3 ayKalemim sağlamdır, okunmasa bile basılıp 12 sene önce d&r da bile satışa çıkmış şiir kitabım mevcut. Hee tabi hisler ile alaklı, otursam yine o kafaya girsem aynı gün içinde 7 şiir yazdığımda oluyor şu ara içimde istek yok. Ayrıca kısa hikaye çok denedim, roman da yarım bıraktım hatta gezi için gidip kaybolacağım Avustralya mercan resiflerinden iç kesimlere kadar bölgenin iklimini, o civarda yaşayan kayvanlarından karakterlerin üzerinde olması gereken objelerden tut ne şekilde su elde edilir, nasıl avlanılır sağlam araştırmıştım çeyrek kitap kadar yer tutmuştur. Şiir pek okunmayınca romanı kim okuyacak, bu memlekette kitap okuyan mı kaldı dedim rafa kaldırdım. İlk kısa hikaye denememi Mustafa ve Ali adında bir köy draması ile daha 7. sınıftayken yapmıştım. İstense 2-3 günde bir özgün senaryo çıkarırım, dizisi çekilse her hafta 3 saatlik konu da bulurum. Kompozisyon falan zaten çerez, betimleme desek bug bulmuş gibi uzattıkça uzatırım. Gökyüzünü delen uğultusu ile bir çığlık sesi gibi esen rüzgarın şiddetli esintisi dalgalı saçlarının arasından güçlü bir yumruk darbesi gibi yalpalayarak bana doğru yaklaşmaktayken esintisiyle taşıdığı değerli yük teninin kokusuydu vs şeklinde daha da uzatır kısacık hikayeden roman yaparım. Hee altın soru şu olmalı, bunların bana maddi bir kazancı oluyor mu? Nayır. 😅😅
13 Yorumla- 3 ay
Hadiya hiç mi ollmadi
- 3 ay
Yok, eğer bilinmedik biriyseniz yayınevleri maliyeti üstlenmez sadece satıldıkça kar edersiniz risk almazlar yani.
- 3 ay
Yanlış anlaşılmasın, amacım kitaptan para kazanmak değildi. Eskiden bir forum sitesinde bir şarkı sözümü paylaşmıştım ve yazdıklarımın çoğu şiir değil şarkı sözü idi. Neyse, bir baktım ki birisi kendi yazdığı iddiasıyla blogunda paylaşmış, o an adıma tescilleme ihtiyacı hissettim. Noter masraflarını araştırdım ama gereksiz oahalı ve teferruatlıydı, bende kitap halinde çıkarmanın ucuza geldiğini keşfettim, birisi bu benim derse çıkarıp masaya vururum 2014 senesinde yayınlanan kitapta olan şarkı sözünü sen nasıl yazmışsın diye soracak bir ispatım olur diye. ✌️🙂
En İyi Cevaplar
3 ayKalemim fena değildir istediğimde sağlam döktürürüm ama benden yazar olmaz.
Yazar insanın hayatta beyaz ve siyahı yoktur. Olaylara gri bakmak zorundadır.
Atıyorum ben aldatmanın lafını bıle duymaya tahammulum yok , capkın ınsandan nefrt edıyom. Ama yazarsan her seyı neden -sonuclarıyla ele alacaksın. Taraf tutmak yerine hayatın tüm çıplaklığıyla sansürsüz ele alıvaksın.
Ben buna gelemem kişiliğimi kaybederim.03 Yorumla- 3 ay
Himmm, farklı bir bakış açısı. Yorumda ilk sen dile getirdin
- 3 ay
Sağolun... insan yaş aldıkça olaylara daha rasyonel yaklaşıyor. Bundan 10 sene önce muhtemelen şu yazıyı yazmazdım. İyigeceler.
- 2 ay
Teşekkürler
3 ayİnsan ruhunun karanlık dehlizlerini anlatan, bolca varoluş sancısı içeren psikolojik bir gerilim yazardım. Her sayfasında okuyucuya kendi iç savaşını sorgulatacak türden...
10 Yorumla
- Kültür & Sanat konusunda 492 cevap paylaştı.
3 ayPiskoloji ile ilgili olurdu bir kadının kendi benligini arayışı içinde yaşadığı savaşı veriyorken neler yaşadığını anlatan bir konuyu ele alırdım
25 Yorumla- 3 ay
Çok güzel bir konu, roman olarak tadından yenmez
- 3 ay
Kesinlikle öyle 👍 ve çok yön gösterici bir konu olurdu çünkü okuyan her kadın kendini sorgular ve neleri başarabilecek güçte olduğunu görürdü diye düşünüyorum
- 3 ay
Acil yazmalisin
- 3 ay
Nasip diyelim 🙏🤗
- 3 ay
Aynen
Yapay Zeka Cevapladı
Kesin fantastik olurdu kız, başka tür yetmez bana 🎭📚 İstanbul’da geçen, altını üstüne getiren sanat öğrencileri, paralel evrenler, gizli galeriler, bol gizem, bol diyalog… Araya da aşk serpiştiririm ama esas olay atmosfer olur. Biraz Z kuşağı dramı, biraz mizah, biraz felsefe… Okuyan “bunu kesin Pera yazdı” derdi. Sen ne yazardın ablacım, türdeş miyiz? 💃✨
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
- Kültür & Sanat konusunda 24,4b cevap paylaştı.
u 3 ayfantastik
11 Yorumla- 3 ay
Çok iyi
3 ayBoş zamanlarımda deneme yazıyorum ben, bu yazıları derlediğim bir kitap olabilir. Ya da toplumcu-gerçekçi bir roman.
11 Yorumla- 3 ay
Çok guzel02
3 ayKalemim epey güçlüdür ilk önce gençleri kurtaracak kitaplar yazardım bu dünyada bir görevimizin olduğunu özetle geçerdim kitabın adıda kurtuluş olurdu
11 Yorumla- 3 ay
Çok guzel
3 ayBir eser yazacak olsaydim bi eserin nasil yazilmasi gerektigini bile yazardim
11 Yorumla- 3 ay
Oovvv
3 ayKalemim kuvvetli değil olsun da istemem okumayı da sevmem sıkılırım huyum kurusun🤷
11 Yorumla- 3 ay
🫢
- Kültür & Sanat konusunda 306 cevap paylaştı.
3 ayBaya kuvvetli orta parmağım yan durur. Komedi türünde yazıyorum
12 Yorumla- 3 ay
Çok guzel
- 3 ay
🫢🫢
Felsefe edebiyat dalında olurdu. Ama detaylarını bilmiyorum kafamda çok senaryo var çünkü
13 Yorumla- 3 ay
Çok guzel bir ikili
- 3 ay
Ricalar
3 ayPsikolojik bir roman yazardım sanırım varoluş sancısı temalı
15 Yorumla- 3 ay
Çok iyi.
- 3 ay
Sen?
- 3 ay
Psikoloji, şiir, günce , kesitler, biyografi tarzinda
- 3 ay
Çok hoş
- 3 ay
Teşekkürler
Gizli Üye(36-45)3 ayKalemim iyidir ve yazarak kazanıyorum.
Roman yazardım. Sonra da sinemaya uyarlama için senaryo.17 Yorumla- 3 ay
Çok guzel
Cevap sahibi3 ayYapay zeka bizim mesleği çok etkiledi. Bazen zaman kazanmak için kullanırım.
Cevap sahibi3 ayYapay zeka kusursuz yazmıyor ki. Büyük hatalar yapabiliyor. Ayrıca yazının bir kişiliği olmuyor.
Cevap sahibi3 ayOkumaktan başlamalı. Okumayan insan yazamaz.
3 ayBen bir şairim. 35 senedir şiirler yazarım ve çok değerlidir. Ulu Orta yerde de paylaşmam.
10 YorumlaCinsellik üzerine kitap yazardım. Bastırılmış duygular için
10 YorumlaYazılarımı okuyanlar kalemimin iyi olduğunu söyler
10 YorumlaBir eser yazsam bu kendi yaşam öyküm, anılarım ve deneyimlerim olurdu. (öz yaşam öyküsü)
01 Yorumla- 3 ay
Otobiyografileri bende severim.
- Kültür & Sanat konusunda 540 cevap paylaştı.
3 ayKüçükken Clive Cussler çok okurdum. O tarz yazmayı isterdim.
10 Yorumla
3 ayBi kaç tane yazdım dırama tarzinda
11 Yorumla- 3 ay
Çok guzel
Felsefe kitabı. Yazdım yayınlamadım.
11 Yorumla- 3 ay
Himm
3 aygüncel konular üzerine köşe yazarlığı
11 Yorumla- 3 ay
Çok guzel
3 ayDeneme türünde bir kitap yazdım. Ama yayınlamadım
14 Yorumla- 3 ay
Neden
- 3 ay
O zaman bir çok kişi bazı edebiyatçılar dahi yayınlamamı söylediler ama ben hazır değildim. Halen de değilim.
- 3 ay
Hayirlisi, kısmet diyelim
- 3 ay
Zaten üzerimde bir çok sorumluluk var sadece bir kitap yazdım diyerek ortalıklarda dolaşacak biri olamam eğer devamı gelmeyecekse.
Kültür & Sanat konusunda 650 cevap paylaştı. İnsanların iki yüzlü olduğunu anlatırdım
11 Yorumla- 3 ay
Maalesef
- Kültür & Sanat konusunda 744 cevap paylaştı.
3 ayAşk romanı olurdu ‘roman olur yazsaaam seni’ 😁
11 Yorumla- 3 ay
🫢🫢
3 ayPskoloji ve insan
14 Yorumla- 3 ay
Çok guzel
- 3 ay
Teşekkür ederim
- 3 ay
Rica ederim
- 3 ay
👍🙂
3 ayYazma konusunda iyi değilim
11 Yorumla- 3 ay
Olsun
3 aymaalesef cok beceriksizim o konuda.
11 Yorumla- 3 ay
Olsun
3 ayYeni romana isim arıyorum yardım lazım 😊
115 Yorumla- 3 ay
Konusu ne
- 3 ay
Savcı bir kadın ve korumasının birbirine olan tutkulu aşkı temalı gibi başlayıp ilerleyecek biraz mafya da olacak gizli bir istihbarat ekibinde yıllar sonra birbirilerini bulacaklar o ekibe isim olabilir roman adı. Esasında yaşanmış bir aşk ama romanda fantastik olacak dahada
- 3 ay
Oooo güzele benziyor. Türkçe isim mi yabancı mi
- 3 ay
Türkçe olmalı ilk roman Kurtlar Şehri idi mesela bu başka olmalı biraz
- 3 ay
Bir dizi vardı. Konusuna çok benziyor.
- 3 ay
Benimki başlangıçta öyle ama çok sıradışı olaylarla bambaşka yere götürcem senin yazılar ne alemde bakalim
- 3 ay
Ders çalışıyorum. Şu ara yazmıyorum.
- 3 ay
Hmmmmm hangi sınavlara bakalım bende DGS gircem üniversiteyi 4 e çıkarayım aradan diye
- 3 ay
Heyet maşallah kpsss
- 3 ay
İnşallah güzel olur benim kpss için yaş geçti ya 😊
- 3 ay
Daha gencim🫢🫢
- 3 ay
Evet biliyorum ufacık olduğunu ben 38 bu yıl 😃😃
- 3 ay
https://hizliresim.com/9h9d3c8 söyle son durum 😊
- 3 ay
Bende son demlerini yaşıyorum😂
- 3 ay
Ufak tefek mini mini yaş almassin sen.🧿
3 ayYollardaki bitmek bilmeyen özlem olurdu kesin
14 Yorumla- 3 ay
😞
- 3 ay
Gecemiz gündüzümüz hep yollarda başka aklıma bir şey gelmedi
- 3 ay
Buda guzel
- 3 ay
Teşekkürler 🌹🌹
3 ayGece çalışmasının zorlukları olurdu galiba bugün
15 Yorumla- 3 ay
Allah kolaylık versin
- 3 ay
Sevdiğim iş olmasa yapmam
- 3 ay
Ne iş yapiyorsun
- 3 ay
🤐
- 3 ay
Peki
Gizli Üye(25-29)3 ayEser değil de hayatımı yazmak isterdim
113 Yorumla- 3 ay
Otobiyografi, peki hangi duygu ağırlıklı olurdu
Cevap sahibi3 ayÖzlem pişmanlık
- 3 ay
😞😞 hala çok geç degil
Cevap sahibi3 ayNe için
- 3 ay
Pişmanlık
Cevap sahibi3 ayAsla geri gelmez
- 3 ay
Neden
Cevap sahibi3 ay0zel olarak konuşmak isterim
- 3 ay
Teşekkürler. Peki o geri gelmiyorsa sen ilerleyemez misin
Cevap sahibi3 ayİmkansız
- 3 ay
Neden,
Cevap sahibi3 ayEvli
- 3 ay
Yolunda ilerleyebilirsin.
Gizli Üye(30-35)3 ayKorku türü uzaylı eserim vardı
14 Yorumla- 3 ay
İsmi ne
Cevap sahibi3 ayTürü korku indie korku türü. İsim koymadan yazıyorum. Eski senaryolarımı okutabilseydim köşelik olmuştum. En son cinayet türü bir şey yazmaya çalışıyorum ama yazsam da Türkiye’de çekilmesine müsade edilmez laf eden çok olur
- 3 ay
Benimde bazen ağrı ve sert kurgularim oluyor. Sonra sen bu ülkeye fazlasin diyorum🤣
Cevap sahibi3 ayNeler yazıyorsun tür olarak? Bizim ülkede vizyon çok düşük maalesef sağlam bir senaryo yüz bakılmaz ona bile torpil istenir
3 ayBiraz kuvvetlidir
10 Yorumla
3 ayHeralde aşk olurdu
10 Yorumlayazsam millet intihar eder
21 Yorumla- 3 ay
Bunu bende duymuştum 🫢
3 ayDram olurdu kesin.
11 Yorumla- 3 ay
🥹
Dram içerikli
11 Yorumla- 3 ay
🥹
3 ayDin, tarih veya din tarihi isterdim.
11 Yorumla- 3 ay
Guzelmis
Psikoloji olurdu
11 Yorumla- 3 ay
Çok guzel
Kültür & Sanat konusunda 1,7b cevap paylaştı. Dram olurdu
11 Yorumla- 3 ay
🥹🥹
3 ayBetimleme yapamam ben
12 Yorumla- 3 ay
Şiir tarzi
- 3 ay
O da yok maalesef
- Kültür & Sanat konusunda 614 cevap paylaştı.
u 3 ayFantastik.
11 Yorumla- 3 ay
Oooo iyi
Siyasi tarihi romantik ve aşk cinayetiv
12 Yorumla- 3 ay
Ooo
3 ayFelsefe
11 Yorumla- 3 ay
Guzel
Karışık olurdu..
14 Yorumla- 3 ay
Mesela
- 3 ay
Çocuğu konu da az çok bilgim olması gerekiyor. Gezegeninler, dünya, hayvanlar, cansız varlıklar, cinler, bitkiler bütün vakıf olduğum bilgileri felsefe yolu ile ( bu felsefe felsefeciler gibi çok derin değil başka türlü) aklın, mantığın, analizin, inancın, inançsızığın ve başka inançlar ile başka ne varsa onları harmanlayıp, bir birlerine olan etkilerini roman Havasında, olup düşüncelerimi aralara serpmek
- 3 ay
Himmm, farkli
3 ayfelsefi
11 Yorumla- 3 ay
Çok guzel
3 ayHikâye kitabı ya da şiir kitabı olurdu
00 YorumlaSarhoşun mektubu🤣
14 Yorumla- 3 ay
😂😂
- 3 ay
Teşekkürler 😂
Aşk ama gerçek aşk