Hamam böceğini öldürsen iyi, kelebeği öldürsen kötü ama ikisi de böcek

(Jhin maskesi koyasım geldi ne olmuş yani sanat manat estetik hani)
Hamam böceğini öldürsen iyi, kelebeği öldürsen kötü ama ikisi de böcek

(Jhin maskesi koyasım geldi ne olmuş yani sanat manat estetik hani)
Ahlakı estetikten ayırmak zor, çünkü insan çoğu zaman doğruyu güzel, yanlışı ise yakışıksız olarak hisseder. Bence bu ahlakın estetikten doğduğunu değil estetiğin içimizdeki değerlerin dışa yansıması olduğunu gösterir. Güzellik burada gözle değil vicdanla ölçülüyor. Bu yüzden bazı davranışlar görünmese bile yakışık almaz aslında. Estetik, ahlakın dili, ahlakta estetiğin daha derin versiyonudur bana göre.
Normalde bu şekilde şekillenmez ancak günümüz insanların içinde dış görünüşü önemi olduğu için her zaman ahlak estetik kaygısını dış güzelliğe göre yapacak
vay çok güzel soru tebrikler👏👏
Bence hamam böceğini öldürmek rahatlatır, çünkü tehdit gibi görünür.
Kelebeği öldürmek ise rahatsız eder, çünkü zarif görünür.
Yani gercek su ki; birine tehdit muamelesi yaparız, diğerine değer.
Ama genelde şöyle düşünür insan; “Beni rahatsız edeni yok ederim, hoşuma gideni korurum.”
Yani mesele böcek değil. Mesele bizim neyi görmek istediğimiz.
“Güzellik… acı verici olmalı”
“Hangisi yalan acaba?… maskem mi, yoksa yüzüm mü?”
“Yaşadığımız dünya zaten acımasız bir de çirkin olması gerekmiyor”
Cevap
8Cevap
ikisini de öldürene kötü derim.
Ya yiyosam kanka öldürüp kskdkd
Açsan afiyet olsun paşam sdfsdf
Sağ olasın
Bir de şu taraftan bakalım, hamam böceği zararlıdır, ancak kelebek değildir… Aslında güzele, iyi olana ilgi vardır, merak vardır. İçi de güzelse ne âlâ, aynı olay çirkin için de geçerlidir. Derler ya içinin güzelliği, dışına yansımış, o misal.
Sanat sanat içinse ne diyom dur konu yanlis aw. Ksksskwk
Ya bu çağlarca değismis birsey.
80 lerde zenci olsan kahraman, 70lerde olsan köle
Azinlik beyazlar elitti, taki zenci silahlari kullanmayi öğrenesiye kadar.
Nitekim yerliler çokken azinlik beyazlar biz elitiz kafasi ile holomsu caust a neden oldu
https://www.instagram.com/reel/DVRAv05ESRd/?igsh=YWNwOTdhNDJkanF5
Sabah sabah sorunla şu şekilim mdnfmssk
Ben hamam böceğini de kelebeği de öldürmem. Karıncaya bile basmamaya önemli veririm. Canlıları öldüren kimseyi sevmem. Yapım gereği şefkatliyim.
Önem *
@Rhaast görünüş geçici önemli olan içi. İkisi de canlı. Güzel olan her şey ise bir gün solmaya yüz tutar. Güzellik algıları benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Mesela benim görünüşüm güzel ama birinin bana güzelsin demesine ekstra ihtiyaç duymuyorum, çünkü bedenleri şekilleri değil ruhları sevmeyi öğrenmeliyiz öncesinde. Ben böyle düşünüyorum.
Teşekkür ederim
Güzel bir kadın da çirkin bir adam da şeytan politikacı olsunlar. Sence halk kimin idam edildiğini görmek ister?
Haha evet işte sorunuzun cevabı burada. Cleopatrada dağlar kadar akıl olacağına fındık kadar g4pçık olduğu için de koca medeniyetler ve ordular yandı yıkıldı kül oldu.
Onu inkar etmiyorum zaten aptal olsa o kadar homo erectus'a o karanlık çağlarda hükmedemezdi hocam
Banyo da hamam böceği ile bir aydır falan yaşıyoruz ben onu görünce kaçıyorum o beni görünce kaçıyor zararı yok 😄😄
Sanırım öyle oluyor 🥺 Uğur böceğini sevdiğimiz kadar hamam böceğini sevmiyoruz üstelik öldürmek istiyoruz
Yiaaa 🥺
Aslında hamamböceğininde kendine has karizması var ancak ben evimde ne kelebek ne de böcek olmasını isterim ikisininde doğalarında olmaları daha iyi böceklerden ise korkuyorum aynı zamanda zarar vermek istemiyorum pişman oluyorum
Aslında bütün mesela kamerada. Doğru açıyı yakaladığında bir masumu katil, katili de kurban yapabilirsin. Bu ahlakın estetik kaygısına değil, yetkiyi elinde tutanın vicdanına bağlıdır
Kesinlikle evet. İnsan zihni 'güzel' olanı korumaya, 'çirkin' bulduğunu ise dışlamaya meyillidir. Estetik algımız, farkında olmadan ahlaki pusulamızı da etkiliyor.
Estetik kaygılar üzerine davranmıyoruz bence, zarar verebilme potansiyeline göre değişiyor.
Biri hastalık mikrop öldürücü diğeri sadece temiz çiçeklere konuyor ahlak temiz olmak önemli
Evrensel etik kuralları dışında bireysel kaygılarımız ile şekilleniyor
Ya gerçekten çok ilginç bir tespit olmuş bu, haklısın bence. Estetik kaygılar ve güzellik algısı, bazen farkında olmadan kararlarımızı ve ahlaki yargılarımızı etkiliyor sanırım.
Galiba benim sorumu çalmışsın :D
Sorun değil. Aksine hoşuma gitti. Demek ki doğru soru sormuşum ama yönetim üzdü.. Ben sorunca popüler yapmadı sen sorunca yapmış... Zaten beni buralarda sevmiyorlar :D
Aslında senin bu soruna ben yukarıdaki "Ahlakın kendisi de mi ahlaksız?" sorusu ile cevap veriyorum. Evet maalesef, ahlak duygular ile geliştiği, yani estetik kaygılar ile oluştuğu için ahlaksızdır. Çünkü bu duygular, toplumda güçlü olanın duygularıdır. Zayıfların değil.
Instagram da mı? Ben bu soruları, fikir olarak dahi hiçbir yerden almadım, kopyalamadım. Tamamen benim düşüncelerimi içeriyor ve çoğunlukla Twitter da uzun zaman önce paylaştığım düşüncelerim. Senin o gördüğün yer muhtemelen yine benden kopyaladı. Yaklaşık 5 yıldır benzer soruları Twitter da paylaşıyorum.
Ha bu arada ufak bir düzeltme yapayım. Böcek kelebek sorum, Nietzsche'nin "İyi ve Kötünün Ötesinde" kitabında duyguların ahlaka etkisi üzerine düşünceleridir ve sık sık sosyal medyada kullanılır. Yani tamamen bana ait diyemem. Ancak "ahlakın ahlaksızlığı" ithamı tamamen bana ait.
Düşüncelerin sahipliği olmaz düşünceler görü yaşanmışlıklar ve çıkarımlarla oluşur aynı şeyleri deneyimlemiş ve aynı mantığı kabul etmiş kişilerin düşünceleri benzer olabilir ayrıca ahlak kavramı çok geniş bir kavram ve toplumdan topluma değişken örneğin amazon savaşçı kadınları pek çok erkekle evlenip onlara köle muamelesi yapabiliyor ve bu onlar için olağan ve ahlaka ters bişi görünmiyordu ancak arap kabilelerine veya benzeri yerlere baktığımızda da bir erkek pek çok kadın alıp kadın tek bir erkek alabiliyor aksisi ahlaka ters düşüyor ahlak kişiselden çok toplumsal aynı şekilde isveçte bir gelenek var mesela göç yolu üzerindeki yunusları bıçakla denize atlayıp parçalama geleneği bize göre vahşet onlara göre de bizdeki kurban bayramı vahşet evet ahlak ahlaksızca olabilir ancak bana kalırsa ahlak toplumsal çıkarları savunmalı ve toplumun birbirine zarar ve hezeyana uğratmasını engellemeli
ben ikisinide öldürürdüm
garantiye alıyorum işimi cbjdnznzn
Kelebek kibar kibar ucuyor ne sucu var? Hamam bocegi cirkinlikten degil kozadan cikmadigi pis yerden ciktigi icjn oluyor Guve kelebeginide olduruyorum.
Ünlü Filozof Müstonyüs öyle der
biraz oyle oluyor gibii
öyle maalesef.
Hayır tamamen kişiye bağlı
Dööööörrrtttt!
Genelde ekran karartan ben oluyorum jhin otpyim
Standart buildin 2 itemini değiştirerek nasustan tek git yemeden kesebiliyorum pasif sağolsun ama yakalarsa full stack nasustan tek yerim o sıkıntı
Tek hit*
Yeni metada solo çok hızlı level kasıyor o yüzden earlyde avantajlı ama adcler 7 item olabiliyor late e kalırsa yerim nasusu
Senna karma leona lux morgana mümkünse uzaktan dürtebilen biri olsun w ile tutayım
Caitde iyi oynarım ama adro izleyince oynayasım gelmiyor
Tw hasar olarak geç açılıyor biraz o yüzden pek sarmıyor beni
Evet birde lulu & tw birlikte olunca kesinlikle jungle camp kurması lazım aşırı bozuk bir ikili
Çok zor cidden görünmez gelip lulu r si ve w su ile güçlendirilmiş tw ye ölmemek. Hard tank lazım ama cc yemezse onu da eritiyor saniyeler içinde
Sürpriz diyince sesi zihnimde canlandı bi ufaktan sövdüm 😂
Maalesef evet
Ahlak gerçek kişilik ile ilgili bir kavramdır
Bilemezük
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?