunlar tutarlı mı sencede?
Soran+1 yılama Allah geleceği görüyor savaş çıkacağını biliyordu tek dinle işi çözebilirdi?
- Kültür & Sanat konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılUydurma
07 Yorumla
Soran+1 yılneye dayanarak
- +1 yıl
Uydurma olmadigi kanitlanmis mi
Soran+1 yılkabul ettiklerine göre kanıta ihtiyaç yok varlığın kanıtı değil yokluğunki..
- +1 yıl
Bende supermani kabul ediyorum o zaman bu da dogru
Soran+1 yılsen olayı bana tutarlı aktar ki tartışalım superman hayali dinlerde öyle diyerek konuyu kapatamayız hemen
- +1 yıl
Tamamem ayni sey. Kirmizi baslikli kiz ne kadar gercekse dinlerde oyle.
Soran+1 yılama tutarlı yerleride yok değil bak yorumlara. belki biz yanlış yoldayız
- Kültür & Sanat konusunda 735 cevap paylaştı.
+1 yılTobe tobe
01 Yorumla
Soran+1 yılhe sen direk kabul ettiysen sorgusuz sualsiz Allah ın verdiğini kullanmayı reddettiysen sorun yok canım rahat ol
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar