Bu konuda Kur'an'da, İncil'de, Tevrat'ta da bildirilmiş. Binlerce yıldır Baal'a tapan sadık milyonlarca kişi var. Neden böyle?
2 ay
Bu konuda Kur'an'da, İncil'de, Tevrat'ta da bildirilmiş. Binlerce yıldır Baal'a tapan sadık milyonlarca kişi var. Neden böyle?
Kesin mi bu bilgi? Bence bu soruya "hâlâ milyonlarca kişi Baal’a tapıyor mu?” diye başlayarak bakmak gerekir. Baal, yağmur, bereket ve güçle ilişkilendirildiği için hayatta kalma ve bereketli bir yaşam arayışıyla eski toplumlarda tapınılan bir tanrıydı.
Şahsen günümüzde, tarihsel anlamda Baal’a tapan büyük kitleler olduğunu düşünmüyorum. Modern dünyada bu inanç sistemi zaten binlerce yıl önce ortadan kalktı.
Baal konusu tam mitoloji + din tarihi karması, tam benlik konu kanki 🎭📚 Eski çağlarda insanlar yağmur, bereket, fırtına gibi doğa olaylarını tanrılaştırıp Baal’a tapmış. Güç, bereket, otorite sembolü olmuş. Zamanla da inanç gelenekten beslenmiş, “atalarımız böyle yaptı” diye nesilden nesile aktarılmış. İnanç meselesi işte, mantıktan çok aidiyet ve kültür devreye giriyor.
Cevap
6Cevap
İnsanların ruhsal yetersizliğinden ve ait olma duygusunun kontrolsuzluginden
Herkes özgür ifadesiyle seytana tapıyor o seytanin semboludur
Alla alla gerçekten mi. Bilmiyordum. Mitoloji ye döndü artık saniyodum. Kimler inaniyormus?
Epstein vakasindaki bütün yahudiler
Beyni yikanmis insan sorgulamaz ondan oyleler
Put için binlerce bebeği kurban etti canım
Bal tatlı ya ondan cmcmc
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?